The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
sztem egyszerûen túl erõsek a távolról sebzõ íjjászok.
én odamegyek és szétverem, ha viszont nem tudom beszorítani, akkor eléggé kaszálok, szal szó sincs tudatos fejtalálatokról,...most én is mondhatnám hogy ha odaverek a karjára akkor azzal gyengébben üssön..na persze.
Ha be tudom szorítani akkor szétütöm amúgy egyszerû módra, ha pedig nem és sokan vannak akkor a sebességem kihasználva keresek vmi stratégiailag jobb helyet.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Jagi
vagy magic item: nyíllal nem lehet sebezni... pl

Me0w
Mondjuk menj vissza a mission journalba, es valaszd ki a kovetkezo kuldetesnek amit adtak, akkor megjelenik a nyil, hogy hova kell menned a faert. Vigyel magaddal potionokat rendesen, nem lesz egyszeru...

Together we'll fly someday...

MerlinW
Naja. De nem csak ijra kellene, hanem kompletten. Objektumokat külön sebzési tartományokra bontani, és ezekre a tartományokra illeszteni a páncélunk részeinek adottságait. Most ugye egybe számol mindent, úgy meg külön szerepe lenne a kesztyûnek, mellvértnek, sisaknak, stb. és ezeket az elemeket hozzárendelni a mozdulatokhoz, ill a "véletlenszerü-skill alapu" sebzéshez.

Ez egy komplex mod lenne, ami hatalmasat dobna a játékmeneten.

[merlinw.org]

PiszkosFred
Ez a korosztály-besorolás miatt, direkt nem akartak belerakni repkedõ végtagokat, sem túlzott véres jeleneteket. Ez szándékos. Habár egykét levágott fej, meg egyéb fellógatott hulla a "tornyokban", hát azok sem semmik ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ha már a "realitásnál" tartunk egy nehézpáncélost aki még pajzsot is hord íjjal szinte lehetetlen lenyomni

Jagi
Talán nem is a ledurvább számszeríj képes 7-8 méterrõl keresztül lõni egy embert, akkor is ha vértben van (nem láncingben sztem), feltéve ha jó szögbe meg a vesszõ... akkor miért gyenge az íj szinte az összes játékban?

LegionarR
Meg lehet, mert pár szörnyikérõl lepattan, bár sebzi, de nem annyira.

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

PiszkosFred
Nem, de akkor üssenek rajtuk, harcoljanak, és esetleg haljanak meg - vagy öljék meg a támadókat. Nálam is csak az archer élte túl a teljes küldetést, a többi meghalt. Nem baj az. De legyen szerepe az idõnek. Hülye példa, de ha van egy járõr a barlangban, ahol épp kalandozok, és mondjuk "wait"-tel tábort ütök, akkor ha odaér hozzám, szakadjon meg a folyamat. Nem egy szerepjátékban volt már rá példa, hogy a békés táborozást a barlang mélyén megszakították, mert belénkbotlott egy csapat mob. Félreértés ne essék, ez csak "kötekedés a rendszerrel" részemrõl, elvagyok én így is, sõt, egyre jobban élvezem a játékot. Csak mint ötlet...

Fallout 2-ben a full power armoros enclave katonát fejbe dobtam egy kõvel és instant halál <#idiota>

Jagi
Az embert mellkason vagy fejbelövik nyíllal az már nem szökellve rohan feléd a lépcsõn 2 kezes kardot lóbálva az egyik kezében

Mike
legyen olyan bõre/páncélja amin nem megy át a nyil
meg lehet oldani

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

MerlinW
Végülis ha összeütsz egy 200-as vesszõt, akkor lehet headshot😊

[merlinw.org]

Eddig az Enclave volt az egyetlen ahol tényleg jól megcsinálták, álló embernél ha nem vett észre be lehetett lõni a sisak résén (külön nézte még a fejen is hogy hol van páncél és hol nincs)és meg is halt, mozgó embernél meg tényleg teljesítmény volt egy hedsátot összehozni.

Remélem lesz valami mod ami legalább a fejlövést engedi, mondjuk a másik része hogy közelharcban karddal viszont tényleg baromi könnyû összehozni egy fejest csak fejmagasságban kell kaszálni, ha lesz mod csak íjra akkor tutira használni fogom 😊

Jagi
Fallout... sosem lesz még 1 olyan, mint az...

Mike
nem biztos, hogy csak oda
Evil Island-ben sem mindig fejre lõttem

MerlinW
Azért valljuk be, az sem lenne jó ha FPS szerüen 1-2 nyílba belehalna az ellen. Ha így lenne, akkor vagy nagyon jó AI kellene, vagy Serious Sam mennyiségü ellen😊

[merlinw.org]

Jagi
hát ja...
mert miért ne.
100-as marksmannak azt lövök fejbe akit akarok! : )

Mike
a Fallout volt ilyen. ha criticalt vittél be, egy lövés is elég volt
meg volt még egy játék még régen (nem starwars) ahol lehetett lézerkardod is, és amikor rácsaptam az õrre, leesett a karja
ilyen játék miért nincs?

LegionarR
Nem én tippeltem hogy ez az oka, csak hallottam... Egyébként tényleg marha kevés értelme van...

Kandurex
Bejártam már az összest, de sehun,..😞 nem tudsz belenézni?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

MerlinW
Mé, az életben is el lehet napolni egy missziót😊

[merlinw.org]

Jagi
Pláne ilyen íj és nyíl sebzések mellett

Szerintem elveszi.

Arra kell figyelni hogy a majorok között legyen legalább egy harci szkill amit használsz is és szintlépésnél a castodra jellemzõ tulajdonságokat növeld és ne találomra pakolgasd a pontokat pl mágusnál erõre ne pakolj mert nem kell neki mint ahogy harcosnak meg intelligencia nem kell

Jagi
Jó nagy csudabogár egy szörny! 😄

Mike
miért az normális, hogy akár ott is hagyhatod õket? na jólvan majd úgy két hét múlva jövök. addig meg leülnek teázni az ellenféllel?

MerlinW
Viszont a fej kisebb mint a test, ill ez szerepjáték, ergo százalék szinten találnánk el a fejet ugy ahogy kell, valamint ott van a helmet, ami ugyancsak fontos szerepet játszana. Szerintem sima ügy lenne megvalósitani, nem menne a játék rovására.

Pl, egy levágott végtagu monszter másik kezével felvenné a kardját a földrõl és ismét neked esne😊

[merlinw.org]

Jagi
ÓÓÓóóóó peersze! alapból mindenki fejre céloz, én is.
Még is mellkason, vagy vállba lövöm és csak 10% ban fejbe, meert akármilyen hihetetlen az ellen MOZOG, drága készítõk!
+ egy bambuló npc-t aki oda sem figyel azt 10 perc egyszemmelnézés után hadd lõjem már fejbe...
Nem veled van bajom, de sztem ez is fullfasság

LegionarR
Szegény Ogre túlbecsülte magát<#eplus2>

ZaJanga
Találkoztam egy édi kis lénnyel gondoltam megosztom veletek... :-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

LegionarR
Azt olvastam azért nincs testrész szerinti sebzés, mert akkor mindenki fejre célozna...

b-type
Savage Ogre
és ott álltunk egymással szemben:
- kép
..és akkor azt mondta jöjjek:
- kis videó (jobb klikk/save as..)
..és akkor én mentem:
- kép

<#idiota>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Olvastam az oblivionhq honlapján, hogy ha nem megfelelõen fejlesztett karakterrel játszunk, akkor a játék ellehetetlenül. Ezt én is tapasztaltam, de nem akarom az npc modot felrakni és erre elfogadtam azt a tanácsot, hogy a major skillekbe olyan tulajdonságokat rakok, amiket a legritkábban használok, így a fontos skillek hamar emelkednek, míg a karakter nem lép szintet. Kérdés, hogy szerintetek is jó így játszani vagy elveszi a játék hangulatát ez a sok trükközés, mert nem szeretném harmadjára is újrakezdeni, ha nem muszály. Köszi.
Jagi
pfff... jól el van b*szva ez is :/ sztem

Ezért nem szeretem az íjakat. Pedig jó kis fegyver, csak a rendszerüket tolják el folyamatosan...
Ha valakit szemen lövök, és a komonyája hátulján kifigyel a hegye az HALJON már meg legalább egyszer könyörgöm...
pl.:
Hétvégén DnD-t játszottam (asztali)
elf mágus/harcos dualkaszt
szal... fogom az íjat kifeszítem a lvl 13 harcosra, dobom 20 kritikus lehet... az is! Dodom a sebzést: 1. szóval bement neki 3 kritikusba. A többiek ezen röhögtek még ma is. De sztem nem annyira vicces 😞
OFF vége

PiszkosFred
Csak ijjat. Nyilakat max mergezni, egyesevel.

PiszkosFred
Ilyenkor én el szoktam menni kocsmába aludni egyet, vagy a nonstop boltokba kukkantok be (alkimista cuccokkal), és várok reggelig. Ha csak nincs fenn olyan mod, hogy enned és innod kell naponta, akkor nem számít nagyon az idõ. Bármikor várhatsz és aludhatsz. Hozzáteszem, eléggé mókás, hogy Kvatch ostrománál várok 24 órát, és a mellettem loholó "kölcsönkapott" Légiósok egy teljes napig lebegnek a föld felett, csak mert lépés közben állítottam meg az idõt ;] Ezt jó lett volna lereagálni, picit zavar. (szal ha leülök pihenni, az többiek is tegyék ezt, és mondjuk bármikor rámtörhessen egy járõr a barlangban, vagy egy kóbor medve a vadonba) Szóval nem számít az idõ. Az idõszak már inkább, de az is inkább órához köthetõ. Ez alapján nyitnak-zárnak a boltok, ez alapján lesznek bizonyos helyeken az npck, stb. Alap esetben egy perc az életedbõl az fél óra a játékban. (1:30)

Van a tessourcen egy 1:10es timemod ITT, azzal picit megnõnek a napok. De hogy milyen hatással van az AIra, nemtudom.

Jagi
...és az agility milyen módonhat ki a sebzésre sztem semmilyen, 84-es (még), de semmit nem vettem észre akezdõ értékhez képest(nemtom, hogy 60 vagy 70 volt-e)

CS@
Nem. Templomba.

Jagi
Hát nem sok szarra... és az a daedra a legerõsebb íj...
Egyedül enchanttal lehet segíteni raja valamikcsét.
Hozzátenném még mindíg ironbow-val rohangálok...
A másik rejtély, hogy az íjat vagy a vesszõket esetleg mindkettõt kell/lehet enchantolni?

CS@
Fejbõl nem tudom, hogyan kell csinálni, de erre láttam lehetõséget a hivatalos fórumon, szörnyû kiábrándító volt. Nem csak az idõt hanem napot meg minden egyéb tök felesleges dolgot, hatalmas betûkkel kiírt a képernyõ bal felsõ részébe. Ha a T nem mûkszik akkor inkább ajánlom én is amit Mike, térkép.

cenobite
"Ezek után azért tényleg erõsen vicces, hogy a két legnehezebb ellenfél a medve, meg a goblin, bakker."

LOL. 😄DD Ezen most itt röhögtem egyet. <#zavart1>

gamertag: kenobita

Kandurex
Mágus guild -be?

CS@
Templomokban érdemes próbálkozni az INTet konkrétan nem tudom, de pl WILLt tutira árulnak Skingradban.

Kandurex
30 dmg alapban? Az mire elég? :/

Nem az erõ hanem az agility számít, én úgy vettem észre hogy az íj és a nyílvesszõ sebzése összeadódik <#fejvakaras>

Az én tapasztalatom szerint a következõ a helyzet: van vámpíridõszak, és van nemvámpíridõszak.

Ha vámpíridõszakban alszol, megharapnak álmodban, mindegy, hogy éjjel, nappal, otthon, guildházban, fogadóban....

Szóval ilyenkor várni kell, és minden nap megpróbálni aludni (mentés után)

Egyébiránt hétvégén volt egy kis Oblivionozás, és a következõk történtek:
41.szintû lettem, innentõl kezdve beesett pár új ellenfél: Xivilai (vagy mia rák), spider daedra .... lényegében ezek nem ellenfelek.
Na, viszont a Goblin warlordot fél évig kell csépelnem..... ráadásul semmi treasure nincs nála.
Ezek után azért tényleg erõsen vicces, hogy a két legnehezebb ellenfél a medve, meg a goblin, bakker.

....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Mike
én most vettem magamnak vmi tûzlabdát, egy lövéstõl fexenek, tetszik 😊

elmentem segíteni két idiótának megvédeni a földjüket, hát az a kavarodást
még jó, hogy nem ismerem mondjuk a sárkányigát
(télleg ilyen játék nincs?)
mágus elõtt értelmes ember nem ugrál, szal nagy volt a kavarodás, egyik megfeküdt
és akkor hála helyett nekiálltak velem obégatni, aapja is fia is
más játékban simán levágtam volna õket ezért

Jagi
Nézeógettem az íjakat. a sebzéssel kapcsolatban gondban vagyok.
Tegyük fel, hogy daedra íjam és nyílaim vannak az íj sebzése 15, a vesszõé 15.
ezekszerint fullos támadás esetén 30 dmg megy be az ellennek criticalba meg 90.
DE mi van akkor ha csak a vesszõ dmg-a számít és a nyilat csak megijesztették egy amúgy jelentéktelen fiktív értékkel ami tul. képp egyenlõ a 0-val.

ki hogy vette észre a nyíl és az íj sebzése hozzáadódik? Az erõ számít valamit?

A 30 az alapérték, az 1 a valós idõ. Próbáltam 1-essel de mintha(!) bekavart volna a RAI-ba szal inkább hagytam.

Mike
tab, térkép