The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mr_no_NaMe
Az mér van, hogy ha felveszem az AA-t 4szeresre és a bloom lightningot belövöm (jól megy néha akad látványosan) de amikor láthatalan valaki elõttem, vagy lecsapok az umbra kardal és látszi ka varázslat akkor lecsökken az fps 0-1 környékére...rosszabb mint a képregény. A menüt alig tudom olyankor behozni.
Mosthogy megvan a videokártyám szeretném is élvezni ha szép, de valahogy nem lehet kikapcsolni a mágikus dolgokra ható bloomot és aa-t?
Nekem igazából csak környezetre kéne...De azt nem értem miért szaggat mert ugyan úgy néznek ki a varászlatok aa meg blurral mint nélküle...
b-type
- senki nem beszélt fix mentési pontokról.
- nem arról volt szó, hogy ez sztem mindenkinek jó lenne, nekem tetszene és kész.
pl. nem gyakná meg bárki 20-30-40 alkalomra Umbra-t, leértéktelenítve a szerepét.
Ez nem a játékos hibája, egy szükséges rossz az eladhatóság miatt, de a játékot értékteleníti, ha vki 10load-ra megtalálja azt a pontot ahol az npc nem tudja megütni, és onnan lelövõldözi.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Finger of Mountain küldi kapcsán kolbászolok a hegyekben a reményteljes mágusommal, trendy köpeny ahogy azt kell stb.
WOW barlang! Pakoljuk ki!
Pár nyomi bandita, sima ügy hehe
Megyek tovább.
WOW barlang! Pakoljuk ki!
Sehol senki... fura... húúú csontok... hmm... mi ez a zaj?

Bazmeg 2 ogre meg egy troll RÖGTÖN a kanyar után! <#csodalk>
Semmi gáz, emberfeletti reflexeimnek hála elegánsan visszaugrottam és padlógázzal megcéloztam a kijáratot <#vigyor5>

Ja hogy ez egy kurva labirintus többszintes folyosókkal meg minden, nem gáz, 10 percig rohangálni a töksötétben miközben ütik a hátam egyáltalán nem probléma hiszen fáklyám az egy darab sincs és mire a szemem megszokja a félhomályt addigra úgy is gyógyítanom kell magam és a varázslat fényétõl elvakulva kimondottan szórakoztató egymás után elvéteni az elágazásokat... <#idiota>

Stratégiát váltottam, gyógyítás helyett idézés! <#gun>
Az én skeletonom simán fel tudja tartani az ogrékat, ez egy jó terv!
...
Szal nyertem kemény 1 másodpercet de haszna is volt mert az ogre egyetlen ütésétõl atomjaira hulló csontim halálsikolya kihozta belõlem a rejtett tartalékot és megtaláltam a kijáratot.

Egy nindzsát megszégyenítõ ügyességgel felugráltam egy nagy szikla tetejére persze nem kellett volna strapálnom magam, egyszerûen felsétálhattam volna a mögötte lévõ lejtõsebb részen mint ahogy az ogrék is rögtön ezt tették ahogy kijöttek a barlangból.
Ugrás.

Lelkesen elkezdtük a körbekergetõs-fogócskás játékot a szikla körül, újabb szerencsés fordulat hogy bölcsen a jövõre gondolva nem pazaroltam a pénzem távolsági varázslatokra hisze a Flare spellel is simán kihúzom addig amíg valami jobbat találok... <#shakehead>

De végül megdöglöttek és csak ez számít! <#hehe>

Ez a kis kaland megvilágította a karakter koncepcióm néhány apró hibáját, asszem ezután inkább Divayth Fyr stílusban öltözködöm <#vigyor>

Na igen. Meg a másik amit utálok a stabil save pontos játékoknál az az, hogy nem ülhetek le mondjuk 10-15 percre játszani vele ha csak annyi idõm van mert arra vagyok kényszerítve, hogy elfussak a következõ pontig.
Mondjuk a horror játékoknál kifejezetten elõnyös mert az amúgy is meglévõ feszültséget sokszorosára növeli. Mint például legutóbb a call of cthulhu esetén. De oblivionban felesleges lenne.

Why so serious?

Van ilyen. Az X2 és 3-ban.
Sanyix
Ja nagyon zsír lenne... fõleg ilyen stabil játéknál, aminél sohasem tudni mikor lép ki, fagy le...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ez nagyon érdekes ötlet, bár részben akaraterõvel, saját elhatározásból megvalósítható. 😊

(Megjegyzem, hogy ez a megoldás szerintem sem válna be, mert a hardcore RPG fan-ek egyáltalán nem igénylik a mentést, a mainstream játékost meg bosszantana egy ilyen rendszer. Legalábbis egy designer szemével nézve. Ezzel együtt tényleg nagyon érdekes elképzelés.)

b-type
ja és a save/load 'varázslat' vásárlása a játékban, szal ne járjon hanem kelljen kiérdemelni és az érdemeknek megfelelõ számban legyen.
vannak még ilyen üzletileg öngyilkos ötleteim <#idiota>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Nekem is tök mindegy ki mit szeret, hiszen másnak is tök mindegy én mit szeretek, ezért nem értettem a kérdést, és az ilyen kérdést általában nem értem.
Minden idõk legjobb számgép szerepjátéka...pfff, vannak nevek, de ehez az is kell hogy az adott idõben alkalmas legyek az elvarázsolódásra.
Az Oblivion a topic témája, de ezen felül is számomra a legfontosabb hogy világot kapjak, ne csak utat...vagy inkább ösvényt mint pár játékban, és fontos hogy a világnak gyökerei legyenek, amikre rácsodálkozhatom egy romra akadva, papirfecnit átolvasva,..fontos hogy sajátosságai legyenek, és müködjön.
Aztán fontos még hogy a szerep amit eljátszok kellõen széles választékból jöjjön, és a játék amiben szerepelek nagyon részletes szabályok szerint játszódjon, lehetõleg minnél több mindent figyelembe véve...hogy ne fordulhasson elõ olyan eset miszerint nem bír a karakter csak 60kg terhet, de haléálos pontossággal 2másodpercenként kilõ 20db nyílvesszõt egy közepes íjból...pl. és stb.
és kölcsönhatások, fajok közt, a viselkedésemre, a kis és nagy léptékben egyaránt, és a világ öregedése/változása.
..rengeteg minden, nem is lesz ilyen 😊 ...és jó is mert akkor mint barlangi hal úgy néznék ki egy idõ után 😊))

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Szerintem az Oblivion a modok miatt jobb mint a két vetélytárs. (Bár lehet, hogy a másik kettõhöz is van ennyi mod, csak én nem tudok róla...) Egyébként pedig az Obliviont kicsit köztes megoldásnak érzem, a "lore" inkább a Gothic-ra, a rengeteg akció inkább a Fable-re emlékeztet.

Ha rajtam múlna én valszeg olyan RPG-t próbálnék csinálni, amiben lényegesen kevesebb, de egyidejûleg jóval összetettebb lenne a harc. (Már designoltam is magamnak egy megfelelõ harc/irányításrendszert, amit valószínûleg sajnos sosem fogok viszontlátni egy játékban sem...)

Számomra az Oblivion legnagyobb "hibája" az, hogy messze túl sok a gyors akció. Amikor megnéztem a main quest végén a statisztikáimat, döbbenten fedeztem fel, hogy több mint 1000 lényt öltem meg a játék során, és ebbõl majdnem 200 embert. Ha ehhez hozzáteszem, hogy sem a Thieves Guild, sem a Fighters Guild, sem a Dark Brotherhood-os küldetéseket nem csináltam meg, és a Mages Guild-nek is viszonylag az elején vagyok, ráadásul tipikus törvénytisztelõ/jó karaktert játszok, akkor szerintem ez elképesztõen nagy szám. Ha belegondolok, ez nagyjából 2-3 Cyrodiil-i város teljes lakossága. Ez nagyon soknak tûnik, bármekkora Champion vagyok.

Persze mindannyian különbözünk, így ez csak az én személyes preferenciám, de én sokkal jobban örültem volna, ha nagyobb hangsúly kerül a Tamriel-i élet hétköznapibb vonatkozásaira. Igaz, ezt inkább egy MMORPG-ben lehet jól megvalósítani. A Radiant AI pl. nagyon jó irány, de szvsz a Bethesda kénytelen volt épp a RAI miatt csökkenteni az NPC-k (városok) számát, és inkább telezsúfolta dungeon-ökkel a térképet. Más kérdés, hogy ez számomra kicsit "furcsa" megoldás, hiszen elvileg Cyrodiil a központi provincia, a "legcivilizáltabb" mind közül, következésképpen kevesebb úgymond "fehér folt"-nak kellene lennie a térképen.

Szóval sok apró problémám van a játékkal, de ilyen szempontból mindig is maximalista voltam, noha ez eddig még nem akadályozott meg abban, hogy jókat játszak. 😊 Mindettõl függetlenül még mindig úgy gondolom, hogy jelenleg az Oblivion megelõzi a vetélytársakat, ugyanakkor optimális esetben, megfelelõ AI mellett a Gothic 3 lehet az, amire már évek óta várok.

(Bocs, ez jó hosszú lett.)

Mr_no_NaMe
Nem is írok semmit, mert szó szerint azt írtam volna mint te <#worship>
tibor16
nekem a játékban (is) vannak szerelmeim. Az nem biztos, hogy az a csaj, akit én ... az másnak is bejön. Lehet, hogy másnak ami nekem ideális, az neki nem az, - neki lehet, hogy az én nõmnek kicsi a melle/vagy túl nagy, sovány/vagy éppenséggel telt (ezzel azér nem szabad szórakozni). Sz'al a Gothic nálam szerelem, úgyhogy abszolúte elvakult és idealista vagyok. Az más kérdés, hogy hárem párti vagyok, és van másik is 😊)). Meg kellet szólalni, mert a Gothicnak nincs ilyen mércéje, remélem az Oblivion is ilyen lesz, de ezt most még nem lehet megmmondani, sejtéseim vannak, de nem kabálunk, hanem kefélünk/jáccunk szaporán - oszt majd möglássuk... szóval, igencsak yóó kis gém ez.... (szvsz)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

nemtom mi a neve valamelyik városban van egy kikötõ.
Annak az egyik hajóján beszélsz egy nõvel, és kitakarítod a hajóról a szellemeket.

Lobsterman
Élõholtas dungeonökben, templompincében, Anvili házas küldiben satubbi. Soksoksok helyen vannak

Vinsanity15
ÉS szellemeket hol találok?<#wow2>még nem láttam 1 et sem

Vinsanity is back!!

kill3r22
hi all!
Egész korrekt a Gamestar Cikk! Olvassátok és van benne hasznos Mega Guide!!!

The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)

tibor16
bár még nem csináltam ez a küldit, de az ektoplazma a szellemeket amikor kicsinálod, - na az marad utánnuk. Úgyhogy ez lehet tipp (akár)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Vinsanity15
Valaki metudná mondani hogy a fighters club egyik feladatában Margaretenak hol tom megszerezni azt a 5 ectoplasm izét????????

Vinsanity is back!!

edios
Akinek lassú a játék vagy szaggat, mindenképpen ajánlok egy friss drivert, én miután frissítettem jelentõsen gyorsabb(és szebb) lett a gamma!
Most 1280x1024en nyomom, vhol medium és high között! (a mediumhoz azért közelebb<#vigyor3>)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Lobsterman
privit (bocs ez lemaradt 😛)

Lobsterman
Hát nekem a te szavaiddal élve "szûk grafikai térben" akad a legjobban. Ez valószínûleg a fények miatt van. Inibuherálással elég jól fel lehet javítani a sebességet(persze irtó ronda lesz minden). Ha érdekel a megoldás írj

McFrost
ki próbáltam minden grafikai beállítást(miután inden drájvert frissítettem) és alegrosszabb és a legjobb grafika mellett is óriási a szaggatás

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

jolvan megpróbálom akkor, csak valaki irta hogy van olyan hely ahová felugrassz, és nem ér el, pedig én is ráeresztettem mindent amim van
csak a cuccért azt hiszem...kandurextõl olvastam hogy hol van, mondom megnézem mit tud a csaj...csak tudnám mi jo ellene😊
Sanyix
Pedig árt neki sok minden, csak sokat kell bele lõni, ütni. Én pl megidéztem daedrát, rufio szellemét, mer amíg engem csapkodott(én pajzsoztam, meg potionoztam, addig ez a két lény összevisszakaszabolta. Persze nem halt meg ettõl sem, de már nem kellett sok. Ugráltam, lõttem bele a nyilakat, meg a fire varázslatokat, és végül sikerült.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Milyen jövõt? A gothic nem a jövõ hanem a múlt. A gothic 3 a jövõ. Csak úgy mondom. Egyébként én a fablehez képest mondtam, hogy a gothic egyértelmûen jobb és ezt tartom is.
Jó ló a shadowmere, de nekem valahogy elveszett. Egy idõ után nem jelent meg az istállóban és azóta nincsen sehol. Pedig nem halhatott meg mert arra nem képes.

Why so serious?

Dr4gonlord
A Fable nem volt rossz, de tényleg nem volt annyira pro, mint amekkora a hype volt. Gothic II totál nem jött be, a III-mat majd meglátom. "Gothic egyértelmûen", kõbe van vésve, láttad a jövõt, vagy tudsz róla mindent, hogy ilyet állitasz elõre? Mert ilyen esetekben jó lenne odairni a "szerintem" szócskát, mert ugyan engem nem zavar, ami jó, azt szeretem, de izlések és pofonok, a GII jó volt, de nekem speciel nem jött be, a fanatikusság meg nem valami bölcs dolog. Peace.

Témához: Sokan panaszkodnak, hogy döglik a ló: Egy név: Shadowmere (Asszem 😄), quest ló, nem hal meg, csak elszédül, 500 élete van, és 33 speed, legjobb ló a játékban (pontos adatok az OblivionHQ.hu-ról, de azt, hogy halhatatlan, személyesen tapsztaltam).

Halfer
Azt quest-ben kell leölni vagy csak úgy a cuccért?

gothic meg fable is sokkal jobb mint ez, már csak fílingre is =)

Gothic egyértelmûen. A fable is jó volt, de közel sem volt olyan jó mint amennyire dícsérték mindenütt.

Why so serious?

b-type
"gothich"<#idiota>
egyébként 20forintos kérdés, kinek mi a jobb..

amugy szerintetek a gothich v. ez v. a fable a jobb???
kosz
4,5 GB

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

nah hát lementem azért az umbra csajért...hát akármivel, lõttem , ütöttem, ennek semmi sem árt😞(..20x gyalázott le, pedig olyan helyrõl lõttem ahol nem ért el, mielõtt teljesen lemész, ott van egy falletörés...de semmi😞...cagy csak kevés a lvl12?
Hány gb os a játék???
Van egy mod ami veled emeli a jutalmakat is, ha alacsony szinten szerzel vmit akkor ahogy egyre feljebb lépsz a cucc is veled fejlõdik (nem találom a linket)

egy hét alatt azért sok minden történt a karival, akkor inkább meg már hagyom veszni
de idegesítõõõ......................

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Halfer
Én is ezt csináltam de én elõtte a nehéz cuccaimmal, páncélommal. Azért hogy elbírjam a jutalmam. Nekem is eltûntek onnan egy idõ múlva, de szerintem olyat amit nyertél, nem találsz sehol. Ha van mentésed talán töltsd be, mert elég sokat ér és tud az a ruha.

Mindenestre egy ez jó tanulság. Ez nem igazán a tápolás ellen van. Szerintem a másik ajánlásnál is levelled lehet a fireball spell, amit ingyen adnak. Meg elég sok szintfüggõ quest reward van. Úgyhogy egyelõre 12. szinten még várok a mágusbotommal készítésével is, talán a 20. szintig...
a cerka elég gyenge.
meg egy 512 ram kell még bele mindenképp

tapasztalatból mondom hogy ennyi memória és ilyen videókártya már elég az akadásmentes futáshoz
persze nem lesz high quality

ilyen konfiggal azért sztem nem kéne akadnia
haverom úgy tapasztalta, hogy ha a különbözõ fadeket(tree,object) leveszi full minimumra, akkor igggen csúnyán akad neki, amúgy pedig jól futna
szóval sztem a beállításokat tedd vissza defaultra, esetleg a felbontást cedd lejjeb, s akkor jónak kell lennie...

Ron Ragm
Nem vagyok valami nagy szakértõ de szerintem a memória kevés neki, meg talán egy kicsit a videokártya.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Üdv minden Oblivion rajongónak!(fõleg a régi morrowindeseknek)
Én is beálltam végre a sorba, s lenne egy problémám. Végigvittem az Arenat, megkaptam a végén a Gray Prince vértjét. Mivel még ekkor nem volt házam, s magamnál tartani túl súlyos lett volna (s persze eladni sem akartam) betettem a vértet az egyik sezkrénybe, hogy majd késõbb visszajövök érte. Igen ám,csak egy hét múlva eltûnt onnan!!!!!!!!!!!!!!!!
Na szóval mivel sokat dolgoztam érte valaki segítene?lehet még ilyet valahol találni? vagy ha nem van valami konzolparancs?

McFrost
Hail!
Tegnap kezdtem a gémet. Celeron 2ghz , 512 ram , Ati 9600 pro 128 mb a gépem, 800x600-on minden levéve(nagyon ronda így) , a barlangokban az elején még tûrhetõ , de ahogy visszatértem Emperor Urielhez és 3-an ránktámadtak , egyszerûen élvezhetetlenné vált , szaggat mint állat és ki is léptem....pedig ez egy szûk grafikai tér , mi lesz a természetben?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

0Fritz0
A próbabábukat melyik mod hozza elõ?
Már ég a szemem a keresgéléstõl. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Elmentél újra az arenas fickóhoz? Mert akkor feltûnt volna, hogy nincs semmi gond, lehet még harcolni. Amúgy lehet az lehetett a baj, hogy nem vetted fel az arena páncélzatot /nekem legalábbis volt ilyen hogy talpig glass armorban kirohantam az arena-ba, és csak akkor kaptam észbe amikor a bemondó közölte, hogy kizártak. 😊/

Why so serious?

"a szintlépés jelzõ piros csík csak a felénél van"

Nézd meg ugyan azon az oldalon mi a legfelsõ 7 szkill, na azok a major szkilljeid és azoknak a feklõdése növeli csak a szintlépést jelzõ csíkot

Jaja thx ezt fogom tenni! <#eljen>