The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg amiatt, hogy csak azt _lehet_ csinálni, amit a készítõk kitaláltak neked, hogy csináld. Pl mire jó a rengeteg villa, kanál, fonál, meg egyéb cucc? Csak sallang, hogy olyan legyen, mintha ez egy világ lenne. Aláírom, ebben nagyon jót alakít, de annyit nem, hogy _én_, a játékos úgy viselkedjek, mintha szerepjáték lenne. Pl az ajtókat kinyithatod securityvel, meg spellel, de baltával betörni már nem tudod. Nem hordhatod el a házat kövenként. Nem kötheted össze a nagylábujjad és a kilincset fonállal, alváshoz. Innentõl kezdve nekem az Oblivion (és minden más crpg) két dologról szól: a karakterem legyen minél erõsebb, és csináljak meg minden questet.
Na, mindegy igazából, nem is tudom miért írogatok ennyit errõl a témáról. De végülis nem off, asszem...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ott van pl. a jó öreg Skandar Graun. Harcos pap, naponta 6 - 7 varázslat, meg mellé a káosz szava és csókolom, a többi harc, pedig az is alkeszoskodhatna, mondjuk õ szokott is, csak nem mannát, hanem jófajta ork söröcskét :p
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Potion: A 2es súly szerintem nagyon gáz. Csináld inkább úgy, hogy legyártasz 1 db RestoreHealth potiont két 0.1-es összetevõbõl majd nézd meg a súlyát. Ha az jó akkor utána már gyárthatsz bármibõl azonos nevû és hatású italt mert azoknak is annyi lesz a súlya.
Azt is észrevettem, hogy utálja ha csupa nagy betûvel írom a potion nevét.
Azonos összetevõkbõl, felszereléssel és hozzáértéssel, ha készítek egy <szóköz>Strenght majd egy <szóköz>STRENGHT potiont akkor az utóbbi 10x nehezebb lesz.
Igen, összesen 33hp-t fog gyógyítani, másodpercenként hárommal.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Egy nyári estén, a szabad ég alatt, tábortûz fényénél, kiváló mesélõvel megfûszerezett dndpartyk nyomába sem ér a játék. De nem is biztos, hogy ez a cél. Az Oblivion biztosít egy gyönyörû világot, egy szabályrendszert, és úgyahogy elfogadható mennyiségû népességgel. Na most hogy ezt ki hogy éli meg, és játssza/reagálja le, az már embertõl függ. Aki szereti a szerepjátékot, és nem mindig csak a jutalmat, hanem inkább a hangulatot és az élményt nézi, az úgy játszik, és nem lesz belõle multifunkciós csáknorrisz. Aki pedig csak egy jót akar játszani a játékkal, az nem foglalkozik vele, hanem megy elõre és élvezi. Mindkét stílusnak megvannak az elõnyei, hátrányai, és mindkét stílusnak megvannak a "követõi". De még a szerepjátszós, szituációt átélõs Oblivion sem közelíti meg a valódi, élõ, emberek közötti dobókockás kalandokat, hiába kapunk a gépes játék mellé vizuális orgiát, az AI az mindent visz. Azon múlik - szerintem - minden, a látvány már csak az ember fantáziájának és kreativitásának (képzelõerejének) kérdése.
A potionátnevezõs elmélethez annyit tennék hozzá, hogy legyártottam 40 "Restore Health"-et, egyenként 2-es súllyal. Loadgame, ugyanazt a potiont "Restore Health 1" névvel, és azoknak a súlya is 2 lett.
Én sem azért írok, hogy vitatkozzam. Csak a véleményem közlöm, meg a tapasztalataimat, hogy hogyan haladok vele.
Egyébként asszem az a nagy különbség köztem, és köztetek, õselderszkrollszos sgfórumozók (no offense!) közt, hogy én ezt nem tekintem szerepjátéknak. Ahhoz társaság kell, meg egy, a számítógépnél sokkal intelligensebb (gy.k.:igazi, élõ ember) mesélõ.
Nekem ez az Oblivion is csak egy számítógépes játék, azok összes élõnyével-f*szságával együtt. Mániám a játékok enginjével annyit szórakozni, hogy elõjöjjenek a hibák, hülyeségek, amiket aztán a magam hasznára tudok fordítani.
Például egy nagyon idióta szitu, gondolom ilyet ti soha nem csináltatok:
Mageguild, bementem alkimista cuccokért. Két cuccot gond nélkül elloptam, a harmadik csak olyan szobákban volt, ami tele volt emberekkel. Megpróbáltam lelökdösni a polcról, de csak beljebb csúszott annyira, hogy már lökdösni sem tudtam. Na, mondom, velem nem basznak ki: íj elõ, belelõttem a calcinatorba, az leesett a földre, onnan átrugdostam egy olyan szobába, ahol épp nem volt senki, és felvettem a földrõl.
Lóval ugyanez. Ha nekimész, kissé odébbcsúszik. Ki lehet tolni a karámból, be valami tereptárgy mögé, ahol fel lehet rá ülni.
Vagy pl tolvaj karakteremmel nyertem úgy harcokat, hogy az ellenség mögé lopóztam, powerattack 6x-os sebzésért, de valahogy az ellenség agyáig ez nem jutott el, csak odébbcsúszott, de nem fordult meg. Ha vártam volna pár másodpercet, akkor észrevesz, és nekemront. Persze nem vártam. Még 3-4 powerattack, mindért megkaptam a 6x-os szorzót, aztán feküdt is. És semmi lelkiismeretfurdalást nem éreztem.
Spoileres lenne, de majd teis meglátod, hogy merre vannak láthatatlan Medvék😄
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Szerintem ez azért ront az élményen, de a te játékod szal nem vitatkozom 😊
"Elakadtam azon a reszen, mikor MArtint kell elokeriteni MArtint."
A hülye vérmedve meg akarta harapni, a talpam😄
Amúgy valóban egyre keményebb lesz a játék, a rohadt vadállatok jobban gyorsulnak százra, mint egy Ferrari😄

Másrészt véleményem szerint aki megmenti a világot, az egy kiemelkedõ képességekkel rendelkezõ, nagy tudású karakter legyen, ne egy sehonnai börtöntöltelék... 😊
A küldetések meg úgyis a sztorijuk miatt érdekesek, nem azért, mert könnyû/nehéz õket megcsinálni. Viszont pl a tolvaj/DB küldiket hagyom majd a céhes küldik végére, mert már ismerem õket, csak szenvednék, ha mégegyszer neki kellene most állnom.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
ugyanigy ha 3pts for 11 sec gyogyit, azt is 11 sec alatt gyogyit 3-at?
Varázstárgyba elvileg ugye lehet fortify attribute cuccot enchantolni. Ha csinálok egy teljes szettet, mindenhol annyi +endurance, amennyi belefér, szintlépéskor pizsamának használva megkapnám a plusz HP-t belõle?
Alkimista felszerelés is lootnak számít? Tehát master alkimista cuccokat csak akkor fogok kapni, ha elérem mondjuk a 25-30. szintet? Mert a skill már 100on pihen, de a boltokban max apprentice cuccokat árulnak, a világban elszórva meg csak novice-k vannak.
http://www.panoramio.com/user/518310
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Elvagyok egyébként küldetések nélkül is, gyártom a varázsitalokat ezerrel, gyakorlok sokat, meg irtom a szörnyeket az erdõben, gyûjtögetem a pletykákból megtudható küldetéseket.
Reményeim szerint, mire a fõszálnak nekikezdek, olyan lesz a karakterem, hogy egy suhintással kettévág egy hadsereget, ha valakire csak csúnyán néz, az kocsonyaként omlik össze.
Egyébként nem azért csinálom, mint általában a vérpistikék, csak egyszerûen nem akarok még egyszer belekezdeni a közeljövõben. Nincs idõm végigvinni egy harcost, egy tolvajt, egy varázslót a sztorin. Meg nem is érdekelnek 3x ugyanazok a küldetések. Ha lehet egyetlen karakterrel mindhárom kasztot csinálni, akkor miért ne?
Egy darabbal találkoztam eddig, kemény is volt, viszont volt valami, amit nem értettem. Amikor megcsaptam törpe hosszúkarddal, bevillant sárgán, mintha varázsolt volna, vagy valami. De minden ütésnél. Mit csinál olyankor?
Jelenleg ugyanis van kb. 2 erõs "állatfajta", 2 erõs undead, 1 erõs daedra és slussz.
Ráadásul ezek is rosszul vannak kiegyensúlyozva, pl egy elvileg csúcsmobnak számító Minotaur Lordot könnyedén elverek, lényegében hozzám se ér, a Xivilai sem vészes, ezzel szemben egy elvileg gyengébbnek számító Goblin sámán rendesen megizzaszt.
Egyenlõre annyi szereplõ van amennyi szükséges.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Csak tippelek mert én bõven 30felett is találkozom farkasokkal, nem annyival mint az elején, de azért pont elegenvannak.
Tegnap életemben elõször a sorcim átment végre egy oblivion kapun. Anvil felé ügettem este 10 körül, és gondoltam benézek már Kvatchba. Mire észbekaptam már a Blade Szentélyben voltam a hegyekben, hajnali 5kor (gyk: magával ragadt a dolog nagyon;])
Szóval találkoztam Clanfearrel, két flame atronach kíséretében, egybõl Kvatch kapuján belépve. 12es sorcom van, heavyarmor+block+spellek. Atronachok hamar eltûntek - sokkolta õket a látvány hoyg megjöttem😄 - de a cf kemény dió volt. Megkergetett keményen, mire sikerült levágnom. Nagyon sok manapiám is ráment, de jó alkímistaként mindig van nálam pár raklapnyi pia. Mindez a 3/4es difficulty sliderrel.
aztán gondoltam egyet, ideje megnézni hogy mit is jelent ez a slider, és vele az erõsség. Lehúztam minimálisra, visszatöltöttem a Kvatch kapu elõtti állást. Hát, mint kés a vajon. Agyaggalamblövészet. És hasonló jelzõk. Két-két lövés az atronach-k, 3-4 shock ment a clanfearba, és csuklott is mint a kempingszék. Manám alig fogyott. Sõt, eléálltam pajzzsal, hogy üssön. Minimálisan sebzett, pedig sorci vagyok, aránylag kevés hpval. Mondjam azt, hogy nevetségesen könnyû volt? Mert az volt.
Szóval, nem értem a dolgot. Én nem használok sok modot, csak a Horse armort, a no psychic guardot, és pár textura modot. Static meg szintezõs izéket nem. De ha a slider ilyen szinten butítja le az ellenfél erõsségét (fõleg hpját és sebzését), akkor azt hiszem, akik féltek attól hogy a fõküldetésbe majd 20+ként kezdenek, azoknak adott a lehetõség.
Hosszabb távon ez a minimáis diff slider illúzióromboló lehet, sõt biztos hogy az. Eltûnik a kihívás és a tényleges nehézség, átmegy hacknslashbe a dolog. De egyes kvesztek alatt bátran, de mértékkel, alkalmazható, ha másképpen otthagyjuk a fogunkat.
#szerintem
ui: arénát meg sem merem nézni ilyen nehézséggel. Félek hogy a rácsot át sem kell lépni, csak kettõt pukkantani aztán szevasz, vissza Owynhoz...