The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LegionarR
Nem csak a modderek jófejek, hanem azért a bethesdának is benne van a keze a modolhatóságban 😊
Elején én megvoltam modok nélkül, de most már nagyon jólesik néhány...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Megtaláltad a destruction trainges módszer beírásom?
Szerintem szintfüggõ. Nyolcas szinten én csak commont találtam ott. Majd este lépek szintet, megnézem level 10-en mit találni. De szerintem max greatert. Grandot úgy 15-16-ra saccolom. Vagy ha tud valaki alacsony szinten is grand soul gemet, akkor szóljon nekem is.
DonnieBrasco
Gothic 1-et végijátszottam, a ketteshez már nem volt türelmem, mert frusztrált hogy übertáp orkok miatt csak szenvedve lehetett továbbjutni. A látszólag szabad terület ügyesen le volt zárva brutális monsztákkal, így elég lináris lett az egész.
Mondjuk Oblival átestek a túlfelére, az 1-es szinten megnyerhetõ Aréna és végigjátszható fõküldetés dolgokkal 😞 ez se jó igazán.
Valahol a Morrowind volt az egészséges átmenet szerintem is.
Éjenek a modderek!! 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

Kandurex
hm

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Looserke
bármelyik Daedric shrine által adott cuccot...

Kandurex
pl mit?

tibor16
A Gothicban van blokk! - karddal vagy amivel vívsz - leginkább ott van szerepe, ahol túl erõs az ellenfél.
off: Maga a játék - szvsz - korántsem ilyen összetett, nincs ennyi varázslat, lötty, fejlõdési lehetõség stb... Azért aki játszott már vele, az nem felejti - persze, ennek nem itt a helye (bocs) - de király játék... Amire igazán kíváncsi vagyok az a Gothic 3, ami talán az év 2. felében fog megjelenni...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Looserke
dehogynem...adhatsz helyette másik Daedric artifactot...

wedge31
Hát igen én folyamatosan ölök nekem ezért elég a star, dehát mit lehet várni egy nord gyilkológéptöl.Egy finomabb lelkü kari esetén természetesen igazad van.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

b-type
semmi..😊
De miért nyomnád végig?
Meg akkor lemaradsz a jobb/érdekesebb elenfelekrõl, tárgyakról.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

ZaJanga
Köszönöm!!<#worship>

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Kandurex
Csakhogy az Azurát nem tarhatod meg 😞

PiszkosFred
Semmi, lévén hogy vannak szintkorlátos küldetések (lásd Daedra Hercegek és Istenek szentélyei), így aztán a végigjátszás max a fõküldetésre és a szakmai céhekre vonatkozhat ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mike
aha sajnos nekem a szorzók nem mindig jönnek össze ötösre
ezen lehet javítani, vagy már marad ami van?

és mi van ha végignyomom a játékot lvl3-mon? 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

"Julienne Fanis közölte, hogy van egy speciális láda az Arch Mage szobájában. Hetente egyszer, ha belehelyezel egy összetevõt, és 1 nappal késõbb visszatérsz, az összetevõ megduplázódik (ergo 2 lesz belõle). Ugyanakkor, ha túl késõn térsz vissza, akkor az eredeti alapanyagod is elveszhet."

PiszkosFred
Igaz, de csak egy tárgyra igaz ;] Mi van ha feltöltöttél egy kardot, és nicns tartalék gemed? Újra ölnöd kell, és csak utána tudsz újabb lelkekkel tölteni. Tényleg hatalmas kincs az Azura Star (MWben pl csak ez volt alkalmas az istenek lelkeinek tárolására), de azért emellett is kell még tovább gem tartalékba.

wedge31
Nem érdemes a soul gemmekel tökölni már második szinten megszerezhetö az Azura Star nevû item /azura shrine küldetésben/ amit folyamatosan fel lehet tölteni.A játék egyik legpraktikusabb tárgya.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Fura, ez a kérdés már sokszor felmerült, pedig én akárhányszor megyek a Mystic Emporiumba Imperial City-ben, ott mindig találok Grand Soul Gemet. Néha feltöltve, néha üresen is. Lehet, hogy részben ez is szintfüggõ.

ZaJanga
Üdv
Pls. segítsetek!Nem igazán vágom vagyis csak nagyjából mi akar ez lenni legyen szíves valaki lefordítani. Nagyon köszönöm!!
<#conf>

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

b-type
Szintet lépni kell, ha nem lépsz meg fogod bánni késõbb.
sem késleltetni sem elkapkodni nem szabad.
Ha elhúznak a minor hozzáértések, akkor magadnak nehezíted meg a dolgot.
Eleinte, alacsonyabb szinten, nagyon könnyen ki lehet, és sztem kell venni a plusszos szintlépéseket, szinte alibi major skill használattal,..késõbb már a major skill-re is oda kell figyelni hogy ne menjen pocsékba és besegítsen a minor szorzókba, majd még magasabb szinten már van hogy teljes egésszében egy major-ból kell szintet lépni, hogy arra meglegyen a teljes szorzó. Ez mind attól függ hogy hogyan állnak egymáshoz képest a minor-major hozzáértések.
Ha szintet halasztasz, azzal nagyon belassítod a játékot sztem.
Ha elkapkodod, akkor meg nehézzé teszed (bár ez sztem még mindig jobb).
Én eddig harcosként úgy gondolkodtam hogy maxolom az
- strenght
- endurance
- willpower
tulajdonságokat, majd
- agility
- speed
- Luck
és minden késõbbi szintlépésnél a Luck is lép.
Ha kihasználod a szorzókat akkor kaszttulajdonságnál maradva, akkor viszonylag hamar el lehet kezdeni a Luck fejlesztését...vagy ki mit akar.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

PiszkosFred
Egyik romban van egy axe, soultrap on strike-kal, érdemes az utolsó ütésre átváltani. Még akkor is ha, nem igazán sebzi, de a spellt ha "rárakta" már pofozhatod tovább kedved szerint. Az alap soultrap sajnos "on touch", vagyis muszáj közel engedi a népet hogy elkapd a lelkét. Márpedig egy alulöltözött mágusnál ez nem épp egy életbiztosítás ;]

aha...soul gemem az van már jópár darab..trap spellem is van, csak valahogy mindig elfelejtem a harc hevében használni, vagy mindig valami erõsebb ellenfélre tartogatom, pedig 1 bd kaput kvachnál már bezártam , nah ott pedig használhattam volna..nah mindegy hisz még számtalan kapu nyitva-tárva😊)
CS@
Helyes, addig üsd a vasat amíg a takaród ér 😊

bazz, én meg az elején minden varlát, meg a világitóst(weykil vagy mi) szépen fingért-hugyért eladtam, aztán az árát spellre költöttem...most meg van egy halom kissebzésü spellem😞(
PiszkosFred
Bármikor újratöltheted gemmel, ahhoz nem kell Mágus tagsági. NPCk által pénzért, na ehhez kell már általában Mágus Céh tagsági kártya. Nem jutottam még be az Egyetemre eddig, de mégis midnig fullon vannak a fegyverek, ha komolyabb harcba indulok. Igaz, mágus vagyok, kevés szerep jut a melee fegyókra. Constans effektek (armorok, gyûrûk) pedig sosem merülnek le, csak a fegyverek. Szal én elvagyok lemerült fegyverekkel is, de ha komoly csatában vagyok és kifogy a kakaó (mana), akkor kénytelen vagyok odacsapni a fejükre valamivel, ami lehetõleg fáj is nekik ;]

csocso14
Helló, nem tudja valaki, hogy grand soul gem-et hol találok, már az összes város, összes kereskedõjénél voltam, de sehol semmi <#zavart2>

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

jaja, de még nem tudok ujratölteni amig nem jutok el az academy-re😞(

a tört már sajnos nem tudom hol, de egy goblin varázslótól vettem el, halála után

# 16719: persze, használom haggle-t, sõt mint irtam közepes tudásom van merchantból..

#16715: nah ezt akkor megköszöntem és egybõl ki is próbálom<#eljen>
PiszkosFred
1. Soultrap varázslat a lényre, amikor már 10% körüli hpja van. Ekkor egy lilás aurát kap, amíg tart a soultrap hatása. Ez default spellel 30 sec. Enchantolt vagy saját kezûleg készített varázslat tovább illetve kevesebb ideig is tarthat értelemszerûen.

2. Ha van megfelelõ méretû SOULGEM-ed, akkor a lelke a halála után oda vándorol.

3. Inventoryban rákattintva a soulgemre, megkérdezi, hogy melyik cuccot akarod feltölteni vele. Minden soulgemnek más és más értéke van, 150, 300, 800, stb. Ez függ a gem méretétõl, és függ a benne levõ lélek értékétõl. De látod midnig, hogy mennyi pontot képes feltölteni a kõ.

4. Kattintasz a tárgyra, és a lélekkõ értéke hozzadódik a fegyverhez, vagyis egy 800as kõvel a 0/1200es fegyver 800/1200as lesz. Felhasználhatsz több követ is egy tárgyhoz, sok kis apró 150essel is fel lehet ölteni 1200est.

Ennyi röviden.

Mike
az a +25%? aha
vadul kalapálok, uram! 😊))

Mike
affene 😞
ezt nem tudtam
már örvendeztem mim van 😊

ez a lelkes dolog hogy mûködik?

PiszkosFred
Ha a Volverine-re gondolsz, annak a mélyén a Varla Stone-ra, akkor az csak egyszer használatos móka. Én általában eladom, jó kis pénzalap kezdésként, recharge meg úgyis megvan lelkekbõl.

Szép az a tõr, meg jó is, de én inkább hazavittem és beraktam a vitrinbe. 😊

Amúgy a 200 septim körül valami nem stimmel, nekem néhány helyen 1000 körüli összeget is ajánlanak érte, pedig még nem vagyok Journeyman. Használod a Haggle opciót? Tõlem a bénább kereskedõk már 65-70%-on vásárolnak a haggle-nek köszönhetõen. (Más kérdés, hogy sajnos a bénább kereskedõknek viszonylag kicsi a forgótõkéje, bár ez logikus.)

CS@
Az armourer szerintem is nagyon hasznos, mert ugye magasabb szinten ûzve jobban meg tudod csinálni a saját cuccaid mint egy kovács.

Mike
és a bicskát merre találtad?

Mike
elsõre én is furcsáltam, hogy ilyet is lehet 😊

Mike
rém egszerü a helyzeted
ha hülyeséget írok, akkor kérném a többieket jaítsanak ki
tehát Imperial Citytõl úgy észak nyugatra, rötön a vízpaton van egy elf rom Vi... nemtudommmi 😊 szal ott lemész, a legalján van egy szobor ami feltölti a botokat, és szerintem azt is ami neked van
kérek vkit irja ide a neveket!

Tényleg, ha valaki végigcsinálja a fõküldit, akkor már nem is tud újra kirándulni Oblivionba? Mármint úgy, hogy ne a load gombbal kelljen visszajönni onnan! :-) Vagy ez majd valamelyik kiegészítõben lesz benne? Kiegekrõl mit hallani?
PiszkosFred
Soultrap vagy soulgemek, és egy alternatív bicska. Én is váltogatom az enchantolt cuccaimat, hogy legyen töltet benne a nehezebb ellenfelek ellen is. Aztán a nyugodt percekben meg újratöltöm. Vagy nem ;]

Hát, szvsz ez egy elég rendhagyó megoldás, kétségtelen, a lehetõség adott, de 3 órás küzdelem után, 20 méterre az utolsó teremtõl, amely a fõgonoszt és kincseit rejti hirtelen hátrafordulni, és hazamenni kiegyenesíttetni az elgörbült kardot... Persze ez az én véleményem, nem vagyunk egyformák.

PiszkosFred
Nem beszélve arról, hogy könnyen szerezhetõ vele x5 szorzó, fõleg alacsony kezdõ értékkel ;] és nem kell hozzá semmi, csak saját kezûleg kalapálni.

kb lvl 12-n járok, csak a mágus recommendition-t hajtom, fõküldit addig vittem hogy martint a templomba kisértem..
szereztem egy iszonyu jo kis "bicskát, winterslipt a neve ha jol tudom, iszonyu jol sebez, csak marha gyorsan(akár 1 kemény ellenfél ellen is!)kifogy a mágikus töltete, és pofátlan modon 2200 pénzért töltik ujra!
mivel mágus vagyok nics lopásból szerzett pénzem, igy marhára nehéz ennyi lovét összezabrálni, hogy aztán egy kis csetepaté alatt kifoggyon😞(..elég nonszensz hogy a tõrért kb 200 septimet adna a kereskedõ( journeyman merchant skillem van) és a tizszereséért töltik meg😞(

DonnieBrasco
Simán lehet majd olyanod.

DB

Mike
aha, a kõkemény beszaggatásokról nem is beszélve
mondjuk lvl30-ra szeretnék olyan varázslatot birtokolni, ami területre hat, és fexik mindenki tõle 😊)))

egy vámpir-ork, asszem gray prince vagyki, mozdulatokat tanitott nekem... hogy kell hasznalni a + trükköt???

Mike
aha, ilyen talán nem volt
és az is igaz, hogy én még Obliban kis kezdõ csíra vagyok, a magam lvl3-mávál, igaz 26 órával 😊

még 1 kérdés:
merjek szintet lépni? most olyan jól le tudok verni mindnekit

Személyes véleményem szerint a Blade of Darkness nem szerepjáték, hanem Fantasy környezetbe helyezett akciójáték. A Fable pörgõ akcióit pedig majd Oblivionban is tapasztalni fogod, ha lvl30 környékén belépsz egy Oblivion kapun. Hozzáteszem még azt is, hogy magas skillekkel itt is több kombinációt (power attack) lehet alkalmazni, amik látványosak is, néha kimondottan sajnálom, hogy nincs replay.

Nekem pont az a bajom az Oblivionnal, hogy a játék magas szinten kezd nagyon hasonlítani a Fable-re, állandóan csak gyepálni, gyepálni orrvérzésig.

Mike
akarnék venni vmi elõkelõ, flancosruhát, városi használatra? van 12 aranynál drágább ruha?

DonnieBrasco
Gothicban volt blokk? Komolyan nem emlékszem 😞
Master Blade + Master Block szinten érdekes dolgokat tehetsz meg az ellennel... hagyod ütni, blokk, erre beszédül, lefegyverzõ ütés, és kész is 😊

DB

Mike
Obilvion kapun túlról nem, de máshonann bármikor haza lehet sétálni javíattatni