41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
#24066 én nem találom adj linket -
#24065 Uhhh, na ezt a poént majdnem a fejem és a monitorom bánta... :D -
#24064 Le van írva az Oblivion HQ-n... minek mondjam el... -
#24063 nocturnal -nál mien szemet kell visszaszerezni?
és honnan?
segítsetetek mert kéne az a törhetetlen lockpick -
#24062 - Apúúú, megnyomhatom ezt a piros gombot?!!
- Persze kislányom.
- Aúúúú, ez megharapott!
- A nyulak már csak ilyenek... -
#24061 én RPG-vel 12 éves koromban találkoztam és úgy hívták, hogy AD&D -
MrAndree #24060 Én is voltam kezdő az rpg-k terén de nem tettem fel láma kérdéseket már akkor se. Pedig én se lehettem több 12 évesnél. Igaz akkor még nem is volt adsl meg kábelmodem meg szélessávú internet mindenhol. -
#24059 ez egy eléggé összetett játék, főleg annak, aki egyáltaán nem ismerős az RPG-ben (mint én), tehát érthető ha valaki kérdéseket tesz fel. de azt mindenkinek a saját jól felfogott érdekében meg kellene fontolnia, hogy miről kérdez, mert csak a saját játékélményét, a felfedezés örömét teszi vele tönkre.
amikor valaki minden egyes problémánál csak kérdez, de nem próbálkozik, neadggyisten gondolkodik, az nem is tudom miért játszik (vagy a való életben: miért él?). ez számomra ugyanabba a kategóriába tartozik, amikor valaki cheat-tel játszik egy játékot. semmi élvezet, csak végigrohan rajta, aztán jöhet a következő warez-es gamma... -
#24058 Ez tetszett...
Amúgy tényleg: Miért nem képesek használni a keresőt egyesek? Nekem ez abszolút rejtély... lehet hogy fentre kellene rakni, nem az oldal aljára? -
#24057 de a droidok örökké élnek:) -
#24056 Az átlag barom fogyasztómarhának nincs szüksége IT ismeretekre, annak kell egy start gomb azt örűjjön. Mi meg megmaradunk őskövületeknek. Csakhogy ez a gammák színvonalán is szépen kiütközött, mivel a (abszolút)többségben lévő idiótákra kell építeni a bizniszt! Sajna ez egy természetes folyamat, remélem előbb halunk ki, minthogy megérjük a végét... -
#24055 Pesze-persze, engem is el képes riasztani néhány dolog:))! Sok esetben jelent talán problémát, hogy valaki ötlet nélkül ül hozzá játszani egy olyan gamát ahol tényleg szinte végtelenek a lehetőségek (jó persze maga a szisztéma bizonyosan korlátoz egy picit, pl. 1.kariszinten nem lehet nekiesni mindenkinek). Már a korábbi TES részeknél is kiderült hogy a net és bizony egy ilyen fórum is leszoktathatja a játékost a kreatív gondolkodásról, amire nagyon nagy szükség lenne. A legelső PC-s gamáimat valamikor a 80-as évek derekán még totálwarezben kaptam, kezelési útmutató (mégcsak angol nyelvü sem) nélkül, az internet nem csupán Mo.-on de másutt is csak gyermekcipőben és hiába volt valahol a távolban egy ismerősöm akitől kérdezhettem volna egyszerüen nem volt hozzá telefonom (nemhogy mobil még vezetékes iker sem); tehát maradt az hogy nyomogattam a billentyűt (egér még a mesében sem:)) és figyelmet a 2-16 szinü (mert már volt ám cga monitorom is:)) kétdimenziós sprite-ok vagy ikonok mozgását a képernyőn és persze mindezt munkaidő után bentmaradva a cégnél (mert akkoriban úgy volt hogy egy 4.77 Mhz-s PC 1 MB ram-mal és 20 MB vinyóval nem konvertibilis forintáron 800ezer-1millió forintba került->ez kb ma olyan 4-5millió forint lenne ami ugye már 6-10 gépből álló kellemes hálózat ára:). Nem csupán kreativitásra voltam kényszerítve, de bizony jókora képzelőerő is kellett hozzá hogy mindezeket játéknak fogjam fel. Persze senkinek nem szeretném visszasírni az őskort, de igazán egy windows-os alkalmazásgenrátort is csak az tud igazán értékelni aki programozott már asm-ben vagy basic-ben határidős munkát és az Oblivion csak annak számára igazán "hátborzongatóan szép" aki játszott már a TSR ikonos rpg-ivel:)! -
Tutilevi #24054 hülék mindig vannak voltak lesznek
ezt egyszerűen el kell fogadni és kész -
#24053 Annál egy fokkal valóban jobb, bár számomra azoknak a kérdéseknek a komolysága elég kérdéses, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy valaki tényleg nem tudja elővenni a fegyverét. -
#24052 Igazad van abban, hogy beszúrhatna egy linket is,(jó ideig én is így gondolkodtam), de lehet, hogy egyszerűen csak nem akar.
Mert van ennek a dolognak egyéb káros következménye is: eltűnnek azok is, akiknek nem kéne. Kérdem én, hol vannak azok, akik a hülyék miatt vonultak el innét? Hmuda, haxor, tibor16, lassacskán Fred és még ki tudja ki (jut eszembe a te távolmaradásodnak nincs köze ehhez ).
Szinte a megjelenés óta tartanak a hülye kérdések ráadásul nem kis számban, így szerintem érthető, hogy egyeseknek már nincs kedvük se linkelni, se egyéb segítséget adni ezekhez. Talán már az is megérthető, hogy ezen hangulatuknak néha hangot is adnak. -
MrAndree #24051 Nekem is ez az első TES játékom mégse kérdezek baromságokat. Igaz én már játszottam pár tucat rpg-vel. És ha valakit megszólsz mert 30-adszor is feltesz egy kérdést ahelyett hogy utánaolvasna akkor lehet legközelebb utánanéz de ha szó nélkül segítesz neki akkor azt fogja gondolni hogy nyugodtan kérdezhet olyasmit amire 1 perc alatt választ találhatna.
"Kérdés: valamelyikőtök nyomta-é már úgy a gamát hogy a kariszint és a céhek kimaxolása után indította meg az un. főquest sorozatot?"
Én igen. -
#24050 A kutya ott van elásva, hogy lehet sticky threadet csinálni egy egy témának itt viszont egy main thread van egy topicban és nincs külön fórum. Az SG-n a játékokkal és számtechel általában foglalkozó emberkék fordulnak meg és nem egy adott téma iránt kifejezetten érdeklődőek. ÉS mivel egyetlen lehetőség a FAQ megszerkesztése (ami ugye megvan már baromi rég óta) és a banner elhelyezése és az emberek arra sem képesek, hogy rákattintsanak fent a képre mert azt hiszik az dísz és ha "basz*ják" leesik... NA és kb 24K hsznek jó ha a fele a játékról szólt és nem arról, hogy hogyan indul el és etc... ÉS ez SG-n belül nagyon jó arány!!!.. de ez minden sg-s topiccal így van nagyjából.
Úgyhogy szerintem türelémetlenség érthető mert aki a FAQ.ot csinálja nem azért fárad, hogy 150 ezerszer újra kelljen linkelni. azért van fent az a link.
UFF és OFF OFF:) -
#24049 nézegetem a TESS-t baromi állat kis modokat csináltak ehhez a játékhoz:) Tiszta OFP:) Ott is álandóan a modokat nézegettem meg tesztelgettem meg addonküldiket cisnáltam:) a Community tartja igazán áéletbena gamet:) kezdtem is gyorsan egy mystic elf ijaszt:) (ugyis csak egy breton lovagom volt:D) -
#24048 Halihó!
off
Néhány gondolat a TES-ről meg e fórumról:
-Naccerű az, hogy ennyien érdeklődnek a TES:Oblivion c. gama iránt, szinvonalas alkotás, a hagyományok méltó folytatása , szval qrvajó:)) Óhatatlan, hogy azok is beszállnak akik a sorozat korábbi elemeit és így sajnos sem Nirn sem Tamriel világát nem ismerik. Nagyszámban lehetnek azok is akik ebből az egészből vmi. FPS-t látnak, illetve azzá silányítják. Ez nem kritika, hanem úgy látom tény. Szvsz. ez még nem baj. Nekik leginkább azt ajánlom, hogy a neten felelhető forrásokat -és mindjárt ezeken belül egy nagyon jó helyet is ajánlok, magyarul érthetően beszélőt aminek innen is van linkje: az Oblivion HQ-t!!!!!!!- tanulmányozni kedveskedjenek. A tanulmányozás nem azt jelenti hogy elolvasom a questek megoldását inkább javallom ezt a világot nagyon szépen bemutató forrásmunkák (lefordított anyagok) elolvasását. Maga a játék jelentős mennyiségben tartalmaz szintén a világ leirását tartalmazó könyveket, természetesen ezek veretes anglius nyelven íródtak de tudás-akarat-szótár szentháromság urrá lészen ezen is. Sőt ha már sikerült bejutni az Arcane Academia-ra akkor ott a skolárok bizony nem csak mászkálnak és nem érnek rá hanem nagyon jó kis előadásokat tartanak bizonyos témákban (pl. tegnap előtt a karim végigült egy előadást a doomstone-ok témakörben, és ez frankón így volt:)). (pl. ha Kreeder44 elolvasta volna a gamában is fellehető "The origin of the Mages Guild" vagy vmi hasonló írást tudta volna hogy ezen a világon (Tamriel) a mágiával/varázslattal összefüggő dolgok bizony-bizony a máguscéh irányítása alá tartoznak, még az olyan apróságok is mint egy fegyver mágiatartalmának helyreállítása.)
-Ha valaki lamer kérdést tesz fel, esetleg többször ugyanazt vagy mások is ugyanazt akkor azzal ez erővel amivel elkülditek a ....-ba beszerkesztettek egy linket vagy utaltok vmilyen forrásra és kész. Ne szidjátok egymást, vagy ha tényleg ennyire stresszesek vagytok dumáljátok le priviben. Ha végkép nem megy leqrás nélkül akkor inkább ne válaszoljatok. Sajnos az SG játékosok fórumának ezek nélkül sincs valami jó híre (pl.:warez, spoiler.....). Sajnos általában mondhatjuk hogy a magyarnyelvü fórumok sajátja lesajnálás, leszólás,.... jelenség pl. ha meglátogatjátok a játék hivatalos fórumát ott is lépten nyomon találkozhattok ilyen kezdőt, lamert..... jellemző kérdésekkel, sőt ott még egy-egy ilyen kérdés külön jegyzést is kap és mégis ott nem csinálnak a népek ebből ekkora ügyeket, ha valami nagyon pancserság-butaság vagy roppant specó eset akkor nincs válasz és kész.
-Mindenkitől elnézést kérve és választ eme szómenésre nem várva maradok tisztelettel Sipőcz:))
on
Kérdés: valamelyikőtök nyomta-é már úgy a gamát hogy a kariszint és a céhek kimaxolása után indította meg az un. főquest sorozatot? -
sleepwalker77 #24047 Nekem az tetszett a legjobban hogy (nem pontos idezet) : "Kijottem a varosbol bal oldalt van egy bokor, most mit kell csinalni?"
:) -
MrAndree #24046 Ez így van. Bár még mindig jobb mint az ilyen kérdések, hogy hogyan kell elővenni a fegyvert, hol van martin meg hasonlók. -
#24045 én is majdnem megkérdeztem:D -
#24044 Mit nem tud? Olvasni? Keresőt használni?
Elszakadni látszik a cérna a népeknél, teljesen érthető okokból.
Ezerszer felrakott unalmas kérdések, melyekre KB. 10-15mp megtalálni a választ a kereső segítségével. -
#24043 Miért kell leoltani vkit ha nem tud vmit??? -
#24042 szerinted hol lehet egy varázstárgyat feltölteni ha nem egy rohadt varázsboltban, vagy nevezd akárhogy is?
a helyi bolhapiacon vagy pedig az újságárúsnál? argghhh...
meg ne kérdezd hol találsz. ott a főváros, ha nem találod meg, ne is játsz tovább a játékkal mert úgysem tudsz mit csinálni majd benne. -
#24041 persze hogy komoly -
AnonymouS #24040 ez most komoly? :D -
#24039 Srácos modban nincs ilyen? -
FlatlineHun #24038 IC mellett van északnyugatról egy gyanús bokor. Ott lehet tölteni a varázstárgyakat. -
#24037 Sziasztok! Nem rég kezdtem el játszani és azt szeretném tudni,h mágikus fegyvert hol lehet újratölteni mert sehol sem találom.Előre is köszi...
Sziasztok -
#24036 BÉKE! -
#24035 BÉKE -
#24034 Nézd. Az csak jó ha, segítesz. De 95%-ban olyan válaszokat adsz, amelyek már egyszer, vagy akár többször is le lettek írva. Ergó: Nincs túl sok jelentősége, azon kívül persze, hogy dicsérednő cselekedet.
Igenis számít hogy kicsi, vagy nagybetűvel írja. Az egyik teljesen szugeráló, idegesítő ordibálsát jelent... És mint olyan bunkó jelenség.
Az hogy válaszként a te postod volt megcélozva az nem azt jelenti hogy csak neked írtam. Ez sok más Noob-ra is vonatkozik.
(ezek után nyugodtan bunkózhatsz... Én spec egyszer nem küldtelek el még melegebb éghajlatra. Nem is foglak, a neten történő anyázásnál kevés szánalmasabb dolog van, lévén nem szemtől szembe mondják.)
Kmarha: Köszi. -
#24033 nem jó a faq!
Te még mindíg azt hiszed hogy nem tudhattam hogy nekem írta mikor odaírta a nevem?
De én hagyom az egéssz dolgot!
Már félek kérdezni!!! -
#24032 Amíg nem ír egy nevet, addig nem tudhatod hogy rád gondolt e. Csak ha médium vagy. És sajnos ez a baj a mai internetes közösséggel, hogy gőzük sincs a netiketről, csak írnak és szpemmelnek orrba-szájba. Ám félreértések elkerülése véget, csinálja bárki és írjon bárki ahogy neki jól esik. Ebben a topikban nincs házigazda, kevés a moderátor, egyszóval nyugodtan lehet tombolni. Idővel majd kikopnak innen, és talán ismét a játékról lesz szó.
13-14 éves, angolul nem tudó gyereknek ott van a szótár, ha már olyan hülye, hogy nyelvtudás hiányában játszik egy olyan szerepjátékkal, amelyről köztudott hogy egyike a legtöbb írott tartalommal rendelkezőknek.
Nem az a baj hogy kérdez valaki, mert hiszen erre való a fórum. Az a baj, hogy 1000jére kérdez meg valamit. Az a baj, hogy a mod mellett nem olvassa el a readme-t, amelyben minden le van írva. Az a baj, hogy nem ismeri a netiket szabályait. Az a baj, hogy a fórumon csetként használja, és 1-2 szavas kommenteket ír. És még lehetne sorolni.
Továbbra is csak bátorítani tudok mindenkit hogy kérdezzen nyugodtan. De előtte legyen szíves olvassa el az idevonatkozó dolgokat a FAQban, esetleg a HQn, és a modok melletti readmeben. Ha ezek után sem tiszta, ott a lap alján a kereső, írja be a kifejezést amit szeretne tudni. Ha egyik módszerrel sem kap eredményt és választ, akkor tegye fel a kérdését, értelmesen, normálisan körülírva a problémáit.
Mi ebben a bonyolult? -
#24031 szerintem addig ilyen lessz amíg eggyesek "úr isten de hülye vagy" helyett válaszolna, mások "VALAKI MONDJA MÁR MEG..." helyett normálisan kérdezné amit nem tud, és így nem lenne balhé... -
#24030 1.elég valószínű hogy nekem mondta mert előző hozzászólásában írta.
2.úgy érzem ide tartozok mert segítek másoknak de ahogy látom kérdeznem nem szabad
3.13-14 éves gyerekek nemhiszem hogy fólyékonyan tudnak angolul és mindent le tudnak fordítani arról nem is beszélve hogy sokannémetet tanulnak.
4.egy két gyerek van aki üvöltözik, rájuk kell hagyni, nem kell válaszolni!Nem mind1 hogy Nagy VAGY vagy kis betűvel írják?
-
Tutilevi #24029 úgy láccik ez a fórum már sosem változik meg....
majd egy hónapig nem követtem szemüggyel,de még mindig uanott tartunk mint akkor -
#24028 Nem mondta hogy rád gondolt, te vetted magadra a dolgot. Ismered a mondást, akinek nem inge... Ha úgy érzed hogy nem tartozol ebbe a csoportba, akkor nem tudom mi a gondod. Mert igaza van, ez kétségtelen. De sajnos ilyen ez az SG, amíg nem lesz felül a kereső, és amíg nyári szünet miatt zárva az óvoda és iskola, addig ez lesz. Ez nem Oblivion specifikus dolog, ez igaz minden "sláger játékra" itt.
Az meg hogy az emberek a mod melletti readmet b*sznak elolvasni, és helyette itt üvöltöznek, az már csak hab a tortán. Elvégre a kezelési útmutató és a telepítési instrukciók le vannak ugyebár sz*rva, minek az, jobb helyette fórumokon szpemmelni.
Na mind1, majd idővel kihullanak a komolytalan emberek, és maradnak a régi motorosok, normális stílussal és kérdésekkel. -
#24027 azért hülye faszozom le mert normálisan nem tudná mondani hogy légyszi olvass txt-t hanem "Ahogy nézem betörtek ide a Noob-ok... Komolyan. Már hozzá se szólok a dolgokhoz... de már annyira idegesít ez a sok hülye hogy az már fáj..."
és a 3-4 szavas reagokról...mit írjak? kössz hhmbhjkjknbfctghjk jjkkjhnuhnj ghzju hjukol., így nem 3-4 szavas.tehát köszönni se lehet.
egyébként te legalább nem vagy olyan bunkó mint icewolf.