The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!

Kis érdekesség... a képek Gef4 Ti4200-zal készültek (alapból el sem indul a játék a kártyával), kb. 25-30 fps-sel. Remélem lehet vmit látni belõlük...

\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"

Jagi
...mindegy. Nállam egyszR sem fagyott... még de még nem járok ott 😊

Mike
nem oszt nem szoroz, mert a másolatnál sem kell használni semmiféle törést, vagy más egyéb trükköt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

BEAST
énis szeretek idézgetni , kisebb lényeket simán tudok és arra elegek hogy megint sneakbõl támadhassak , a sneak csak akkor lassú ha nem fejlesztetted :p ... Astronachot morrowból ismerem , az oblivion magemnek nem választottam be nekem jobban bejöttek az illúziokkal "bénítás" amíg töltödik a manám , de ha neked/nektek jobban tetszik a több mana no regen engem különösebben nem izgat.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Jagi
Nálam nem fagy. (eredeti)

Ellentétben másokkal, csak mert én nem szeretek idézgetni, nem mondom azt, hogy idézgetni bóvli...

Vagy pld gyûlölök lopakodni, mert lassú, idõigényes, macerás... de nem szólom le azt, aki ezt szereti csinálni, mert ez tetszik neki...

Viszont nem tetszik az, hogy valaki nem is tudja, mirõl beszél (kíváncsi vagyok az atronach-t leszólóak közül hányan játszottak egyáltalán vele magas szinten) mégis leugatja.

Szíve joga azt mondani, hogy ez neki nem tetszik, de hogy gyenge lenne, azt pont ne az mondja meg, aki nem is ismeri...

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Mike
Nálatok az Oblivion mennyire szokott fagyogatni
hosszú ideig nem fagyott nekem, de most Kha*** nemtomminél (ahol fel kell szabadítani a várost) már másodszor

pontosabban autosave-nél

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Jagi
---------------OLVASSÁTOK EL! BOCS, DE EGY KICSIT HOSSZÚ LETT--------------------
Hasznos is lehet...

Na, karakter ide vagy oda. Mágia, kard, fejsze, nyíl, kétkezes csatabárd, ezek csak eszközök, hogy elérd a célod.

PL: D&D-zem egy ideje. Csináltam egy dualcastos (Harcos/mágus) igazából lassabban fejlõdik semmihez sem ért és mindenhez. Jobban szeretem mint a 21-és erejû földelementálomat (csak volt, R.I.P. ráesett egy márvány tömb 😊)) na ez LOL) aki ütés /lény írtott a kétkezes karddal. 😊 (bár az is hatásvadász volt)

...és ekkor megvilágosodtam (5-6 év Diablózás után)...

Nem übertáp félisteneket kell csinálni! Az elfem vadász. Megfelelõ kaszt... nyíl + rövidkard. Más nem is kell, ha nem tudom megölni vagy rávenni valamire az adott NPC-t tovább megyek. Majd késõbb... nem lóverseny. Játszani akarok nem hentelni meg tápolni. Vadászból, varázslóból is van bénább, kicsit balfaszabb, mint a többi, de az is ugyanúgy szeretni való 😊 Ha közepes erõsségen egy jó átlagos szintet megüt a kari aszondom, jó. Hiszen nem mindenki szupermen és kicsi az esélye, hogy te az leszel (lehet sokan ezért szerepjátszanak, hogy egy kis idõre azok lehessenek. Ezzel megint semmi baj).
A Morróban viszont büntet a karim lvl43-as, kemény nagyon, mint a fogtömés! 😊
De így utólag. elbaxsztam. Egy elf ne rohangáljon túhendidszvorddal. Miért? mert ne. Fõleg ha csajszi. (látsd az ARENA-ban az "'ikreket") A fasziknak lehet éppen, de termet erõ stb... kicsit vicces. Az arenában a 2 elfet. Ne tudjátok meg... vért izzadtam... de meg lett 😊 Így jó nekem...
Ha lehet úgy lootolokhogy ne öljek meg senki (nem sikerült 1x se, mindígy megtámadtak... : ) )
Szóval jobban szeretem az átlagos vagy egy kicsit azon felüli karikat, de a félisteneket már annyira nem.

Ez a véleményem. Mirõl is? Úgy általában a szerepjátékról

PiszkosFred
Dehogy gáz. Mágusoknak mindig is alakövetelmény volt ;] Apró kis eszmecsere volt a csillagjegyek kapcsán. Egyik oldal szerint atronach+alchemy = mászthev, a másik oldal szerint atronach bóvli, manaregen hiánya miatt. Nincs ebbõl semmi, ezek nem klónok, minden karakter más és más ;] Én/mi atronachra esküszöm/szünk, ellentétben haxororral, aki másként szeret játszani mágusokkal. Ez a szép ebben a játékban ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BEAST
aham , pár nap és megint tele vannak ellennel , amúgy tényleg elég egyhanguak ...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
máménem? 😄 Assasinként fõtulajdonság az intelligenice , Dunmerként a mága a véremben van 😊 és elég hatékonyan varázsolgatok amikor unatkozom 😛

Sir Quno Jedi
Korrekten nem. Én sem fogom õket baltával püfölni... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Egyébiránt én minden karakter-jellegû dologtól elvonatkoztatva nagyon unalmasnak találom a dungeon-okat, fõleg a barlangos típusúak, állandóan ismétlõdõ, ugyanúgy kinézõ kanyarok, majdnem egyformán szar kincsesládák...
És míg morrowind-ben volt olyan dungeon, ahova több napig jártam vadászni a teljes deadric fegyvergyûjteményért itt nem tudom, hogy újranépesülnek-e a dungeon-ok egyáltalán.

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Pár napja azt írtam be a fórumba ,hogy a szörnyekete a szintedhez igazító jelenség nem valami jó ötlet mert nem érzem ,hogy erõdödnék. Na már most egy kicsit helyre kell ,hogy igazítsam magamat mert a nehézségi fokozat beállítása nem az alapon volt hanem feljebb -igaz ránézésre nem sokkal. Viszont úgy látom az a pár click-nyi is sokat jelent visszatettem alapnehézségre és elég hentes lettem. Szóval így viszont tényleg aréna championnak érzem magam mikor 5 goblint szétütök pár ütésbõl. Mondjuk a fõ questes szörnyekre kíváncsi leszek de azért így level 20-on akárkik jönnek az utakon elég jó eséllyel le vannak darálva különösebb HP vesztés nélkül.
Hát azért vannak poénos dolgok a gamben.. Meglátom elsõ vaddisznómat sneakkel megpróbálom becserkészni, nekemront leütöm és nekiáll lefele gurulni a lejtõn. 😊) Loholok utána mert égek a kiváncsiságtól, hogy mit tartalmaz. Erre jó perces loholás után a lejtõn lefele elakad egy fában és eltûnik. 😊 Lehet fel kellett volna vennem. Hatalmas poén. Most meg egy farkasnál találtam 3 tolvajkulcsot. 😊 no comment...

BEAST
elég ritka , de akkor inv/chameleon és arrébfutok , a pókdaedra kispókjai paralizáltak már , de az sem vészes 1-2 sec utána futok vissza az árnyak közé

Tehát soha nem ütik meg a karakteredet?

BEAST
ki mondta hogy egy assasin/harcos/akármi nem tud varázsolni? 😛

Neked illúzióromboló lehet, holott (mint említettem) 50 db mana potion súlya 5, kb mint egy tõré. Tehát 480 mana potionnak van annyi súlya, mint egy daedric swordnek. Akkor mit kell vonszolni? Képzeld el, hogy ez egy fél literes kólásüvegre emlékeztetõ tároló, amiben 50 adag van...

b-type
így van, itt Oblivion van, igazad van.
De mindig vigyorgok ha a mágus vs. harcos karakter felmerül 😊
örökzöld téma.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sir Quno Jedi
Navazeg nem az artifact-ek csatájáról beszéltünk, hanem pucér mágus, a nomagic páncélos/fegyveres/szerkós/cuccos, sima harcosok/íjászok/assasinok ellen ugyebár.

A mágikus tárgyakat is mágusok és papok kreálják, nélkülük harcosok csak sima mezei útonállok lennének...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hú jó súlyos vagyok. 😊 Sory. Tipikus a szememet szúrja ki szitu....

BEAST
"Majd szólj, hogy mikor futsz össze egy paralizálós pengés harcossal 😊))"

ez az én esetemben tárgytalan mivel teljesen mindegy milyen pengével hadonászik , harcolni nincs esélye <#nemtudom>

Majd szólj, hogy mikor futsz össze egy paralizálós pengés harcossal 😊))

Mellesleg, mint azt mások is írták, morrowind-ben is a kardon lévõ absorb health volt a legdurvább dolog...
Egyetlen szóval sem vitatom, hogy a távolra varázsoló ellenfelek nagyon gyengék, mert könnyû elugrani minden mágia elõl, (shock elõl kicsit nehezebb)
de a fegyvereken lévõ sebzõ enchantok ellen CSAK a spell absorbtion tud védeni (meg a resist frost, cold, shock stb) a fegyvereken lévõ szivató hatások ellen még véd a resist magicka is (szerintem).

Sir Quno Jedi
Aki meg mágia ellen és fizikai sebzés ellen is védett, az már-már demiGOD státuszban vanik. Mellesleg azt meg jól be kell zárni egy börtönbe, esetleg vízbefolytani, avagy rádobni egy hegyet. No, nem lesz baja a hegytõl de ellesz alatta egy darabig. 😄

BEAST
nekem ringben van 95-ös detect life :p mire te elcastolod már kapod is a 3x crit fejest 😄D nah de ez felesleges így forumon keresztül xD

Sir Quno Jedi
A reszkókat olyan játékrenszerekben általában lehet csökkenteni (még a dragonokét is). De amúgy is itt most az Obliról volt szó.

b-type
mágiaellenállás kérdése 😊
ahol a szabályok lehetõvé teszik (eezel persze erõsen viszonylagos), ott egy jó harcost (pl. monk+faj) nem fog meg egy mágus, max teret lép sûrgõsen. 😊)
esetemben (Icewind Dale2-Monk) sem elme sem másmilyen varázslat, sem méreg sem fegyver nem fogta.
nagyokat is ütött (bár persze közel sem akkorát mint egy tiszta harcos jó fegyverrel), de fõ elõnye hogy gyakorlatilag sebezhetetlen volt. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sir Quno Jedi
Ha meglát. Õ is rejtõzik, meg én is, csak engem nem lehet felfedezni, az idézett lények viszont többnyire nem fogják beszopni a rejtõzést örökké, nomeg nekik is lehetnek területre ható spell-jeik, akárcsak a mágusnak. Nomeg a jó öreg life detection ugye, meg a célpontra egy illumination és kész a céllövölde a kispajtiknak.

Azaz az összes enchant-helyed rámegy arra, hogy megszerezhesd, ami az artonach-nak alapba megvan....

Mondtam már, mana potion!

Tegnap rájöttem, hogy miért magas a fû a játékban. Ez volt az ami zavart. Nos, nem a fû magas! Én vagyok alacsony! Ugyanis egy Wood Elf-et indítottam el és õ a kis termete miatt szinte eltünik a fûben. Nem semmi, 1 hét után leesett a dolog. Szóval a Beth ezekszerint figyelt erre is. Az feltünt, hogy külsõ nézetbõl ha beszélek egy High Elf-el, vagy Orkkal én milyen pici vagyok, de nem gondoltam volna, hogy ezt FPS nézetbe is átviszik. Már várom az elsõ Ogrét, akire nagyon fel kell majd nézzek 😊
Kandurex
hm, de így is piszok drága ám :/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sir Quno Jedi
Rekeszt??? Itt egyesek egész vagonokat cipelnek sztem. maguk után. Na én nem...

Van nálam a Blades katanám, a mage robe-om, némi tyotyó, scroll és ingredient amit lusta voltam eldobni. A többi a FEJEMBEN van!

BEAST
kb mindenki bukná mert az assasinok gyorsan és csöndben intéznék el a csuhásokat 😛

Sir Quno Jedi
Azt buknák a harcosok, mivel a mágusainkat nem is látnák, csak jönne az égbõl az áldás, meg a Lich-ek, meg...

Kandurex
Szerintem sehogy, legfeljebb, (két gyûrû +1 amulet max. 60 fortify + shield + sisak + csizma = 120fortify, aztán ruha + gatya 40% spell absorb

Megközelítõ értékeket lehet kihozni, tehát: 120fortify + 40% absorb

Viszont honnan szerzel magicka regenerációt? 😊

BEAST
ez szerintem is elég gáz ... legalábbis elég illúzióromboló egy olyan mágus képe amin azt látom hogy az egyik kezével varázsol a másikkal meg a magicka potionos rekeszt vonszolja 😄DD

Sir Quno Jedi
Nem gáz az alkímia, de az gáz ha tárgyaktól függesz. Azt elvehetik, elfogyhat, bezárhatnak ÉS ilyenkor marad a jó öreg nagybetûs MÁGIA. Csak te és a nyers varázserõ! Innen szép nyerni!!!

EGY SZÁL PENDELYBEN, LAZA CSUKLÓMOZDULATTAL FELEMELT KÉZZEL KÖZELÍT AZ ARCHMÁGUS! FUSSON KI MERRE LÁT! 😄DD

Kandurex
Még egy kérdés pls, pls: hol futtottál össze azzal a nõvel? (IC -ben ok, de IC elég nagy)

Me0w
Mint ahogy az egyik tag el is mondja:
"The mages guild is the finest selection of the alchemist all over" 😊

Together we'll fly someday...

Már bocs, de mióta gáz egy mágusnak az alkímia??? Vajon mi a rákért tagja az összes értelmes alkímista a mages guild-nek??? Nektek már agyatokra ment a Role-Play. 😊) (J/K)

Az Atronachra is lehet ám fortify magickát rakni, ergo a 100 pont elõny mindenképpen megmarad, alchemy ide vagy oda!

Mindenesetre felesleges vitázni, sztem jobb az Atronach minden szinten, más szerint nem, semmilyen szinten.

Vinsanity15
Stewee majd akkor küldhetnél egy e-mailt az INI s cuccokról köszi

Vinsanity is back!!

PiszkosFred
Köszönöm, ezek szerint nem vagyok ezzel a szemlélettel egyedül ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

b-type
Kár hogy nem lehet összeengedni a karaktereket 😊
Én eddig az összes számgépes 'szerepjátékban' piszkosul együtt éltem a karakteremmel.
pl. volt egy Monk-om az IC2-ben, hát az vmi kegyetlen volt magas szinten, volt már sok bitang karakterem, de még egynél sem éreztem azt hogy nem féltem semmitõl...de azt a Monk-ot aztán full nem féltettem. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Grebbernek!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igen beszélned kell a koldussal.Adj neki aranyat vagy gyõzd meg hogy árulja el neked melyik házba kell menned.Utána gyorsan menj oda be az ajtón és a földszinten van hátul egy szekrény abból gyorsan vedd ki a nalpót csak siess mert az elf csak tényleg gyors.Aztán vidd vissza Armandhoz.
Elvileg ennyi.
Sok sikert

\"We are only slaves to our temptations\"\"

BEAST
miért lenne pótolhatatlan? a legdurvább ellenfelek úgyis csak közelharcosok vagy csak magukra varázsolnak

Az egyenlõ a sima frost saltsal? Mert azt hálistennek megnéztem lehet venni.

Me0w
Szerintem kar veszekedni ezen, magasabb szinten egy jo ij a potolhatalna meg a 100-as sneak 😛

Together we'll fly someday...

"Már beírtam de akkor mégegyszer:
Attronach alsó szinteken egy rémálom mert nem jön ellened senki varázslathasználó, magasabb szinteken meg semmi olyan extrát nem ad amit egy sima mágus ne tudna megszerezni."

Akkor beírom mégegyszer: az elejétõl kezdve tudsz mana potiont csinálni magadnak, és a mágikus fegyverek extrasebzését is elnyeli a spell absorbtion.
Igen, egy kicsit nehezebb elindulni vele, mint sima mágussal, de magas szinten a spell absorbtion PÓTOLHATATLAN!

Kandurex
thx