The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tibor16
fákja = fáklya

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Ron Ragm
Szvsz a fegyvernél a sebzés jelzés értékû csak, és úgy vettem észre a skill itt valamivel többet számít sebzésnél mint a fegyver típúsa, ellentétben a Morrowinddel.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

tibor16
Tegnap bezártam 3 kaput. Vki régebben írta, hogy elvileg véges a számuk, meg, hogy addig nem lehet a fõküldit megcsinálni, amíg az összeset be nem zártam. Hát nekem ez a 3 is bõven elég volt, - magam részérõl nem nagyon tetszik a játéknak ez a része.
Lehet azt tudni mennyi is van összesen? Felmerült a gyanú bennem, hogy a játék véletlen generálja, amerre járok ugyanis, tuti belebotlok. Akkor nem is érdemes küldetésen kívûl foglalkozni vele, mert vég nélkül lehetne ezt csinálni???

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Császtok. Oblivion HQ-ban olvastam,de nem egészen egyértelmû. Én a sigil keep key vagy nemtommilyen nevû kulcsot megszereztem még az 1. kapunál. Utána kinyitok egy zárt ajtót,írja,h ezzel a kulcscsal nyitottam ki. De amikor másikat akarok kinyitni,írja,h kéne az a kulcs. Hová lett?

Sipocz
Lehet, hogy félreérthetõ a problémám: nem azzal van bajom hogy a kari hogyan boldogul, természetesen nem fegyverrel öl hiszen mágus és a meglepõdésem is éppen fordított irányu. Tehát az alap az volt, hogy szerettem volna a karakter erejét egy picit fejleszteni (hiszen ez alapból nála 30), elõvettem egy nem mágikus egyszerû tõrt és mindenféle ellenfél ellen bökdöstem vele (persze "szégyenkezve" mert egy mágus ne dikicseljen!) és meglepõdve tapasztaltam hogy az 1 sebzéspontu tõrrel képes vagyok a karival pariban lévõ ellent (ellenõrzötten pariban lévõt) egyáltalán legyakni. Innen van az az "elmélkedésem" hogy a fegyverre ráirt sebzésérték az nem a lenyírható HP nominálja hanem valami "kategória" jelzés.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Én csak egyetlen dolgot szeretnék kérdezni.
Az idézéskor (summon) csak egy lényt tudok egyelõre megidézni egyszerre.
Fog ez változni késõbb, ha fejlõdik a karakterem?
Tehát magyarán, több lényt szeretnék megidézni és/vagy többfajtát egyszerre.

Amúgy minden elismerésem az OblivionHQ készítõinek.Minden teljesen világos, ezért nem kérdezek mást.

tibor16
ez a fákjás dolog yóó ötletnek tûnik. Ezzel akár ledobált terhet (fegyver stb) is jelölhetõ. Mondjuk a fûben, kifejezetten el tudnak tünni a dolgok.

grebber
Azta most jövök éppen Bruma meletti barlangból és nem kevés goblin volt benne a semmibõl csak özönlõttek ha nem nyirtam ki 20-at akkor 1-etse.
Fejlõdtem is egybõl.

Kurva tigris meg olyan erõs hogy lol szemtõl szembe esélyem sincs😞

Next PC upgrade: 2022

Methylisocloro
A "bound" megidézett armor is akadályoz?

0Fritz0
Meg is adtad a választ: Gyenge sebzésû fegyverrel rendelkezõ és nem blade skillekre gyúrt karitól ne várd el, hogy mindenkit egy szúrással/vágással kivégezzen.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Sir Quno Jedi
Az összes páncéldarab+shield nálam bõven kijön a manámból 120sec-ig (pedig csak 300manám van), mivel ez csak 190-200mana. Persze ehhez 100-as conjuration kell. Ennél azonban még jobb az újfajta spell-em, amiben csak 60sec-ig van mindez, de adok hozzá 50-60%shield-et is erre az idõre (asszem ehhez 100-as alteration is kell), a shield%-on érdemes kísérletezni, mert be kell állítani ahhoz, hogy nálunk mennyi defense-t ad a vért, ne pazaroljuk a manát! Ez még kevesebb mana (úgy 160-170 körül) ÉS még erõsebb védelmet ad, a max. 85-öt ÉS leverhetetlen, mivel nem sérül!

Persze simán használhatjuk a shield100%-ot magában de az költséges, viszont nem akadályoz mint a páncél.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sipocz
Hallom és engedelmeskedem Nagytiszteletü! Részemrõl vége, ha nem dikert cimzem Neked légy oly bájos és ne válaszolj!
UI.: mivel mágus a karim elvbõl nem cipel százakat sebzõ pallosokat csupán a szallonázó kisbicskáját mindenféle mágia nélkül😊.

Me0w
Remek, akkor gyartsd tovabb az elmeleteidet a magikus sebzesosztalyokrol.

Together we'll fly someday...

Sipocz
Na figyu! Ha nem tod hogy a sebzés potosan(!) mit is takar ne oktass. Frankó hogy gyengeelméjü vagyok és nem látom hogy a kánya összeesik egy 1 sebzésdpontu tõr szúrásától, biztos volt 1 HP-ja, természetesen a karimmal azonos szintü ellen volt hiszen ellenõriztem, ckhugyanakkor az én karim HP-ja 118 volt😊))!

Sipocz
Az .ini változó neve? Nem találom, vaksi vagyok😊!

Me0w
A sebzes az annyi amennyi, ha 16 akkor 16. Gondolom belatod, hogy kb 30-40 ora jatek utan mar olyan fegyvered lehet ami az alapsebzesen kivul 2-3 fele magikus sebzessel is rendelkezik, tehat ezek sebzespontok, nem osztalyok.

A jatek nem instagib UT meccs, 'sajnos' legalabb parszor meg kell szurnod sneakbol az ellenfeleidet, hat ilyet...

A documents and settings/blabla/oblivion konyvtarba nvan az .ini, ott van difficulty benne, szamszeruen.

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Lenne itt 2 db problémám amire képtelen vagyok gombot varrni:
1.Látom, hogy a fegyver sebzése 1,2,3,4..... és nem értem. Ezek most sebzés kategóriák vagy 1d6,2d6,3d6,...., vagy mi a manó? Mért képtelenség még sneak-kel is egy velem egyszintü (10-12) dögöt (120-150 HP??) egy szúrással kigyakni ha a sebzés csupán 1,2,3,4,... .
2.Kellene az a console parancs vagy .ini változó érték amivel a difficulty-t számszerüen be tudnám állítani, sajnos ez a "szemre a csuszkával" nem jó és nem írja ki a számszerû értéket sem. Mindenképp szeretném módosítani a "gyári default-ot", de vagy nagyon nehézre sikerül, vagy nagyon pihepuha és szvsz. mindkettõ leöli a játékélményt.

Más, a ledobált és saját kéglis tárolóban elhelyezett dolgok tutira megmaradnak! Én pl. a fontosabb helyeket is meg szoktam jelölni úgy hogy az ajtajukba egy-egy fáklyát ledobok, amelyek scriptjük szerint ilyenkor örökmécsest játszanak😊.

Me0w
Ha nem raktal fel semmilyen static level modot, akkor level 15-17 korul kezdesz talalkozni medvekkel eloszor az erdoben - remelem nem viz alatt kerested oket.

"nyugtassatok meg, ha a saját házamban valamit beleteszek egy ládába, az onnan tuti nem tûnik el..."

A fejlesztõk nyilatkozata szerint _a saját házadból semmi nem tûnik el_ !

Állítólag az utcán is megmaradnak az elhajított dolgok. Nekem az volt, hogy a fegyverboltban vásároltam egy csomó cuccot, a régieket meg ledobáltam, mert a karakterem nem tudott volna megmozdulni...
Késõbb rájöttem, hogy el is adhattam volna a dolgaimat. 😞
Megyek vissza a boltba (jóval késõbb), erre az összes cucc ott van lehajigálva a földre... 😊

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

HAli újra!

Hol öljek medvét? Én eleddig nem igazán találkoztam eggyel sem, pedig járkáltam itt-ott..
A másik kérdésem, h a Where Spirit Have Leave-es küldinél, ha alszom a házban, mindig úgy kelek, h vámpírrá változom (amit nem szeretnék), de a küldetést beadja - megjelenik a Dark Brotherhood-os arc és a szellemek is.., csak a gond, h vámpírrá válok - ez a küldetés velejárója, vagy h tudom ezt kikerülni?

Köszi
Üdv

Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó

Tomalak
Mit lehet olyankor tenni amikor megakad a quest? Pl. a vampire cure quest legvégén amikor mar odadta feleségenek meg minden mondja hogy menyjek vissza màsnap odamegyek szolok annak argoniannak az mondja hogy vàrjam meg és nem csinàl semmit pedig màr tobb nap is eltelt kozben arch-mage lettem. Ha betorok a counthoz az meg cak azt hajtogatja hogy please go please go. Remélem van ra megoldas valahogyan.
Methylisocloro
Ezt hogy csináltad?

grebber
DarkUI modot hogy kell felrakni mert readme nem tiszta nekem 😞

Next PC upgrade: 2022

Nekem megvan pc-n és x360-on is a játék.Configom:amd a64 3200+,1gb samsung400mhz ram,radeonx800pro. Tv-m samsung "32(82 cm) hdtv-ezt összekötve az x360-mal akkora különbség van a pc és az x-es változat között(az x-es) javára,mint a super mario bros és a nintendo64-es mario 64 között.
ati2002
Bandáztam egyet 😄DD

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

a következõ kártya amit veszek már dx10-es lesz, azzal lehet majd odakúrni a grafot rendesen ^^

PiszkosFred
Majd 1-2 éven belül jól fog futni mindenkinél. TES játékoknál már csak ez a szokás ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

na azt hogy? =)
800x600 large-ba megy nekem is 9600-al de összes effekt, nah attól távol vagyok.

Sanyix
Betehetnél egy pár képet arról ahogy neked kinéz, úgy hogy a kép sarkában ott az fps számláló.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

szerezzél be új vagy (más) drivert
asszem én is sunyok csõ minden addiktnak

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

GoKu x
nah mind1. csá all
jó8

GoKu x
én is belül nézetböl tolom, szerintem ugy jobban fut. Nálam meg vmi problem van mert sokkal jobban kéne futnia a gamenak.

25 körül van az átlag
a legalacsonyabb olyan 14 volt mikor egy helybe álltam és csak bambultam kifelé a fejembõl
meg azt nem tom hogy számít-e hogy 1st vagy 3rd person
én belülnézetbõl tolom

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

GoKu x
nemtom nálad ez a 25 a legalacsonyabb volt?? vagy mi?

GoKu x
az jó szerintem
nálam is kb ezek a beállitások. de nálam az a legalacsonyabb1 volt a legmagasabb 33. sokszor loadingolja a területet. szoval eléggé zavaró

ami már egy galambnak is folyamatos😊
szval ennyit a gépigényrõl
szerintem😊

800*600-on large textúrával max látótávolságokkal összes effekttel (igaz árnyék nélkükl mert a 9600-as igen ramaty árnyék terén) 25 és 51 között van az fps

GoKu x
hát jah

Lunki88
Mindkettõ. <#idiota>Na jó, a játék a fontos de azért nem mindegy milyen a látványvilág.
GoKu x
nyomsz egy nullát aztán beírod hogy: tdt és enter. ennyi
A grafika meg azért érdekel mert azért az lök a játékélményen.

ilyenkor jön be a képbe hogy ki miért jáccik vele: a grafika vagy a játék érdekli igazán...

tuggya a rák nem nézem
igazából azt se tom éppen hogy kell megnézni, de ha megmondod megkukkantom neked

Lunki88
Hát azt elhiszem, de ha összehasonlítod azzal a grafikával amit pl. egy Geforce 6800gt produkál akkor gondolom megérted. (Amúgy nekem is Radeon 9600 van.)
GoKu x
Mennyi az fps-ed.

Mr_no_NaMe
És hogyan szerzel szett glas armort?
Körbenéztem de sehol sem találtam csak egy szaros glass dagger volt ott...
nem tom mindig mi ez a sírás hogy nem fut rendesen az obli
700 mb ram,1,7es proci radeon 9600: olyan simán és viszonylag szépen fut hogy öröm nézni😊

GoKu x
Hmm lehetséges. De az oblivion akkor is sz*rul megy rajta. 😞 és nem értem miért, jobban kéne elméletileg. (szerintem)

Lunki88
Hát néhány topicban láttam már egy párszor olyat, amúgy szerintem nem rossz gép az <#vigyor3>.
GoKu x
"elõre is köszi" xD loOl
csak köszi

GoKu x
Jaaa és a segítséget elõre is köszi