The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonnieBrasco
LOL, Omega driver készítõje kommentálja a legújabb driver-ét:

"It took a while to release the new version of the Omega Drivers cause I was having some issues after upgrading to the 6.3 drivers, namely, BSOD's, so I had to investigate, and after 2 weeks of testing I found out it was my OC, too aggressive, strange that it didn't happened with previous drivers, but oh well, found out the hard way. Also, been playing too much WoW and Oblivion , that leaves me too little spare time, sorry for the delay, but those playing any of these games will understand.
f you take a look at the readme you will notice that I added a new wide-screen resolution, 1024x640, Why so low?, well, thank Oblivion for that, the game requires so much muscle that I created that resolution to get playable frame rates with everything maxed out."

😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

nemtom mit csinált Barny ezzel a látótávolsággal de én most felhúztam maxra minden ilyen kis faszom dolgot és "elég" messzire eltudok látni :S az megint más dolog ,h 25fps befigyel az 50helyett xD
szerk: az a két kis karika mi a tökömet jelent a jobb felsõ sarokban?

http://thenamelessphoto.com/

hen-tes
azért a hardwired-es cikk nagyon távol áll a fikázástól :p

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

cheydinhal-i fekete lo asszem 5k. anvili feher az 4k volt.

ez mind szep es jo csak tudod sokan olvassak azt az oldalt es lehet hogy emiatt a hozzanemerto cikk miatt fognak ugydonteni hogy nem probaljak ki, mert sajna nagyon sok birka ember van. persze igazabol az a resze engem nem erint hogy most 100 an jatszak vagy 201321321en, en elvezem, en szeretem, en imadom! 😄 csak rosszul esik, ha "fikaznak" valamit ami kedves nekem.

DonnieBrasco
Hmm... tehát szerinted az Objektivitás, mint fogalom, csak illúzió? 😊

DB

Szerintem ez nem spoiler szóval:
IC-tõl egy kicsit nyugatra a cholsis(?) felé vezetõ út mellett van egy erõd rom, Fort Nikel és a mögötte lévõ tóban ez a vizihulla és nála egy levél ami nekem nem adott küldit, errõl tud valaki valamit? <#help>

Kandurex
5k -ért hol lehet lovat venni?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

PiszkosFred
Pedig roppantmód egyszerû a dolog. ÉN tudom, hogy mi az ami tetszik. ÉN tudom, hogy mi az amit szeretek. Igy aztán bárki adhat tanácsot, bárki mesélhet az adott dologról jót vagy rosszat, meghallgatom tisztelettel, de nem fogok a végén egyetérteni, ha nekem más a véleményem. És nem engedem meg senkinek sem a világon, hogy elrontsa az én szórakozásomat. Felõlem az emberek 99.999999%a mondhatja azt egy játékra, hogy rossz, meg hogy bugos és vacak. Ha nekem tetszik, számomra az lesz az JÁTÉK, nagybetûvel. Ugyanez igaz filmre és zenére is, olyan zenéket és filmeket nézek, amelyeket a mélyen tisztelt krtikusok lehúztak és szidtak. Nekem tetszik, szeretem, kikapcsol, szórakoztat, és csak ennyi ami fontos. ÉN tudom mi a jó nekem, nem MÁS. Ilyen egyszerû ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Errõl jut eszembe hogy fast travelt még SOHA nem használtam pedig már jó pár órája játszom, annyira szép a táj hogy inkább gyalog mászkálok (így se tart sokáig) így van esélyem hogy valami megtámad és fejleszthetem rajta a szkilljeimet <#hehe>

Jauffre(?) ajánlotta hogy 2 szerzetessel még beszéljek, az egyiket meg is találtam a kápolnában de a másik nem volt sehol, késõbb chorril(?)-ban tök véletlen összefutottam vele na ez nem történt volna meg ha fast travelezek 😊

A lónak meg sztem amíg nem lehet harcolni róla vagy cipeltetni vele nincs igazán haszna, lehet hogy gyorsabb viszont amíg rajta ülök addig az athletics és az acrobatics semmit sem fejlõdik, ezek nekem minor skillek ezért folyamatosan használnom kell õket hogy fejlõdjenek (trainerre nem akarok egyáltalán költeni) több a lóval a macera mint a haszon, majd késõbb azért venni fogok egy faszát de csak azért hogy legyen és mert megtehetem 😊

bazza
emberek az miért van, hogy guardman voltam, mikor visszaminõsítettek defenderré. most akkor mivan? <#wow3>

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

DonnieBrasco
A 3 minotaurt egyesével lenyomtam, illetve odacsaltam õket a közeli Hercine shrine-hoz ahol is elf kollegákkal közösen levertük õket 😊

DB

BlackShadow
én is találtam egy unikornist vhol az erdõben.. 3 minotaurusz védte akitõl akkor még lvl3on elfutottam 😄 azóta nem emléxem h hol is volt 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

grebber
Na AZT a nagy kaput kéne bezárni ahol idõre megy a dolog. Van két leszakadt hid na azokon hogy jutok átt?

Next PC upgrade: 2022

najah alap lo az tetu lassu😄 ensem terveztem a lovasarlast, de aztan amikro lett eleg penzem ugy gondoltam miert is ne, es nem bantam meg😊 ha nem akarsz fast travellel utazgatni akkro egy jofajta lo sokat segit. Ajanlom probald ki, az a 4-5 ezer gold nem nagy kiadas erre. 😊 mindezek ellenere enis utalom hogy mindig lekell szallni a lorol ha nekem esik egy utszeli cserebogar, de talan idovel lesz erre is megoldas (lorol valo harc vagy valami)

DonnieBrasco
Ja. képzeljétek én meg elkötöttem egy unikornist a mezõrõl. De sajnos nem vált be, mert amikor engem megtámadtak, akkor egy idõ után ellenem fordult az egyszarvû dög is mindig... úgyhogy otthagytam Bravilban, egye a fene 😊

DB

Az alap lovat próbáltam de nem jött be hogy mindig le kell róla szállni ha megtámadnak aztán meg meg kell keresni, gondolom ha valaki inkább a menekülõs utat választja és emellett lassú gyalog akkor megéri de én szeretek komótosan mászkálni és mindent megnézni sorcerer class vagyok, nem az az elfutós fajta 😊

Lunki88
És ez mivel jobb mint a régi?
jaja nekem magel volt ez hogy mar a fortify strenght+feather spellekkel voltam a cipeles hataron es harc kozben lejart a spell es nem votl manam ujra castolni, persze a conjured lenyem is pont akkro fekudt ki es akkro ott alltam a nagy ogreval szemben, foldbegyokerezett labbakkal😄 halisten maxos willpowernek hala jo gyors a mana regen szal azt az 1 utest meg tuleltem amit bevitt😊

DonnieBrasco
Fred, komolyan csodálom a türelmedet 😊
Ez a HW-s barny gyerek a tipikus rossz újságíró 10 ismérvébõl vagy 8-at elõtt ebben a rivjúban (bevallott (!!) elfogultság, tényszerû tévedések, bevallott hozzá nem értés.)
Helyén kell kezelni - nem ért hozzá, kit érdekel, hogy nem tetszik neki? Csak õ veszít, mi meg röhögünk 😊

DB

jo de azt tudod ha ennyire komolyan akarnad nezni, akkro egy fullos inventoryval nem is tudnal semmit arrebb mozgatni, pl arrebb rakni egy hullat hogy odaferj ami alatta van, vagy erreb rakni barmimast(vagy ez csak ez en maniam hogy mindig mindent grabel dobalok jobbra balra?😄) fogjuk fel encumbrancet ugy hogy ez az a suly amit elbir a karaktered taskaja+ami rajta van😄 es ezen kivul meg a kezeben cipelhet valamit😊

Ez a túlterheltség okozhat mókás dolgokat, simán harcolok három marauderrel, egy íjász és két bunkó baltákkal, én pont a súlyhatáromon vagyok tele loottal.
Hátrálva lövöldözöm a baltásokat erre bekapok egy nyílvesszõt az íjásztól és annak az egy rohatt nyílvesszõnek a súly (mivel amikor eltalál automatikusan bekerül az inventorimba) pont elég volt hogy túlterhelõdjek <#nevetes1>

Azt se tudtam hogy mi van csak hogy nem tudok mozdulni közben a két baltás beért és majnem kinyírt mire rájöttem hogy miért álltam meg 😄D

CS@
Erre nem is gondoltam szorry igazad van.

Zsolo007
Hihetetlen ez a kritika, érdekes szemszögbõl nézi a csávó a dolgokat.....Hiába no, nem mindenkinek jönnek be az RPGk....

Dehogynem.

Elviszed a kapuig, ott "felveszed" az inventoridba amitõl túlterhelt leszel viszont ha a kapu így kartávolságban van akkor át tudsz rajta manni.
A túloldalon megint eldobod a cuccot és grabbal viszed tovább 😊

Az arénába amikor jelentkeztem adtak egy heavy armort ami túlterhelt, választhattam hogy vagy otthagyok pár cuccot hogy mozdulni tudjak (nem volt sok kedvem hozzá mert féltem hogy elcsórják mire visszaérek) szal a kezemben vittem el a páncélt a biztonságos helyemig közben legalább 4 cellahatáron átmentem.

milyen lovad van? mert az anvil-i feher lo es a cheydinhal-i fekete lo azert mar eleg gyors😊

CS@
Azt el is hiszem , hogy elégedett vagy a Shadowmerevel elvégre az egyik legdögösebb jószág a játékban. Szívesen pátyolgatnám én is csak sajnos a megszerzése ellenkezik a mostani karakterem elveivel.

CS@
Szerintem ez nem nagy gáz, mert egy cellaváltós ajtón már nem tudsz átmenni vele.

BlackShadow
érdekes dolog történt most velem 😄
Anvilban járva megkaptam azt a küldetést, hogy oldjam meg a helyi nõi geng problémát 😊 nos meg is csináltam. megtettem amit kellett ami 3 hullát eredményezett.. mentem aludni a kocsmában és meglátogat a dark brotherhood 😄 pedig nem öltem civilt csak azt ki rámtámadt.. no mind1 ha már meglátogatott belekostolok a jó kis hitman világba^^

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Me0w
Neked kellene egy questet meg teljesiteni, ahol visszaadjak az ellopott vesszoket es mas irasjeleket a mondatodba, mivel teljesen ertelmetlen volt. Masreszt pedig spoiler.

Together we'll fly someday...

Danecay
A #13312-re valaki?

drop
hát én ugy kaptam egy lovat mert a sötét testvéreknek dolgozok és kaptam egy fekete piros szemü lovat és nagyon gyors hál istenek de sajna a másik amit a paptol volt eltünt pedig nem bántota senki butaság mert két lovat tet mindehová egy darabig utána meg hirtelen eltünt fövárosnál pedig mindig a kapuhoz tete

Nyeregtáska mod már van, és asszem lóról harcolós is készül, de nem biztos. Linket azért nem írok, mert még én sem szedtem le, de a hivatalos fórumon rákeresve a "saddle" szóra, biztos kidobja valamelyiket.

Hehe, én 65 óránál járok, és az egyetlen dolog, amit végignyomtam, az az Arena. Mages Guild-nél asszem Conjurer vagyok, Martint most hoztam ki Kvatch-ból (de a város felszabadítása még hátravan), Fighters Guildnél meg leragadtam Apprentice szinten. Máshová nem léptem be.

Ami ebben igazán hihetetlen, hogy még egyetlen dungeonba sem mentem le magamtól, csak és kizárólag akkor mentem ilyen helyekre, ha küldtek. Eszméletlenül sok quest van, ötletesek, változatosak, jópofák, abbahagyhatatlanok. 😊

ERykk
#13350 ?

Ja nem tudom ki hogy van vele de én speciel gyorsabban futok mint a saját lovam, asszem inkább maradok gyalogosan 😊

Remélem a patchben vagy a letölthetõ hivatalos pluginokban lehet majd róluk harcolni vagy lehet majd teherhordásra használni õket.

Ja és egy bug, ha fullra vagytok pakolva és az áhított loot túl nehéz akkor grabbolva magatokkal vihetitek.

grebber
Elakadtam 😞

Annál a küldinél amikor nyilnak ki kapuk és 4. nek egy hatalmas nyilik bemegyek és 15 percem van hogy bezárjam.
Valaki elmondaná mi a helyes utvonal mert már vagy fél napja ezzel szivok nemtudom átjutni a tuloldalra ahol be tudnám zárni a kaput?

Next PC upgrade: 2022

Kandurex
Bele ne szakadj abba az irdatlan nagy spoilerbe <#idiota>

Kandurex
vagy azt hiszem, hagyom a fighter guild -et, azt majd egy harcos beállítottságúval 😊

Hé ez SPOILER!
Én még nem is találkoztam Martinnal mert sürgõsen õzekre kellett vadásznom 3 órán át <#idiota>

Kandurex
Nos én, állítólag, a játék ennyit rá, szal 32 órája tolom. Ennyi idõ alatt sikerült teljesíteni az összes magia guild küldetést, pluszba Martin barátot felvinni Brumába. Kb. ennyi. Most még kitolom a fighter guild -et, aztán nekilátok a fõszálnak 😊

Következõ partyba meg indítok egy dark magust (direkt vámpír azonnal) és kiírtom a világot 😊

Várj. Én leültem várakozni az utca közepén és egyszercsak jött egy küldönc és közölte hogy a Mester találkozni akar velem.

Why so serious?

Kandurex
Dark broderhood 1 küldetés, hogy a faszit aki kint bújkál egy fogadónál, magas tartozása miatt 😊, gyimakoljam le, a fogadóban azt mondják valahol kint bujkál...hm...és merre bujkál az egyetlenem? <#vigyor3> ??

Hát ja sikerült két nap alatt már a második városig eljutnom <#idiota>
Morroban sokkal gyorsabban haladtam de itt simán belefeledkezek a játékba és csak mászkálok meg nézelõdök, bele se merek gondolni hogy mikorra fogom befejezni a fõszálat <#nevetes1>

Lacee
hogyan tudom elérni a Grey Foxot, azt mondta a Doyen, hogy menjek ICbe, de ott sem történik semmi, pedig megvan a szükséges fence-mennyiség is.

OFF
ha már eladó dolgoknál tartunk, nem érdekelne valakit egy 20GB-os, fél éves iPod? pénzügyi okokból eladó... priviben várom az érdeklõdõ tömegeket 😉
ON

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Kicsit elírtam a nevet, szóval : Mit kell csinálni annál a küldetésnál amikor valami Malakath vagy ilyesmi nevû shrine-nál vagyok. Odaraktam neki a troll hájat, elmentem a birtokra a lordhoz. Ott megcsapkodtam õket, de nem hullanak el. Vissza a szoborhoz, ott mondta az ork csapat hogy bebizonyítottam hogy elég kemény legény vagyok és ennyi. Hogyan tovább? Nem jelenik meg semmi a küldetés folytatásával kapcsolban. (azt olvastam, hogy valami jó cuccost kapok majd). Ja és 10es szintû vagyok.
PiszkosFred
Tartsuk mar tiszteletben pls a masik velemenyet. Neki ez igy jott le, kesz. Nekem nem, neked sem, kesz. O ezt publikalta, pont. Te is megteheted, ird meg a vemenyedet, es ha mas nem, en nagyon szivesen kirakom a HQra, de akar el is kuldheted nagyobb gamer magazinoknak, nemelyiknel van "olvasoi rovat". En sem szidom a masik embert. Nekem ez a jatek maga a csoda, mint egy szaros kolyok, ugy elvezem - es ezt komolyan mondom - ezert aztan kulonoskeppen nem erdekel, ki mit mond rola. Azert ne nosultem volna meg, mert a haver azt mondja hogy az asszony nem szep, ott a kavezoban az szebb, vegyem azt el. Vagy azert ne nezzek meg egy filmet, amiben a kedvenc szereploim jatszanak es a kedvenc rendezom rendezi, mert az egyik ujsagban azt olvastam, hogy szar? Majd en megnezem, es megitelem. Ha igaz, bolintok. Ha nem, akkor mosolygok, es max sajnalom az illetot, mert amig neki kinszenvedes volt a masfel ora, nekem egy elmeny. Emiatt legyen nekem szar kedvem es legyek felhaborodva, mert masnak mas a velemenye? Hat nem ;] Tiszteletben tartom mas velemenyet, es ennyi, egyet nem fogok vele erteni.

Nekem bejott es elvezem mint a hulyegyerek, neki nem jott be maradektalanul es nem elvezte annyira. Nem mondta hogy szar, csak epp meg magasztalta mint a vilagsajto 99%a... ;]

Na ennyi, reszemrol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Me0w
Az melyik kategoria, hogy talaltam egy pallost amiben meg van 22 charge +20 damage lightning, csak ugy birom el ha minden ero-cuccom magamon van, futok elore es power attackkal utom a daedra harcosokat mig ki nem fogy a kard, aztan lopakodas 😄

jaja olvastam a kommenteket is😊

de SZERINTEM ha oblivion utan fogsz neki allni morrowindhez nem fog annyira tetszeni, mert ott bizony az AI az NPCk es szerintem meg a story is elmarad az oblivionhoz kepest, bar teny hogy morrowind is szuperkiraly jatek volt.

szerintem oblivion jatekelmennyel sincs semmi baj. questek valtozatosak es egyediek, persze van par sablonos is, na de ez termeszetes, dungeonokban lehet taktikazni orrba szajba, persze vegig lehetmenni esznelkul is, de ez mar egyeni jatekstilus kerdese.
aki szeret pepecselve jatszani annak szerintem kanaan az oblivion😊 nekem pl a manapsag divatos fpsekrol van nagytobbsegben rosszvelemenyem😊 persze tudom nem egy kategoria, es megis😊

Me0w
Ez egy faszlama, nalam fele ilyen gep all az asztal alatt, de kepes vagyok NORMALIS videokartya drivert felrakni, es ESSZERUEN beallitan ia detailt, es annak ellenere hogy csak very hight ajanlott fel a jatek, a romokat latom a viz tuloldalan. Az ilyen kis faszarcuakat egetni kellene, mert nem ertenek semmit a gephez amit aljuk toltak, csak irogatnak faszsagokat.