The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És a Cyrodiil upgrade overhaul (Engineering guild modja) milyen?
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Fontos még, hogy az alchemyai felszerelések is szintezõdnek, amint van rá lehetõséged cseréld le jobbra, azokkal sokkal erõsebb potikat készíthetsz.
Bereton mágusom rengeteg Restore Magicka italt vedelt a csaták alatt, expert, master alkímiával, jó felszereléssel, a legerõsebb spelleket is nyugodtan tudta használni manakifogyás veszélye nélkül.
A Restore Healt a másik életmentõ ital, illetve íjásznak még erõs mérgeket is lehet kotyvasztani - a többi létyót eladva jókora bevételre lehet szert tenni alchemyvel.
Elsõ lépésben a három overhaul mod közül kellene kiválasztanod a neked megfelelõt.
A TIE egyszerûségében van a zsenialitása, de úgy tûnik, te nem erre vágysz, ez a mod elveszi a loot jelentõs részét, egy-egy mithril páncél már hatalmas kincsnek számít, viszont szépen életre kelti a világot.
Kezdõ karakter számára egy szakad bandita is halálos veszélyt jelent, de az utak mentén portyázó õrök, nevesített NPC-k segítségére számíthat.
Francesco rengeteg tárgyat, ellenséges lényt ad a játékhoz, javít néhány apróságon.
A lények megjelenése random, véletlenszerû, nem kiszámítható, így sokkal realisztikusabb, mint az Oscuro, ráadásul a Shivering islesre is kiterjed.
Az Oscuro legnagyobb hibája a kiszámíthatóság.
Ez a mod mélyen belenyúl a játékba, átformálja a faji, és csillagjegy bonuszokat, varázslatokat (fõleg varázshasználóknak ajánlott, érdemes új karaterrel indulni)
Itt is rengeteg a különleges loot, ellenség.
Az Oscuro lényei nagyon erõsek, de ami nagyon nem tetszett, a kiszámíthatóság (dungeonokban elõre haladva erõsödnek az ellenfelek).
Az Oscuro néhány ötletes küldetéssel is gazdagítja a játékot.
Olvasgattam kicsit az Oscuro's Oblivion Overhaulról, Francesco-éról és a Cyrodiil upgrade overhaulról.
Kérdésem az lenne, hogy kinek melyik jött be igazán és mik a jobb pontok.
Amit én várnék az overhaultól: - ne legyen szintezett ellenfél (1-es szintûként is leheseen sokkal erõsebb ellenfelekkel találkozni és fordítva. Ne legyen már 25-ös szinten minden bandita full daedic vagy ebony armorban),
- legyenek benne új fegyverek, melyeket az npc-k használnak is, nem akarok én lenni az isten a hûdekirály fegyvereimmel, amelyrõl más npc álmodni sem mer (ha fegyverhez kötödõ küldetésbõl szerezhetõ valami jó kis egyéni cucc az úgy rendben van)
-legyenek benne új helyszínek, új feladatok ( ne legyen pl vége a guild feladatoknak miután én lettem a guild mester)
- Azon frakciók melyek benne vannak a játékban tényleg legyenek jelen, ne csak 1-1 feladat erejéig (banditák, rabszolgakereskedõk, nekromanták)
Ezek egymással is összecsapjanak.
- Azért legyen térkép marker, mert anélkül azért elég gáz egy ekkora világban...
Grafikai javítások annyira nem érdekelnek.
Szóval kinek mi a tapasztalata, melyik overhaul jobb és miben?
Ha esetleg mást tudtok ajánlani az is jó lenne, esetleg egy pár modot a fentebbi alapján.
Tiszta mágusnak legjobb a breton mage csillagjeggyel - sokat játszottam ilyen karakterrel, fegyver sem kell a kezébe, a játék elején rá van szorulva az idézett lényeire, de késõbb önmaga válik pusztítóvá.
Manából nehezen fogy ki, mágia ellen védett, viszont sokáig nem szabad közelharcokba belevinni.
Idézés + távolsági varázslatokkal kezd, késõbb áttérhet az érintõ (touch) spellek használatára, mire hozzáférése lesz az oltárhoz már a destruction és illuzió varázslatokban is gyakorlatot szerezhet, így kombinálhatja az elemi pusztítást paralyse varázslatokkal.
Néhány lény immunis a paralyse varázslatra, de a többség ellen elegendõ 1 sec bénítás, s meg sem tudja ütni a mágust.
Csatamágusnak viszont a dark elf a jobb választás, de nála a mágia csak kiegészítés, elsõsorban harcos, kevés manával, akaraterõvel kezd.
a fõszálon tulajdonképpen hamar át lehet jutni. én a fõszálban odáig szoktam eljutni, hogy elviszem az amulettet dzsofrinak.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Most már mindegy, megyek mint a mérgezett egér, aztán belátogatok a kapukba is óvatosan.
Egyébként a fõszál mennyi játékidõt nyújt?
És mennyit úgy kb. a játék maga, mire talán azt lehet mondani hogy fõszál+mellékküldetések is kimerültek?
Kvatchnál, ha békén hagyod a kaput (nem kezded el a fõküldetést), Oblivion lakóktól mentes világban kalandozhatsz, de ha beindul a kapunyitások folyamata, azt csak a fõküldetés lezárásával tudod megszüntetni.
Cyrodiil egész területén nyílnak a kapuk, számuk 100 fölötti is lehet, s egy megerõsödött karakternek még jó móka is a bezárogatásuk (legalábbis bizonyos ideig), kezdõknek gondot is okozhatnak, a kapun néhány pokollakó átlép Cyrodiilba, s a kapuk sokszor olyan helyeken vannak, ahová küldetés miatt igyekszel.
17-es szint alatt azért sem szerettem a kapukat, mert a túloldali loot gagyi, gyenge.
Összesen - ha jól tudom - 99 kapu van egy idõben a terepen maximum, de ha egyet bezársz, hamarosan nyílik helyette valahol egy új...
A kapu akkor záródik be, ha a Blood Tower tetejébõl elemeled a kaput életben tartó Sigil követ. Nem kell mindenellennél megállni, spuri a toronyhoz, kõ a zsebbe, a többit oldják meg. 😊
Annyiból mindenképp érdemes, hogy a kõ speckó erejét felhasználhatod a páncélodhoz, vagy a fegyveredhez (két tulajdonság van, a támadó akkor lép életbe, ha fegyverbe teszed, a védekezõ akkor, ha páncélba vagy pajzsba).
Random képességekkel bír, tehát ha a kõ ellopása elõtt mentesz, aztán nem tetszik az erõ, amit a kõ ad, garanciában visszatöltheted a játékállást 😊
Ezenkívl van néhány olyan összetevõ alkímiához, amit csak a másik világban találsz meg - vagy egy-két kereskedõnél, durva drágán.
A daedric páncél, fegyverek sem jönnek rosszul.
Arra gondolok hogy egyéb küldetések miatti kóborlásaim során ugye bele-bele botlok kapukba.
Még eléggé a játék elején járok, eddig ugye a legelején a fõküldetéshez tartozó kaput kellett bezárnom, ez megvan.
De aztán bementem olyan kapun is amihez nem szólt küldetés, ott mindenkit kinyírtam, de mivel nem volt küldetés célom így gyakorlatilag nem történt semmi, a kapu ugyanúgy megmaradt.
Szóval kapok majd a kapukhoz egyszer küldetést esetleg, vagy hozzájuk kapcsolódót?
Vagy ami utamba kerül érdemes kipucolni?
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
találkoztam sztem az egyik legeslegnagyob és legpoénosabb buggal az egész játékban...elmentem imperial city-be a market districtbe, és hirtelen 1 míthic dawnos támadt rám...jó legyilkoltam és jöttek az õrük is segíteni...ezzel még nem is lenne semmi baj de ekkora jött a legnevetségesebb dolog a játékban...az õrök elkezdtek kiabálni egymásra és kaszabolni egymást-mindenki mindenki ellen- aztán a halott õröktõl elvette a cuccokat feljavítottam õket és eladtam mindet(mivel nem használok heavy armort) így az armorer képességem és a pénzem is jelentõsen megnõtt😄😄😄
Tehát lehet egyszerre több lovad is, de igazából ha Shadow megvan, már nem érdemes. Benne az a legjobb a halhatatlanságán kvül, hogy a harcokba is beszáll.
Köszi
azért köszi
Amit összeszedsz a látákból, holtaktól, stb...
Többfelé is feltûnik, a terepen, ráadásul ha szállíttatni akarod magad vele, elõbb hablatyol valami tartozásról, meg hogy csak olyanokat szállít, akik tagjai valami csoportnak. Nekem is fent volt, de fogalmam sincs melyik az a sok közül...
Imperial City kikötõjében horgonyoz egy hajó (alapból van ott néhány), s a kapitány némi aranyért cserébe pillanatok alatt Bravilba repít.
Ha jól emlékszem a hajó a Millenium Falcon, s a kapitány azon morfondírozik, van-e esélye egy hercegnõnél...
Szeretem a cicákat
Clannfear (sárkánygyík) az egyik legkellemetlenebb ellenfél lehet, gyors, erõs, alapesetben 13-as szintû, modolva egész csordákat találhatsz (a Xivilaik idéznek sárkánygyíkot, de azok csak 5-ös szintûek, a Xivilai +22)
Deadrooth 16-os, dremorák, daedrák különbözõ változatai is pokollakók, ha a kinti világban gondod van a harcokkal, Oblivionban sem lesz könnyebb dolgod.
Ugyanazt tudom javasolni, mint SaGa: nem kell elkezdeni a fõküldetést, s ha meg is szeretnéd csinálni ráérsz 20-as szint körül belevágni, úgy legalább olyan lootot kapsz, ami a játék befejezéséig használható lesz.
van valami mod, amiben hajók úszkálnak a Niben folyón, ha van ilyen és tud róla valaki, megkérem árulja el a mod nevét - esetleg adna linket, megköszönném
vagy: használsz egy jó modot, ami kiveszi ezt a lehetetlen szintezõdést a játékból (tehát a szörnyek veled együtt lépnek szintet) (pl. OOO) vagy egy olyan modot, amivel sokkal normálisabbá teszi a karaktered fejlõdését, pl. nem kell ilyen mikromanegeléssel foglalkozni (pl. nGCD).
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
más téma: úgy hallottam h ha a szintlépésnél az attributra +2 raksz akkor jobban fejlõdik az ellen mint te magad, így 15 ös szint örül már játszhatatlan lesz a játék...ez igaz?? mert nekem kb a 10 es szintbõl 6 szintlépésnél volt olyan h +2 es attributokra raktam...szal most így elcsesztem a karakterem??