The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
persze nem lesz kész egy hét alatt...egy-két változtatást már csináltam a cs-ben, de asszem ez egy kicsit nagyobb léptékû lesz. elsõ körben a spelleket akarom megreformálni, aztán esetleg az encsantolást kicsit költségesebbé tenni, hogy legyen valami értéke az ilyen cuccoknak, amit találsz a dungeon-ökben...bár igaz, hogy ez a TIE-ban nem gyakran fordul elõ 😊)))

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
asszem nekiállok egy magic overhault csinálni, elsõsorban a TIE-hoz igazítva, mivel az egyáltalán nem érinti ezt a részt. sajnos nem tetszik sem a midas magic (túlzásokba esett), sem a supreme magicka (ebben már túl erõs a varázslat), sem a LAME (bár szerintem ez az egyik legjobb, de ebben meg a spellek egyszerûen nem tetszenek). nekem mindig is legjobban az OOO módosításai tetszettek, ami nem akar még egy csomó már csít szintû varázslatot hozzátenni, hanem egyszerûen csak potensebbé teszi a már meglévõ varázslást, a spelleket, és kiszûri azokat amiket erõsen ki lehet használni (pl. drain health, chameleon, invisibility, stb.).

szóval maradok a vanilla oblivion spelljeinél, csak használhatóbbá teszem õket, hogy a TIE ellenfelei ellen is legyen valami értelmük, lehessen tiszta varázslóval is nyomulni, hiszen nem sok esélyük van kezdõként a TIE világában, illetve amiket exploitolni lehet, azokat lejjebb veszem.

akinek esetleg van ötlete nyugodtan írja le.

A listázott modok egy részét nem ismerem, emiatt konkrétumot nem tudok írni, csak tippeket:
Az unofficial patch-et a DLC-k elé kéne tenni.
A DLC_knek külön Unofficial patch-eik vannak, azokat sem ártana használni, ha az UOP-t is használod.
A Harvest modok valahova a Natural modok környékére valók sorrendben.
Amennyiben a Real Swords az, amire gondolok, mögé nem kellene olyan modokat tenni, amelyek a fegyverzetet módosítják. Cseréld fel õket.
A Midas Magick és a Mighty Magic illesztésére - emlékeim szerint - van egy külön mod, azt sem ártana használni.

A Bashed Patch-ben van valami, vagy üres?

Nem lehet, hogy valami "fertõzött" tárgy van nálad, ami okozza ezt a rákfenét?
Itt azt írja, hogy ezt a "kóros csontritkulást" szörnyektõl, pl. patkányoktól, vagy a Skingradi Foul Fagus nevû csavargótól kaphatod el, de nem vészes, mert akár egy Cure Disease varázslat vagy ppotion, akár egy ima megoldja a problémát. Imádkozni akkor enged, ha 0 a vérdíjad (bounty) - ha tagja vagy a Tolvajok Céhének, keresd Armand Christophe-ot vagy S'krivvát, õk a vérdíj feléért el tudják neked intézni, hogy tiszta legyél.

Az Oblivion tipikusan az a játék, ahol többféle megoldása van egy-egy feladatnak. Íjásszal, tolvajjal inkább az általad említett "fogd a pénzt és fuss", míg harcossal a kaszabolós módot célszerû választani. Mágussal nem tudom, mit kell, mert ahhoz világéletemben hülye voltam.

Nekem tolvaj karakterem volt, maxra fejlesztett gyorsasággal és elég erõs lopakodással, megtámogatva egy könnyûpáncélzattal és egy pajzzsal, az Oblivion kapuk bezárása is annyibóól állt, hogy lesprinteltem az összes pokolfajzatot, atzán elloptam a Sigil-követ. 😊

lightjack
már ittam cure disase italt de az sem gyógyított ki...bocs lehet rosszul mondtam. nemtom 100%ra h ez vmi betegség mert igazából a spelleknél az active spellnél találtam rá...az a neve h drain strenght...szal lehet h nem betegség. de igazából emiatt nem akarom újrakezdeni az egészet mer már 10 es szintû vok és hamarosan a dark brotherhood és a thieves guild is befejzõdne...nameg most csórtam el a könvet a míthic dawn-tól és elvittem a clud ruler-be...

U.I.: a könyvellopás a míthic dawn-tól os résznél jó az ha gyorsan felkaptam a könyvet és bármilyen gyilkolás nélkül kifutottam a barlangból? a cuccaimat leraktam a blades-templomban szal azok nem vesznek el csak h így is szabályos?? mert végigjátszásokon azt írták h kaszaboljak halomra de 1. hogy ha nincs semmilyen fegyverem?? 2. nemtok kaszabolni halomra mert íjász vok így semmi esélyem nincs a szûk barlangban 30 csávó ellen...szal ti ezt a részt hogy csináltátok meg????

Próbáld már ki az általam nemrég linkelt Better Oblivion Sorting Software-t... lehet megoldaná a gondodat.
Régen játszottam már, de nekem úgy rémlik hogy infamy ellen a leggyorsabb (kicsit kockázatos) megoldás az volt hogy hagyjuk letartóztatni magunkat és ha börtönbe visznek nullázódik az infamy. A kockázat az volt hogy pár random skill is csökkent, de az utánfejleszthetõ.
A jelenlegi sorrend ( bár ma meg tegnap többször változtattam mert próbáltam megoldani a problémát )
Oblivion.esm
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esm
Cobl Main.esm
DLCShiveringIsles.esp
DLCOrrery.esp
DLCThievesDen.esp
DLCVileLair.esp
DLCFrostcrag.esp
DLCMehrunesRazor.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
Unofficial Oblivion Patch.esp
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esp
The Lost Telvanni Codex1.51.esp
Mark & Recall.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
IWR - Windows Lights Shutters - Optimised.esp
Creatures Alive v1.3.esp
Rainbows.esp
SummonUnicorn.esp
Forgedstuffleveller1-0.esp
MountainTower.esp
Enter The Shinobi - Coors916.esp
RealSwords - Khajiit LO-NPC v1.3.esp
RealSwords - Orc LO-NPC v1.0.esp
RealSwords - Argonian LO-NPC.esp
RealSwords - Redguard LO-NPC.esp
Summon Gatekeeper.esp
RealSwords - Bosmer LO-NPC.esp
RealSwords - Breton LO-NPC.esp
RealSwords - Goblin.esp
sunk ships.esp
Ayleid Chain Shock.esp
Vvardenfell_Imports.esp
MidasSpells.esp
RealSwords - Nord LO-NPC SI.esp
KDCirclets.esp
KDClothCirclets.esp
mythsandlegends.esp
Lost Paladins of the Divines.esp
Reznod_Mannequin.esp
WOTFH_1.3.esp
Adonnays Classical Weaponry.esp
Adonnays Elven Weaponry.esp
OOO-Water_Weeds.esp
OOO-Map_Markers_Stock.esp
Harvest .esp
Harvest - Shivering Isles.esp
Harvest - DLCVileLair.esp
Harvest - DLCFrostcrag.esp
The Ayleid Steps.esp
Cobl Silent Equip Misc.esp
Cobl Races.esp
Cobl Si.esp
Cobl Glue.esp
OOO 1.32-Cobl.esp
OOO-Ayleid Coin Add-on.esp
RefScope.esp
Mighty Magick - Skills.esp
Mighty Magick - Spells and Creatures.esp
Mighty Magick - Settings.esp
SMManaFX.esp
PrivateQuarters.esp
Knights.esp
Bashed Patch, 0.esp

Gyógylétyó? Cure Disease?

Egyébként az infamy-t elég nehéz csökkenteni. Az egyetlen biztos módja végig csinálni a KoTN küldetéssort, akkor minden bûnöd megbocsáttatik. Ha az nincs fent, akkor tessék szépen növelni a fame értéket, adakozni a templomokban, elvállalni mindenféle feladatokat és teljesíteni és ha felmegy az infamy fölé, talán megsegítenek az istenek...

koschwarz
ha bûnözõ vagy (nagyobb az infamy-d) akkor nem gyógyulhatsz a kápolnákban. a legegyszerûbb módja, hogy leszedd a fertõzést, egy cure desease lötyi megivása.

lightjack
csáó! figy lenne 1 kérdésem, jólenne ha tudnátok segíteni...elkaptam vmi break bones-t és folyton megy le a strengh-em így folyton dobálnom kell cuccokat...akartam magamat gyógyítani imádkozással a kápolnákban de nem lehet mert at írja hogy bánjam meg bûneim...eleve én 1 orgyilkos karival mek és a fame-m 7 es az infamy-m pedig 17 asszem...szal lehet h ez a baj?? de akkor mégis h vihetném fel a fame-m vagy egyáltalán van más út h leszedjem magamról az a betegséget?? pls help mert így nem tudok tovább haladni:S:S

koschwarz
jó is az OOO, tényleg van egy egyedi hangulata, és nagyon értékelendõ, hogy ennyire pontosan meg van tervezve az egész rendszer.

Ilyet biztosan valamelyik mod okoz. Kellene a pontos lista, miket használsz és milyen sorrendben töltöd be...

Sok igazság van abban amit mondasz , én ennek ellenére mégis OOO-val játszom mivel az valahogy olyan hangulatot ad a játéknak amit a többi nem. Tényleg vannak kompatibilitási gondok, ezért nincs is fenn nálam sok minden, csak OOO, Mighty Magic, Midas, Ayleid Steps, meg néhány fegyvereket belerakó mod mint a Realswords modok meg Adonnay modjai ( nekem nem tetszenek az alapjátékban levõ fegyverek, talán iron meg steel még elmegy kinézetre , de glass fegyvert kézbe nem vennék ). Én próbáltam Francescó-val és tényleg nem rossz , rengeteg új fegyver meg minden, de nem hozza azt a hangulatot amit az OOO ad, úgyhogy már hosszú ideje csak azzal játszom, és ahogy írtad nem próbálgatok nagyon új modokat, hanem játszom a beváltakkal.Azt viszont nem bánnám ha fojtatnák a Realsword modokat új fajokkal.
Egyébként mostanában jelentkezett egy érdekes problémám amivel eddig még nem találkoztam. Ajáték jól mûködik, ritkán lép ki szinte semmi probléma egetlen apróságtól eltekintve : a Tiber Septim Hotelbe nem tudok bemenni, ha megpróbálom a szokásos töltõképernyõ után feketeség és 0 FPS-t jelez a FRAPS. Valakinek esetleg nincs ötlete mitõl lehet?

Én is egy overhault szoktam választani, de nekem meg a quest meg textúra meg optimalizáló modok hiányoznának nagyon, ha CSAK azt az egy overhault választanám😊
koschwarz
szerintem igazad van. giskard nagyon jó modokat csinál, igényesen, és nem felejti el õket, folyamatosan fejleszti és javítja. ugyanakkor számomra is egy sértõdõs arrogáns fazonnak tûnik.
ugyanakkor azokat sem értettem, akik azt firtatták, hogy miért akad az OOO-val...mintha minden modnak az OOO-hoz kellene igazodnia...és itt jön elõ az, hogy pl. hiába bizonygatják, hogy az OOO is modulálható, illetve kompatibilissé tehetõ más modokkal: hát mindig kiderül hogy nem.
leggyakrabban a francesco-val szokták összehasonlítani, miszerint a fran-féle overhaul sokkal jobban összeegyeztethetõ más modokkal, és ez szerintem is így van. fran is rengeteget változtatott az oblivionon, mint pl. az ellenfelek szintezõdése, új fegyverek és szörnyek hozzáadása, ugyanakkor sok alapdologhoz nem nyúlt hozzá úgy, mint az OOO.
a másik dolog meg az játékosok hozzáállása: jól példázza az FCOM. minden jó modot egyszerre akarnak használni, ami önmagában nem baj, csak itt alapvetõen nem kompatibilis modokról van szó, amit a mai napig nem sikerült igazán jól és felhasználóbarát módon összehozni. pont ezért esnek sokan abba a "hibába" hogy a játék helyett csak a modokat hajkurásszák.

én többek között ezért kedveltem meg nagyon a tamriel immersion overhault (TIE), mert amennyire egyszerû és kicsi, olyan látványosak a változtatások (különösen a +800 npc<#vigyor2>) a játékban. ráadásul a fran-on kívül ez a másik, ami a a shiveringhez is hozzányúl. én szerettem az OOO-val is játszani, de ezt nagyon hiányoltam belõle. plusz a kiszámíthatósága miatt sokkal-sokkal könnyebb, mint a TIE, amiben örülök ha egy bandita ellen is túlélek egy harcot, míg az OOO-val egész barlangokat (egy bizonyos szintig - mert ugye lejjebb már általában kezdõ karakternek legyõzhetetlen spectral warriorok és conjurererk vannak) pucolok ki egyszerre.

szóval a lényeg a lényeg: szerintem ki kell (már ha igényed van rá) választani EGY jó overhault és JÁTSZANI kell modok végeláthatatlan pakolgatása és próbálgatása helyett.

nekem megérne egy bizonyos összeget ha vki egy totál felturbózott obliviont kiírna nekem dvd-re, mármint elég lenne csak a modokat és a telepítési sorrendet, és nagyon rövid leírást pár modhoz ami belenyúl a játékba.

én is már moddolgattam eleget, meg yis a dolog, de oylan kevés a szabadidõm a munka mellett, hogy inkább költenék arra hogy amikor van játszhassak is maximális játékélmény mellett

vettem egy nagy plazmát meg egy jó gépem van már egy éve, teljesítménnyel és vizuális élménnyel nincs gond. idõm viszont az kevés...

priviben lécci ha van vki...

Mondom, volt, illetve szerintem van, de valószínûleg úgy jártam mint gyonax kollega: töröltek.
A januári verziót kitehetem, ha ad valaki valami címet, de csak passzív ftp-t tudok normális tempóval...

cSuwwi
ha van hozzá mûködõ accod, szedd le pls a cuccot, vagy add meg leszedem én és feldobom saját szerverre, akinek meg kell itt a topikban dob egy privit és jónapot. ne akadjatok már ki egy licencen, ez nem ezen múlik, sztem (nem fizetõs program, ergo nem lopás, csak egy agyalágyult szórakozásának eszközei vagyunk)

shit happens

Még valami: az oldal 1db képbõl és 1 html fájlból áll. Ha van kedvetek, töltsétek le, és lehet szerkeszteni nyugodtan. Feltöltitek valahova, belinkelitek, én meg felrakom a szerverre😊
Nekem megvan egy idén januári (közben hazaértem és megnéztem) letöltés, kb 800 mega...

Még egy dolog: anno én letöltöttem ezeket az Eingeneering Guild modokat, és átraktam egy pendrivera.. megkeresem, bár lehet azóta már formáztam:S De hátha megvan.

P.s: Giskardtól meg az idióta csapatától meg már kicsit kivagyok. Egyszer régebben felmegyek az oldalára... bocs megsértõdtem csak akkor kaphatod meg ha te is moddolsz. Pár hónapja megint fennvolt a neten. Most meg, bocs.. nincs regisztráció... MI A FENÉÉRT CSINÁL MODOT ÉS TÖLTI FEL HA NEM AKARJA HOGY LETÖLTSÉK?(bocs a Capsért, de az ilyen fel tud bosszantani... ja és volt accountom, ráadásul fel is tornásztam magamat olyan rangra, hogy tudjak tölteni, most visszanéztem az emailjeimet: inaktivitás miatt törölve. Ezaz!)
FCOM-mal játszottam, arról fogk is írni egy telepítési leírást, csak még nem volt türelmem. Necromancer valóban 2x van, arról ctrc+c ctrl+v -ztem a többit😊 Nemsoká javítom. És mint írtam, a lista fejelsztés alatt, lesz még bõven, mert mint korábban írtam, elég sok moddal játszottam anno
cSuwwi
tárhelyet tudok adni, licenc azért nem érdekel, mert nem publik helyre akarom tenni, hanem egy privát ftp-re amit bárki használhatna, aki tud valamit hozzátenni. ez egyfajta igényfelmérés is, lenne-e ennek keletje?

nekem kb. 15giga válogatott cumóm van, ezt mind felteszem (digivel nem lesz nehéz), aki vállalja hogy tölt fel modokat cserébe szedhet amit szeretne, sávszélkorlát nélkül (itt persze csak a nagyobb modoknak van értelme, amit a nexusról vagy máshonnan halál leszenvedni)

ha nem jó ötlet, akkor nem szóltam 😊

shit happens

Szerintem várd meg, míg újra be lehet lépni. Nekem megvan egy kb tavaly õsz eleji letöltés, de nagyos sok mega, nem vállalom a közzétételét, fõleg, hogy nincs is hova, plusz a licence nem is engedi.
Nem véletlen, hgoy a tesnexuson sincs kint...

Na ja, de egy fanmade mod szerzõjének azért nem ártana némi türelem. Vagy ne tegye közzé...

Anno pont Sotobratosra (Oscuro) rágott be alapvetõen, akkor kezdõdött az elsõ visszavonulás, amikor elkezdték az OOO használók feszegetni, hogy mitõl akadnak össze Guiskard modjai az OOO-val, de az MMM-el és a Francesco félével nem. Sotobratos meg nem tudott, vagy nem akart különösebben foglalkozni a dologgal, mert épp nyakig volt az új verzió és az FCOM mókolásában.

Guiskard meg jól besértõdött, elzavart mindenkit a rákba, bezárta az oldalát is.

Aztán - gondolom - elunta magát, mert kijött egy teljesen új koncepcióval a régi modjaihoz, ebben talált magának segítõket (vagy azok találták meg õt), mint DragonCaption és belefogtak a CUO projektbe, de ezzel is vannak ilyen sértettségbõl eredõ megakadások idõnként, illetve a tiltások, hogy nem lehet õket máshonnan letölteni...

cSuwwi
ha valakinek esetleg megvannak ezek a modok és fel tudná tölteni hálás lennék

amúgy már gondoltam arra hogy kéne csinálni egy magyar mod lerakatot, mert amíg a quarl texture packot anno leszenvedtem, eltelt 2 nap :|
tudok adni neki szerveren akármennyi helyet, feltöltõknek ftp accot
a nexussal is az a gondom hogy lassú (legalábbis nekem)

persze csak egy ötlet, de ha tud vki magyar modraktárról ne tartsa magában, thx 😊

shit happens

Mint tudjuk a zsenik nem a türelmükrõl híresek...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Visszovonom: Kvatch aftermath (ami nekem igazán tetszik nincs fenn nexuson)

Ellenben gyonax: OScuros Oblivion Overhault nem próbltad?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A nexuson a régebbi verziók vannak kint. Giskard már többször megsértõdött, és "visszavonult", az újabb (a CUO resource packot is igénylõ) verziókat nem engedi máshol közzé tenni, csak a saját oldalain.
Amúgy tényleg jó modok, csak a készítõjük kicsit idegesebb a kelleténél...

Valami egyéb gond van, mert belépni sem enged, hiába van accom még a firefox szerint is...

nexuson nincsenek fönn?

cSuwwi
Az engineering guildnél le van állítva a regisztráció valami flamewar miatt, így nem lehet leszedni a modokat. Nincs ide vkinek egy mûködõ acca? Csak addig kéne míg lekapnám a modokat. Kössz.

shit happens

Érdeklõdve olvastam! Szép kis gyûjtemény! Még a végén újra felrakom az Obliviont :-D!

PiszkosFred
Szep gyujtemeny, johet meg 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

cSuwwi
jó ez, csináld csak, nekem is megint megjött a kedvem hozzá
pár játékmenet befolyásoló modról is írhatnál

shit happens

A The Necromancer-t meg kétszer is felvetted a listába...

Most veszem észre hogy a target="_blankot" siekrült elfelejtenem, így nem új lapon nyitja meg a linkeket :/ Akinek így nem felel meg, használja az egér középsõ egérgombját.
Na elkezdtem írni a modlistát. Elõre mondanám, hog ycsak olyan modokat tartalmaz, amiket személyesen kipróbáltam, így elnézést ha nem teljes a lista. A lista itt: Oblivion Modok megtalálható, de még NEM TELJES! A teljesítménynövelõ modok még hátravannak, és még valószínûles utólag is eszembe fog jutni valami.
Engem érdekelne, hamarosan lesz egy jobb gépem és nem ártana a kiegészítõket is lenyomni valami jobb modokkal 😊

Szeretem a cicákat

Pont igyekeztem finoman fogalmazni, elnézést ha nem sikerült. Persze, én is játszottam anno egy ATI 9550-en, meg x1650-en is... na ott valóban játszadozni kellet😊

Amúgy ha még tényleg van érdeklõdés, akkor inkább csinálok valami normálisabb leírást, és felteszem valahova(Screenshotokat mint említettem most nem tudok mellékelni, mivel nincs meg a játék)
pointer4
Folytasd csak, engem érdekel. Amikor megjelent a játék már akkor sem akadozott a 8800gtxen, ami akkor volt átlag kártya.
Most meg már 4x leváltottuk azt a VGA-t. Nekem csak szép legyen, és ne fagyjon kakivá. Az optimalizáló módokat úgy se hiszem, hogy feltenném. Csak kinézzen már valahogy, ha éppen császkálni akad kedvem.
Valóban, a distand lod max-ot kevertem egy másik moddal. Ezzel együtt azt fenntartom, hogy nem igazán jó mod, ha az alapjátékon és azon a 4 Unique Landscape modon túl - amit támogat is használsz valamit, ami terepet módosít.
Ilyen esetben szokott az megtörténni, hogy mész elõre és hopp, elõtted megjelenik hirtelen egy épület vagy hegy, ami korábban nem volt ott.
Ehelyett - ha már javítani és nem rontani akarunk az élményen - érdemes a TES IV LODGen-t használni. Ez az épp aktuálisan telepített modokból generálja le a lod fájlokat...

A Script optimization gyakorlatilag semmit sem hozott, amikor kipróbáltam...

Az NV 8800Gt nem mérvadó teljesítményigény szempontjából. Az ATI Radeon 9600-as, amivel anno elkezdtem Oblivionozni, az igen. Annál kellett játszani a modokkal...

Egyébként meg kicsit udvariasabban, ha kérhetem...
Errefelé nem szokás hazudozni, legföljeb tévedni.
Az évek alatt kipróbltam nagyjából 4-500 modot, begüjtöttem 11 DVD-nyit, de még ma is naponta ránézek a tesnexusra, van-e újdonság. Emellett alkottam is néhányat, igaz, csak saját használatra.
Természetes, hogy néha összekeverem egyiekt a másikkal, bocs...

tibor16
Ez már túl nõ rajtam, kísérletezgetni meg nem akarok, mivel nekem most egyben van a játék, pedig a gépem nem túl erõs. Elõtte 2x raktam fel, és nem volt éppen leányálom. Azért a BOSS-t megkockáztatom, mert nem vagyok biztos, hogy ez a helyes sorrend, ami most van. Kíváncsiságból lefutattam régebben az Obse analizálóját (remélem jól írtam), hát annak ellenére, hogy zökkenõ mentesen fut a játék, elég sok piros volt az összesítésben.
A BOSS-ról (ha kérhetem) írhatnál néhány gyakorlati infót, miként kell használni...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Nem a komment egésze szól neked, ne értsd félre... Egy kis kiegészítés, mivel el kellett rohannom egy kicsit, és tegnap már elszállt egy kommentem, így inkább elküldtem😊

Az erõs gép részét természetesen nem a teljesítményjavítókra mondtam, ha valaki csak azokat rakja fel, és megfelelõen beállítja õket, akkor a játék szebben fog futni(egy kis kiegészítés a Streamlinehoz: ha valakinek nincs olyan jó gépe, akkor annak igenis lehet hasznos az a grafikaállítgatás).

És még pár dolog:
Nekem a weOCPS tette játszhatóvá a játékot, mivel azelõtt(minden mod és egyéb nélkül is) lazán összeomlott a játék minden 30 percben(nem egyéni hiba, sok küldföldi fórumon olvastam hasonlóról).
Egy kicsit kifejtve az OBGE-ScreenEffects-EnhancedWeather hármast:
Az OBGE biztosítja a SE-nek a megfelelõ funkciókat, ami pedig biztosítja ugyancsak a megfelelõ funkcíókat az EnhancedWeatherhez. Ebbõl a hármasból TÉNYLEGES teljesítménycsökkenést csak az EnhancedWeather bekapcsolása után kéne tapasztalnunk(elméletben.. gyakorlatban 1-2FPS csökkenés szerintem nagyon is lehetséges)
Azt még hozzátenném, hogy textúra modot még csak nem is linkeltem, és még egyszer hangsúlyoznám: attól hogy nem fejtettem ki az optimalizálóknál, attól még a játék más-más területeit optimalizálják, így nem, 4x kell kiszámolni ugyanazt.
Raknék én képet, de sajnos nincs meg az Oblivion perpill:S És egyébként olvassátok el, amiket linkelek elõször.
Most akkor csak a teljesítményjavítókat és grafikai modokat részletezem, mivel ezzekkel szemben vannak kételyek:
1. ScreenEffects: önmagában telepítve nem látsz különbséget, modders' resource ha úgy tetszik
2. Enhanced Weather: egy alternatíva a Natural Enviroments-re, ami szerintemelég sokan használnak...
3. Streamline: na itt egyet kell értenem koschwarzzal... a grafikai beállítások menet közbeni állítgatása illúzióromboló, ezért én ezt nem is hsaználom, de még így is hasznos.
4. Better Cities: piszok erõforrásigényes, de errõl nem is írtam, hogy ne lenne az
5. Az Oblivion Script Optimization a játékban lévõ ALAP, tehát a Bethesda által írt scripteket "helyettesíti", optimalizált változatokkal... Az igen durva inkompatibilitás miatt kell minden elõtt betölteni, így nem akad össze semmivel... De ha felrakod, meglátod valamivel fürgébb lesz a játék( nekem a map és inventory megnyitása gyorsult érezhetõen)
6. Operation Optimization: mesheket optimalizál, így nem értem mi vele a probléma... gondolom inkompatibilitás lehet Quarl Textúra packjével, meg esetleg UOP-vel, már nem emlékszem.
7. Distant Land MAX: ugyancsak meshek... csak itt a domborzaté, még az OO-nál tárgyaké

Látható, hogy a teljesítménynövelõk a játék más-más részeit "javítják" így nem egymás ellenében dolgoznak, annak valóban nincs értelme. És ha jobba nmegnézed, nem linkeltem 2 olyan modot, amik fednék egymást.
Kis háttéranyag, mivel mesh != textúra...:
Mesh

Ja, és utánanézek mielõtt beküldök valamit.. nem fogok a lvegõbe irogatni, és fõleg nem küldök be egy olyan modhalmazt, amit nincs értelme felrakni, mivel csak a gépigényt növeli, a látványt nem. Azt nem mondom, hogy nem kell hozzá erõs gép, de ilyen korábban sem állítottam.
tibor16
szia - csoda, hogy megy a gépen az Oblivion - 4 teljesítményjavító mod egymás utánra célzok.

Azt gondolom, meggyõzhetnél bennünket, pl úgy, hogy beraksz egy képet natur, bekapcsolsz egyet, újabb fotó, megint +1-et + újabb fotó - és így tovább. Persze ehhez kellene egy fps számláló a sarokban és mind azonos helyszínen.
Azért kételkedem, mert ezeket nem úgy találták ki, hogy a javított képet fogják majd javítani, egymás után... - vagy az uccsó mod fölözi az összeset, és viszi a bankot, anélkül, hogy észrevennéd. Mind ehhez azonban a gépednek 4x-esen kell számolnia mindennel. Hmmm - tényleg valószínûtlen amit írsz. Nem kell rosszra gondolni, nem feltételezek, csak hangosan gondolkozom... Szerintem ebbõl a sok mindenbõl az OBSE + egy textura mod és + egy teljesítményjavító mod lehet az alap, - de ahogy Saga írta, szinte biztos, hogy a gép akkor is többet fog dolgozni. Hisz az eredetit módosítod, és aztán egyszerûsíted, hogy gyorsabban jelenjen meg, - vagy arról nem is beszélnék, ha bonyolítja, a szebb látvány miatt...
Olyan ez mint a "Volt egyszer egy vadnyugat"-ban, az ürge nadrágszíjat is meg nadrágtartót is hordott, mert nem volt biztos a dolgában...

De tudod mit, gyõzz meg, és akkor elhiszem 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Már ne haragudj, de a fele nem igaz annak, amit írtál. Közel nem kell hozzá annyival nagyobb teljesítmény. Nekem ezek anno 8800GT-vel lazán elmentek. A Script optimalizáló az Oblivion alap scriptjeit optimazliálja, nem pedig a modokét, a Distant Lands MAX pedig az obli alap mesh-jeit optimaliálja, és nem igényel többet, mint az alapjátéké. Ne írj valótlant, ha nem nézel utána.
koschwarz
nekem speciel a streamline egyáltalán nem tetszik, bár rengetegen istenítik, de ahogy saga is írja, a grafikai beállítások állandó változtatása szerintem nagyon illúzióromboló.

Nagyhirtelen ezek a gép igényt nagyjából a duplájukra növelik. Igaz az optimalizálók, mint a streamline valamit visszavesznek belõle, de ezek közül csak az egyiket szabad használni, plusz amikor visszavesz az árnyékokból vagy a látástávolságból, sokkal többet ront a látványon, mint amit a javítások hozzáadnak. A script otptimalizáló csak akkor hat egyáltalán, ha valamelyik mod el van rontva és a scriptjei rosszul hangoltak. Ilyen manapság alig akad, mindenki megtanulta, hogy egy mod akkor jó, ha nem öli le a épet.

A "kiírás" arról szólt, hogy olyan grafikai tunning kellene, amitõl szebb lesz, de nem kell sokkal erõsebb hardver alá.
Nos ilyen nincs.
A Better Cities pl nagyjából megduplázza az alapjáték grafikus teljesítmény igényét a városokban, önmagában. Az enhanced weather kb 20%-os pluszt igényel. A Screen Effects is nagyjából 20-25%-ot.
Az Optimized Distant Lands nem teljesítmény növelõ, hanem a Distant Lands alacsonyabb teljesítmény igényû verziója. Ezzel együtt is többlet igény, mint az alapjátéké.
Alapból a távoli tereptárgyak nem láthatóak túl jól, a Distant Lands mindent jól megjelenít (már amit beleraktak, mert ha olyan modokat is pakolsz a Oblivionba, amelyek új falvakat, épületeket, terület módosulatokat tesznek be, azok nem láthatóak természetesen), de ennek ára van, nem is kicsi. Az optimized verzió ezt az árat csökkenti, de nem teszi semmissé...