The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vki segítsen pls. Cheydinhal-ban hogy tudok házat venni? Kitõl kell venni? És hol van az a vki?

most teltepítettem, gyors választ kérek:

mi az a HDR és mi a BLOOM effect. inkább HDR mint antialiasing vagy sem. és miket érdemes átkonfigolni az .ini-ben hogy jobb legyen és gyorsabb ? mehetne a faq-ba is

en egyelore nem tudok olyan spellrol amivel fellehetne tamasztani😊 majd beast elmondja o tamasztott fel valakit😄

mad mind
Kis kiegészítés.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
He be akarsz kerülni a mage guildbe, ahhoz is kell ez a könyv, de ha már megvan a varázslat, akár vissza is lophatod a könyvet Earana ládájából, így a recommendation küldi is teljesítve lesz.

MerlinW
Jaa, akkor azt nyomogathatom😊 Azért jó hogy kiolvastam a fél világ könyvét, de a spellekrõl még fingom sincs, mint battlemage😊)

Szóval, melyik is a raise spell?😊

Netalántán Necro npc-ktõl tanulhatok?

[merlinw.org]

Igen ennyit tudok épp ez az hogy nem értem hogy jönnek hozzám. Szóval már öltem vámpírt mégse látják bennem a tehetséget vagy rossebb tudja.
BEAST
fogalmam sincs hogy mi az alapfeltétel , de egy nõ megszólított az utcán hogy látogassam meg a férjét meg a vámpírírtó haverjait

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Apropó ha van itt hozzám hasonló anti-vámpíros, az megsúghatná hogy érhetem el hogy meghívjanak a vámpírirtó van helsing klubba.
BEAST
a mage guild utolsó küldetésében megkell ölnöd a necrolídert , az õ varázsbotjával 30 másodpercre feltudsz támasztani szinte bármit ami téged fog védeni

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Hát valami ilyesmit magyarázok én is, de akkor mégiscsak benne van a karakter skillje is a zárnyitásban, meg ugye ott az auto lockpick is. Meg vannak vérbeli ingyenélõ játékosok akik arra születtek hogy kis türelemmel meg 1-2 lockpickkel kinyissák a zárakat és lenyúljanak mindent, azoknak a karakterük is valszeg ilyen szal pont megfelel a karakter valóságának.
tudja valaki mit kell csinálni az elején anál a küldetésnél amikor egy kereskedövel kell beszélni imperial city-ben (valami ilegális árúrol van benne szó)
BEAST
a security csak az automata zárnyitásnál mûködik 😊 én csak azt használom luista vagyok babrálni a zárral 😊

security annyit csinal hogy ahogy fejlodik egyre lassabban esnek lefele a pockok. + a rankok befolyasokljak azt hogy hany pocok esik vissza ha elbaszol egyet😊 tehat novicen visszaesik mind, mig masteren nem esik vissza egyik sem.

Szerintem a security belekalkulál abba hogy miylen gyakran szorulnak be a felnyomott reteszek.
turn undead az a demoralize undeadek elleni megfeleloje, csokkenti az undead batorsagat igy menekulore fogja😊

nah igen ez a masik amit elkurtak benne imo😄 hogy gyak egy 5 s securityvel is kilehet nyitni egy very hard lockot, mert a minijatekban sokkal jobban fugg a te egyeni "skilled" mint a karekterede, ez meg megintcsak kurvara nem rpgs😄 de az teny hogy hangulatos lett csak megjegyeztem hogy nem a legjobb megoldas rpg szempontbol😊 na de ugye sejtheto volt hogy a konzolra valo egyideju fejlesztes csorbitja majd a hardcore rpg mivoltat.

MerlinW
Hmm, feltámasztani mivel lehet? Turn undead spellel nem sikerült. (mondjuk emberen nem próbáltam még, csak a megboldogult lovamon, miután kihuztam belõle a nyilvesszõt, ill megbosszultam halálát😊) )

[merlinw.org]

MerlinW
zárnyitásnál nem kell jobbra balra huzogatni. odahuzod az elsõre, oszt pöckölgeted lassan fel többször. Mikor a leggyorsabban esik vissza a bigyó, utána következõ pöcköléskor rákattintasz és az beakad. Majd jöhet a többi ugyanígy. Minél nehezebb a zár annál hasonlóbbak a leesési sebességek, azaz annál jobban kell figyelni, ill tovább pöckölgetni, hogy levágd melyik a leggyorsabb állapot. Kis gyakorlással rutinná válik.
Én már a very hardot is egy picklockkal kinyitom, max 1-2 -öt török bele mikor hajnali 2-kor nyitogatok és már fáradt vagyok😊

(Quickloadot sosem használom, kizárólag csak mikor meghalok)

[merlinw.org]

biztos hogy elloptad tole a toret vagy amikro ranyomtal esetleg meg azeltot eszrevett hogy az inventorydba kerult volna (tehat megkiserelted lenyulni de kozben kiszurt igy nala maradt) mert elvielg ha ellopod a fegyveret akkro csak okollel fog verekedni.

vanity mod amikro korbe forgathatod a kamerat. tarsd lenyomva az R illetve kozepso egergombot es akkro forgathatod a kamerat a karaktered kkorul, igaz sajnso eleg erzekeny😊 de erre van egy mod ami lassitja.

BEAST
én ezt akkor vettem észre amikor megöltem valakit , kirámoltam a hulláját , majd feltámasztottam , 30 másodpercig él , megint meghal , megint kilehet rámolni ... nem használtam , nincsenek anyagi gondjaim , de ez tényleg elég komoly hiba

Vanity meg a külsõ nézet amikor forgathatod a kamerát és lõhetsz a haveroknak screenshotot.
Amúgy nem csak a level számít hanem a játékos reakciója meg ugrálása a harcban, nem értem hogy lehettek ilyenek hogy megver titeket egy patkány vagy egy farkas lvl 20-on. Szal ez nem jellemzõ mindenkire, úgyhogy nem jó példa.
Nem tudom nektek volt e már ilyen eset, de én leírom. Kicsit vicces számomra.

Egy elf romban a félhomályban lopakodva közelítettem meg egy banditát. Meg is jelent a elcsenés ikonja, és én el is loptam a bandita tõrét. Mivel nem maradt észrevétlen a lopás, így utána rámtámadt, de ugyanúgy a törrel ami pedig már nálam volt. Gondolom ilyenre már nem figyeltek a programozók. Kár. Mondjuk nem egy nagy hiba, de mégis életszerûbb lett volna ha támadni, már csak pusztakézzel tud a lopásom után.

Kérdés: Mi az a vanity mód? Leírásban figyeltem rá. Az R gombnál írja Switch View/Vanity Mode. Ha valaki tudja írja le, mert nekem ez nem világos. Thx!
en nem tudom😊

en nem tudom😊

na de 100 fele ugysem mehetnek a statok😊 azt meg eleg hamar elered ugyis ha nem kapsz mindig +4 et vagy +5t szal nem kell aggodni😊

DnP
Nekem nem valaszol senki? A Mythic Dawn Spy hazaban mit kellene megtalalnom es hol?

c000: inc $d020; c003: inc $d021; c006 jmp $c000;

Ja oké közbe leirtad azt ami nekem most esett le, hát ez nagyon gáz....

Tényleg lehet házat venni magunknak? Ha igen akkor melyik városban? Meg kinél?

PyRex
Egy 17. szintû harcos meg nagy gázban van, ha ráront 3 goblin varázsló 😊 Mégsem vettem le a nehézséget és nem használtam cheat-et. De mondjuk furfangos voltam és azért adott lehetõségeket kihasználtam. 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Meg elég hülyén hangzik hogy könyebb tápolni a minor skilleket/statot, ugyanis mivel attól nem nõ a szint ezért abból könnyebb összeszedni a 10 et hogy meg legyen a jó stat

Tehát ha egy varázslót inditottam volna akkor bátran kaszálhatnék mert a harctól nem nõne a szintem , és simán összejönne +10 fegyver meg +10páncél + meg +10atletic vagy is meg lenne mindenbõl a +5 de a harcosommal ez nem kivitelezhetõ mert még hamarabb szintet lép mielött meglenne mindenbõl a +8 , hát ez csodálatos....

BEAST
õ , igen

PyRex
már a grand championra gondolsz? 😄

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

hat ezert panaszkodtam enis ugy 4 napja hogy ez a rendszer nem kedvez azoknak akik a classt akarjak kijatszani mert ugy jarsz jol pl ha bevalasztod warrior classt es kozben varazslo leszel igazabol. igy ugye nem fognak noni olyan gyorsan a major skillek es felturhatod az intet meg willpowert +5 re minden levelupnal😊 igaz hatranya hogy lassabban fejlodnek a minor skillek😊

Bocsi a végére kicsit elszállt a gépelésem😊

értem én, persze hogy értem, de hogy a fenébe szedjek össze +8 fegyver skillt amikkor major skill ,a páncél viselés, az armorer skill az atletic,a block, amittomén még mi😊 magától hamarabb lépi meg a szintet mint hogy összejönne a +8 fegyver skill
Fegyek le mindent, álljak egy helybe és csak csápoljam a szörnyiket? ja az ugy nem megy mert kinyirnak😊

BEAST
tejóég 😮

MrStokes
Armand? Van Helden? 😄D

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MerlinW

[merlinw.org]

légyszi akkor az omega driverre link és pontos verziószámot, ha lehetne. közérdekû amúgy is, nehogy azt mondja vki hgoy csak önkényeskedek ilyen kérésekkel.

tehát aki nem olvasott volna vissza a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ngo optimalizált drivere nem olyan jó, és inkább az omega drivert ajánlják akik már próbálták mindkettõt

Ebola75
Thx, megpróbálom.

o biztos doom fanatic😄

LegionarR
Huh... Most volt nálam egy ismerõs, mondom megmutatom neki a játékot merthogy még nem látta... Mászkálok neki a szabadban, gyönyörû napsütéses táj, stb... Látom unatkozik a csávó... Erre leugrottam a pokolba bezárni egy kaput, rögtön elállt a szava 😊

Mindenkinek más tetszik...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

kerdezoskodj korul imperial city waterfront negyedeben.

szintet csak akkor lepsz ha 10 skillpontnyi major skilled no.

Ebola75
Thief guildhez szeretnék csatlakozni, meg tudná vki mondani hol tudok?...elõre is thx!

* rosszul irtam nem 10 ponttal kell novelni hanem 8 ponttal mert a statokra alapbol kapsz 1 pontot theat csak 4*2 kell😊

tehat akkro az egesz rendszert nem erted 😊

megprobalom roviden: vannak major es minor skillek. ha a majorokbol osszesen 10 skillszintet leptel akkro jon a levelup. minoroknak semmi befolyasa nincs a levelupra. levelupkor ugye kaphatsz +2 +3 +4 +5 pontot adott statra, ez attol fugg hogy elotte milyen skilljeid mennyivel novekedtek. ebbe mar beleszamit a major es a minor skill is. Tehat ha mondjuk erore akarnal +5 pontot levelupkor, akkor az a teendo, hogy az ero alapu skilleket (blade,blunt,handtohand) noveled osszesen 8 ponttal. (minden 2 skillpont novekedes +1 statpontot er levelupkor)

neked valoszinuleg amikbol adott mar +4 +5 t az azert lehet mert azokbol a fajtakbol sok skilled minorban van igy nem befolyasolja a levelupot.

bonyolultnak hangzik de ha megerted akkro gyerekjatek😊

+10 fegyver skillt nem lehet össze szedni egy szint alatt, addig 5 ször meglépi az ember a szintet

ja csak elég nehéz csak kizárolag erõ alapu dolgokat fejleszteni, ugyanis a fegyver és puszta kezes harc erõ alapú csak, de harc közbe blokkolnod kell(endurance fejlõdik) plussz közbe megy az armor skill(endu vagy speed) javitani kell (armorer megint endu) közbe ahogy futkorászok növekedik a atletic(speed megint csak) szóval szinte lehetetlen csak strength alapú skillet fejlszteni