The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

k8bal
lehet már volt de lenne egy gondom...:
egyxszer mikor vétdem még anno Kavatch-ot akkor kinyírtam egy társam tiszta véletlenbõl és jött a Dark Brotherhood -os faszi és adott küldit (gondolom mindenki tudja melyiket)
és most jutottam el odáig hogy megicsnálom azt hogy ne zaklasson többet!
elmentem a Ill of Omen (vagy mi)-be és ott meg is találtam a csávót ekit megkéne gyilokolni! DE!! Bármire nyomok beszélgetésnél akkor elfut és nem lehet vele többet beszélni! Ha meg megölöm akkor jön újra a faszi és nem lehet azt mondani hogy nem akarok csatlakozni! Hogy kell hogy ez a küldi törlõdjön és ne zaklasson többet?
elõre is kösz!

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

erx13
nekem is pont ez most a gondom 😄 zavar hogy csak egy enchant lehet... én akár minden további enchantér több gemet és pénzt is adnák ami még szerintem reális is lenne csak mod kellene hozzá

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

Sanyix
Tudja valaki hol lehet találni/kapni dwarwen arrow-ot? Mert nekem volt, de már nincs, és most kéne :\ archer's paradoxban sincs.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

HunnernesKonge
Több echantot csak fegyverekbe enged. Ruhába csak egyet hagy.
Télleg nem tud vki erre egy jó modot?<#idiota>
Hogyan lehet egy tárgyra több hatást tenni enchantolás közben?
ZaJanga
elixirt csinál belõle egy guru "csak" 100-at kell összeszedni belõle :-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

hi, a nirnroot mire jó?

Merre találhatók a játékban nem frissülõ containerek? Értem ezalatt hogy a ládákat 72 óránként reseteli/újratölti a játék, tehát eltûnik belõlük ami bennük volt.
A saját házban lévõk jók tárolásra? Idõ hiányában meg modok miatti folytonos újrakezdés miatt még nem volt lehetõségem próbálgatni, de nem szeretnék befürödni valami értékes dologgal.

Nem eredeti a játékom, de nincs hozzá crack.Nem kell crackelni.Már annyi dolgot próbáltam.ááááááááááááááááá.madafaka.
Várni.

Why so serious?

Vinsanity15

Nemtudja vki hogy itt mit kell?

Vinsanity is back!!

Lunki88
Vagy az is lehet hogy a crack hibája(ha eredeti a játékod akkor nem szóltam).
Nekem még mindig szar állandóan kilép a játék mikor be akarok menni skriiva házába.Nincsen valami mod vagy valami patch vagy ilyesmi?Mert akiknek elküldtem a mentést azoknak is kilép, és gondolom akkor ez valami játékhiba.
Lunki88
A Mages Guild-ben még csak Warlock vagyok de nem kapok új küldetést, ez miért van?
CS@
FortWoodenHand –ban találtam egy ajtót amin kilépve kiesek a pályáról, túl nagy problémát nem okoz mert némi zuhanás után visszarak egy kicsivel odébb mint ahova kellene.

Vinsanity15
Valaki megmondhatná hogy hol van a 4.ik köny a fõküldi során!addig megvok hogy Baurussal lementem a sewerbr egy asztalos szobába.Ott kinyírtam a fõmuftit ,de sehol se találom a 4.iket.Please help

Vinsanity is back!!

CS@
Pedig jó régen csináltam már a DadricClaymore –omat, AbsorbFatigue 25pts 1sec –el és még most is csak tök ugyanilyet tudok kreálni, de majd még próbálkozok.

Gunner
Felraktam a Giant Arena mod-ot, elmentem valami portálhoz, ott volt egy titokzatos emberke, szólt mennyek egy másik portálhoz ahol vannak a különleges fegyverek a giant harchoz 😊
odamentem, egy nagy oriás volt ott, jól elgyepáltam az élete 3/4ét, erre elszaladt, de a portálon nemt1ok bemenni me kulcsra van zárva 😄 f*szom 😛

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

Gunner
Hát ez az ArianaTrudeaux nem jön be nekem, nagyon ellenkezett velem a csaj, delete, másik jobban tetszik, ott is megt'om oldani, hogy 1 kövessen egyszerre 😛

XeeN
A probléma megoldva.<#eplus2> (Gyártottam magamnak egy kis modot...<#nyes>)

Gunner
De hallod, ha jól irányítgatom a csapatot, akkor néha néha kapok vmi scrollt, hogy mit csinálok jól-rosszúl, kinyitom scrollt, és beleírja, hogy ide lesz irva mit csinálok jól rosszúl és ennyi... most semmi nem csinálok se jól se rosszúl 😄
na mind1, elvok én embereimmel

Gunner
Én lehet inkább megyek és bankot rabolok, csak ahhoz felkéne rakni a bank mod-ot 😛
IC-ben csinál egy portalt egy bankhoz, bemegyek és legyilokolok mindenkit 😄

Hát nemtudom ez így nem annyira companion sztem inkább slave 😊

Fogok 10 redguardot aztán irány a mezõ és kezdhetnek gyapotot szedni! <#idiota>

Morrohoz volt olyan mod ahol a társ simán bepöccenhetett és otthagyott a francba vagy nekedtámadt ha nem tetszett neki vmi szóval volt egyfajta egyéniségük.
Az ilyen szolga modot inkább arra fogom használni hogy majd ha már lesznek fasza kastély-modok akkor feltölthessem a házat szolgákkal hogy ne tûnjön üresnek 😉

Gunner
Most nézelõdöm, találtam egy item collector mod-ot, mondja felszedhetek egy emberkét akit ha pl leküldöm a barlangba akko mindent összegyüjt, de a ládákat is kifosztja? me ha kulcsos akko zsebébe kéne raknom a skeletonkey-t? brb, utána kell nézni 😊 még béta cegény 😛

akit érdekel, link

Gunner
Pénzbe csak akkor kerülnek, ha bribe-olni kell õket, hogy belépjenek csapatba 😄
ha 80 alatt van a kedv v. mi akko aszondja refused, de akkor is követ, én ezért mindig quick save-lek és megnézem lehetséges-e a seggnyalás nála, me nekem úgy ne jöjjön hogy nem t'ok neki parancsolgatni 😛

Ez rabszolgatartás! <#banplz>

Gunner
Jajj, az tetszik a legjobban, mikor elküldöm a csapatot átfésülni a terepet 😊
Minden ami mozgatható, nem lopott és nem ládában van azt összegyüjti
Pl nirnroot vadászatra kva jó 😄
fogom, befast travelozok 10-15 emberkével vhova, ugye van alap 4 ember, összeszedek már párat városból, unitba rakom õket. Mikor eleget vártam akkor megkeresem õket a küldetés aktivizálásával, ilyenkor zöld-piros nyillal jelöli helyüket, megállítom õket, megnévezem inventorykat és 600 kg növényt beszüretelem tõlük 😛

Gunner
Hát ezek a companionok között talán mondhatni 2 fajta van, mindkettõvel picit lehet játszogatni. Egyik amikor háziállatot vihetsz magaddal, másik meg amit mondtam, társak. Én csak a Companion Share and Recruit by TheTalkieToaster-nek a tovább fejlesztett változatát (OMPANION SHARE AND RECRUIT GHETTOGANGSTAS EDITED VERSION) próbáltam ki. A különbség csupán annyi, hogy a társak itt már tudnak lovagolni, -Skip fallout behavior (ex. They will attack innocent people if you attack them, etc. If you steal, they will ignore and not give you a bounty.) - ezt pontosan elmagyarázni nem tudom, de értem
mostmár tudnak úszni mindenhol
és mivel lehet lebeszélni ömberekkel találkapontokat, gyorsabban jutnak oda, mivel lóval járkálnak

Alap COMPANION SHARE AND RECRUIT
Picit továbbfejleszett COMPANION SHARE AND RECRUIT GHETTOGANGSTAS EDITED VERSION

PiszkosFred
Te adtad az ötletet, hogy megemlítsünk pár "társ" plugint. A gond az, hogy végignéztem õket, és rengeteg van, és csak egyet (ariana-t) használtam eddig. Ha úgy érzed hogy amit te használsz, az elég jó, és ajánlható másnak is, adhatnál egy linket a modhoz, és írhatnál pár sort, hogy miért is jó ;] De ha nem akarsz vele tökölni, egy link is elég. A lényeg, hogy nem akarok vakon tesztelgetni minden vackot, hanem inkább olyan modokat, amelyeket már mások is használtak, és ajánlják.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Van még pár. Sajnos butítottak keményen a rendszeren, ennek áldozata a spellmaking, az enchant, a varázslatok, és még kitudja mi... De a jó hír az, hogy ami az Oblivionban jelen van, az megtalálható a Morrowindben is, vagyis nagyjából utána lehet olvasni, amíg nem készül el az aktuális verzió. De fordítva mint látható nem igaz, vagyis Morrowindi jelenlét nem garancia az Oblivionra.

Gunner
Nagyon jók szerintem, bár néha vannak bakik.

Ez most olyan alapon mûködik, hogy van 4 emberke, akikhez lehet még embereket csatolni.
Egy harcosmágus-íjász-varázsló-barbár

Akivel 80asnál nagyobb a kedv szint arra nyom egy order varázslatot, és akko csatlakozik csapathoz, ilyenkor már automatikusan követi embert, aztán még egy ilyen order varázslat és akkor tudok mondani neki bármit, ha pl. azt akarom, hogy pl valamelyik unit-ba kerüljön akko ráparancsolok. pl ha red unitba rakom, akko harcosmágust követi, ilyenkor nekem csak harcos mágusnak kell parancsolnom, a többiek követik õket.

ha nagyon csúnya akarok lenni, akkor összeszedek pár guard-ot városokból és azokkal mászkálok, azok +10 lvl-el rendelkeznek, viszont nem tudnak újra éledni.
alapból a 4 "general"t nem lehet megölni, ruházatot lehet cserélgetni, úszni tudnak meg miegymás.
ha közöttük cserélgetünk ruhát, az no prob, de ha összeszedek vkit és azzal cserélgetek akko jön az õrség.
ja és romlanak fegyvereik, ezt kikellene kapcsolni, idegesítõ, nem fogom õket javítgatni minden csata után...
de pl. harcosmágus hasznos, me jön velem és akármikor feltölthetem a fegyverem

stb-stb 😊

át kell öltöznöd azt hiszem városi gúnyába..de nem biztos, próba
dunga
...tetõs varázslatom megvan, csak nem tudok bejutni a vacsorára. Hogy kell bemenni azon az ajtón??

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

dunga
levetkõz

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

köszi mindkettõtöknek, tudtam belenyulok az 1 % -ba amit nem emeltek át az oblivionba<#vigyor3>
PiszkosFred
Sajnos Oblivionból eltûnt, pedig az egyik legjobb spell volt anno ;]

obliban tudomásom szerint árusoknál nem létezik a levitation és damage attributessal egyetemben, de asszem az editroban megvan

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

srácok, találkozott vki már a sanctuary (illusion) nevezetû varázslattal, mármint megvehetõvel?
piszkos fred által belinkelt morro-s varázslistán olvastam róla, tud róla vki hogy van az oblivionban is?..köszi
kösz az okosítást kezdem érteni
akkor viszont sztem itt nem jött be (a morrohoz képest) "az egyszerûbb az jobb" elv, mert a talált cuccokhoz képes tmessze elmarad az amit lehet csinálni

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Hali!

Csak fegyvereknél lesz különbség. Ruházat és egyéb dolgok terén fix a hatás. Viszont fegyvereknél elkészítettem ugyanzt a fegyvert 55-ös és 100-as destruction skillel (8-as tûz sebzés) és ugyanazon fegyver (silver longsword), ugyanolyan lélekkõvel (Black lélekkõ, Grand lélekkel) 12-es különbséget hozott a töltetszámban. Nem sok, de legalább látható.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

CS@
A dolog skilles részét tesztelted is?
Mert én most is tök ugyanolyan dolgokat tudok csinálni mint 15szinttel ezelõtt.
Úgyhogy én nem vettem észre semmilyen változást a skillek növekedésétõl.

PiszkosFred
Egyetlen negatívum (amit modok már korrigáltak), hogy lassú a nyílvesszõ, és nem egyszer van, hogy elsétál a delikvens, miközben suhan felé a nyíl. De ezt leszámítva íjjal kiválóan lehet partizánkodni, még akár zárt területen is. Csak elõbb pozíciót kell keresni, aztán lõni. Nem fordítva. Powerattack helyett meg ott a zoom, pont emiatt; akár 2-3 sneakattack is betalál mire észrevesz az ellenfél. Szóval csatlakozom, és én is azt mondom, hogy okosan játszva nem olyan rossz az az íjászat, nem igazán látok ekkora hátrányt (ha van egyáltalán) a melee bádoghuszárokhoz képest, ahogy mások állítják.

De persze ízlések és pofonok ;]

Bocs, javítok. Tényleg nem számít az erõ, hanem az Agility kell az íjásznak. Sorry!

Hali!

Az Oblivion esetén nem függ a tárgytól az enchantál az effekt. Mindegy, hogy rongyos zsákvászon cuccba, vagy drága selyembe akarod betenni a varázslatot. Ez csak és kizárólag a lélekkõben lévõ lélek "töltetétõl" és a kiválasztott varázslattól függ.
A szintnek megintcsak nincs beleszólása, csak a kiválasztott varázslat skilljének. Gyengébb skill mellett gyengébb hatást tud belefoglalni az ember egy tárgyba.
A karakter magicka értékétõl sem függ semmi, mert az enchanthoz a magickát a lélekkõbõl szedi a program (amit töltetnek írtam a hozzászólás eljén, no az valójában magicka pont). A progi megnézi, hogy mennyi varázspontba kerülne az adott szinten létrehozni a kívánt hatást és ezzel leosztja a lélekkõben lévõ magicka értéket. Ami marad, az lesz a varázstárgy töltete. Azaz ha egy grand lélek van nekünk rendelkezésre bocsátva a varázstárgy kreáláshoz (1600 magicka) és egy 20 magicka igényû spell efffektet akarunk beletenni a fegyverbe, akkor a kész cucc töltete 80 lesz. Itt számít a skill, mert ugyanazon hatáshoz a magasabb skill szint esetén kevesebb magicka igénybõl is hozzájutunk, azaz több töltetünk lehet a fegyverben. Más szerepe nincs a skillnek sem.
Nem támadó dolgoknál meg fixálva van a maximum. Itt nem nagyon számít semmi, csak a kõ.

Hali!

Khmmm... Az íj esetén is számít az erõ, de mindegy.
Emellett az íjak sebzéséhez még hozzáadódik a nyílvesszõ sebzése is. Lehet mágikussá tenni íjat, meg leheet találni mágikus nyílvesszõt is. Sokkal nagyobb sebzést lehet okozni alapból íjjal, mint közelharci fegyverrel. Ami nincs az íjnál, hogy nincs neki power attack. Helyette lehet mágikus nyílvesszõ és mágikus íj, amivel megintcsak jóval fölé tud menni az íjász a közelharci karakterek sebzésének. Meg aztán az íjászathoz nem kell közel menni. Messzirõl lehet sniperkedni és egy lövéssel biztos távból kinyírni bárkit.

tibor16
köszi, -asszem erre nehezen jöttem volna rá...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

dronkZero
Ehe, csináltam egy varázslatot, 100 tûzsebzés, 10 másodpercig, érintésre. 5xx magickába kerül, egyet tudok ellõni belõle. de valami brutális. Lementem az arénába kipróbálni, egy meccs kb 15 másodpercig tartott. Ellen odajön, egy blokk a csapására, varázslat. A legkeményebb is kb 4 másodpercig bírta... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dunga
AVE! Leyawiin-ben a kastélyban van egy ajtó, ami nem akar nyílni, ahol van az a bizonyos vacsora.. Hogyan lehet oda bejutni?

dronkZero
Mást kellett volna odaadnod.

Errõl jut eszembe, az Everscamp botot is oda lehet adni? Elvileg az is daedric artifact... Legalábbis a nõ ezt mondja róla...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ati2002
Az Azura Star-t nem lehet valahogy visszaszerezni?

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----