The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
O dehogynem. 22es csapdaja ez ;] Regebben volt ra pelda, hogy random vilagban random dungeonokkal talalkoztal. Igaz ekkor meg nem volt AI (illetve minimalis), es a hangulatos jatekmenetek csak 2dben zajlottak, scriptelve, es 99%ban dobokockara alapozva. Aztan megjelent az AI, megjelentek a 3d-s vilag igenyei, es vele egyutt a "hordalek" (fizika, kolcsonhatasok, jobb AI, ezernyi fele jatekelem, stb), es ezek miatt vissza kellett allni a "fixalt" dolgokra, hogy a tobbi feature is kaphasson eroforrast. Vagy valami ilyesmi... Nezz meg egy Diablo 2-t, olyan szintu random lehetne itt is, csak akkor minden new game eseteben lehet hogy 1-2 oraig generalna a tajat a gep. Mert nem eleg mostmar csak egy 2d-s par hatarvoanalat es labirintust osszehozni, egy teljes vilagot kell felepiteni, idojarassal, klimaval, fizikaval, termeszeti jelensegekkel, oda kotheto allatokkal, npckkel, varosokkal, stbstb...

De talan megoldhato lenne. Mas kerdes, hogy ha egy jatek Magyarorszagon jatszodik, ami egy fix, tortenelmi es korabban mar ezerszer latott helyszin, akkor Pestet nem igazan okos huzas berakni keletre, Sopront delre, es Debrecent meg a Dunakanyarhoz. Vagyis a Cyrodiili tartomany nagy resze kotott dolog (varosok es termeszeti jelensegek - folyo, erdosseg, szomszedos teruletek es az onnan atnyulo klima), belenyulni nem tudsz. Max annyiban, hogy egy barlang nem keleten lesz, hanem nyugaton, stb. Ettol nem lesz jobb.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

grebber
Valaki mondana olyan várost ahol olyan kereskedõ van akinek van 2000 vagy több aranya???
Mert nagyon jó hogy a 3000 ezer feletti cucaimat 800-ért veszik csak meg 😞

Next PC upgrade: 2022

littleNorbi
Hogy lehet ott áttmenni mikor belépek egy szektába elveszik a felszerelésemet és el kell lopni egy könyvet? Ahogy ellopom megtámadtam és esélyem sincs megölni õket.

Kmarha
én is arra gondoltam. 😛 kicsit nehéz lenne a dungeneket elhelyezni véletlenszerüen. meg értelme se lenneu sok

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

PiszkosFred
A peccset lehet érdemes lenne megvárni, ki tudja mi kerül bele a véglegesbe...

CS@
Igazából úgy lenne az igazi ez a tesztelés, ha egy alacsony szintû karakter csinálná.
A jövõ héten kész leszek a terület, meg a rajta található dolgok teljes felderítésével és akkor jöhet az új karakter. Ezután majd könnyebb lesz tesztelni ezt az alacsony szinten való eredményes lootolást.

CS@
Ezzel az a gáz, hogy lvl49 vagyok, így már nem annyira mérvadó, hogy mit dobnak a ládák, mert amelyiknél van esély arra, hogy jót dobjon az általában adja is.
No persze ha ennek ellenére érdekel, akkor azért megnézhetem.

Légyszi néz már el Sandstone-ba (Kvatch-tól északkelet), valahányszor arra járok enchant lootot dobnak a ládák, örülnék ha más is megerõsítené

CS@
Ja, de néha ez sem jön be, screenshotolgatom a jobbnak talált loot helyeket, de velem elõfordult már, hogy visszatérve ugyanoda semmi értelmeset nem találtam.

dante3
Sziasztok!
Vámpírrá változtam és vissza szeretnék alakulni!
Mindent összeszedtem a banyának,csak nem tudom hol találok Argonian-t,hogy megcsapoljam a vérét!?
Segítsetek légyszi!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Van néhány dungeon ahol nagyobb eséllyel lehet pl enchantos cuccot találni már alacsony szinten is (pl. Sandstone Cavern), szóval van azért egyfajta rendszer de úgy általában tényleg random a loot és szintfüggõ, 10. szint alatt pl én a potionokon kívül nem is szedek össze semmit mert nem éri meg <#idiota>

Vedd elõ a kardod és úgy beszélj vele, ha fegyverrel a kézben szólítasz meg valakit akkor rögtön zuhan a hozzáállása.

CS@
A dungeonokat nem véletlenszerûen rakja ki a program, úgyhogy ez mindenkinél ugyanott van.
A bennük található zsákmány viszont már random.

Kmarha
Color Map mod vegyitve Color Map Market moddal. TESC-en megtalálható, ezen a néven mindkettõ ! 😊 De van vagy ezer féle másik is. Valamelyik gyüröttebb, valamelyik meseszerübb..

menj fel a http://www.tessource.net/files/index.php -re, majd a keresõbe ird be hogy: map

elvileg ki fog dobni egy csomót.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

ati2002
Az Umbra kardnak mekkora a max sebzése?

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

bigapó
gondolom mod-tól ilyen szép színes a térképed. melyik is az? 😊

The Matrix has you...

Kmarha
nem tudom mennyire véletlenül pakolja tele a dungeneket, eddig még csak két karim volt, az elsõvel meg csak fõküldit csináltam.

viszont ha scak minimális a véletlen szétszorás, akkor a következõ barlangot mindenképpen keressétek meg! Reedstand Cave a neve, linkelem a térképet, hol található meg:

4-5 ször kellett 160-as teherbírással fordulnom a lóhoz, közel 2 millió arany (nem nem vicc) értékü cuccossal. Minden ládában 880-2200 arany közötti páncél és egy 700-770 aranyértékü gyürü fogadott. És nem védte nálam semmi más, csak néhány patkány, egy-két imp meg pár farkas. (Na jó, meg volt egy piszokerõs troll, de az szakadékbazuhant onnan meg már elég volt kilyuggatnom fentrõl a bundáját)

Szegény pacim most roskadozik a halom fegyvertõl és pajzstól 😊 dühös csak akkor leszek, mikor eladásnál 2000 arany helyet csak 1400-at kapok majd a kereskedõktõl. (simán lenyúlnak 600-at a piszkok) 😛

David2
icben lévõ pali házát túrd fel

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Afe
na az érdekes. ugyanis azt irja a fáma, hogy õ már rég eladta Soris Arenimnek aki IC-ben van, és tõle kellene majd megszereznem 200 aranyért. Vanor Vamori mondaná el elvileg ezt, aztán bízna meg Kud-Ei, hogy keressem fel a másikat IC-ben, de így nem tud tovább gördülni a story😞(

bigapó
kösz, reméltem, hogy valami hasonló "drasztikus" módszerrel kell lelombozni😊)

The Matrix has you...

tibor16
képen törlöd és utánna bocsánatot kérsz, mindezt jól elzárt helyn, hogy nehogy az õrök megjelenjenek. Garantáltan lemegy az indexed 30 körülire és kezdheted elõrõl...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

David2
túrd föl a házát, én is úgy találtam meg, vhol a pincében😛

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

bigapó
hali!

a kérdésedre nemtom a választ, mert még nem járok ott. de eszembe jutott egy kérdés ehhez kapcsolódóan:
Azt olvastam a topikban vagy az ObHQ-n, hogy van olyan, hogy nem felfelé, hanem éppen lefelé kell terelni ezt a "kedveltségi mutatót" vagy mit. tehát, hogy megutáljon az adott NPC. az gondolom kiderül majd, hogy kinél kell ilyet csinálni, de ha véletlenül mégis kimaxolnám, akkor már ugye nem lehet kezdeni ilyen mini-játékot. Ekkor mit lehet tenni?

The Matrix has you...

Afe
Bravilban probálom a recommendation küldetést csinálni, de ez a Varon Vamori darkelf nem hajlandó elárulni, hogy hová tette a varázsló botját.
elõszõr beszéddel felhuztam a szimpátiát, aztán egy kis bride majd rányomtam a charm tekercset amit kaptam, de hiába 100-as nem hajlandó beszélni.
folyton csak ezt hajtja: I swer Ihave never hurt her.

mit lehetne még tenni?

bigapó
öröm és bódottá' <#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1>

The Matrix has you...

Ez lesz az elsõ game ami akadni fog full grafon<#banplz> Ezen a gépen. Eddig minden uj gamet tapasztaltam a gépemen demoban meg fullban és eddig egy sem akadozott.. Ha ez fog akkoo kell uj gép!

Nem baj próbát megér 😄

serito
Geforce 7900GTX 512MB-os VGA-val vagy Ati x1900xtx -en bizosan futna full grafikával.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito
Fullon tuti, hogy nem.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

ATI RADEON MSI X800TD 256MB-s vidkarival hogy fog menni a game? Proci: AMD ATHLON 64 3200+. Alaplap: Asus A8NE. Vinyó: Samsung SATA II 250GB. 😊 Menni fog full grafón a game?

PiszkosFred
1. kicsomagol
2. masold be a textures mappát ugy ahogy van az Oblivion/DATA mappába, hogy a végén így nézzen ki: Oblivion/data/textures/characters...stb
3. ArchiveInvalidation.txt-t nevezd át ArchiveInvalidation.txt-re, mindezd a játék gyökerében találod
4. Ha már van ArchiveInvalidation.txt fileod más mod miatt, akkor nyisd meg, és a ArchiveInvalidation.txt-ben található pár sort szúrd be az eredeti ArchiveInvalidation.txt végére.
5. öröm és bódottá'

Ez az eljárás vonatkozik minden olyan modra, amely nem mod, csak textura cserélés vagy javítás, és nincs .esp file - lévén hogy nem a világ jellemzõi változtka, csak a látvány. Minden ilyen esetben sima copy-paste az egész, és az egész "aktíválása" az ArchiveInvalidation.txt file segítségével történik (ahol is megadod, hogy merre találja a usermade texture-kat a game) Ha nem írod be a kért sorokat a txtben, nem fogja használni.

Ennyi.

Looserke
letöltöttem a Natural Faces_v9 mod-ot, de a zipben nincs .esp fájlt csak egy textures mappa és 2db txt fájl.....most mit kell vele csinálni

tibor16
Hát srácok, most találkoztam elõször Daedroth-tal, lenyomott mint a rajzszöget. Ha nem lenne egy jó kis staffom, kínkeserves lett volna ez a kapu. Van ez ellen közelharci technika??? - mer olyan gyorsan regenerálódik, hogy még csak meg se karcoltam. - meg mintha lenne detect life képessége, mert hiába voltam láthatatlan, simán kiszúrt. A pókasszonyt meg se reszkíroztam, kapott a képébe, jó nagy távolságból, amúgy is undorodok a pókoktól. Megvolt a jó kis lecsapós / snakelõs 6x-os technikám, eddig a dremora is eldõlt tõlle - asszem elfelejthetem....

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

"Gondoltam, a fenébe is, soha nem lesz ilyen alkalom."

Azt te csak hiszed! <#idiota>

hûû baz, tényleg <#idiota><#zavart2><#buck>

PiszkosFred
Ideje kihuzni a joyt.. ;]

hali!
az a problémám, hogy elkezdtem a játékot, és mintha beragadt volna a billentyûzet, folyamatosan balra oldalaz a karakterem. Ez miért van?

Tudsz magadnak enchantolni. Csak elõbb meg kell venned valakitõl az absorb magica varázslatot. Egyébként nekem volt ilyen bicskám, de nem olyan hasznos, mert akitõl tudsz manát szívni, az úgyis rádlövi, akkor meg sokkal többet tölt a spell absortionnal, mintha a trükkös fegyverrel szednéd el tõle (komolyan, szal itt van vmi zavar a téridõben, mert felborulni látszik a magicamegmaradás törvénye).
Hali!
tudom h már ti nagyon benne vagytok a játékban, de én még csak most szereztem meg, és nem indul el. Az van, hogy amikor elkezdõdik az intro skkor nemes egyszerûséggel lefagy. Ez ellen mit tehetek? SEGÍTSÉG!!!!!!

Tudom, hogy nem kéne páncél, csak az a baj, hogy a páncél egyszerûen több darabból áll, tehát több dologba lehet vmi varit rakni. Pl még sima kesztyût nem láttam, míg egyébként mindenféle gauntlets van. Ugyanez igaz a pajzsra, meg a satyóra is. Ha nem csak lábbeli, nadrág meg vmi ingféle felsõruházat lenne, hanem normális szett, vagy esetleg nem csak két gyûrût meg egy nyakláncot meg amulettet lehetne egyszerre használni, akkor tényleg nem kéne semmi cumó. Ja, kabátot vagy mit (robe) meg nem hordok, mer baromi ronda).
reaper4
ez látszik a hozzászólásodból 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

cenobite
Na megoldottam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A sírt kellett megcsapni. A fickót hiába ütöttem, csak azt nyekegte hogy õt megvédik az istenei. A lényeg az volt, hogy elõször le kellett dobni a sír elé a buzogányt, majd miután rácsaptam a sírra, a fazon felvette. Amúgy köszi a segítséget!

gamertag: kenobita

Kmarha
hihi, jó hogy nem olvasgatok elõre, igy meglepetésként érnek a dolgok. A Dark Brotherhoodrkól hallottam, de gondoltam legyen csak meglepetés, kik is ezek. A meglepetés megvolt.

Jártam az utam, kalandozok, nézelödök, hegyre fel, hegyre le. Aztán elkezdtem gürizni a Mage Guildos ajánlásokért. Tökéletes céh ez, mert vele úgy járhatom be a világot, hogy csinálok is valamit. 😊

Egy kis erdei elfet játszok, ijjal és némi mágiával. Magának való, az emberektõl elidegenedett lény, se gonosz, se jó. Natural Chaotic vagy hogy mondják ezt a tipust.
Egy kis faluba mászkáltam, és nézelödtem, mikor a nap fénye megcsillant valamin. Nézem mi az, hát az egyik ürge vállán egy ezüst íj volt, hátán hasonló csillogó nyilveszõk. Egybõl elkezdett csurogni a nyálam. Beszédbe elegyedtem a fickóval, de lehet látta szememben a kapzsiság tüzét, mert nem nagyon akart velem beszélgetni, nagyon mehetnéke volt. Gondoltam, a fenébe is, soha nem lesz ilyen alkalom. A faluba 3 ember, õr a közelben sehol, hát felhúztam az ijjat, és kilõttem a nyilveszõt az ürge nyaka felé.

Pár perc mulva 3 hulla feküdt elöttem vérbe fagyva, hátamon egy új, ezüst íj és ezüst nyilvesszõk.

Pár nap mulva végre mágus céhbe térhettem pihenõre, pihe puha párnák közé. 1 órát sem tudtam aludni, valami felvert álmomból. A semmibõl egy fekete csuklyás alak tünt elõ. Már húztam volna elõ fegyverem, mikor megszólított, és gratulált. Figyeltek, és figyelmüket nem kerülte el mészárlásom sem, mely ártatlanok ellen vétettem elkövetni. Reményt láttnak bennem, és ha megteszek nekik egy apró szívességet (gyilkosságot) bevesznek testvériségükbe, a rendbe. 😄 csak kamiláztam hgoy ilyen is van. 😄

Mondtam már hogy imádom ezt a játékot? 😄

A manust csapd meg, ne a sírt és eleve legyen oda ledobva a sír mellé a buzogány mielõtt ütsz. Akkor sikerülni fog. Meg elõtte fel is kell bõszíteni beszélgetéssel.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Én csak egyet mondok, egy summon faded wraith 40 mp magadra haragítva kb a manaköltség 4-5x adja vissza..... 😊
Célszerû olyat idézni, aki elsõdlegesen mágikusan támad, és távol maradni tõle.

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

ati2002
Mert az Oblivionban igazi HDR van, amit nem támogat a kártyád (SM3.0). Ahol mégis megy, az csak szoftveresen van megoldva (pl Lost Coast). Kinézetre nagyon nincs különbség.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

cenobite
Feldühítettem azzal, hogy a felesége sírját gyepáltam, nekem is támadt, le is dobtam a buzogányt, de nem vette fel. Mind1, próbálkozom még.

Sehogy nem adod oda neki. Fel kell dühítened és azzal a fegyverrel kell agyonveretned magad. A feldühítééshez vagy beszélgess el a település lakóival (gyakorlatilag megmondják hogyan teheted meg), vagy marad a jó öreg megfigyelõs technika.
No ha odaértél ahhoz a helyhez ahol tuti fel tudod bosszantani (beszélgetõs minijátékban vidd le 0-ra a dispositiont, majd találd el ököllel), dobd le oda a buzogányt. Ha feldühödik az embered felkapja és lever cölöpnek. Arra vigyázz, hogy ne üss vissza, ne blokkolj fegyvert se vegyél elõ.

Ha bemész a Waterfront Districtbe akkor elõször a kaputól ki kell menni a köríves részig. Na itt van egy bedeszkázott ajtó az egyik épületnél. Ez az az ajtó, amit bentrõl nem tudsz kinyitni a guild házából. Ez vezetne ki. De ugye van bejárat a másik oldalról.

cenobite
Uff! Kérdésem lenne Felétek. Hogyan lehet valakinek odaadni egy fegyvert?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az egyik küldetésben rá kell venni egy fickót hogy kinyírjon engem egy Átkozott Buzogánnyal. De nem bírom neki odaadni a fegyvert... 😞

Elõre is köszönöm a segítséget!