The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Van érdeklõdés, és ezeket is köszi!

Na akkor egy kis modajánló(bár én több 100 kisebb-nagyobb modot használtam, így lehetetlen felsorolnom minden😊):
OBSE - Sok mod alapja, feltétlen ajánlott!
OBMM - Oblivion Mod Manager. Must have.
weOCPS - Egy OBSE plugin, aminek lényege az Oblivionban olyannyira elhíresült crashek kiküszöbölése(nálam egész jól bejött).
Enhanced Water - Szerintem a legjobb víz-mod. Reális, szép, minden ami kelL!😄
Enhanced Water SI - Az elõzõ mod SI változata
BOSS - A meglévõ modok sorrendjét állítja be, így kisebb az esélye, hogy összeakadnak.
Streamline - Teljesítményjavító mod
Oblivion Script Optimization - Szintén
Operation Optimization - Éés szintén
OBGE - Oblivion Graphics Extender. Kell a ScreenEffectshez
ScreenEffects - OBGE plugin, a következõ linkelt modhoz van rá szükség.
Enhanced Weather - Szerintem a legjobb idõjárás-mod
Optimised Distant Land MAX - Teljesítménynövelõ
Bananasplit Better Cities - A városokat tuningolja egy kicsit...
Elven Map Redux - Szerintem a legjobb térkép mod
Elven map for SI - Az elõzõ mod SI kiegészítõje
DaruiD Darn - 2 remek UI mod kombinációja

Nagy hirtelen ennyihez volt türelmem! Ha van érdeklõdés még folytatom!
blackcalibra
Köszi!
grebber
Grafikáról szinte minden Elég jó írás!

Next PC upgrade: 2022

blackcalibra
Ma megvettem a játékot.
Melyik grafikai MOD-ot érdemes feltenni alá, ami azért nem is követel számottevõ erõforrást, de azért szebbé is varázsolja a játékot.
És persze az sem utólsó szempont hogy stabil maradjon vele a játék.
koschwarz
jaja, jóság.

kihagytam most már lassan egy évet, de hiányzik... 😊
úgyhogy fel is teszem újra, és a legújabb TIE-jal fogom tolni 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ha a 8400M van olyan teljesítményû, mint a 6600-as volt, akkor simán...

Tetsuo
Vajon egy Geforce 8400M GT kartyaval es laptoppal lehet jatszani a jatekkal?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szerencsere modomban allt kerni egy kolcson cuccot, egy masik videokartyat.
Ugy h a sejtes beigazolodott, nem veleltlen hogy az ati driverre hivatkozott a debugger. Ugy hogy valoszinuleg a kolleganak lesz igaza es vga memoria hiba esete allt fenn. Erdekes hogy ez a jatek kellett hozza hogy elojojjon a hiba😊 Valoszinuleg egyszer nem birtam a veremmel es tulhuztam a memoriakat😄
Akkor valoszinuleg ez a hiba okozza a 0x0000008e tipusu kekhalalt.
Remeljuk hogy ez a megallapitas majd megkonyiti masok dolgat a jovoben😊
Kossz a segitseget.

Ha új vincsid van, simán lehet memória gond, akár háromféle okból is:

1: nagyobb diszk, NTFS fájlrendszerrel, több RAM-ot fogyaszt.
2: máshová került, esetleg bizonytalanul olvasható pagefile.sys
3: fragmentálódott a diszk...

tibor16
Pedig vszínû memória hiba, vagy vga memória - mert ha texturát töltöget, akkor jön elõ. Ha több is van a gépben, akkor próbálgasd, hogy kiveszel egyet-egyet, másképpen hosszú lesz beazonosítani. Esetleg poros lett, - velem már fordult elõ.
Ha nem jól gondolom, akkor majd úgyis kijavítanak... 😊

Rocky:
a magyarításnak a pdf faq-jában le van írva, csak persze magyar címük van a könyveknek.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

RocKY2
hali
tudna valaki linkelni egy oldalt ahol az összes oblivionban fellelhetõ könyv listája le van írva? össze gyûjteném az összes könyvet csak nem tudom melyik hiányzik még. köszi

Hi

Lehet hogy mar elofordult itt hogy valaki belefutott a 0x0000008e kezdetu szornyu kekhalalos hibauzenetbe.
Ujabban az oblivion ilyet general nekem.
Erdekes hogy akkor jon elo amikor nyilt terepre lépnék. kb 30sec es vege
Regebben ment ezen a configon a jatek, csak egy uj vinyo lett azota. nem hiszem h memoria hiba lenne mint ahogy sok helyutt irjak, mivel mas jatekok mukodnek, meg a sokkal gepigenyesebb es bugosabb gothic 3 is.
Catalystokat probalgattam, mindenfele verziot, nem segitett pedig szerintem es a debugger szerint is ott kell keresni a problemat.
Kivancsi vagyok elofordult e mar ilyesmi itt valakivel? esetleg van e valami praktika vagy orvossag a dologra?

Jah egyebkent a bannerben a linkek hasznalhatatlanok😊

koschwarz
...nekromanta úrnak...<#falbav>

koschwarz
van is erre egy nagyon jó mod: mannimarco revisted. nemcsak külsõre teszi SOKKAL félelmetesebbé mannimarcot, de HATÁROZOTAN nehezebb is legyõzni...tudott egy-két meglepetést okozni 😊

ha van egy elõzõ mentésetek, ajánlom feltenni, és úgy nekifutni még egyszer a nakromatna úrnak 😊

Mannimarco nálam is elég bénán harcolt. Azok után, hogy láttam, Brumában mit tett a Mágusok Céhével, sokkal félelmetesebbre számítottam, lehet, hogy lemerült benne az elem. 😊

tibor16
Srácok, a mágus céhbeli utolsó küldetésben, ezt a Mannimarcot seperc alatt lenyomtam. Már jó ideje irtogatom a nekromantákat egy kombóval - 10 sec csönd + egy 12 pont / 2sec-es tûzsebzésû kardal. Mivel elõtte megcsináltam a tolvajcéhbeli küldetéseket, 80 körüli a settenkedésem. Megvárom amíg elfordul a nekromanta, mögé sompolygok, a csönd varázslatot a kardra kenem, vagy ráeresztem, aztán általában 2 csapás a kardal és készen is vagyunk 😊.
Mivel arra gondoltam, a fõgonosz lehet, hogy védett ez ellen, ezért egy 30 sec-es csönd varázslatot kezdésnek rányomtam, aztán a kardon is volt és onnan is kapta még egyszer + a tûzsebzés minden csapásnál. Egy nevetséges törrel szaladgált körülöttem, de nem tudott varázsolni. Mikor úgy gondoltam, kapott még egyszer 10 sec csöndet, közben persze szorgalmasan püföltem. Aztán egyszer csak a lábamnál feküdt - ééééés egyszer sem tudott varázsolni. Mikor összeszedtem a holmijait, egyik ruháján sem volt védelem.
Úgyhogy, így járt 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Bocs az elõzõ hsz-beli a hibákért...
A hordozható lyuk elnevezésû modrol van szó, - tehát annak a teleport kapuja helyezhetõ bárhol üzembe - csak visszaolvasva, lehet, hogy nem volt érthetõ...
😊

tibor16
Igen,régen én is azt használtam. Viszont ez sokkal jobb 😊.
Mint írtam, ezt bárhol! - tehát a barlang közepén is felhívhatod, az addig összegyûjtött holmit az ajtóban álva, a 2 sorba lévõ ládákba elszortírozhatod. Amikor a kereskedõhöz mész, a boltban, a kereskedõt még elérve, helyezheted üzembe, az ajtóból minden eladni valót összeszedsz, és mivel ha kilépsz, a kereskedõt is pont eléred, nem kell a súlyhatárral vacakolni - vagyis nem kell fordulni, a vár elõtt hagyott lovadhoz kimenni, és kitudja hányszor ismételni. Igen, - ha úgy veszed, veszitek, - akkor ez is csalás. Na de, - az árút úgy is eladom, csak nem szenvedek vele, nem ezzel töltöm a játékidõt, másrészt pedig, a kereskedés fejlõdik a játékban szerintem a legnehezebben... és ez szerintem nem indokolt. Így ha csalok is vele, - nem érdekel. 😊

Sziasztok!
Nekem a "Zira's horses" vált be a legjobban. Itt a lovad kap egy nyeregtáskát, és abba pakolhatsz bele. Azt hiszem 600 a teherbírása még az ajándéklónak is (aminek ne nézd a fogát) - vagyis ha jól emlékszem, más-más lovaknál különbözõ.
Régen volt már, de egy bug jött ki - volt mikor nem tudtam megnyitni. Bármit csináltam, akár megölhettem is, nem lehetett elvenni tõle a cuccaimat. Ha jól tudom, akkor gyorsutazás után, bizonyos helyeken megint engedte megnyitni. Hogy pont a gyorsutazás miatt volt e, azt nem tudom. Azóta lehet, már javította. Illetve a hivatalos lópáncéllal természetesen nem mûködött. Ami szerintem nem ár érte...
az a morrowind 😊
tibor16
Annyira nem fontos, csak tudni akartam, hogy most csak én nem találom? - vagy nem is lehet...

koschwarz
mod nélkül nem lehet, de nem tudom, van-e ilyen mod.

tibor16
Kifejezetten varázstekercset - azt az Oblivionban lehet készíteni? - mert ha igen, akkor nem tudom hogy kell? - segítene valaki?
Vagy a Morrowindel keverem, mert ott úgy emlékszem lehet - vagy erre sem jól emlékszem?

ja igen, valami ilyesmi. És reflect spell amulettel meg tele van a játék.
koschwarz
nézegetem már én is egy ideje, nagyon izgalmas koncepció. egyedül pont az tart vissza, hogy nincs sztori, az ilyeneket (sajnos?) hamar elunom.

koschwarz
az atronach alapján nem regenerálódik a saját manád, viszont a felét elnyeled annak, amit rád küldenek.
ha ehhez hozzászerez még 50% reflect enchantot vagy spellt, akkor az tényleg halálos, mert visszaszáll a spell fele az ellenre, a másik fele meg feltölti a te manádat. über.

Ja igen: multizni is lehet...

Harcos kedvûeknek egy ajánlás:
Mount & Blade. Az eredeti már pár éve kint van, most egy önálló "kiegészítõje" (tulajdonképpen a fan made modokban fellelhetõ dolgokkal feltunningolt játék) jelent meg a Mount & Blade Warband. Ezt vettem észre pár napja, az alapjáték valahogy elkerülte a figyelmemet. Pedig ahhoz egy halom mod is készült.

Tulajdonképpen egy középkori harcos szimulátor.
Nincs igazi sztori, feladatok vannak, fejlõdés, csapat vezetés, lovas, gyalogos harc, íjászat, lándzsahajítás, kardvívás, kopjatörés, kereskedelem, csapat gyûjtés, fejlesztés (pénzért és harcban) és irányítás, ostrom és ostromlók visszaverése, falvak kirablása és a rablók felkutatása, megbüntetése, kinek-kinek a saját kedve szerint.
A végcél: megalapítani a saját királyságod, megszerezni a lordok támogatását vagy leverni a lázadókat...

Vigyázat: egy karakterhez egy mentés van, mindig azt írja felül az automatikus mentés.

Grafikailag természetesen meg sem közelíti a z Obliviont, meg mágusok sincsenek benne, de kemény és élvezetes játék.
Mount & Blade fórum

absorb health-tel megnyomott fegyverrel nekem tök jól vitte minden szinten. Meg megoldod valahogy a soul trap-et meg megszerzed az Azura's Start és már mehetsz is. A bátyám meg azt csinálta, hogy atronach csillagképet választott, ami ha jól emlékszem 50%-ban visszaveri a varázslatokat, meg elszívja a manát.(?) Enchantolt cuccokkal megcsinálta a másik 50-et és bement oblivionba. Minél magasabb szintû az ellenfél annál gyakrabban varázsol. Tehát rányomták a varázslatot a karijára és megdöglöttek tõle és még a manája is növekedett.(Vagy valami hasonló. Nem tudom pontosan, nekem csak mutatta)
Az utiláda (Ricewind ládája, most hirtelen nem ugrik be melyik modban van benne, valami "Luggage") ingyen van, az Arcane University udvarán lehet megtalálni és belepakolni, de az a trükkje, hogy nincs mindig veled, csak megjelenik bizonyos helyeken (pl ott az udvaron). A megvásárolt házakban mindig ott lesz, meg még itt-ott a világban és akkor hozzáférsz mindahhoz, amit valahol beleraktál. Tehát nem egy állandó végtelen rakodó. Az elõnye, hogy minden saját házadban ott találod, amikor oda érkezel és amire mindenütt szükséged lehet, ott lesz benne, nem kell minden házban mindenbõl tárolni. Ellenben amit a környéken barangolásnál használni akarsz, azt ki kell szedni belõle és magaddal vinni, míg valahol megint össze nem futsz a ládával...

A másik, már állandóan lehívható a Midas Magic mod egy spellje, amit úgy kell legyártani mindenféle alkotóelemekbõl, amibõl némelyik igencsak nehezen beszerezhetõ. Na az tényleg bármikor elõhívható némi magicka befektetésével, de az csak mágusoknak jó...

bajgunar
Minél több ideig vársz a kapuk bezárásával -> ahogy növekszik a szinted, úgy növekszik az ellenfelek szintje is (és persze nem arányosan), annál nehezebb lesz bezárni egy-egy kaput, megölni a kapu fõ õrzõjét.
20-as szinten pl már kell egy pár erõs védelmi, támadó varázslat, meg ûberre fel-enchant-olt fegyver megspékelve pár healt & mana fiolával.
Különben elég könnyen elhalálozol cyrodiil sötét bugyraiban.
Ajánlom még a Myths and Legends: Weapons 2 mod-ot is. Elég szép, erõs és frankó kis kardokat lehet találni oblivion-ban. És jó nagy a töltésük, sokáig bírják.
koschwarz
egy jó ideje nem játszom az oblivionnal (mert még csak a stalker cs-t próbálom végigvinni), de valahogy nagyon hívogat vissza cyrodiil...

koschwarz
én is így vagyok ezzel, bár számomra egy ilyen über tárgyhoz vagy spellhez tényleg nagyon-nagyon sok pénz kelljen, vagy valami iszonyú nehéz küldetés...

bár õszintén szólva én mindig is élvezem a játékoknak azt az aspektusát, amikor meg kell gondolnom, mit és mennyit viszek magammal. (lásd még pl. stalker).

Nem csalás, ha ez egy megvásárolandó (vagy küldetésben elnyerhetõ jutalom) és kellõen drága spell, vagy tárgy. Nekem a tudákos körtefából készült soklábú utazóbõrönd jött be erre a célra.

tibor16
sziasztok - a 185. játékóránál, és a 11. szintnél tartok, és még nem láttam kaput. Egyelõre nem is hiányzik. Elfoglalnak a céhbeli küldetések. Másrészt, nagyom utáltam, amikor elõször játszottam vele, hogy mindent elrondítottak a kapuk. Majd ha elértem a 20-as szint környékére, lezavarom a fõküldetést, a lehetõ legkevesebb kapuval. No persze, ki így- ki úgy szeret játszani...
Nekem a beszerzést nagyon jól szolgálja a morrohun.hu oldalain található "Hordozható lyuk" plugin. Mivel bárhol behívható, és a nagyon prímán megoldott, a pakolási lehetõségek rásegítenek az anyagiak megoldására. Aki nem tudná - ez egy bárhol felhívható, és egy teleportkapun keresztül megközelíthetõ, saját kuckó. Így a cuccolást és a kereskedést is jelentõsen segíti. Némileg, talán csalásnak számít, de én játszani és nem szenvedni szeretek. Csak ajánlani tudom...

dragon11
Köszi szépen.😊

Megpróbálom.

Igen, 25 kell, és nekem volt 29. Közben, tovább fejlesztettem 30-ra, és most már jó, mûködik. Ez valami hiba volt, vagy elírás? 25-ös szintre írták, de csak 30-tól mûködött <#fejvakaras>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Fantusz
Soul trap varázslathoz a minimum követelmény a 25-ös mysticism, de vannak varázslatok (hosszabb idõtartam, területre ható, kombinált, stb.) amelyekhez 50-75-100 mysticism tudás szükséges - azt nézd meg, hogy az, amit használni szeretnél, konkrétan milyen feltételekhez kötött, s esetleg nem szedtél-e be valamilyen fertõzést, ami a képességedet lecsökkentette.

Mágus egyetemre bejutva érdemes lehet olyan destruction spellt csinálni, amelyiknek a végére odacsatolsz egy 2 másodperces soul trapot is (természetesen csak ha mágus vagy, s szükséged van sok lélekre - pusztakezes mágusnak nem kellenek a kavicsok)

Van persze, és azt írja ki elégtelen képesség. Pedig elvileg megvan a kellõ szint.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Van mibe "begyüjteni" a lelket?

Sokat nem lehet róla írni: Wrye bash, Sved Games "fül". Kiválasztod a mentett állást jobb klikk és a menübõl a különbözõ "bomb" opciókat ráfuttatod. Kettõ van, neked elvileg a "Repair Abomb"-ot kell használni, de a másik sem árthat (az egy patch hibát javít).
Elõtte persze csinálj mentést a mentésekrõl...

További információk és letöltés: Wrye Bash

Na, ismét lenne egy kérdésem. Az miért van, hogy egy ilyen lélek fogó vagy milyen varászlathoz azt írja miszticizmus 25 kell. Nekem 29-es szintû a miszticizmus. Akkor meg miért nem tudom használni? A varázserõm is elég.

dragon11
Köszi szépen a segítséget! Megávrom akkor SaGa társunk reagálását.😊

Fantusz
Ismert hiba, amit elméletileg javítottak (patch), gyakorlatilag néha mégis okoz problémát.

Megoldás talán a Wrye Bash használata lesz, de ebben én nem vagyok jártas, SaGa lehet, aki konkrétabban tud segíteni.

dragon11
Sziasztok srácok!😊

Kéne egy kis segítség a szakiktól..😊

A probléma:

225óra játék után a varázslásnál az effectek "ráfagynak" a karakteremre. Csak az F5 nyomogatása (sorozatos nyomogatás) után múlik el.. ugyanígy a tûz fáklya lángja..

A játékba nincs semmi új mod.

Valakinek valami ötlet? Eddig nem csinálta.

UI.: Ha visszamegyek a 180.óra tájékára, akkor minden tökéletesen mûködik!

Nagyon szépen köszönöm a segítõkész kollégáknak.

én nem szoktam ellopni csak a ládákban lévõ cuccokat, mert hiányzik a dekoráció 😞
20. szintre nagyon hamar el lehet jutni. Én az aktuális karaktertõl függõen vagy a erdõt járom, vadászok hol erre, hol arra, esetleg alkimistaként gyûjtögetek és létyókat gyártok, könnyebb feladatokat teljesítek, vagy tolvajként a városokban csenek el mindent, ami mozdítható, stb...

Elbeszélgetek, akivel lehet, akivel nem, azt meg vagy leverem, vagy elfutok elõle, ahogy alakul...

Az Oblivion arról szól, hogy élsz benne a világban, különbözõ célokat tûzöl ki magad elé és azokat megpróbálod elérni. Az elsõ "végigjátszás" után a fõ küldetéssel egy másodpercig sem foglalkoztam, így nálam nincsenek oblivon kapuk, csak az az egy Kvatch mellett, az meg csak akkor érdekel, ha újjá akarom építeni a várost...

igen, de van rohad sok kapu, marad még a nagyobb szintekre elég (én úgy tudom, hogy 99 fix és akármennyi random kapu van). Kis szinten elég jó azért. Ti mit szoktatok csinálni 20-as szintig, ha nem kapuztok és nem barlangoztok?