The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BlackShadow
a dark brodáznál ha okosan csinálom a küldiket nem kapok bountyt ugye? mert akkor kiseggelek a soldiers guildbol 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

I.C.ram
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most csináltam meg egy Dakr Brotherhood qt, amikor egy házban vagyok összezárva 5 másik balekkal, és rejtve ki kell õket írtanom. Na ez a küldetés baromi jó volt 😄, bár elég bugyuta volt. Nem kellett túl sokat gondolkozni rajta. Az utána lévõ Dark Brotherhoodos q viszont nagyon nem tetszett, mármint, hogy ki kell írtani az egész sanctuaryt.
I.C.ram
Van, ha a fõbejárat felõl nézed, jobboldalt egy járat. Ott már az elején van egy gomb a falon. Azt meg kell nyomni. Vissza kell menni, és a szobortól jó messze, van középen egy kis terasz szerûség, amit eddig két "rács véedett", de mivel megnyomtad a gombot, ezek lenyiltak. Szóval oda kell állni arra a kis teraszra, és ott van egy négyzet alakú kõlap, arra kell ráálni. Ha ráálltál, akkor a nagy szobor a messziségben elkezd megfordulni, és kinyílik a gyomra, amiben majd látni lehet valami ki szart. Na azt kell a teraszról eltalálni az Arrow of blablaval. Elötte érdemes hagyományos nyilakkal próbálkozni. Kb valahova a kardjára kell célozni, ha jól emlékszem. De egyébként, ha eltalálod sima nyillal, akkor egy erõs kattanást fogsz hallani, és innen fogod tudni, hogy jó helyre lõtted.
Kandurex
Engemet rendszeresen kiraknak a mágus guild -ból 😊... valahogy tesztelni kell az új spelleket amit a maker -el készítek... ugye az elsõ delikvens a szobába kitûnõ tesztalany <#idiota>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

BlackShadow
mikor találkoztam gray fox-al megkíséreltem h hátha le lehet nyúlni a 'fejvédõjét' de sajna nem írta ki h lenne nála.. ezzel szemben kidobtak a guildbol pedig csak megnéztem mi van nála😊 betöltöttem egy másik mentést és folytattam :p

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Lacee
elakadtam a thieves guild utolsó questjénél, ahol az Arrow of Ecsctricationt kéne használni... elvileg egy szoborra kéne kilõni, de nem tudok középre jutni, ahonnan lõtávolban lenne: a nagyterem mellett találtam egy gombot, de nem történik semmi, ha megnyomom. mit kéne tennem?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

reménytelen
Mellesleg nekem sehol sincs ilyen fájl...
Lunki88
És mit csináltál hogy mégis elindult neked azzal a karival? Mert havernak is olyan karija van és nem megy neki.
Jaffa 2843
de a cod 2-ben is volt ilyen opció nem??

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

deep
Õõõ, azt a drivernek kell támogatni😄
Jaffa 2843
Hi! A game támogatja az SLI-s technikát?

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

reménytelen
Még nem. Amúgy az a fájl mit csinál?
Kandurex
<#help>#14219<#help>

PiszkosFred
FAQs mpeg file nélkül próbáltad már?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

reménytelen
Nekem a videókkal nincs gond, és kilépni sem sok idõ. Nekem egyszerûen néha az összes játékbeli hang csak sercegésként jelenik meg.
Nekem olyan van, hogy az intró állandóan szaggat, vele együtt a hang is. Kénytelen voltam felrakni egy Radtools-t, hogy legalább azzal megtudjam nézni.

Hanggal csak annyi volt, hogy nagyon ritkán, ha harc közben baromi sokszor csinálok gyógyítást, fényt, akkor egy-két ilyen varázsnál kimarad, aztán visszajön, de amúgy minden ok.

Nem lehet, hogy memória probléma? Kilépésnél meddig kell várnod, míg a desktopra érsz? Mert 1GB-al nekem durván sokat és még a leállítása a gépnek is lassú volt.
Ezt én is tudom. Csakhogy én nem vmiféle balance-ról beszélek, nem akarok politikailag korrekt lenni. Hanem hogy a dolgok végre a helyükre kerüljenek, mágia mindenek felett, és kisújjból lövöldözhessek olyan varázslatokat, amelyek városokat pusztíthatnak el. Yeah! :-Ð

Szal ezért volt nekem kicsit csalódás a Morro a Daggerfallhoz képest, a TES2-ben tényleg kisújjamból többet ki tudtam rázni, mint TES3-ban egy állítólagos isten. Ezt most legfeljebb finomhangolták, nagyon picit visszaerõsítettek a mágián.
Mike
olvasgatom a faq-t, vámpirnak lenni miért rossz?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

reménytelen
Mi okozza, hogy néha a hangok nem hallatszanak normálisan, csak ilyen sercegõ valamiket lehet hallani? Ilyenkor újra kell indítanom a játékot, és ha szerencsém van, jók a hangok. (Most például már kb 15-ször indítottam el, és mindig rossz a hang )

Elvileg a legújabb hangkártyadriver van fent, más játéknál nem volt ilyen gond.
Az Oblivionom pedig eredeti.
Mesteri alkímia szinten elég egy alkotóelem is és abból is tudsz potiont csinálni! Fontos, hogy a mozsáron kívül még beszerezhetõ pár alkímikus eszköz, ami... de ajánlom az Oblivion HQ eme részét. Részletesen le van írva. Klikk a bannerra 😊
Mike
köszi a válaszokat

PiszkosFred
Bármelyik vidéki, nagyobb városban van guild székháza a Mágusoknak, ahol csatlakozhatsz. Aztán ha az összes vidéki vezetõnek bizonyítasz hogy jó gyerek vagy, akkor bejuthatsz az Egyetemre, és akkor kezdõdik a karrier igazán.

1. Minden városban van egy, kivéve Cyrodill-t.
2. Elõszõr is kell egy mozsár. Ha ez megvan akkor az inventoryból klikkelj rá. Bejön egy ablak és 4 helyre tudsz pakolni növényeket, állati húst egyebet. Alkímia képességedbõl függ, hogy egy hatóanyagnak mennyi tulajdonságát látod, többi kérdõjeles. Két olyan alkotóelem kell, aminek ugyanaz a tulajdonsága van és abból lehet egy potiont csinálni.
3. Ágyban kell aludni és úgy fog.
PiszkosFred
Valamilyen szinten megvan a szintezés a varázslatoknál, igaz nem a játékos szintjéhez viszonyítva, hanem a skillhez, illetve az abból adódó képzettségszinthez. Ahogy egyre jobb vagy, úgy nyílnak meg elõtted újabb és újabb "erõsebb" varázslatok. Azt mondod, így lev1es varázsló is vehet 100as (master) szintû destruction spelleket? Igen. De manája már nem lesz, hogy használja is, ezért nem árt ha fejlõdik is szintben, és ezzel növeli a mana pontjait. Egy-egy "powerfull" spellhez nagy manamennyiség kell, amely még 10es szinten is néha kemény dió, szóval valahogy megvan ez a "fejlõdés=erõsebb varázslatok használata" balance. Legalábbis szerintem ;]

Mike
pár dolog érdekelne:
1. merre van a mágus guild?
2. hogyan kell healing potion-t kotyvasztani?

Nincs kedve valakinek egy ilyen modot csinálni?
Igen, Morro-ban az absorb health volt a legdurvább. Viszont ott nem volt absorb magica. De itt most van. Szal miért olyan rossz az az attronach csillagjegy? <#buck>

Daggerfallban és Arénában egy kicsit bonyolultabb volt a helyzet. Nem volt ennyire éles a választóvonal a fajok, illetve a csillagjegyek között. Ami viszont nagyon hiányzik, és igazán lehetett volna itt is: ha már az ellenfelek velem fejlõdnek, akkor ezt igazán megtehetnék a spelljeim is. TES1-ben és TES2-ben ez így volt. Kedvenc támadó spellem valami damage health volt, ami alapból mindössze 1-et ütött, de még szintenként 10-et. A kis alapsebzés miatt olcsó volt, viszont 40-es szinten már 401-et ütött. És mivel az ára csökkent ahogy a destruction nõtt, úgy 20-as szinttõl már csak egy spellpointba került. Na ez jelentette igazi mágusnak lenni! :-) 401-es damage spell egy pontért, ez már a mágia mûvészetének igazi ismeretérõl tanúskodik! <#eplus2>

Vagy képzeljük el ugyanezt az idézésnél. Szintenként egy sec már qrva sokat jelentene. Vagy a zárnyitásnál. Egy az elején megkonstruált spell késõbb mindenhova jó lenne. És így az enchant vagy az alkímia tényleg a csak a harcosok kisegítõje lenne. A mágia pedig az a mûvészet, ami valójában: egy mindenek felett! <#vigyor>
Mike
ez nagyon szép
és hogyan sikerült elérni?

Sir Quno Jedi
Vedd fel a nyakláncot amit a guildmaster adott és feküggyé má' le aludni a csávó melletti ágyra!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igen, Morro-ban az absorb health volt a legdurvább. Viszont ott nem volt absorb magica. De itt most van. Szal miért olyan rossz az az attronach csillagjegy? <#buck>

Daggerfallban és Arénában egy kicsit bonyolultabb volt a helyzet. Nem volt ennyire éles a választóvonal a fajok, illetve a csillagjegyek között. Ami viszont nagyon hiányzik, és igazán lehetett volna itt is: ha már az ellenfelek velem fejlõdnek, akkor ezt igazán megtehetnék a spelljeim is. TES1-ben és TES2-ben ez így volt. Kedvenc támadó spellem valami damage health volt, ami alapból mindössze 1-et ütött, de még szintenként 10-et. A kis alapsebzés miatt olcsó volt, viszont 40-es szinten már 401-et ütött. És mivel az ára csökkent ahogy a destruction nõtt, úgy 20-as szinttõl már csak egy spellpointba került. Na ez jelentette igazi mágusnak lenni! :-) 401-es damage spell egy pontért, ez már a mágia mûvészetének igazi ismeretérõl tanúskodik! <#eplus2>
PiszkosFred
Valaki irta mar korabban, hogy megtalalhatoak a boltban, csak el vannak dugva. Sajnos mar nem emlexem a konkretumokra, de engem is erdekelne. Ha megtalalod a postot, ird le pls a sorszamat ;]

hiftu
Nekem az növekedett, amit támadott az ellen.
Vascumó volt rajtam és bõrcsizma. A patkányok ugye alulról támadtak és a light armor növekedett. A goblinok testre ott a heavy. (Igaz nem figyeltem árgus szemekkel.)

a join the mage guild küldetésben bravil-bal mit kell csinálni.Oda vezetnek egy alvó emberhez de nem tudom felébreszteni!mán fáj a fejem tõle!!!SEGÍTSÉG!!!
Jagi
Csak reflex. A karik képeit forgatnám mindig. 😊

Ja meg egy másik kérdés.Ha a fele armor ami rajtam van light a másik fele meg heavy akkor melyik skillem fog növekedni? Ez mitõl függ?

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Nekem az lenne a kérdésem hogy ugye amikor bemegyünk egy boltba és megnézük a választékot,többnyire van valami nagyon fasza tápos cucc a kinálatban.Általában qrva drágán sajna.De amikor belpoakodsz éjszaka hogy majd jól ellopod akkor sehol nemlehet megtalálni az ilyen extra cuccokat,csak a szokásos olcsóbb dolgokat.Na most, nézzek jobban körül vagy tegyek le róla hogy ilyen fasza dolgokat fogok lopni a boltokból?
Köszi

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Igen, én. Reggel 9 óta szopok, míg összejött. Bemásolni ezt, átnevezni azt. De végre sikerült, fagyás nélkül megy! Városban kicsit leesik az fps de még élvezhetõ.

\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"

Me0w
Vaze 😞 Asszem fuggo vagyok, mar akartam kattintani az inventoryra 😞

Together we'll fly someday...

Me0w
Mikor Grand Champion lettem, kifele jovet az arenabol. Valoszinu Fame-re triggerel a kuldetes, olyan 30-as Fame-em lehetett akkor, de este visszatoltom, es megnezem pontosan.

Together we'll fly someday...

Kandurex
Srácok, valaki elárulná, hogy hol van a mster destruction trainer? A leírások szerint, itt, de én nem találom, tiszta idegbajosként már felderítettem az egész környéket, de semmi 😞

deep
Te csináltad a képeket?
Ha unalmas ne játssz vele.
Még 3 ranglétra kell. Hero, Champion, Grand Champion.
PiszkosFred
Alapban a grab gombbal tudod mozgatni õket. De van rá mod, amely ezt a lassú folyamatot megkönnyíti.

KATT

Tower Guard
szerintem nem

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Illetve. Francba már 😊 Szóval most az is fagyásnak minõsül ha hibaüzenet jelenik meg? Mert ilyen értelemben volt nálam fagyás. Azaz utána nyomtam egy Mégse gombot és kintvoltam a Winbe. (Gyak. egy az egyben az MW típusú hiba.)
Tower Guard
Hello
Én ott vagyok Imperial Cityben az Arenában Gladiator rankon.Valaki megtudja mondani meddig kell ott még kinlódni hogy teljesûljön az arenás küldim?(egy kicsit már unalmas)

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

<#eljen>
Embereket lehet elvonszolni/felvenni, hogy így tüntessük el a tett szinhelyérõl? (Elképzelek egy házat ahova az assain a megölt áldozatokat rejti. Ez azért jobb ötlet mint a sima dispose.)

Szóval lehet embereket szálítani? Mármint holtakat.
Amennyire jól tudom: Azt olvastam még régebben a fórumban, hogy ezeket az autosave-eket érdemes off-ra tenni. Mert így sokat fagyott a játék. (Sokan írták) Ezért én alapból off-ra raktam ezeket.

Nálam kétszer volt fagyás játék közben (30 óra alatt). Viszont kilépéskor (windowsba) legalább 7-8 szor.