41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
#23064 vágd ki.
ha úgy is sz@r, ne sajnáld. -
#23063 Sziasztok!
Van egy kis gondom ezzel a szar játékkal:
A mentéseim kifagynak barlangokban meg zárt tereken kivül minden rendben!!!!
Valakinek van valami megoldása mert már lassan ott tartok hogy kivágom ezt a hülye DVD-t!!
Elöre is köszi a segítséget -
#23062 a Xiviliairól tegyen be vki (megkérem ) képet, mert szerintem még nem találkoztam vele - 19-es szinten vagyok. Ugyanígy nem láttam még Dweamer cuccnál jobbat sem, csak képen. -
#23061 A Budaörsiben kár megnézni, mert ott nincs -
#23060 -
#23059 Hi!
Gondoltam szólok, ha már közismert, akkor bocs.
A The Elder Scrolls IV. Oblivion Bp.-en, a Váci úti Tesco-ban 5.000.-Ft. Pontosabban 4.989.-Ft. Azt hittem, rosszul írták ki a polcra, de vonalkód leolvasóval is ennyi. Na, hali! -
#23058 hát ja :) csak ennek a számolásnak az alapjait sem értettem, most már igen, szerencsére -
SaGa Jr #23057 Hali!
A kapuk 3 hullámban nyílnak. Ha nem aktuális nyitási hullámnál vagy ott, akkor nem lesz a helyszínen kapu. Nagyjából olyan 10-15 random lehelyezésű gate van a játékban, a többi fix. Mindegy hányszor játszol, azok ugyanott lesznek. Az nem mindegy, hogy éppen hol tartasz a fő küldetésben.
Az első hullámban csak Kvatch kapuját lehet megtámadni. Ha ezt bezártad, nyílik 10-20 kapu szerte a térképen.
A teljes kapu létszámhoz azonban jóval tovább kell menni még a fő küldetésben (Bruma melletti kaput ki kell majd iktatni ha megjelenik). -
Balthazar #23056 off topic: hogyan lehet ilyen animációt/képet berakni a felhasználónevemhez? előre is köszi! -
Balthazar #23055 a játék elején, amikor a csatornából mész ki bejön egy menü, hogy milyen fajt, milyen kasztot indítassz. kiválaszthatod a csillagjegyedet (birthsign). a kaszt kiválasztásánál bejövő menüben lehet kiválasztani, hogy harcos, vagy tolvaj akarsz lenni például. ha ezek nem felelnek meg, akkor a custom-gombra kattintva kiválaszthatod a majorskill-eket. a többi automatikusan minorskill lesz. remélem nem bonyolult. ha mégis, akkor kérdezz nyugodtan.
ui.: "kicsit több önállóságot" :D (joke! ne vedd komolyan!) -
#23054 Ok kösz a segítségért! -
#23053 Ez igy nem feltetlen igaz. Minden cellaban megvannak a fix helyek ahol megnyilhatnak a kapuk. Cellankent vagy 2, vagy 4 ilyen hely van, pontosan nemtudom mar, de volt errol szo par forumon sajnos (memoriam mar nem a regi;]). Ezert is van az, hogy par fix kaput leszamitva ossze-vissza tunnek elo a semmibol... -
#23052 Hali -
Árnyvadász #23051 Szép Napot! Nem igazán tudok hozzászólni ahhoz ami itt megy, csak benéztem :)
Mike Mester üvd! -
#23050 nem csak arra mondtam, hogy a userek/fanok jobb cvuccokat csináltak mint gyárilag benne volt :) -
#23049 sims-szel 1x próbáltam meg játszani, hogy mégi kipróbáljam mitől olyan nagy szám, de halálra untatott és idegesített -
#23048 játsz a sims-szel és rájössz, milyen jók is a modok :)))) -
#23047 véletlen kerülnek oda a kapuk, ahol vannak -
#23046 nem értek egyet, de nam baj
mindenki úgy játszik, ahogy kedve tartja -
mzprox #23045 én is láttam térképet, ahol fel voltak tűntetve a kapuk és nálam nem pont ott voltak. Tehát legalább egy részüket random helyre teszi. -
#23044 véletlenszerűen nyílnak meg... -
#23043 én soha egyetlen játékhoz még nem használtam modot...biztos sok mod nagyon jó, sőt jobbá teszi a játékot, de nekem valahogy nem fekszik az a dolog, hogy a fejlesztők eredeti elképzelésétől eltérően játszak. ennek ugyan nincs értelme, de számomra valahogy mégis -
#23042 Valamit azér tisztázzunk - nem ellene hanem mellette vagyok a játéknak, hisz ezzel kelek ez van állandóan az agyamba.. csak az ember már csak ilyen ... - yóol van, mostmár bedugulok.. bocsi, teleírtam a fórumot :))) -
#23041 Az egyik barátomnak is megvan az Oblivion és ő már sokkal több kaput zárt be mint én (,de én már 12szintű vok ő meg 6 :P) és megmutatta a saját gépükön hogy hol vannak. Utnána én hazajöttem és itthon nem találtam őket!
Szóval most én vok K*rva béna vagy az is számít hogy milyen sorrendben zárom be őket vagy vmi más ami miatt nem találom őket(egyet sem)!
Előre is köszi! -
mzprox #23040 Sztem se csalás, bár a készítők szándéka ellen való. mondjuk a fejlesztőket nem lehet megvádolni azzal, ohgy nagyon törekedtek a játék egyensúlyra. pl vannak modok, amik a fajok bónuszait módosítják. olyannal játszani "csalás", de számomra úgy tűnik, hogy az alapfajok egyáltalán nincsenek kiegyensúlyozva úgy, mint pl a dnd-ben. (Breton a messze legtáposabb mind közül)
Azon lehetne vitatkozni, hogy jó-e ez a szinthez igazító rendszer. Én úgy gondolom, hogy a másik véglet se jó. Morrowindben a játék felénél már olyan erős volt a karakterem, hogy egy csapással két városi őrt ölt meg. Ekkor kihívás hiányában abba is hagytam a játékot. Ezt a szinthez igazítást én úgy fogom fel, hogy valójában a karakter nem erősödik 8relatíve ez kb igaz is) hanem csak formálódik, olyanra amilyenre szeretnénk. -
#23039 Háát ha a játék kiagyalói úgy gondolták volna, magától, alapbó is növekedne az erőssége. Így viszont megmaradna az adott szinten csúcs cuccosnak, amit az idő felülbírál. Akkor meg szerzek másikat, - esetleg jobbat. És még ami furcsa, hogy pl ha kellő ideig bombázok egy alap zárnyitás varázslattal agy üres ládát akkor akár mesterré fejleszthetem magam - ez is olyan mintha elég lenne a - fürdőkádban sokáig kornyikálni és a végén operaénekesként törülköznék meg. Nnna, ezt is szinthez kötném, erőssebb szint, magasabb tanulással lenne csak lehetséges, vagy csak az alapot lehetne így kitréningezni. ezért van az hogy szórzókra kezd hajtani az ember meg hogy űbermecs lesz belőle és akkor megint mi értelme a kasztoknak, mert mind1 mi is vagy - ha amúgy is ki van maxolva minden... -
stern #23038 Quest Award leveling mod a neve. Szerintem sem számít csalásnak... Az a csalás, hogy büntet a progi, ha egy küldetést előbb végzel el, inkább legyen olyan nehéz, hogy ne tudjam megcsinálni... -
#23037 tedd azt :) -
#23036 Asszem úgy fogom tovább játszani, hogy ezeket a csalásnak számító Modokat kikapcsolom. Szépen visszatöltöm az utolsó előtti részt, eladom az összetarhált cuccost - kivéve amivel harcolok (ha nem gyűjtögetek vszínű több pénzem lesz), bezárom a bemutató termet és csak azokat a modokat fogom használni ami a játékot csinosítja de nem szól a bele a játékmenetbe. És mindadig nem zárom le a főküldit amíg meg nem elégeltem magát a játékot, mer szerintem a játékba az ellenpontozás miatt (is) kellenek a kapuk (azthiszem legalábbis). -
#23035 mitől lenne csalás
csak úgy csinál, mintha éppen azon a szinten szerezted volna meg
(pontosabban ugye az 5-ös intervallumokban) most szívjak azért, mert 3-as szinten csináltam meg a finger of mountain-t, így csak 6-ot sebez? -
#23034 Még a MOD-król. Valóban, a csít kategóriájába tartozik némelyik. Pl van fent nekem 1 olyan, ami csak később jöttem rá, növeli az Umbra kard erejét amikor magasabb szintre kerülsz, ugynígy a Finger of Mountain hatását is. Az Umbra most 19-es erejű kard, amikor a legjobb megszerezhető amit láttam az 13-as. Ez csalás. Mégis az volt a kedvenc, részben mert 0 a súlya, részben mert el sem dobható (ez is egy töketlenség) mert vmi küldihez tartozik. Úgy gondoltam, most már így végig játszom. Vagy a kesztyű, vagy akár a varázsköpenyes-nadrágos mod, a lótariszna, és még biztos van, ezek könnyítik ill kényelmesebbé teszik a játékot - no és persze csítek is (mint utólag rájöttem) -
#23033 Csak leírok 1-2 dolgot. Pl a kapukat osztályoznám. A szintlépésednek megfelelően nyílnának csak meg kapuk, és ha mégis bekeveredne vki egy nem aa szintjének megfelelő oblivionba labdába se lehetne rúgni. Miért lenne az probléma ha volnának ellenfelek amelyeket esetleg csak a játék vége felé lehetne megölni az előző alacsonyabb szintűekből szerzett varázs eszközökkel. Lenne értelme a hanyas vagy? kérdésnek. Így viszont akár az első tíz szint valamelyikén végig vihető a történet főszála. A másik, egyet értek, a varázslatok tényleg nagyon erősek. Ha bemegyek 1 kapun, ölég hamar le lehet darálni ha éppen azt akarom. talán kevesebb több lenne, de azok jelentsenek igazi próbatételt. Lehetne pl a vizsga a guildbeli fokozatok eléréséhez.. . de lehet ez már egy másik játék lenne ezért nem is folytatom. Csak így, nemtom igazán mi értelme van a Guildbeli tisztségeknek - a személyes dicsőségen kívűl... -
mzprox #23032 a paradise-ban lakók halhatatlanok (azaz meghalnak és hamarosan feltámadnak.) -
mzprox #23031 Egyik haverommal beszélgettünk az oblivion rendszeréről, becopyzom ide is a mod wish-listem:
lenne pár ötletem hogyan lehetne átvariálni a rendszert , hogy "anti-tápabb" legyen (némelyik ötlet nem saját ill. részben tudtommal megvalósult):
- valamilyen végig megmaradó bónuszt kellene kapnia a major skilleknek (vagy hátrányt a minoroknak)- pl csak majorból lehetne elérni a master szintet. Vagy a majorok nőhetnének 100 főlé és ennek lenne is hatása.
folyománya: az ember tényleg olyan skilleket választana majornak, ami illik a karakterhez. Jelenleg ..áá inkább ne menjünk bele :)
-A faji/classból adódó ill a birhtsign bonuszoknak értelmesnek kellene lenniük az egész játék során. Jelenleg a különbségek nagyon gyorsan elmosódnak a különböző karakterek között. Minden tulajdonságot 100-ig lehet maxolni és kész. A kedvenc attributra, birthsignra kapott bonusznak a maximum felett kellene hatnia (erre asszem van már mod). Ugyanígy a faji skilleknél.
-Jó rendszer a folyamatos fejlődés. Azaz, amit mondtam a múltkor: ha egy attr.-hoz tartozó skillek bármilyen kombinációban nőnek 3-at, akkor nő 1-et a hozzájuk tartozó attributum. Így nem kellene számontartani a skillnövekedéseket az 5-ös szorzóért, és nem lenne olyan, hogy valami skillt nem használsz hiába lenne rá szükséged, azért, mert felborítaná a szintlépési tervedet.
-A HP-nak csak és kizárólag a jelenlegi endurance-től kellene függenie (ne legyen az, hogy egy épeszű kalandozó rögtön endurance tréninggel kezd.
-még valami, amivel talán kellene kezdeni valamit, de egyelőre nincs tippem hogyan: túl könnyű valakit varázslattal kinyírni (még akkor is ha valaki nem használ custom spellt, mert azzal aztán....). Egy varázslónak van annyi mannája /és lehetősége, hogy az egészet ellője, hogy azzal bármit/bárkit megöl túl könnyen. Én szeretném a hosszasabb/élvezetesebb csaatákat. eddig a játékomban 70 nap telt el mindössze. Ezalatt 1300 creaturest köztük 730 embert nyírtam ki (igazi kis destroyer a dark elfem- és még csak nem is mágus:150 a max mannája, az igazi mágusoknak első szinten ennek kétszerese van)
-ja és persze balance balance balance. Úgy vélem official remake nem lesz, a lelkes moderekből meg annyi van, hogy nehéz megtalálni az igazán jókat.
-A jelenlegi vrázslat exploitokat (amiből van egy csomó jelenleg) meg kéne szüntetni (én nem is használok már custom spelleket,( kivéve a sebzés mellé berakott 1 seces soultrapot :) )
Jó lenne ha egy "hivatalos" modban jelennének meg (esetleg a TESV-ben), mert a modok nagy része jelenleg a csít katagóriájába tartozik. -
#23030 Van viszont vmi amit nem állok meg, szerintem nem spoiler. Sz'al van 1 koma a pradise-en aki a főnökhöz kisér, Amolyan főszereplő. Mindjárt elsőre, nem bírt átmenni a láva fölött lévő hídon. Úgy hogy szaporán menetelt szépen csúszott bele a lávába, oszt szépen ki is feküdt, vagyis kipurcant és felúszott a láva tetejére. Na gondoltam, akkor erről ennyit. Befordulok a sarkon, visszanézek és látom lohol utánnam. Nem részletezem, volt nála 1 kisbicska, azzal ment neki mindennek, persze elsőre lenyomták mint a rajzszöget, azonban, akármennyire is megvót halva, a következő saroknál loholt utánnam. A program mindig visszarakta szépen. Aztán megelégeltem és adtam neki egy töltetet, ki is feküdt. Mikor megint megjelent, mivel az elején már kifosztottam, gondoltam megnézem , vajon alapot rakott-e vissza a játék. Erre valami fitymálós sértett megjegyzést tett, hogy meg akarom lopni (nem vagyok jó angolból), a népszerűségem meg a béka segge alá került... -
mzprox #23029 Az elf romokban előforduló Ayleid (kb így írják) szobrokról van szó. Át kellett kutattnom az összeset, mire meglettek (ez egy küldetés, többet nem spoilerezek róla) -
#23028 Hát asszem a modokat követőknek, vagy modokkal foglalkozóknak nem kell bemutatni Scanti-t, mindig is érdemes az ő munkáit figyelni. Kijött egy új modja, amely a vámpír átváltozást variálja, pontosabban a modjával elkerülhető a vámpírként megjelenő beesett arc, eltorzult fej, stb. Négy lehetőség van, amelyet választhatunk, hogy vámpírként milyen feje legyen a karakternek. Sokan panaszkodtak hogy elcsúful a karakter vámpírként, nekik talán hasznos. A vámpírség jegyei megmaradnak - félreértés ne essék - csak nem csúnyul el annyira a karakter.
TES fórumon a mod topikja - screenekkel és letöltési linkkel -
#23027 nekem a szöszmötöléssel ment el a sok idő, a kereskedéssel, alchemiával. A dungeonokat meg csak az elején forszíroztam, aztán elkezdtem a főküldit és azt csináltam meg amit ahhoz fontosnak véltem. Aztán kiderült, ezek nem vagy csak részben voltak fontosak, vagy nem is használtam őket. Amúgy volna néhány ötletem, ami szvsz jobban is sikerülhetett volna a játékban, ilyen pl a játék főküldijének és az egésznek a kapcsolata. csak azért nem írom meg mer félig meddig spoiler lenne azoknak akik nem csinálták meg a főszálat. -
#23026 hát nem tom, a papok lovára vettem páncélt IC mellett azóta is ott álldigál -
#23025 Nekem Ariana ranger és keményen harcol, pont ez a baj vele, hogy mindenkinek keményen nekimegy :D. Jobb cuccokat kell rá pakolni, mint sajátmagunkra és ha eléggé feltápoljuk, akkor mint említém egymaga kinyír lazán egy xivilai-t pl.
Olyan varitárgyakat kell neki adni, amikben sok töltet van és gyorsak, illetve passzív hatásuk van. Adtam neki egy kb. 100 töltetes daedric dagger-t 5fire-5frost-5shock pont elementális (alapsebzése meg 19) sebzéssel, így közelharcban simán szétgyak mindenkit a dikiccsel, plusz kapott egy +25mágiával sebző ebony villámíjjat, meg jófajta daedric/mágikus vesszőket hozzá, mivel mégiscsak íjász. Full varázsvédelmes glass páncélt/pajzsot is kapott, 50%mágiarezkós35%mágiatükrözős gyűrűt, miegymás. Ha a defense eléri a 85-öt, utána már nehezen ölik meg fizikai sebzéssel.
Lényeg, hogy figyelni kell rá. Ha kifogy a nafta a cuccaiból, akkor újratölteni, ha leamortizálják róla, akkor felkovácsolni 125%-ra őket. Ha figyelsz rá, nemcsak hogy életben marad, de ő takarít helyetted.