The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Visszaolvasva a topicot,nem merem felrakni a progit,mert félek soha többet nem kelek fel a gép mellöl(Morrowind de ja vu)

Zolika/Babel/lvl42/Penge+Pajzs+Fire Kisvihar/Rome/lvl 41/Glavie+Fire

LegionarR
Ja és láttam a konzolparancs értékével, hogy ÖREGEDIK a karakter!!! Merthogy az Age csúszka nem ott volt ahova én beállítottam (a minimumra), hanem egy kicsit odébb!
Én ezt eddig nem is tudtam...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

LegionarR
Hoppla... Megnéztem a Showracemenu parancsot, és bár mûködik, de lenullázza (asszem alaéprtékre állítja vissza) a karakterem értékeit... Ez ellen van valami megoldás?

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy hogyan tudok a kartdra varázsenergiát tenni? Próbálkoztam, de nekem még nem sikerült.

Francba, már totál ráizzítottam magamat, hogy majd jól segítek, és mindenre válaszolok, amikor rájöttem, hogy egyik kérdésre sem tudok válaszolni. 😊

De legalább a 2-es ponthoz hozzá tudok szólni, mert az nem kérdés. 😊 Ez a fáklyával lopakodás kb. olyan, mint a plafonon át zuhogó esõ, érthetetlen, hogy erre miért nem figyelnek már oda.

Más kérdés, hogy egy rakás olyan apró hiba van az ilyen játékokban, ami egy kis szerepjátszással áthidalható, és ez a fáklyás dolog is pont ilyen. Egy olyan exploit, amit vagy kihasznál az ember (Khajit, Argonian, stb), vagy nem. Én speciel törvénytisztelõ, jóindulatú mágusként még a sneak-et sem használom, mert valahogy nem érzem helyénvalónak ehhez a karakterhez.

Mellesleg fura, hogy a Morrowindben egyáltalán nem zavart a tolvajlás, loptam mindent, amit lehetett (meg néha azt is, amit nem), ellenben az Oblivionban valahogy nem visz rá a lélek, annyira élõ az egész világ, nincs szívem megkárosítani egy másik eleven(nek tûnõ) lényt.

Még a guildekben szabadon lenyúlható cuccokat is sokáig békén hagytam, csak mostanában kezdtem elvenni egy-két soulgemet, meg idõnként valami alapanyagot egy potionhöz.

Hú, alaposan elkalandoztam, bocsi. (Franc a Bethesdába, a játékuk miatt most itt ülök reggel hatkor alvás nélkül, másfél óra múlva jön egy üzletfelem, aztán fénymásolás, posta, stb, a párom is beteg, õt is ajnározni kell, hosszú nap lesz...)

Valami már mozgolódik, van már például néhány összegyûjtött modcsomag. A hivaalos fórumon rákerestem a kifejezésre, és kidobott két ilyet, így elsõre nem tûnnek rossznak. (Kereséshez regisztrálni kell)

Más kérdés, hogy az általam használt - legígéretesebbnek tûnõ - modokat egyik sem tartalmazza, de ezzel együtt lehet, hoy egy új karakterrel kipróbálom majd valamelyik gyûjteményt.

1-nyillal hogy lehet zoomolni?
2-elég nagy butaság hogy fáklyával is lehet simán lopakodni, és hogy nem fogja a pajzzsal együtt meg
3-lehet e használni az ásót és a csákányt vmire mint más játékokban (pl:falbe)

sztem csak megspórolták a munkát, gondolva arra azért scriptelhetõ hogy majd a játék másik felének készítését a rajongók végezzék el 😊 legalábbis az elõzõ részben a szupermodokkal már rá sem lehetett ismerni az alapjátékra

PiszkosFred
A mostani modok is kezdik megoldani és helyrerakni a világot, balance téren. Biztos hogy lesz olyan komplex mod a következõ hetekben, amely fixálja a barlangokat, romokat, lényeket, stb, de fõleg a lootokat. Kissé furcsa, hogy anno fél évig kergettünk a full deadric összes darabját - fõleg a pauldront - most meg boldog boldogtalan abban mászkál. És miért? Mert elérte a 20as szintet ;] De a mod community sem hülye, õk is látták hogy ez így marhaság. Azon csodálkozom, hogy a Beth erre hogy nem jött rá? Az ötlet nem lenne rossz, de mégiscsak egy szûkebb skálán kellene mozognia a monsztáknak. Na mind1, majd lesz valahogy, addig elvagyok ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ohh, anyám , mikor jön ki arra egy peccs hogy harc közben ne lehessen tízkiló kenyeret megzabálni meg újratöltögetni a varázspálcákat. a quicshotoknak semmi értelme így hogy a journalba be lehet menni harc közben is és vidáman "barkácsolgatni", fegyvereket kicserélgetni stb.

na kezdtem egy újat íjásszal, felraktam hozzá a phisicguadot, az npcstaticlevelt és monstersnolevelt. a randomlevelitemst nem, sztem pont jól van hogy egyes szintûként nem fogok taláni egy eboni vagy glass cuccot. sokkal jobb lett így a játék. pl a sewersbõl kijõve ha elindulok jobbra, rögtön erõs szörny, vmi ogre volt, hiába tûzdeltem tele nyilakkal, bõgött is mint állat, egyszercsak utólért és agyonvágott. és még örültem is neki, végre nem úgy történt mint a mod nélküli elsõ nekikezdésnél hogy bementem egy romba és rögtön egyes szinten egy vámpírt tettem el láb alól könnyedén. fos egy érzés volt. sztem pont jó hogy az ember nem tud bizonyos helyekre elmenni vagy dungeonokat megcsinálni bizonyos szint és felszerelés alatt. ráadásul a dungeonokat csinálnám meg fixszörnyesre és tárgyakra

még annyi lenne amit kérdeztem már, hogy a "iPreloadSizeLimit " -et adja már meg hogy melyik sorban van, mert a sajátomból kitörlõdött, mentésem meg persze nincs. de ha lenne se lenne jó, mert annyi mindent átállítgattam már benne. érdemes böngészgetni, azon kívül is vannak benne jó átállítási lehetõségek amik a faq linkjében az angol oldalon voltak leírva

ja, lehet mérgezni a cuccokat, már rájöttem. csak rá kell nyomni a méregre és kiírja hogy akarom e az aktuális fegyvert bepoisonolni vagy sem vele

annak a többszázmegás leírásnak vki berakhatná megint a linkjét, de legjobb lenne a faq-ba

PiszkosFred
Azért nem olyan egyszerû, tökölõs egy módszer így grab gombbal pakolgatni. Egyszerûbb ha odáig rugdosod 😄

MerlinW
Mocsok egy játék ez... én mondom. Azt sem tudom már van-e még barátnõm...<#idiota>

[merlinw.org]

Kandurex
Aludnom kellene, ehelyett itt kukorékolok 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

MerlinW
Nemtom éne ennyire perverz neme volnék eén😄

[merlinw.org]

Vow majd én leszek a gyõzhetelen nekrofil harcos aki egész galériát rendez be a leölt nõi ellenfelekbõl. Esetleg assasin egy hullaraktárral.

A megfogott tárgyak/személyek ugye akkor is velünk jönnek ha ajón megyün át? Vagy más területre?
ah ok akkor nem tokolok vele😄

PiszkosFred
Huh, köszönöm, de azóta már megkaptam a táblázatot, el is kezdtem csiszolgatni, csak a végigjátszás miatt félreraktam. ;]

nem erre a komentre valaszolva, de neked irva hogy igen a strat guidban benne vannak a fegyver adatok, mindjart megprobalom kihaxolni a pdfbol.

<#fejvakaras>

-tRs-Landor

PiszkosFred
No, a fõküldetés teljes leírását, amelyet Zoenn készíett, felraktam a HQra. Ezúton is köszönet a munkádért a magam, a HQ és a látogatók nevében. A magam részemrõl csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó lett, örülök hogy elküldted, és felrakhattam az oldalra. Biztos vagyok benne hogy sokaknak fog segíteni a következõ pár évben ;]

Én 13. szintû vagyok asszem, de még mindig csak silver cucc volt a legjobb, amit meg tudtam szerezni, illetve a Dwarven, asszem az magasabb szintû.

Kandurex
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
uhh, nálam, ha jól emlékszem az volt, hogy a csórókám aki a parkban feküdt úgy felhergelte magát, hogy neki rongyolt a házat õrzõ õrnek, az meg jól leszúrta, majd amikor kijött a parancsnok, a vén lány úgy megháborodott, hogy megidézet pár patkány és megölette a csávót, nagyjából így zárult nálam a történet, szal semmi ház keresés + ilyesmi uszítás powwa! :p

Tudom, hogy szintet is lépnek de ettõl függetlenül még mindig elég gyengén bírják a nyílvesszõimet. 😊

Why so serious?

de nem attol lesz eros a bandita hogy glassban van hanem attol hogy o is szintet lep es nonek a skilljei. armor vajmi keveset er pl a magiam ellen😊 sebeznei sem fog sokkal tobbet, szal nem ertem miert gondoljatok hogy azert lenne eros mert glassban van es nem mithrilben.

Na most a Questel itt tartok (kb 3óra szenvedés után):
Imperial Corruption Quest
De ha megvárom a reggelt akkor Ruslan és Luronk nem megy oda Itiushoz..
Na most akkor meg kell várni õket reggel a házuknál és odakísérni vagy mi?
Ezzel mondjuk "csak" annyi a problémám, hogy égen-füldön nem találtam megy egyikõjüknek sem a lakóházát..

-tRs-Landor

Na, nekem meg a fizikával pont az a bajom, hogyha mondjuk nekimegyek a szekrénynek, s leesik az üvegváza, akkor nem törik ripityára. Már kizavartak volna az összes boltból. 😊

Az is marha jó volt, de nekem ez is tetszik ahogy itt van. Mellesleg 17-es szintû vagyok és komolyabb gondom még nem volt harcban.

Why so serious?

Én is azt hittem hogy így van

Kandurex
jah

Imperial Corruption questet csinálta már végig valaki?
<#help>

-tRs-Landor

BEAST

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

pont azért volt jó, hogy kis csóróból mekkora harcos lettél =)

LegionarR
Hmm...
Akit érdekel egy 15 megás jpg fájl, hát itt egy szép darab 😊

BEAST
ha totál leveszed a nehézséget ez nem nehéz, énis kiirtottam egy pár várost 29ezer vérdíjig mentem és meguntam , persze nem ilyen látványosan , mellesleg érdekes fegyvere van , nincs az a soulgem ami ennyi chargot adna egy ilyen területsebzõ enchantra ...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Oké, ez lehet de így legalább marad benne kihívás nem úgy mint a gothicban ahol a végére olyan tápos lettem hogy az orkok meg a fõellenfelek kivételével mindenkit egy ütéssel kinyírtam.

Why so serious?

Ilyen kinézetû cuccom már volt nekem is. Az egyik kõnél találtam, amin ilyen rúnák vannak, de sajnos csak bounded volt, tehát idézett cucc. 😞

mikor ertitek meg vegre hogy nem azert baj a glass a banditan mert nehez tole hanem mert nem realis.

köszi ismét a válaszokat. ígérem ezek után már inkább játszok vele

megj. a válaszokhoz:

legnagyobb -> legelnagyoltabb 😊)) szóval nem tudtam hogy a nagyobb a szebb, logikám szerint sok apróból áll össze a jobb kép (pl: 640*480tól szebb a 1024*768) de itt ez nem érvényes ezek szerint

nem letenni, elhajítani, de mindenesetre köszi a lehelyezéshez a tippet

Mayday
Hmm... Azt irta anno valaki, ha megcsinalom az ork Grand Champion kuldijet, jar erte valami tapos elf tor.
En ilyen nem kaptam. Jar erte?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

A csudába! Végre tudok soul trappelni, ez nagyszerû, csakhogy elmegyek az egyik enchanterhez, a Mystic Emporiumba, Imperial city-ben, s basszus, nincsen nála semmi olyan lehetõség, hogy tárgy enchantolása. Mit csinálok rosszul? Van két soulom két greater stoneban, mégpedig ghostnak asszem valami spectral spirit változatát szereztem bele. Én nagyon akaroook enchantolni.
Amúgy van egy enchantolt cutlassom, az egyik küldetésért kaptam, de már nem emlékszem pontosan a hatására.

Asszem Redguard a neve, s Anvil mellett szereztem a Ghost shipen.

Éppen most találtam meg magamtól is. Csak éjfél után már kicsit vak vagyok ezért 20 percig szaladgáltam körbe. 😊 Ettõl függetlenül kösz.

Why so serious?

Fritz Von...
Az egyik szoba sarkában lesz egy széfszerûség, elõtte egy zöldes fénnyel. Ott lesz egy csontkéz és egy scroll.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

MerlinW
Elég terminátor...

[merlinw.org]

Kandurex

PiszkosFred
Na most linkeljunk egy grab gombot tilto modot, megelezove a bajt 😄

Na aludtam az anvili házamban. Érdekes volt. Most meg segítség kéne.
Miután kinyírtam a 3 szellemet kiírta, hogy kutassam át a lakást. Meg is tettem de nem találtam semmit, a pincében a portal-ra meg továbbra sem tudok rákattintani. Mit tegyek?

Why so serious?

MerlinW
Egy bolond 100-at. De tuti hogy többet mint 4 é... áh hagyjuk..😊)

[merlinw.org]

PiszkosFred
Az még hagyján. De leállítottam a lovam a kocsma elé, és egy hétig se ki se be nem ment oda senki, cska ott álltak egymás hegyén hátán 😄 Picit nagyon érdekes ez az útkeresés rutin. Persze elindult mindegyik hogy kikerülje a lovat, de ahogy lépett egy felet, már megszólította valaki. Ekkor leállt, beszélt, majd ment volna megint, de megint beszélgetés... Szal ez az NPC testek igazán átjárhatóak lehettek volna. Vagy mittomén, de tényleg furcsa, hogy néha mekkora dugók alakulnak ki ICben. Fõleg amikor egyszerre jönnek ki az Arénábból 9kor, én meg megállok az ajtóban... 😄 Jó móka, ha cooperative lenne, akkor a cimbi foszthatná a lakásukat, én feltartom õket ;]

Kandurex
Ez inkább 12+

Hangulatos.... mondjuk ezekután kíváncsi vagyok, hogy ezer player vonszolja is ezekbe a pillanatokba Marauder testét jobbnál - jobb pozitúrákba 😄