The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Majd ez a lélekvadászatot én is kiprobálom mert összesen van nálam vagy 30 üres Soul Gem.

Barlangok meg egyre brutálisabbak 😞

Next PC upgrade: 2022

ati2002
Ohhh, thx, elkerülte a figyelmemet.<#worship>

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

s0n1c
ati2002
Soul trap varázslattal (adott idõn belül le kell ölni az áldozatot), vagy az Umbra karddal (az automata). Az enchantolás pedig csak az egyetemen, bazi egyszerüen.

és egyátalán hogy kell ?! 😛

ati2002
Srácok! A grand Soul Gem-be és a Greater Soul Gem-be milyen élõlények lelkeit érdemes /lehet rabul ejteni, hogy fel tudjam tölteni a mágikus fegyvereimet? (az egyetemen már bent vagyok, és lvl 14)

donpedro írta:
"5 fagyott könnycsepp, az utolsó fent van a jégbefagyott Garridan mellett. fel kell mászni a középen lévõ kupacra."

A "kupac" alatt magát a harc közben megfagyott lovagot és ellenfelét érted?? Vagy hol van ez a kupac? A nyíl õrájuk mutat, de ott nem találtam semmit...
(Egy-két varázslattal is próbálkoztam, de a jég sem olvadt meg...)

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

s0n1c
Én még bele se kezdtem a fõszál kibontásába 😊 leadtam az amulettet és ennyi... Megmondom õszintén annyira nem is érdekel. Majd ha már eleget kalandoztam talán megcsinálom. Mindig is ezt szerettem a morrowindben (a szabadságot), itt sincs ez másképp. Bár DB guild quest sorozat végén tudnék értékelni egy guild újjáépítést 😊 (Csak úgy halkan megjegyzem, hogy ez mmorpg formában mennyire jól kivitelezhetõ lenne 😊 Na de mindegy.
Sipocz
Ezt a "légzõkészüléket" én is megcsíptem már 2. szintemen, arra gondolok hogy ha egy ennyire gagyi karakter mint az enyém bírtokolhatja akkor egy "BARNA MACI" miért ne rendelkezhetne vele😊)!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Hali!

Ez miért bug? Tud úszni minden állat, legalábbis mint egy tengeralattjáró biztosan. Legfeljebb akkor fullad meg, ha nem ér át idõben a túlpartra. De egy macinak nagyon sok kell, hogy megfulladjon, mert sok a HP-ja.
Mondjuk megcsinálhatták volna, hogy a felszínen úsznak, mert most tényleg annyit tesznek, hogy követik a talajt és átmennek ha tudnak.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Me0w
Biztos benyomta az instant teli alom skilljet a viz alatt 😛

Together we'll fly someday...

tibor16
macibug - tegnap, kihasználva a vizijártassági igazolvány adta lehetõséget (ami egy nyakláncban valósúlt meg) szépen trappoltam a folyó(?) kellõs közepén. Felfedeztem a parton 1 macit, no gondoltam, most megtanítalak úszni, - közel mentem. Ahogy gondoltam az szépen be aa vízbe, ill a víz alá... utánnam. De mint kiderült, neki meg búvárigazolványa volt.... mert amikor már úgy gondoltam, nna ez sem kerül már elõ, és kimentem a partra, a maci is megjelent a víz alól és utánnam - kissé meglepett a dolog.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

s0n1c
DBnál tanítanak nagyon jó spelleket, kedvenceim ghostly visage (30 sec invisibility), black winter (nemtom mennyi frost dmg, és 2 sec paralyze), bazi hasznos mindkettõ.
Nem használsz véletlen hivatalos lópáncél modot? mert azzal nem mûködik egyenlõre...

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

s0n1c
Az tetszik nagyon, hogy nem "csak" fegyverrel lehet orvgyilkolászni 😊 egyszerûen sikoltozok örömömben, mennyire jól el van találva a tolvaj/orgyilok fíling a gameban!!!
Hali!

Szerintem a tolvajok küldetéssorozatának utolsó darabja, egy Elder Scroll megfújása a palotából sokkal élvezetesebb. Igaz ez csak egy küldetés de nagyon hangulatos ez is.
Mondjuk igazán kihívást ez sem jelentene egy mágusnak, de a Khajiit tolvajommal iszonyat jókat kommandóztam (ismer összesen 8 varázslatot, ebbõl 2-t mindenki megkap ugye a játék elején, a maradékok meg egy világító varázslat, egy villámsebzést okozó érintõ varázslat, két detect life, egy komolyabb gyógyító és egy feather spell). Voltak így ízzasztó pillanatok, hiába volt már Expert lopakodó a srác.

Ez a terv. 😊

Bár azt nem tudom, hogy mégis hogyan lehet ezt összeegyeztetni a fõküldetéssel. Bár nem féltem magamat, fantáziában nincs hiány. 😊

Kicsit azért fura, hogy a játék hangulatához nagyon passzol a jószívû karakter, a mellékküldetések 90%-a ilyet feltételez, ehhez képest a sokak szerint legjobb questsorozat a DB-féle. Talán ez valamiféle kompenzáció.

Hali!

Én is csak arra mászkáltam és jó szokás szerint benéztem mindenhová. Esetemben az adott ajtó nyiva volt és egy patkány mászkált át rajta. Pedig tudom, hogy annak zárva kéne lennie (pár karakteremmel már jártam a helyen), hiszen a Prince adja hozzá a kulcsot és csak azután lesz kinyitható. Ez a mocsok kis patkány meg feltörte a zárat (volt is benne 1 picklock). :-)

PiszkosFred
Én magamtól keveredtem Ravencrest-be - asszem ez a neve - és nem tudtam a végén átmenni az ajtón. Kerestem a kulcsot, nyitószerkezetet, egyéb trükköt, de nem. Aztán derült ki, hogy a szürke barátunk is szeretné ha szétnéznénk ott. Igaz, azóta nem mentem vissza oda.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s0n1c
talán a legjobb és legélvezetesebb quest sorozatot hagynád ki a gambe-ban 😊 indíts egy altot és jól vidd végig 😊
Nem fog, én ui. nem közösködöm a Sötét Fivérekkel. Ahhoz én nem vagyok elég söt...izé... gonosz. 😊

ChevyG work
modok listája magyarul merre talál6o?

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Mondjuk ilyen bug volt nálam is, amikor valmiért nyitva volt az ajtó a Grey Prince eredetét kutató küldetésben, aminek spéci kulcsal lezárva kell volna lennie. Naná hogy bementem, de nem volt ott a vámpírka. Felvettem a könyvet, jött is a szöveg hogy jaj de jó, lehet visszamenni a célszemélyhez és vinni neki az örömhírt. Nosza visszamentem, erre jól nem volt semmilyen opció a diskurzushoz. Lehetett vele bratyizni meg kilépni a bratyizásból de ennyi. Pedig jól jött volna amit tanítani tud. Meg zavaró az aktív küldetések között a bejegyzés mert megcsinálni azt nem tudom, hiszen beszélni sem tudok a rosszarcú orkkal.

Hali!

Bug majd akkor lesz, ha a DB küldetésben ez a fazon megjelenik újra mint kinyírandó áldozat. :-)

Asszem díszes kék (vagy zöld?) ruha volt rajta, rendes neve volt, és emlékeim szerint az õ neve van a kabinban lévõ ládán. Persze valószínûleg rosszul emlékszem, vagy bug.

Neki vadlova van, csak fordítva írja, ló-vad, érted? 😊 (Bocs Grebber, csak ezen most tényleg jót röhögtem.)

Hali!

Ezek fantasy farkasok, nem tanultak az itteni kollégáiktól. :-)

A kapitány tuti nincs a hajón míg nem jön a küldetés. Akit kinyírtak biztosan kapitány volt? Mondjuk emlékeim szerint az áldozat nevében nincs is benne, hogy kapitány lenne, csak egy extra cicomás ruházatú fazon aki mindig fixen a kabinjában dekkolt miután megkaptam a küldetést. Ezt leellenõriztem.
Meg a küldtés elõtt én is odatévedtem a környékre és felmentem hogy majd én jól körülnézek, erre jött nekem mindenki (3 figura, köztük egy nõ), meg nekiestek a hajófedélzeten bámuló civilnek is aki ott mászkált valamiért. De kapitányra nem bukkantam, pedig jó lett volna. Talán akkor könnyebb lett volna kinyitni azt a ládát a kabinjában.

CS@
Köszi mindkettõtöknek.

A lovadtól allsz fél centire nem a lóvadtol!!!<#falbav><#banplz>
Félreérthetõ voltam? Bocsi, tudom, hogy csak egyet kell városonként, párat én is megcsináltam.

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
A call stead önmagában hibátlanul müxik. A lesser power-eket csak akkor kapod meg ha a karámban ahol lovat veszel elolvasol egy quest könyvet(azt amit a mod odarak) és már kiperkáltad a ló árát, tehát van sajáttulajdonu (nem lopott) jószágod. Szvsz. van még mit javítania a modernek a lomon mert ugyan "cautious" parancs tényleg lemaradós követésre inti a lovat de ha közben harcba keveredsz akkor elõbb-utóbb mégis csak beér mivel ha már megindult akkor csak jön-jöddögél és megint kell vmi trigger ahhoz hogy elkezdje újra felvenni a távolságot.
Addig is talán jobb és pláne biztonságosabb "ne kövess" (a follow váltókapcsoló egyik állása, tehát a lesser power be/ki kapcsolgat) és ha tiszta a helyzet akkor "hívás" parancsok alkalmazása. Bár szvsz. nem nagy baj ha a paci olykor belekeveredik agy kis csetepatába (ez állandóra úgysem megkerülhetõ) mivel ha beraksz neki az "nyeregtáska mod" használatával rest.health italt akkor használja meg persze a karámban teljesen regenerál.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

alapjában véve ez igaz is, csak ugye ez elvileg a leggyorsabb normál ló, másrészt csak egy madárcsontú mágust hurcolt, nem egy nehézvértezetû harcost. Hozzáteszem, hogy eleve hülyeség az egész, mivel a farkasok csak falkában mernének megtámadni egy lovast. Persze ilyen apróságon nem fogok fennakadni, attól ez még egy jó játék 😊

Hali!

A többi városnál csak 1-1 kijelölt kaput kell becsukni, nem mindet. Ekkor jön az erõsítés onnan ha kéri az ember a helyi uralkodótól. Azt nem tudtam, hogy ez befolyásolja az idõt. Elsõ karakterem kemény 9. szinten volt mikor ezt a küldetést megkapta. A második akrakteremmel már 25. szinten mentem neki de ugyanannyi volt az idõ. Igaz elõtte mindig begyûjtöttem az erõsítést mindenhonnan, talán ez lehetett a dolog nyitja.

PiszkosFred
A vicc az, hogy a vágtatáshoz szükséges "fázisok" megvannak, hellyel-közzel a játékban. Amikor úszik a vízben, a karakter elõredõl, a ló is "megfeszül", simán össze lehetett volna kombinálni ezt, és a többi lómozgást, lábmozgást és karakteranimációt egy villámgyors szárazföldi száguldással, mondjuk megadott (lovanként változó) ideig - amíg ki nem fullad a paci. De azért így sem panaszkodok. Mostmár legalább tudom, hogy le kell hagynom a dögöket ha nem akarom hogy megegyenek. Thx a választ mindenkinek!

Ez fura, mert én megtaláltam az ürgét, pedig nem is vagy ok tagja a DB-nek. Õszintén szólva nem is értettem, hogy mi van, én gyanútlanul felmentem a hajóra, hogy beszéljek az ott áldogáló csávóval (a kapitánnyal, mint késõbb kiderült), erre elrohant mellettem pár rosszarcú figura, és lekaszabolták, mielõtt megszólítottam volna. Aztán meg nekem estek. Csak néztem.

Hali!

Viccesnek tûnhet, de tekintve hogy a lovak nem vágtatnak hanem csak galoppoznak a játékban, a farkasnak nem kunszt lépést tartani. A való életben is a farkas az egyik legkitartóbb ragadozó és eszméletlen sokáig tudja elég gyorsan követni az áldozatát. A játéktér meg nem nagy legyen meg a farkas öröme hogy üldözhet. :-)

PiszkosFred
Én úgy emléxem,hogy amikor kiírtottam õket, a kapitány nem volt köztük. A kvesztben meg mintha õt kellene levadászni, aki feltehetõen akkor spawnol oda, a küldetés felvételekor. De ez csak tipp ;]

joeperry
Sziasztok!
Tudna valaki tanácsot adni, mit hogyan állítsak be, hogy játszható FPS értéket kapjak az alábbi konfigon:
P4 2,4Ghz
512Mb DDR RAM
NVIDIA FX5600
Tudom, messze van az ajánlott-tól, szaggat is rendesen.

http://joeperry.blog.hu/

Nekem csak 13 perc volt, mert nem voltam hajlandó az összes kis kaput becsukni a többi város körül, és részben ez alapján adja meg a rendelkezésre álló idõt. (A másik szempont a szinted.)

Így nekem 3 percem maradt a végén, de én nem öldököltem, csak rohantam. Egyedül az utolsó toronyban raktam rendet.

Ez durva 😊

Próbáld meg azt, hogy betérsz így egy városba. És õk jönnek utánad. Az õrõkkel abban a városban már biztos nem lesz gond, na meg a lakosság bizonyos %-val se! 😊
Hali!

A kalózkapitány a célpontja a DB küldetésnek nem a kalózok. A kalózokat ha akarod kinyírhatod, de megteszi ezt neked a Waterfronti õr is (csak menj fel a hajóra és amkior nekedesnek védekezz vagy hátrálj, mert már úton a segítség). A kapitányt viszont a DB küldetés megszerzéséig nem fogod ott találni a hajón soha így kinyírni sem tudod.

Addig jönnek utánad, amíg látó-, hallótávolságon belül vagy. Ez akkor kellemetlen, ha az üldözõ legalább olyan gyors, mint az üldözött. Anno én egy farkast hurcoltam magam mögött hegyen-völgyön át, bár sztem elég röhejes, hogy egy fél kontinensen át bírta a tempót a lovammal, ami egy egyébként szintén afroamerikai (értsd: fekete) típusú volt.

Hali!

Ahogy eddig észrevettem, amíg látnak üldöznek. Ha sikerül lefutni õket (kikerülni a látó/érzékelõ körükbõl) vagy valami más ellenfélre bkkannak, akkor fognak csak lemaradni. Nem gond ez, mert lehet szépen összeugrasztani õket egy kis helyezkedéssel, esetleg odavinni a brigádot pár segítõ szándékú katonához.

donpedro:
Ja arra a 15 percesre gondolsz? :-) Az nem akadályozott, lazán meg lehet csinálni még mészárlással is. Igaz anélkül gyorsabb, de gyilkolászásra is jut idõ és így sok cucc összeszedhetõ ha valakinek ez minden vágya. Meg legalább van valami izgalom, elvégre jobb ha nem jut át az a bazinagy dög a kapun.

CS@
Az IC Waterfrontban állomásozó kalózhajóval és a hozzá tartozó kalózokkal kapcsolatban lenne kérdésem:
A keresõt használtam és Frednek köszönhetõen addig eljutottam, hogy a DB valamelyik küldetéséhez tartoznak. Azt szeretném megtudni, hogy ha esetleg ezek a kalózok idõ elõtt elhaláloznak, akkor emiatt lesz e olyan helyzet amit nem tudok megcsinálni?

PiszkosFred
Apropó "hegyenvölgyön". A minap megvettem a Black Horse márkájú, egy lóerõs vadiúj verdámat. Gondoltam bejáratom, és örült száguldásba kezdtem keresztül-kasul a világban. Aztán kifogyott a nafta, leszálltam a nyeregbõl, és teljesen véletlenül hátranéztem. Medvék, farkasok, daedrothok, atronachok, meg a fene tudja, de majdnem egy egész hegyoldanyi monszt ügetett a nyomomban... Szegény légiós aki segíteni akart, ott is maradt, én közben újraindítottam a gebét, és indultam IC felé, ott láttam utoljára megint õröket... ;]

Szóval a kérdésem az, hogy van erre valami számadat, hogy egy-egy monszt meddig üldözi az embert? Néha eltûnnek, de legtöbbször nem akarnak lekopni, és tényleg kilómétereken keresztül jönnek. Ez fõleg akkor igaz, amikor átvágtatok egy O kapu kinti "portásai" között, azok meg jönnek azonnal, végig az egész vidéken, fogukat csattogtatva.

olyannal talákoztatok e már hogy a fõvárosba vagyok, és csinálom az IC-hez kapcsolatos küldiket, de akárhány házba belépek, beszélek az aktuális személlyel, quest ápdételõdik, mennék szépen tovább, nyitnám az ajtót amin bejöttem, hoppá zárva, average lock, very hard lock, stb...pedig bejövetelnél simán benyitottam<#nemtudom>..ha meg feltöröm, akkor egybõl rámkiáltanak: lavbréker!...még az órát is megnéztem , nehog yabból legyen agond hogy túl késõn zavarom a ház lakóját.....találkozott vki ilyesmivel??
A Brumai nagy kapunál van limit

Hali!

Melyik fõ küldetésben volt idõlimit? Én nem találkoztam ilyesmivel... Valamit kihagytam volna?

Hali!

Arra gondoltál már esetleg, hogy a modok okozzák a problémát? Nem 100%, de elõfordulhat, hogy egy mod miatt tûnt el ilyen módon mellõled a lovad, elvégre alapesetben nem lehet pakolni a pacira és talán ez összeakadt valamivel az alap programban. Egy másik mod meg ezt csak még jobban megkavarhatja.

Methylisocloro
Azért ez az idõlimit nem kellett volna az egyik main questben 😞