The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Me0w
Meg a kurva medvek 😊

Together we'll fly someday...

Köszi, mindenképpen megnézem, ott ugyanis még nem jártam...
" farkas, vaddisznó, különbözõ csontvázak, zombik"

ezek nem is lepnek veled egyutt ha talalkozol egy mondjuk timber wolf nevu lennyel annak ugyanannyi hpja van akkor is ha level 5 on talalkozol vele es akkro is ha level 40 en. amik veled lepnek szintet azok csakis kizarolag a kovetkezok : Bandits, Marauders, Necromancers, Conjurers, Vampires + a creature fajtak (undead,mythic,beast,daedra) fajtakbol a legnagyobb ranguak (lich, minotaur lord, stb ) tartjak majd veled a szintet.

Okszi megpróbálom. Az az igazság, hogy amit mondassz abban nagyon is lehet valami, mert szinte alig raktam lejebb a csúszkát, mégis érezhetõen könnyebb lett a játék! Nekem is elég magasak az értékeim és ezért is volt fura, hogy még mindig ennyire nehéz a játék.
BEAST
én még mindig az alap black hand csuhámat hordom , az íjamat én csináltam , de ha továbbolvasod rájösz hogy én potionokról beszéltem a mérgek meg a fertõzések ellen , köszönöm.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IC Magic Emporiumban mintha láttam volna <#fejvakaras>

amugy megint felmerul bennem hogy valami bug van esetleg a difficulty cuccal😊 mert ugyanezeket tapaasztaltam enis az agentemmel hogy 100 as agival es 70 es marksmannel snekabol love alig serult az illeto. mondjuk en nem vettem le a difficultyt, de probald mar meg hogy most visszarakod kozepre es ugyanolyan nehez lesz e mint volt ? vagy esetleg alapbol mondjuk teszem azt ugyvette a jatek hogy maxra van allitva valami bug folytan😊

Me0w
A 'sima' staffod majd szazat sebez azert 😛

Kandurex
Na akkor neki futok mégegyszer, hátha megérted a probléma lényegét.

Nem arról van szó, hogy egy deadra, vagy ogre, anyámkínja magasszintû lény ne legyen übertáp, hanem arról, hogy az alacsony beállítottságú mobok, úgy mint farkas, vaddisznó, különbözõ csontvázak, zombik, ne léphessenek egy bizonyos szint után veled együtt. A lényeg, hogy 20lvl karakterként még okozhassank problémát viszont felette már, a táp-a-lelke-mindenek alap szintézis miatt, mint a vak a poharat egyszerûséggel lehessen õket elpáholni. Beleértve a mára már klasszikusként emlegetett medvéket is. Más tészta, viszont a daedric, faded stb. típusú lények szintezése, mert ugye õk még lvl30 is ugarhatnak veled együtt szintet, de már nem léphetik át a lvl40 -et, viszont itt jön a képbe a xivlin és más hatalmas powwer - full mobok ami még itt ugorhatnak szintet.

nah, reméálem így már világos, hogy mit akarok kihozni..

a lényeg, hogy ne könnyû, hanem, hogy a maga módján reális kereteken belül mozogjon a fantasy világ, beleértve az item mod -ot is 😊 (rakd csak fel azt a mod -ot, megfogsz lepõdni, hogy alapjába véve nem sokat változik a világ, csak az a nyüves medve lesz kicsit könnyebb ellenfél 😊)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Senki nem beszélt itt overpower cheat kariról. Nekem már azis elég lenne ha a sima 33/33/33 staffom pl nem 10 töltetes lenne hanem 30. De ez sem megvalósítható.
igyvan magemmel ensem hordok semmilyen armort csak robet. es meleezni sem szoktam sot meg ijam sincs😊

b-type
"..a játék 2 legerõsebb lénye a medve meg a vaddisznó" <#idiota>
jaj ez nagyon jó 😊)), már majd öt perce ezen röhögök<#taps>
<#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hát a medvék valóban erõsek lettek. Én azon szontyolodtam el, hogy tolvaj-bérgyilkos karakteremmel, hiába vagyok 12-es szinten, egyszerûen labdába sem rúgok. Vagy iszonyat mennyiségû nyílvesszõ kell egy ellenfélbe. Hiába a Dwarven Bow és Arrow. Hiába a Sneak attack és a többszörös sebzés egyzserûen alig megy le az ellenfélnek az életereje. Vagy karddal, esetleg törrel is szinte épphogy megúszok egy csatát, pedig még pajzzsal is blokkolok keményen. Jó ez utóbbit még elfogadtam, elvégre nem vagyok harcos.

Aztán fogtam és a nehézséget állító csúszkát egy nagyon picit lejebb vittem és azóta már élvezem a játékot 😊 30 óra után kicsit fáj, hogy ez nem jutott eszembe, de legalább eddig megvolt a kihívás rendesen. Igaz így is megvan, de sokkal élvezetesebb is.

Szóval a csúszka lejebb vitele óta, már baromi jók a kardpárbajok is és az egész sokkal élvezetesebb lett. Azért nem gondoltam volna, hogy ez lehet az ok, mert a csúszka gomb pont a felénél volt a beállításnak. Azaz ennél feljebb állítva már igazi mazohista szinteket lehet elérni. Az tuti, hogy karakternek megfelelõen fogom ezt belõni. Harcosnál emelem is, tolvajnál az a nagyon kicsike levitel pont belõtte a dolgot, mágusnál meg mondjuk hagyom.

Az lenne a kérdésem, hogy Night Eye varázslatot hol tudok venni (nem tekercset!)? Mindegyik Mage Guildbe voltam már (csak Chorrolba nem), de egyik helyen sem árultak ilyet. Ez szintfüggõ lenne? Egyenlõre csak növényekbõl állítom elõ alkímiával, de jobb lenne mágikusan. Meg tekercsben is vettem egyszer.
Jagi
Ja ,macis téma lezárva, hiszen egy fire atronachtól kb mindkettõnek fejvesztve kellett volna szaladnia. Szerintem

"de nem nehéz a játék , csak jó felszerelés kell hozzá"

Na itt beszéltünk el egymás mellett, én beleélem magam a játékba pl acrobat-tal egyáltalán nem hordok páncélt és nem is varázsolgatok, ha úgy látom hogy egy harcban túl sokat sérülnék akkor inkább továbbsunnyogok. Legalább is ez az amit elvárnék az Obliviontól és ezt csak a modokkal kapom meg.

BEAST
persze hogy van , minden guildbe beléphetsz

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

nem az a celja annak az alvanynak hogy overpower cheates karit csinalj😊 arra valo hogy olyan enchantot rajk bele a cuccba amit te akarsz (kreativitas kerdese)

Mayday
Ugyan mar megkerestek a DB-tol, celpontot is kaptam.

Ha azonban beallok a "ceghez", mashonnan nem fognak kitiltani, nem felvenni? Mondjuk pl. fighters guildbe van eselyem utana, ha mar "DB"-s vagyok?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Jagi
Várjuk a better enchant modot^^

BEAST
assasin vagyok , nem thief , csendben és gyorsan ölök , nem elsunnyogok 😄

Jó csak érted semmivel sem tudok jobb cuccot csinálni mint pl az egyik staffom ami 33/33/33 dmg-s és simán a boltban vettem 5000ért. Az enchant állvány lényege az lenne ha sok lóvéd van fasza fegyvert csinálj amilyet a boltban nem kapsz. Namost semmivel sem tudsz jobbat csinálni, így értelmét veszti a dolog.
Jagi
Csak magukat védik

Béna nyomi maci?? Na ez azért túlzás. Ne bántsd a medvéket, kedvenc állataim és borzasztó génesek.

BEAST
dehogynem! ... imádom nézni sneakbõl ahogy a medvék egész ogre erõdöket tüntetnek el 😄 ... utána mosolyogva futok is tovább 😊

szerintem van agyuk😄

"5bõl 3at leölök sneakbõl , 2vel ugyanúgy harcolnom kell."

Tanulj meg lopakodni és akkor mind az 5 megvan sneakbõl!
(ezt nem lehetett kihagyni sry <#hehe>)

Szerintem ez így már nem annyira rpg-s, egy sunnyogós karakternek nem kell mindenáron lövöldöznie. Ha tényleg te lennél ott egy íjjal a kezedben és 5 páncélos faszit látnál mit csinálnál? Én elsunnyognék melletük.

talan sehogy?

BEAST
jó persze énis 😄 ... mind az összes manámmal tudok egyetlen egy lényt idézni , utána iszok , a lény meg kell hogy megint sneakbõl ölhessek ... meg sokszor kapnak el engem is amikor mobonként iszom a potiont , de nem nehéz a játék , csak jó felszerelés kell hozzá és itt nem a fegyverekre meg a páncélokra gondolok az úgyis lesz , rengeteg potion/scroll kell a harcosoknak is , a mageknek is csak potion kell mert minden spell eszi a magickát

Az állatok pedig nem fognak világot menteni mert nincs nekik agyuk. 😊

Most nem akarok kötekedni, de amúgy egy ideges medve és egy felzaklatott 😄 vaddisznó a valóságban is borzasztó kemény. Ha jól emlékszem a vitéz Zrinyit is egy vaddisznó fektette ki. Megnézném mire mentek egy kaddal grizzli ellen. De ez csak kötekedés nem kell komolyan venni.

Me0w
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
DB elso kuldetese utan kapsz egy eleg tapos borszerkot, igaz sok vedelmet nem ad, de +8-as tulajdonsagbol 6-7 darabot is.

Valahol egyetértek ezekkel a "sima banditák glass cuccokban rohangálnak és ez szánalmas" dologgal,de ha azt nézem, hogy a varázsfegyverek pikkpakk lemerülnek és még az üres soulgemekbõl is ha venni akar az ember jópár darabot máris többezer arany kiadás akkor viszont azt mondom reális. Én most kezdem elérni level 19 környékén azt, hogy kezdek tudni anyagilag kicsit félretenni, eddig szinte csak kiadásom volt.
Másik: Az enchant állványnál hiába rakok grand soulgemet (grand töltéssel) a kardom mellé és hiába van 40000 aranyam azt írja az enchant szobor, hogy a grand soulgem nem képes ekkora enchantra(pedig 50,50,50 damage kardot akartam csinálni kb 30000 aranyért). Kérdem én: Ha a grand soul gem grand töltéssel nem képes ilyen enchantra akkor mi? (Ilyen erõvel kérdezhetném, hogy akkor hogyan lehet 100,100,100 fire,shock,frost attackos fegyvert enchantolni?)
Mayday
Valaki nem tud javasolni valami kuldit, vagy dungeont, vagy barmit, ahol valami jo kis Light Armort lehet szerezni?
Eddig meg az alap bolti borcuccot hasznaltam, plusz mostmar megvan az Arenas reward, de ebben olyan "hulyen erzem magam", nem egy utcai viselet... 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Me0w
Varazsolni tudok, jah 😊 Fortify strength, Caress of Night Mother 😊) Ebol akar kettot is egymas utan! 😊)

A harcos meg majd a szétrohatt veséjével megy majd a mûvese-központba mert minden harc után egy rekesz potiont kell benyalnia hogy megint járni tudjon 😛

Me0w
Sajnos enis belenyultam az elejen a szarba... ilyenek, hogy: Blade(!), Light Armor, Sneak(!!), Athletics(!!!!!) vannak a major skilljeim kozott, egy DB kuldetes neha 1 szintlepest jelentett a sok lopakodas meg futas miatt, es mig a lenyek ereje megketszerezodott 'odakint' en csak lopakodasban lettem jobb 😊

BEAST
20 felett már többen vannak , 30 felett mégtöbben , az hogy 5bõl 3at leölök sneakbõl , 2vel ugyanúgy harcolnom kell.

Jó persze igazad van mert tényleg béna hogy egy nyomi maci a málnásból nagyobb kihívás mint egy daedra, felrakom akkor azt a modot is 😊

BEAST
ezért vannak a potionok , vagy spellek ha varázsolni is tudsz 😛

Kandurex
<#vigyor> na jó, én már csak vihogok a témán, hagyjuk <#vigyor> táp medve - az táp medve.

peace

Már bocs de te ezek szerint nem is harcolsz hanem csak simán gyilkolsz (sneak) akkor miért szólsz be? <#hehe>

Sneakbõl úgy lehet kinyirni az állatok kivételével szinte bármit hogy tényleges harcra nem is kerül sor.

Kandurex
Ez téma így szép és világos. Minél jobban tudj tápolódni, de vedd észre, hogy soha nem fogsz egy kanyi lépést se elõre jutni, mert ahogy te fejlõdsz õk ugyanúgy fejlõdnek. Nincs értelme a szintezésnek.

BEAST
nem ... van kismillió karakter és ellenfél a játékban , nem hiszem hogy modot fogok feltenni a medvék miatt lol ... és ha 31 szinten át bírtam akkor nem hiszem hogy most fogom elkezdeni a sírást a táp medvék miatt.

Me0w
Meg a patkany... ramtamad, egy utesbol megolom barmivel ,de mar irja, hogy: You have contacted XY... es kapom a "-9 harom tulajdonsagra" tudoveszt, meg ilyeneket... idezett lenyek is dobaljak mar a kemenyebbnel kemenyebb fertozeseket kozelharcban, volt olyan hogy egy idezett zombitol kaptam valami -15 ero diseaset, el kellett dobnom jopar cuccot, hogy megoljem a shamant 😞

Engem ez a rész annyira nem zavar, minél több HP-jük van annál többet tudom rajtuk a szkilljeimet fejleszteni 😊

Engem az über-loot zavar de nagyon, az elsõ játékomat mod nélkül akartam de asszem mégis felrakom már most a modot ami tényleg ritkasággá teszi a ritka fegyvereket és páncélokat.

Kandurex
Na, erre van az NPC mod, hogy medve meg a vaddisznó ne kezdjen világ megmentésbe 😊 kezded kapsigálni miért szajkózzuk folyamatosan a modot.

BEAST
a wraith nehezebb mert csöppett védett az alap támadások ellen , a Xivlin meg csak varázslóknak nehéz mert van absorb meg reflect magicka cuccuk , íjásznak sneakbõl ez is csak 2 lövés ... a játék 2 legerõsebb lénye a medve meg a vaddisznó a többi messzirõl könnyû leölni , az állatok mellett meg nem lehet sneakelni , ezért nehéz

BEAST
igen , ezt mindig is mondtam 😄 a medve meg a vaddisznó 😄DDD

Kandurex
Patkány már csak szélsõséges túlzás. A lényeg, hogy alacsony szintû ellen, az alacsony is maradjon. Viszont hidd el nekem, hogy 2 Faded Wraith -ot leverni moddal vagy anélkül, esetleg egy xivlin -t nem egyszerû.

sry azt hittem az #13576-el kezdõdött az egész 😊

Az hogy neked íjásszal nem okoz gondot semmilyen csata nem igazán meglepõ mivel az íjászt nem ütik miközben harcol, csak hátrálsz és lõsz a varázslatokat meg a nyílvesszõket közben simán dodgeolod.

Meele karakterrel már kellemetlenebb mert ott sokszor megütnek és gyakran kapod a fertõzést meg minden szart benyalsz ami a másik fegyverén van.