The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Mindenki ennyir uszkál a pénzben? Hogyan?????
Nekem 42 óra játék után van 20k ugy hogy semmit nem vettem eddig.

Next PC upgrade: 2022

grebber
Aréna (szintek/ellenfelek)

A gyiknál meg várjál 1 napot és ad infot ha utánna sem boldogulsz megint egy 1 és a végén kapod a zöld nyilat.

CS@
Jó kérdés, itt a Morroval ellentétben még az enchant is nevetségesen kevésbe kerül, úgyhogy a kérdésedre nem nagyon tudom a választ. Közel fél millával rohangászok, amibõl néha költök repair hammerre, úgyhogy szerintem se jó semmire.

David2
télleg ez a conjuration modot hol találom?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Sipocz
..és ne csak dumáljak
Call Stead
Nyeregtáska

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

wesker24
Megszereztem azt a négy misztikus könyvet ami ennek a Tam-raelnek kell akinek olyan gyik feje van az Imperial City Arcane University-ben található miután megszereztem a négy könyvet és elvittem ebbe a Universitybe ehhez a gyikfejûhöz beszámolni a fejelményekrõl de utána semmi mit kell csinálni ??? Megnéztem a könyveket beleolvastam és minden egyes könyvnél fejlödött egyet a skilljeim !!! Talán ez kellett csinálni ?

Mivel a fõküldetésben elakadtam beálltam az arénaba harcolni az arénában hány fokozat van ?? mert éppen most lettem Gladiátor habár ez a három argoniai elég nehéz volt ?? Gondolom mostantól kezdve már elég durva ellenfelek jönnek nem ??
arpad vezer
Nekem alapbeállításon van, a gomb nem tom hol van.

Árpádvezér

tomee14
Ti mien nehézségi szinten nyomjátok? kb hol van a vonalon a gomb?

Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros

arpad vezer
OK. Köszi, majd megpróbálom.

Árpádvezér

grebber
Hát nemtudom az én lóvamat már vagy 20x lezuzták annyi van hogy kicsit fekszik az újult erõvel feléled.Ez az a ló amit a Sötét csukjás csóka adott!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
na szóvaltõled jobbra van egy emelvényes rész ott keress egy gombotés nyomd meg azt feljönnek a lépcsõk!
dronkZero
Tényleg, ti mire költitek a pénzt a játékban? Kb 100e septim csilingel az erszényemben, de nemigen találok értelmes dolgot, amit érdemes lenne megvenni. Páncél/fegyver hamarabb esik mobból, mint ahogyan a boltban meg lehetne kapni, ház jelenleg elég egy. Lovat elvbõl nem veszek (amíg nem lehet róla harcolni, addig csak nyûg). Fegyvert/páncélt magam javítom. Szal.. mire jó a pénz?
Épp az Arcane Universityre akarok bejutni, majd ott gondolom jól elverhetem enchantra...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

arpad vezer
A University-n kaptam.

Árpádvezér

Sir Quno Jedi
A shield varázslat DEFENSE-t ad, akár a paáncél, szal. nem kell hozzá páncél, elég a ruha, avagy az sem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ez egy mage guild-os küldetés?mert ha az akkor tudom mit kell csinálni!
Mr_no_NaMe
A páncéljukat le lehet rángatni csak nem Deadric páncél lesz náluk hanem Deadra. Ami pontosan úgy néz ki mint a Deadric csak sokkal szarabbak a statjai és ilyen 40 aranyakat érnek.
ugyan ilyen gépem van csak abit ic7-es alaplappal!
Sipocz
Nagyon jó a nyeregtáska mod, a paci saját HP-jának 2-szeresét képes cipelni max. (ez ugye a "paint" tipusunál is már 600 font!), a HP-jánál nagyobb terhelés esetén viszont picit lassul és képtelen vágtatni. No ez nálam nem igazán prücök mert a "lovasharc" hiányában nálam a ló elsõdlegesen málhás jószág. A call stead meg arra jó hogy utasíthatom a lovat hogy "kövess"+"légy óvatos és tartsd magad távol a harctól" és valóban eképpen is csinálja😊!

0Fritz0
Azt nem írtam, hogy nem nõ a sebzés... <#wink>

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

arpad vezer
Hi!

Valami Vahtacen's secret küldetésnél járok, és elakadtam, mert a zöld nylí az jelzi, hogy fel kéne mennem ennek a monumentumnak a tetejére, de az oldalában a lépcsõk nem nyílnak le.
Elõre is köszi a segítséget.

Képek:

Áv

Árpádvezér

dronkZero
Ti melyik játékkal játszotok? 😛

"Lehet, hogy a valós sebzés = A fegyver sebzése szorozva a skill nagyságával?"
Nem lehet. A fegyver sebzése nõ a skilleddel együtt. Amikor elentem Umbráért, akkor csak 25öt sebzett. Most 33at.

"mert ez egyszál pendely nem sok sebzést fog fel még shield vazsival sem 😊."
Ez nem meglepõ, mert a 0-át bármennyivel szorzod fel, az bizony 0 marad.

"Bár azt töbször észrevettem hogy a párbeszédek aktív szinezése nem mindig igaz. Ugyanis itt a kifizetés és leülés lehetõsége inaktív szinû volt."
Az nem "aktív", meg "inaktív", hanem "még nem mondtad neki"/"már mondtad" azt a lehetõséget.

"Kurva tigris meg olyan erõs hogy lol szemtõl szembe esélyem sincs😞"
Tigris nincs a játékban. Tudod, a tigris az a csíkos cica.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

megpusztúl már próbáltam
LegionarR
Nem hal meg mi? Tudtommal nagyon is kifekszik...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

tibor16
😊 köszi

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

grebber
Na és ha a lovadat ütik mi történik?Semmi mivel nem hal meg ugyse.

tibor16
a lóra pakolni, csak mod-al lehet? mert eddig nem törõdtem vele, hogy elbitangolt a lovam, de most, hogy írod, hogy lõval oldod meg a dungikból szerzett cumók szállítását - kezd érdekes lenni. Multkor számoltam, az egyik helyszínrõl 6 x fordultam a kereskedõhöz (köllött a lóvé) - elszartam vele az idõt. Lehet a löttyök készítése/eladása jövedelmezõbb. Mellesleg a kereskedõnél "gyûjtöm" a cuccaim - a földre ledobálva. Így ott ha az összeset fel is szedem a lötty készítéshez, nem baj ha túl nehéz vagyok, mert úgy állok meg, hogy miután megcsináltam, rögtön el is tudjam neki adni. Tényleg -van aki recept alapján készít löttyöt???, mert én, ahogy esik-úgy puffan alapon csinálom. Aztán idõnként "beesik" vmi használható is, a többit meg eladom.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

LegionarR
Úgy tudom a Dremorákról 20 szintõl lehet lerángatni a páncélt, én még nem teszteltem, mert mire 20-as lettem, már megoldottam a fõ questet és ez tudod mit jelent <#nyes>. Sajna a lélekköveket nem nagyon használom úgyhogy passz...

Sipocz
Van egy "call stead" mod a korábban hivatkozott mod gyûjteményben, hibátlan és összefér az ugyanott található "nyeregtáska" moddal, nagyon jól orvosolja a "ne bántsd a pacimatt vaze!" tipusu problémát.

Sipocz
Köszi!
A korábbi részekben mindig pontosan tudtam az elérhetõ sebzést azért nyüzsgök😊, a Morro.-ban azért volt mindig rövid fegyverem mert a karik egyáltalán nem "warrior" tipusuak voltak és a fegyver sebessége meg a rövidebb fegyverek magas sebzésalapja nagyon megfelelt a stílusnak. Pusztakezes harcban még nem utazok, de valóban tervem egy "monk" noha azt látom hogy a páncélozás és a heavy weapon erõsen preferált, legfeljebb majd lekapom a "nyehézségi szintet"😊.

Szerintem az Oblivion a legjobb PC-s szerepjáték.Tényleg beleszerettem.Az azonban csalódást okozott, hogy a terület kicsi.A Morrowindben sokkal nagyobb volt és több volt a város, pedig nem ezt ígérték.Ja és ha banditák támadnak meg, ha lovam van, mindig azt a szerencsétlent ütlegelik.
tibor16
jaja - pont ezért áltam neki bezárogatni, mer ölég utálatos és a szebbik lelkem nem szeresse... csak gyanús lett a dolog. Még jó, hogy megkérdeztem, akkor ma neki is állok hogy befejezzem a fõküldit. Speciel nekem a világa tetszik, és a vezérszál nemnagyon hiányzik...

Hali!

A fegyver sebzése a skilledtõl függ. Minél nagyobb a skill, annál nagyobb lesz a sebzésed a fegyverrel (úgy fog emelkedni a sebzéshez írt szám az inventoryban).
Emellett ehhez hozzájön még egy érték, ami az erõdbõl számolódik, de ez nem jelenik meg az inventoryban kiírt sebzésre. A kettõ együttese addja a tényleges sebzést. Emellett még befolyásolja a bevitt kárt az is, hogy milyen módon támadsz. Vannak a power attackok, amik nagyobb sebzést visznek be, van a sneak attack, ami skilltõl függõen 4-6x-os sebzést okoz.
Lopakodásból, jó blade skill-el és megfelelõ fegyverrel egy power attackkal ki lehet végezni 100 fölötti Hp értékkel rendelkezõ lényeket is egyetlen ütéssel.

Ha meg mágus vagy, akkor nyomjad ököllel. Jó az. Az is fejleszti az erõt, és könnyû követni a sebzés alakulását (meg kell nézni a skill szintjéz és ha rajta tartod a kurzort ki fogja írni mennyit sebzel ököllel alapban). Ehhez még kell egy kis blokk és teljes az öröm.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sipocz
Köszönöm! (és bocsi hogy a hívott jegyzést nem olvastam el😊!)

tibor16
aha, ez yóó hír, nemszeretem ezt a sátánista sz@rságot. Biztos félreértelmeztem az olvasottat. A dremoráknak, meg a különbözõ monsztáknak 8-as szinten legalább is, a páncéljuk nem nyerhetõ ki, - késõbb véltozik ez? Találtam az 1ik szütyõben ugyan 1 normálisabb kardot, de többnyire nem túl értékes ami náluk van. Lélekgyûjtésnél, nekem legalábbis egyelõre 800 értékû volt a legnagyobb, gondolom késõbb lesz komolyabb is - vagy nem elég nagy a lélek kövem?

CS@
Szerintem itt fontos az, hogy „nem nagyon” vagy „egyáltalán nem”.
Mert én egy darab kapuval nem találkoztam még 130 játékóra alatt.

Sir Quno Jedi
Merhogy több darabból van és azok vegyesen heavy-k és light-ok!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nékem úgy tûnt. Ráadásul heavy és light armor is 1xrre!

David2
alapból csak 1et lehet idõzni egyidejúleg(fasság), szal ezt mod javítja ki

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

CS@
Az ini –ben tudok erre számszerû megoldást a „fDifficulty=” bejegyzés alatt.
Ha könnyíteni akarsz rajta, akkor kezdõ értéknek azt ajánlom, amit a #15528 –ban is: „-0.1000”

Elején nem foglalkoztam a fõküldivel, mert mindent aprólékosan akartam fölfedezni. De amikor észrevettem, hogy már bejárt helyszínekre random dob egy kaput, ami csúfítja a tájat, azonnal nekiláttam fõküldinek. Minél tovább húzod a fõküldit, annál több kapud lesz...bár akkor sigilbõl is több közül választhatsz...

Sipocz
Lehet! jelenlegi karim apprentice szintü idézõ és csupán egy db szörny sikeredett neki. Hogyan tudna többet idézni, ird le kérlek ha van idõd rá? Szeretném, jó lenne nálam is egy kis "elõ"fal (pl. egy csonti meg egy zombi) mert ez egyszál pendely nem sok sebzést fog fel még shield vazsival sem 😊.

Sir Quno Jedi
Ki kell szabadítani a foglyot, aki az oltárra van kötözve hátul, az majd csinál jókora csetepatét, amiközben te is szababban ténykedhetsz a kultisták között!

0Fritz0
Lehet, hogy a valós sebzés = A fegyver sebzése szorozva a skill nagyságával?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

tibor16
Tegnap csináltam meg, ugyanaz volt a bajom, Anvilnál van 1 küldi, aminél harc közben odajött 1 õr segíteni, és a végén szépen nekem ugrott. Nekem volt mentésem, de hiába, ha az ellent elcsaltam 1 kilométerre, az õr akkor is megjelent és hiába minden, meg kellett ölnöm. Bár azt töbször észrevettem hogy a párbeszédek aktív szinezése nem mindig igaz. Ugyanis itt a kifizetés és leülés lehetõsége inaktív szinû volt. Aztán késõbb rájöttem, ettõl független még lehet ezeket is választani. A boltokban is lehet venni, pl ott a városban rögtön 5 db-ot (lehet én adtam el korábban - már nem emléxem), de küldikben, barlangokban, ládákban is lehet találni.

Ron Ragm
Ahogy mondod - az ott lévõ szám az egyszerre kifizethetõ legnagyobb érték.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Sipocz
Az hogy egy kereskedõnel max. 600 gp van az nem az összes lóvéjára utal hanem csupán ez egyszerre kiperkálható legnagyobb összegre? Tegnap figyeltem fel rá: most hogy a karim 10-14. szintü lett (és persze minden szintlépésnél kap a luck statra is!) már kiforognak elég jó árfekvésü lomok a dungikban és határozottan emlékszem hogy -noha az egyszeri ár nem haladta meg az IC-béli Jansine tõkekapacitását- több mint 1500 pénzt gyûjtöttem be tõle.

Ron Ragm
Én olyat is találtam aminél skillfüggõ (novice 1, apprentice 2 etc).

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Sipocz
Sajnos egyidejüleg megidézett dögöd csupán egy lehet. Nagyon nehéz a játék alapbeállításai mellett conjurert kijátszani. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá láttam a Tessource file database-ben olyan modot ami engedi ez egyidejü két summont, egyebet nem.

Sipocz
Így ahogyan mondod! Nálam nagyon nagy probléma a kari teherbírása és nem is kívánom az erejét számottevõen fejleszteni amig az egyéniségére jellemzõ statok nincsenek maxizva. A dungeonokban szoktam kijelölni egy-két helyet ahova összetarhálom a cuccost és még az egyelõre beszerezhetõ teherbírás tuninggal (egy 50-es feather) ide rakom a cumót, aztán innen ki a lovam nyeregtáskájába és utána a kereskedésnél ugyanez visszafelé. Strapásabb mint maga a dungi kipucoválása😊!

LegionarR
"addig nem lehet a fõküldit megcsinálni, amíg az összeset be nem zártam" Heh??? Ezt meg ki írta? Ha megcsinálod a fõküldit az összes kapunak kampec, nem fordítva...