41716
  • zsilike
    laptop?ne!
  • zsilike
    kiprobálod????még nem játszottál vele?nem is baj ha obli előtt megérted a játék lényegét morro,bloodmonn,tribunal!mondjuk obli kissé eltér,de hasznos tapasztalatokat szerezhetsz morrobol
  • Takimate
    Szóval... Laptop- integrált visual graphics videókártya - 512 ram - 1,5 ös proc. Oldblivion.exe játék könyvtárából indítva. Sajnos nem.

Azt mondja "az oblivion exe leállt, " stbstb... tehát nem indul el.
    Nem is fog mi ?
  • zsilike
    igazad van jo ha több a ram,gc téma is rendben igy már igaz!
  • Tom3 #25790
    Akkor asszem a Morrowind-et kell kipróbálnom :/

Ott is van ennyire részletes a játék?
  • SaGa Jr
    Ha már GC vagy, akkor igaz is lesz a dolog. Csak ezt nem említetted előzőleg. Alapjáraton, míg el nem éred, hogy te legyél az aréna bajnoka, addig senkitől semit el nem szedhetsz. Utána viszont már szabad a vásár.
  • SaGa Jr
    Elhiszem, de ettől még rá fogtok majd jönni, hogy baromi kevés annyi ram. :-) A jó és akadásmentes futáshoz elsősorban sok ram és egy közepes kártya kell. Hiába kiváló, elsőrangú a kártyád, ha kevés a memória a gépedben. Ezt elég sokan sikeresen bizonyították is, és a játék készítői szerint is bőven lehet adni memóriát a játék alá, mert akkor lesz simább a futása.
  • zsilike
    ja meg utána minden,ahányszor visszamész!alapjátékkal tolom plusz patch,de ez nem változtat.rengeteg fegyvert szedtem már,mondom,miután grand champion leszel!de lehet h előtte még nem erre nem emlékszem,ugyhogy simán kivihető!
  • Tom3 #25786
    Videókártyát jó ha max karácsonyra kapok,ramot meg lehet még egy 512-t hamarosan.

De a bátyám gépe: AMD Athon32 3000,512MB DDR Ram,Ati Radeon 9600XT ezek a fontosabbak és neki a sima Obliviont sikerült meg csinálnia hogy ne szagasson 1024x768 -ban,igaz nem a legszebb beállításokkal de sikerült.
  • zsilike
    nekem 1 kingston 512ram om van 400mhz es,és semmi baj nincs vele primán fut 1szer se dobott ki,a videokártyája a gáz,igaz h jo ha több a mem,de ha visszaveszed a grafikát menni fog,és ő a minimumra pályázik,ha jol értem
  • SaGa Jr
    Alapjátékban (eredeti programmal) a fegyverek nem lenyúlhatóak. Felvenni sem engedi őket a program és még a meccsek előtt is elmondják ezt neked mikor belépsz hogy arénaharcos akarsz lenni. Megmarkolni és arrébdobni azt tudod, de felvenni és kivinni nem. Csak a champion cuccai lesznek elszedhetőek.
  • Tom3 #25783
    Oldblivion tudtomal a Geforce fx 5200 sériát támogatja.
    A sima meg csak nagyon szaggat.
  • SaGa Jr
    Az az 512 Ram a ludas. Túlontúl kevés. Nem véletlenül abszolút minimumnak van megadva az 512. Ez a program nagyon RAM igényes. 1,5-2 Gb RAm mellett már nagyon szépen tud muzsikálni.

Meg persze némi videókártya update sem ártana. GF6800 fölött gondolkodjál ha be akarsz ruházni. Vagy ennek megfelelő ATI kártyákban.
  • Tom3 #25781
    kép1
    kép2
    kép3
    kép4
    kép5

A első 3 kép mérete az eredeti amit csináltam a gameben sry.(900kb)
  • zsilike
    figyi én semilyen cheat-et nem használok!!!!!fegyverek igenis lenyulhatók,rengeteg lovét csináltam belőle,csalás nélkül természetesen,ez sértés!nem csalok semmilyen gameban,nincs értelme./most már nem emlékszem,de lehet nh grand championnak kell lenned.de tuti h elhozhatod
  • zsilike
    ne tegyél képet!videokártya gondod van!venned kell!a min gf4 fx 5900!evvel tolom és rendben van!procid ok,ram ok,márha400mhz en muzsikál.érdemes fejlesztened a videok-án.
  • Hoz_Hun
    Arénában a fegyverek NEM lenyulhatók. Kivéve az Championét.
    Persze csíttel, meg móddal lenyulhatók, de nincs sok értelme.
  • Hoz_Hun
    Lol. "...(Aláírásban a gépem.)..."

Tehát az aláírásában van a configja.
  • Tom3 #25776
    AMD Sempron 2600+/Asus A7V8X-X/DDR 512MB PC 333 samsung RAN/Geforce FX 5200 128MB

Aláírásban is benne volt.Most fogom feltölteni a képeket.
  • zsilike
    majd idövel találsz,ha fejlettebb leszel!arénában fegyverek lenyulhatók
  • zsilike
    mi a configod?
  • Tom3 #25773
    Hali,az lenne a problémám a játék nagyon szaggat, úgy hogy minden beállitás levettem a legkissebre.(Aláírásban a gépem.)

Próbáltam az Oldblivion-t használni hozzá de az egész pálya zöldes szinü átlátok a falakon nem látom földet.(Mingyárt csinálok róla képet.)

Van valami megoldás? A FAQból le írt NVIDIA driverem van fent.
  • deadcode82
    Elég ha csak felnyitod a könyvet, jelzi neked egy hang is, meg egy szöveg a bal felső sarokban, ha skillkönyvet nyitottél ki. A könyv amit keresel a The Armorer's Challange, ott kell annak lennie! Tudtommal 5 armorer skillkönyv van, Cherim's Heart of Anequina: IC, Market District, First Edition
    Heavy Armor Repair: Marauder
    Last Scabbard of Akrash: IC, MD, A Fighting Chance
    Light Armor Repair: Bravil Castle, Barracks
  • deadcode82
    Nem annyira érdekesek azok, ahogy fejlődsz a játékban, úgy fogsz egyre több olyan cuccot találni, szinte mindehol, még jobbakat is!
  • deadcode82
    Nem tudom, én magamnak javítom a repair hammerrel!!
  • zolo
    Az oldblivion.exe-t a játék mappájába kell tenni,és onnan indítani.Csinálhatsz neki ikont asztalra és úgyis menni fog.
  • dervis_
    Nem támogatott a videókártyád. Egy oldblivion nevű progival viszont elmegy az Oblivion. Töltsd le a www.oldblivion.com-ról! Az ATI Radeon 9200 kártyámmal tudtam játszani. Igaz elég gyakran szaggatott...
  • koschwarz
    a skillnövelő könyvek hogy működnek? nyilván el kell olvasni őket, de nem is ez a baj (asszem), hanem az, hogy nem találok egyet se. pl. a cheydinhal-i fighters guildben kellene lennie elvileg egy armor skill-et javító könyvet, de nem találom. ezeket csak bizonyos szint után adja, vagy csak béna vagyok és nem találom??
  • LasCar16
    mégvmi az arénában az ellenfeleimnek különböző érdekes felszerelései voltak, mint pl-ul Orkish Shield, vagy Elven Longblade:) merre találhatók ilyen cuccokat, előe is thx..jóccak:)
  • LasCar16
    Az utolsó egyszarvút merre találom?:D
  • Col Andrew
    és még mindig olyan k.. drága javítani?
  • deadcode82
    Ütős kis mod ez a OOO, az Umbra kétkezes fegyver lett és 50-et sebez, ez már döfi.
  • deadcode82
    szükséged lesz egy Welkynd kőre, azzal visszamész a hegyre és varázsolsz egy villám alapú varázslatot az oszlopcsonkra, és megkapod a jutalmad, amit nem akarok most lelőni.
  • Takimate
    Sziasztok, akadt egy kis problémám. Egy laptop ra szerettem volna feltenni a game-t. (1,5 ghz 512 RAM, visual graphich video kártya.(tombraider új része, GTA SA megy rajta.. pl)

Leszedtem a FAQ-ból az oldblivion-t, de mikor indítanám a gémet kiírja, hogy a kellemetlenségekért elnézését kérjük :)) kösz nem kérem az oblivion exe-t.

Direct X 9.c fent van.. Elvileg, ha szaggatva is de elindulnia el kéne nem ? Vagy nem is próbálkozzak ?
    Köszi
  • zolo
    Hello!
    Elakadtam az egyik mellékküldetésben.Figure of the Mountain a neve.Earananak elvittem a könyvet a hullától , ő utána adott egy 6oldalas jegyzetet és visszaküldött a hegyre,Could Top-ra.Na itt akadtam el, mert csak nagyvonalakban értem az angolt, és a 6 oldalas jegyzet bonyolult nekem.Tudnátok segíteni hogy innen hova kell menni?
  • CS@
    OOO 1.3
  • Kly9
    Melyik módról beszéltek, mer már engem is érdekelne. Utána néztem de nem írjátok egy szóval se hogy melyikről van szó
  • BBalee
    Umbra
  • maffioso
    figy ha agp-svagy akkor 50ből x1600pro-t vegyél 512rammal
    majd adok weboldalt ha kell
  • cadet
    Sziasztok!

Mivel nem vagyok egy nagy játékos, a gépfejlesztések mindig az Elder Scrolls új epizódjához kötődnek. :) Karácsonyra talán össze tudok állítani egy bivalyosabb gépet, amin majd az Oblivion is futkosni fog. Nagyjából a következő konfigra gondoltam, ami még belefér az anyagi kereteimbe, és a játéknak is jó lesz:

AMD ATHLON64 3500+
    1GB RAM
    Radeon X800GT vagy Radeon X800XL vagy Radeon X800GTO vagy Radeox X800GTO2

Amint látható a vga kártyák terén kisség határozatlan vagyok. :) A helyzet az, hogy nem igen ismerem, hogy az ezernyi változat között mi a különbség...az árakat néztem. Jó lenne 50 ezerből megúszni a kártyát (nagyon max. 60 ezer). Tudtok ebben segíteni? Melyik legyen a fentiek közül? Vagy tudtok valami jobban ebben az árkategóriában? A proci és a RAM rendben van?

Köszi szépen!