The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LegionarR
Ez a leírás modokról F.A.Q. -ba való, linkekkel kiegészítve!!! Ezer kösz!

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Hmm.. nem tûnik túl táposnak... és te ezzel a karakterrel jól boldogulsz?

Sajna én 40. szint közelében már kénytelen voltam a karakter harcos oldalát használni, mert idézés nélküli mágusként semmi más esélyem nem volt....

Majd ha hazaérek, én is nyomok be screenshotot...

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

annál a mage guild-os küldetésnél az information at a price a neve mit kell csinálni ?elküldtek skindrádba és beszéltem egy emberrel azt megjelent a térképen még vagy négy ember azt nem tudom mit kell csinálni!help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444
cenobite
Szép, kimerítõ info, gratula érte! Hasznos!

gamertag: kenobita

karilap:

egy

ketto

harom

Nem tudom hogy az micsoda az mission journalba kérlek segits
Na, elég rég jártam erre, bizonyára már sokat szidtátok/dicsértétek a játékot, írnék pár modról amit teszteltem.
Személy szerint nem értem a bethesdát (illetve igen, persze, egy profitorientált cég) miért jött ki így ezzel az enginnel a morrowind után, miért hagyta ki a rengeteg apró részletet ami naggyá tette azt, miért ilyen gépigényes amikor közelrõl bizony nem is olyan szépek a textúrák/npc-k, pofátlanság nem berakni cuccokat csak azért hogy késõbb 2 dolcsinként kiadjam a maradék 20%-ot, stb.
Ezért kénytelen voltam modokat letölteni mert a játék sok részletével nem voltam elégedett.

- A szintlépésekre Kobu's character advancement system-ét töltöttem, ebben van pár barátságos kiegészítõ kedvencem a skillek fejlõdését lassító. Így már tényleg nagyon lemegy a szintlépések sebessége ill. nem kell figyelnem a szorzókra. 10 óra alatt léptem 3 szintet
-Kobu's lighter backpack, ez megduplázza a cipelhetõ cuccokat mennyiségét, 1 erõ 2 súly. Miután a weapon rebalance, alchemy ingredient és egyéb dolgok akadnak más modjaimmal kénytelen vagyok így kontrollálni a súlyt. Mert ha egy longsword 25 font akkor ott valami baj van
-PiszkosFred által említett timemod, mindenképp javaslom nem vettem észre ai hibát vele
-promptat2items, eladásnál jól jön ha 2 cuccod van nem kell külön külön eladni hanem rákérdez mintha 3 vagy több lenne
-guildownership1.2, ugye belépünk egy guildbe rögtön mindent lenyúlhatunk, itt ranghoz van kötve a különbözõ értékõ tárgyak használata, tehát lopásnak számít ha kezdõként valami jobb cuccot elvinnél
-deadlier traps, mint neve is mutatja szerzett már meglepetést néhány figyelmetlen pillanatomban, instant death csapdák 😊
-Cass eyes faces merging, Natural Faces + Oblivion Eyes v1.7 + PA Eyes Colors 1 és 2 egyberakva az ütközések elkerülése végett
-bountyreductionovertime, szép(inkább nagyon) lassan elkezd lemenni a bounty ha nem túl magas
-natural wildlife, az állatok scriptjét módosítja, lesznek félénkek, agresszívak ill. passzívak. Kellemes, életszerûbb
-attack and hide harder, na ez határozottan jó, eddig ha megláttak majd elfutottál sose tudtál elbújni, ezzel viszont ha elrohansz egy sötét sarokba majd csöndben nem mozogsz és elég magas a sneaked akkor nem találnak meg. Határozottan ajánlom.
-dej harvest, szintén erõsen ajánlott, ha harvestelsz(gombát, virágot stb.) akkor leveszi ezeket a térképrõl vagy más textúrát kapnak. Az újratermelõdés után(ami cellánként talán 72 óra?) természetesen visszkerülnek ahogy eredetileg voltak. Többé nincs az hogy szedegeted a cuccot az erdõben, megtámad egy imp majd a legyakása után nem visszafordulva nem tudod a 40 növény közül ugyan mit szedtél már le.
-No psychic guards harder v1.2, ha valami bûneset történik és ezt látja egy npc riasztás történik, ez alapból 3000 távolság, ez a mod leveszi ezt 1000-re. Npcknek 750 a hangtávolságuk, szóval ezt inkább érzem realisztikusnak.
-better water, nagyon jó, végre lehet látni a víz alatt és még jól is néz ki. Talán rosszul néz ki ha nincs a víz tükrözõdés bekapcsolva, nálam nincs vele probléma
-deadlier sneaking, ahogy fejlõdsz úgy növekszik a sneak attack szorzója. Elméletileg a master sneak perk nem mûködik fõleg ennek a hibának a kiküszöbölésére jött létre. Ja, ha fényforrás van a kezedbe alapból detectálnak, ez is kellett.
-quest award leveling, na ebben bizonytalan vagyok használjam e, minden küldetés végén adott tárgynak vagy varázslatnak van szinthez igazított megfelelõje. Tehát megycsinálod a questet 6-os szinten és kapsz egy gyûrût. Annak van level 1, 5, 10, 15 és 20 megfelelõje. Te megkapod a level 5-öst, de ha ha ezt fölrakod a tárgy veled együtt szintet lép amint eléred a 10-es, 15-ös stb levelt. Kicsit erõsnek érzem, még gondolkodom rajta
-Improved Barter Gold v1.0.1, a merchant skilledhez viszonyítva lesz pénz az árúsoknál. Szóval el lehet adni az 5k-s cuccost is ha magas a merchant képesség
-increased value - sigil stones, gems & jewelry, clutters. Nos igen, az 1-2 pénzt érõ dolgok realisztikusabb árat kapnak. Pl. egy pearl 60 pénz nem 5 vagy 10 mint eredetileg. Nem érzem hogy fölborítaná az egyensúlyt
-különbözõ guestfixek
-Reznod Mannequins, a morrowind bábúi visszatérnek, ez már állítólag javított jól mûködõ verzió. Megvesz, házban lerak, páncélokat belepakol és voilá, máris lehet a csajok elõtt vagizni a páncélkirakattal. Lehet fegyvereket is mutat. Nagyon jó
-Tom Servo's rare items, talán a legfontosabb, a cuccok elosztásást szabályozza, nem kerülnek banditák kezébe durva mágikus vagy ebony/daedric tárgyak. Általános fegyverek az ezüst/acél. minden másért a leveled monstákat kell kergetni, minotaur lord stb. Daedric csak demora/daedráról.
-Sagerbliv Creature Balance, szintén must have, a szörnyek leveled list-je van módosítva. A nem boss banditák soha nem lehetnek igazán magas szintûek de pl. a vámpírok soha nem lesznek alacsony szintûek. Többek között aréna is módosítva van kellemes kihívást biztosítva(nem elsõ szintû grandchampionoknak). A legjobb rész a tömeges spawnolás, rontott már rám 8 goblin 1 szobából ill. egyszer 12 csontváz támadott le egy rom bejáratánál
-majdnem elfelejtettem a BTmod-ot, tlejesen átírja a kezelõfelületet, nem konzol érzés hanem nagyobb térkép, inventoryban nem csak pár sor látszik stb., alapmod
-Nude Texture Revamp, ez megemlékezésképp a morrowindes better bodiesról, de lehet kicsit beteg vagyok, szintén kötelezõ darab 😊 a pixelcsöcsök híveinek
-sok más apró mod, pl. mark and recall, quickchar, stb. talán majd máskor írok róluk, sajnos többet ki kellett hagynom kompatibilitás miatt
-javaslom az oblivion mod manager-t, beállítható a pluginok betöltési sorrendeje ill. le tudja tesztelni melyik mivel akadna.

Végszóként annyit hogy csupán segítségként írtam azoknak akik hozzám hasonlóan elégedetlenek a játék mostani állapotával. Nekem ezek nem akadnak, játék szempontjából nem ajánlom a könnyed szórakozást keresõknek, lassú szintlépés, sok szörny, kicsit megerõsítve, jó tárgyak nem jönnek a banditáktól. Mint föntebb írtam level 6-on rámesett egy tucat csontváz(bizony, számoltam ott álltak egyetlen nagy csoportban), kell taktikázni. Kell a sok lóvé, venni a tréninget mert kobunál a tulajdonságok Major skills * 0.5 + Minor skills * 0.35.

Mindenki próbálgasson nyugodtan amit szeretne, a népszerûbb témákra rengeteg mod készül párhuzamosan(szintlépés, tárgyak leosztása, scaling stb.) ill. ne felejtsük el ezek fõleg béta verziók folyamatos fejlesztés alatt. Mindenki olvassa a readme-t.

Bele kell turkálni a Tes-el, a damage-attribute varázslatokat is csak így lehet elõhozni (a játékban még senkinél sem láttam) és engedélyezni kell hogy 25-nél magasabbra mehessen a csúszka ill az absorption enchantolható legyen.

A levitáció és a teleport elvesztéséért kárpótlásként 😊

További részleteket leírsz esetleg? Skillek/tulajdonságok...

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

20. szintre az összes major skillt ki tudod maxolni? <#ravasz1>

level 30 breton , The Mage csillagjegy, Mage class.

jaja nem lehet absorptiont enchantolni 😞

Mike
nálatok mi a tank?
a melee kari?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Hányadik szintû vagy és milyen a karaktered?

Ja és üzenem annak, aki azt mondta, hogy két tárgy enchantolásából össze lehet hozni 40% Spell Absorbtiont, hogy kapja be! 😊))

Ugyanis nekem se páncélba, se gyûrûbe nem enged Spell Absorbtion-t enchantolni, pedig van egy 15%-os amulettem...

en meg meg midnig ugy erzem mage sokkal tapabb mint egy melee kari. valamit nem jol csinaltok😄

Éppen ellenkezõleg, ott indul be igazán...... Sajna itt a (mágia)rendszer átgondolatlansága miatt a harcosok-tankok nagy elõnyben vannak....

CS@
Ha van bármilyen FortifySkill spelled akkor elméletileg igen.
Ha esetleg neked van akkor a pontos neve érdekelne.

Lacee
lehet hogy hülyeséget mondok, de fortify skillt simán lehet enchantolni tárgyakba, nem?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mike
másold már ide, majd keresgetem, ugye?

CS@
Meg is sasoltam az editorban én nem tolonganak, sõt mondhatni, hogy egyetlen fortify skillt sem találtam, úgyhogy ilyet egyenlõre nem tudok.

OK. De odaírtam, hogy nem tudok letölteni. Mind1. Majd leszedem máshogy, ha tudom.

LegionarR
De a #16045-osban egy szóval se írtad hogy tûzfal mögött vagy... Akkor mi meg honnan tudjuk?

SNAKE01
#15857 valaki???

cs@: Tudod, mit? Nem is kell! Nem vagyok zöldfülû, és nem hiányzik ez a hozzáállás....

Legionarr: El tudtam olvasni. Mint ahogy azt is, hogy nem tudok onnan letölteni, mert tûzfal mögött vagyok.

SZÓVAL AKKOR: fikázás helyett van valakinek linkje, ami http-re muttat, és a magyar kézikönyvet rejti? Ha nincs, akkor köszi!

Mike
jaja, fosnék mint állat 😊
rainbow6 á lá fantasy 😊)

CS@
Szorry, de valahogy nem tudom minden egyes hozzászólásodat fejben tartani.

LegionarR
A rapidsharen bizony várakozni kell ha nem fizetsz érte... Keresd meg a linket megint, és keress egy FREE nevû gombot. Na ezután kell várakozni...

Kandurex
Morrowindbe amúgy, hogy van? Ott is megszûnik a mágus magas szinteken?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

nem csak destruction school letezik😊 feljodj a tobbi magia iskoalaban is😊 de nem csak a magus nem tud. harcos ha elerei a 100 as bladest akkro mar o sem tud azon fejlodni. max ha talal jobb fegyvert. de ugye mage mar alapbol eleg szep sebzest tud kiosztani szal ez ezzel jar😊

ami viszont nem tetszik hogy nem lehet 100 as magnitudnal feljebb csinalni spelleket pl feather 250 meg ilyenek. vagy csak en maradtam le valamirol? mert spellt lehet kapni asszem 250 es featerher, de csinalni megsem lehet. 😞 pl frenzyt sem lehet level 25 re feljebb rakni ami megint kurvara nem fair, mert illusion school elveszti az ertelmet level 25 felett😞

Akkor láttad volna, hogy amit már beírtam azzal a linkkel kapcsolatban...

Na gyerekek.
Aki kíváncsi létezik e gép amivel tökéletesen megy az oblivion 1024 minden max beállítással, a jó hír létezik:

http://www.gamespot.com/features/6147127/p-2.html

AMD Athlon 64 FX-60 CPU, Asus A8N32 SLI Deluxe Motherboard GeForce 7900 GTX
39Fps.

No comment. Ha teljes pompájában szeretnénk élvezni röccenés nélkül akkor még várhatunk 2 évet.
Bocs elõre is azoktól akik már unják a konfig kommenteket, gondoltam ez a link tanulságos lesz.
(tököm eldurran)
CS@
Szoktam.

CS@
FortifySkill –ekel nem vagyok tisztában lehet, hogy még nem is találkoztam vele.
Ha délután-koraestig nem találsz akkor megprószálok utánanézni az editorban.

Jagi
Hát kb.

Kandurex
Az világos, csak akkor a mágus megszûnik 20. szintõl mert nem tud fejlõdni, nem igaz?

Mi van?

amugy ez igaz a drain es absorb spellekre is.

Kandurex
Köszi!

sok ertelme nincs😊 100 on felul nincs hatasa a skilleknek sajna😞 tudom van ra az a mod hogy better destruction de az nalam mar cheat kategoria😄

de amugy fortify destructiont tudsz csinalni ha mar van egy fortify skill spelled, pl fortify blunts vagy akarmi.

LegionarR
Te meg nem tudsz kivárni 40 másodpercet?

Mi van, te sem szoktál visszaolvasni?

Kandurex
2 napja <#zavart2>

Kandurex
Tényleg, htxvm. Még1 utolsó kérés, fortify destruction?

CS@
Ha a keresõbe beírtad volna, hogy kézikönyv akkor az elsõ találat lett volna.
Amúgy a #15797 -ben megtalálod.

Valaki?

CS@
Valóban elég egyet megtanulni, de a Cheydinhali templomban Ohtesse nevû highelf csajszitól tudsz venni INTet is.

Me0w
Szerinem kar 'realitast' keresni egy jatekban, mert az avval kezdodne, hogy minden percben meghalsz ketszer, es senki nem jatszana vele 😊 Itt maximum kiegyensulyozottsag van, az meg olyan amilyen. Az ijak pedig eleg durvak itt is, csak meg kell talalni oket... es vannak enchantolt vesszok is, kiralyi celpontokra.

Together we'll fly someday...

Mióta is keresed? <#hehe>

Jagi
a sneaket....