The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Próbáld mgvesztegetni. Röhej, de ez még egy fõrendnél is bejön! :-)))
Sipocz
Nekem nem is a lóvé hiányzik, hanem az orgazdaságból szerzett szint. Sajnos a legtutibb lopkodás a könyvesboltokban mehetne, de pl. az IC-béli redguard fószer 100-as haver vagy a gyik Cheydinhall-ban jópofa, az ork koma épp Leyawiinban rendes tag. No most ezektõl lopjak? á dehogy!!
Van valami nyüzsi egyébként Leyawiin tájékán, amibõl vajmi keveset értek: a népek feszt leszólják a grófné nagysegges asszont és közútálatnak is örvend, ugyanakkor feszt látom hogy bolyong az utakon a herczig fehér lován egy-egy watch kísérete mellett. Asszem koronás megszólító mutatója is van és még eleddig nem sikerült ebbõl egy questet sem kicsikarnom. Csak annyit szóljatok róla, hogy lesz még ebbõl vmi küldi vagy hagyjam a spinét csucsukálni.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

PiszkosFred
A hajhoz nem tartozik fül, az a faj "specifikációja" ;] De mivel elsõdlegesen egy új fajnak indult a mod (mystic elf), ezért a van a képek nagy részében elf fül is. De vannak már screenek, amelyek más fajokat is mutatnak, elf fülecske nélkül.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

CS@
Az elsõ karakterem nekem sem nyúlt soha semmihez, ami lopottnak számítana és nekem 600valamennyit írt. Aztán nekiálltam tesztelni és akkor tûnt fel, hogy ha bemegyek egy dungeonba és az ott lerakott piros kézzel nem jelzett poharakat, vázakatSTB elrakom azt is beleszámolja.

sajoati
nekem egyszer ilyenért bevarrt egy 1000 gp-s bounty-t... de mivel eleddig a fame, infamy nem tûnt túl jelentõs aspektusnak -- leszámítva, hogy odaköszönnek néha, meg jön fanboy1, hogy követne --, szóval nem hiszem, hogy más történetszál lesz, ha belevetem magam a sötét oldal dolgaiba is.

amúgy most örülök, mert vettem házat Brumában, és jól halad a berendezése.. 😊 polcokra vajon lehet pakolni cuccokat?

Endure, in enduring grows strong...

Sipocz
No meg rájöttem a grófúr perverziójára is->a lakosztályából lépcsõ le a dungi szintre, ott rejtekajtós szekció, innen rejtett terem, no de miféle (!!!), kínzókamra gyertyafényes, külön trónus a kinzóasztal (szakszerüen véres fogók és kalapácsok, láncok-bilincsek a kimeresztéshez, szóval tüchtig kis cajg) mellett közvetlen, de annyira hogy ha fröcsög a vér akkor ázik ám a grófúr is. Fennt a tróntermében meg elõadja magát a faxfej a lovagi erényekrõl, a kacsim is tagja a white stallation rendnek, de most már inkábbb csak szégyenkezik e miatt😞((!

tibor16
ezt észre sem vettem..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Sir Quno Jedi
Ja én sosem lopkodtam, erre kínosan vigyázok, mégis 824 lopott tárggyal "büszkélkedhetek" a karlapom szerint ?!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

CS@
Ha már így szóba került ez a lopkodás, akkor én megjegyezném, hogy bár apróság, de nekem nem nagyon tetszik az, ahogy ezt a karakterlapon nyilvántartja.
Szerintem hülyeség, hogy beleszámol olyan dolgokat is, ami a felvételnél nem mutat piros kezet és utána az inventoryban sem mutatja lopottnak.
Vagy számolja bele de akkor azt lássam, úgy mint a ténylegesen ellopott dolgoknál.

Sir Quno Jedi
Mermér?! 100,000,000gold-os gemeket tároljanak az ágyuk mellett?!! Ha betörsz Al Capone-hez, ott is csak bóvlit fogsz találni. Ha meg nem, azt õrzik is keményen.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tibor16
A Luck nekem major, mivel lehet azt tápolni egyáltalán? -mer csak 1-esével növexik...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Eeegen, errõl ne is beszéljünk. Veszek pl 5000 pénzért vmiket, este gondoltam majd visszaveszem.. - a pénznek meg nyoma sincs. A komáknál sincs csak 50-100 arany. Itten kérem lopni sem érdemes... Erre én is kiváncsi lennék - ki mit lop, - vagy mit érdemes? Mert a Skingradi fõúri lakosztályban is a legdrágább tárgy 50-60 arany volt.

Sir Quno Jedi
A BÛN nem kifizetõdõ! Fegyvert eldobni! Ítéletre felkészülni!

Sipocz
Hát ezaz! A lopkodusz-maximusz😊))! Ki szerettem volna rámolni a leyawiini grófot. Ment is a dolog szépen, rohangáltak az õrök (biztos a computer vezérlésü bizber riasztotta õket😊), sõt maga a grófúr is megjelent és ott pitiszkálódot a láthatatlanul bóklászó karim mellett. Csakhogy!!!!->olyan szegényes lopnivalója volt a T.Háznak hogy még én gondolkodtam el azon ne hagyjak-é a ládafiában 1-2 értékesebb tárgyat😊)))!!
Tényleg a Ti karcsitok mit lop, ha lop, egyáltalán hol érdemes? Eddig ahol próbálkoztam inkább megsajnáltam õket a fenenagy csóróság miatt. Ha így haladok nem lesz meg a tolvajcéhbeli kvóta és szégyenszemre maradok beosztott zsivány😞(.

Sir Quno Jedi
Pedig tõrrel kell kezdeni. Én csináltam egy maxvédelmes glass armort+pajzsot, hozzá egy verimágikus tõrt, aztán indulás a harcosképzõbe (dungeon). Öreg archwizard fejjel ezt kellett megélnem. DE idõvel longsword-re cseréltem a kardot, jobb pajzs, jobb vért és aztán az sem ÉS közben folyton armorerkedtem stb. Mostmár harcosnak is egész tûrhetõ a karim és így teljesen új dimenziók nyíltak meg elõtte! Battlemage rulez (pedig mindhét major skill-em mágiaiskola) !

A sneak számít és a luck is (ahogy észrevettem elég erõsen)
Az sem árt ha a faszi akitõl éppen lopsz háttal áll neked. A nagyobb súlyú tárgyakat nehezebb ellopni (hiszen azoknak az eltûnését értelemszerûen nagyobb eséllyel veszi észre) illetve a drágább tárgyakat is nehezebb ellopni (azokra jobban figyel)

Sipocz
Annyi a helyzet, hogy a fellelt mágiavédelmet adó cuccos igazándiból az alchemy skillem fejlõdését veti vissza, húzósabb helyeken (pl. OG-ek), azt választottam eleddig hogy támadás fejbõl, fenntartás és gyógyítás italból. Amióta van egy sorceror nyakbavalóm meg egy hasonló gyûrüm azóta keves sebzés és sok spell absorb, nem fogy a pia->nem kell annyit alkemizálni. Sajnos a mágiaosztályos fejlõdésem kb. 4-5 szint mulva befejezõdik és igazán ezután lassul le a kari szintlépésének üteme, mert ugyan olykor íjászkodik meg olykor már bökött is vagy 2-õt..3-at, de nincs az a pénz amiért én leállnék dikicselni meg sniperkodni.

tibor16
Én ezt nem értem, mér nem tudok lopni? A Sneak-em 60, ehez jön 60 Chameleon és még miután próbálkozom elnyomok 1 láthatatlanságot is - oszt mégis elkapnak, még akkor is ha meg sem mozdulok, hanem ha elmegy vki elõttem úgy próbálkozok. Amikor alszik vki, akkor 5 esetbõl 1-ben nem veszik észre a lopást... Elmagyarázná vki, miért is vesznek észre?

Sir Quno Jedi
Pssszt! 😄

ChevyG work
jájjj, már itt is???!!!<#csodalk>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Sir Quno Jedi
Hát nem tom, de engem nem szoktak megsebezni a tornyok fehérnemûben sem. Szal. valszeg. igen.

Sir Quno Jedi
Mostanság az én karim is egyszál fehérnemûben/meztéláb rohangál és max. egy (dai)katanával. Néha meg csak simán puszta kézzel püfölöm a monsztákat, tök csúcs érzés. 😄DD

Az 100% resist és nem reflect, 100%resist is immunitást ad elementális varázslatok ellen? <#fejvakaras>

Sir Quno Jedi
Ja, csak akkor fejlõdsz igazán, ha kiállsz velük bajszotakasztani! 😄

Sir Quno Jedi
100% magicka reflect elég. Az meg breton+mundane ring-bõl összejön simán. Utána leszarhatod a tûzköpõ tornyokat jó magasról, akkor sem sebzik a popódat-e! 😄

Sipocz
Igazán éppen a Te általad említett enchant összeállítást szerettem volna elõadni😊! tehát 100 spell absorb+100 fizikai reflect😊. Az a helyzet hogy olykor úgy szólok rá magamra hogy ne tápoljak, ami van az jó és kész. Amióta e kari illusion-ból + destruction-ból meglépte az 50-es szintet meg sneak-bõl a 75-öt a legnagyobb kihívás az oblivioni aknák és "csudamód mindentlátó és pontosan lõvõ" tûztornyok, pedig volt már olyan termem a tornyokban hogy 2 db. Xivill....valami meg 2 db daedroth egyszerre. És most már megfogadtam a multkori tanácsodat is és nem "nyuszizok", bedarálom az összeset😊.

CS@
Ha tudod a spellt, de nincs engedélyezve az encsantolhatósága, akkor semmiképpen sem tudod encsantolni.

Sir Quno Jedi
Van is olyan gyûrû készen a gammában ami 150fire damage-t sebez a viselõjén másodpercenként. Ezzel tudják megöngyilkolni magukat akik nem akarnak beszélni egy vallatáson. És akkor is mûxik ha 100%-os fire védelem van rajtuk, (kipróbáltam 😄DD).

Sir Quno Jedi
Akkor meg más a gond. Ha tudod a varit, tudod enchantolni is. Az más kérdés, hogy ilyen varielszívás és hasonlók asszem csak töltetes tárgyba tehetõk soul gem-bõl, szal. pl. páncélba NEM. AZ túl táp lenne.

Sipocz
Így már értem, elég a fellelt cucc is akkor, nem überolom a gama defaultját.
Kicsi meglepett, talán nem is ez hanem a másodsorban említett "öld le magad enchantokkal"-szerü lehetõség, tehát amikor önsebzõ és sajáthátrány dolgokat lehetne ruhába bûvölni.

Sipocz
Az lehet hogy "füstöt pcs@", de birtoklom és használom is a két effektet (expert szint kell hozzájuk az meg OK.), tehát jogos lenne az enchanthoz, nyilván 100 alatt minden kevéske, de kizárni talán mégsem kellene.

CS@
Az általad is említett spell absorb és reflect(és még csomó minden), encsant lehetõsége, egyszerûen ki van kapcsolva az editorban, az okát nem tudom, de ha akarod, akkor egy mozdulattal visszakapcsolhatóak.

Sir Quno Jedi
Ott vannak a képek pl. Argonian-ról is.

Sir Quno Jedi
Csak olyan effekt rakható enchantba, amit amúgy el tudsz kazstolni, tehát legalább egy olyan varid már van a varázslatlistádban.

A 85%-os chameleon p@csafüst. Amúgy meg persze, hogy észerevesznek, ha rájuk lõsz, de ez csak annyit tesz, hogy detektálták a cselekedetedet, nem kell bexarni. Soxor oda is rohannak ahonnan lõttél/spellegtél, aztán mivel nincs ott semmi, megnyugszanak (és ráfogják a patikra).

Sipocz
Hát mitõl elf a drága ha nem a hegyes fülétõl??? elf->hegyes fülek, picit ki- és felfelé metszett szemek és kb. háromszög vertexekbõl összerótt sápadt arc. Vagy nem? (bár innen kezdve nemtom illik-é rájuk a "szépek népe" Tolkien-i fordulat?😊)

Mike
lesz olyan is, amikor nincs elf füle?
nekem inkább az kéne

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sipocz
Szjasztok!😊
Nemtom hogy csak az általam használt callsteed mod okozza-é de a lovászok a gamámba becsavarodtak. A jelenség az, hogy megyek ki a karámhoz a paciért és megrõkönyödve tapasztalom (nem egyedi eset mert eddig ráment a bravili és a leyawiini segédlovász is) a fazon elõkapja a fegyverét és nekiáll darabolni a lovamat, természetesen a közelben tartózkodó watch+a lovam+a karim ezen felháborodva leverjük. Biztos, hogy jogosan inzultáltuk a lovászt mert sem "megvagy" sem bounty nincs, viszont fogynak a lóápolók rendesen😞!

A Cironasium oltárainál rengeteg effekt hiányzik az enchantból, multkoriban póbáltam spell absorb-ot és reflect-et használni és egyiket sem engedi (nem lehet hogy korlát van mert 83-as a misztika osztályom és a "lélek" is 1600-as volt, daedra spider) holott fellelt tárgyból van spell absorb-os és reflect-es cuccom is. Ugyanakkor érthetetlen módon lehetne const.weeknest és saját magamat sebzõ demage-et is enchantolni ruhába-páncélba (ez biztos mazóknak ideális😊).

A chameleon-hoz: nálam az AI érzékeli a láthatatlanság illetve a chameleon használatát és nyomigálja a detect life-ot és támad is, sõt mintha az AI summonja ugyancsak átlátna ezeken az ellenfél detect-je alaján. Biztonságos, azaz összesen 85-ös a chameleon-om amit viseletbõl és kézbõl fel tudok rakni (amihez jön 94 sneak is meg a dungikba szokásos jótékony sötétség+mozdulatlanság), tehát nem is arról van szó hogy hipp-hopp átlátja a helyzetet.
Miért van az hogy virtuálisan elbukik a sneak-em akkor ha meghozom a summonomat? Amig a summon "él" addig azt jelzi hogy lát, pedig a frászt; ezek szerint a summon is "magamnak számit"? Meg az is érdekes, hogy bitonságos takarásból+sneak-bõl+chameleonból íjászkodok, amikor a vesszõ becspódik a kányába akkor kijelzi, hogy meglátott majd a következõ pillanatban jelzi hogy mégsem, a frászt hozza rám😞.

IC-tõl délre a Tower-tõl én eddig mindig megkaptam a powert (Mage, Thief csillagjegyû karakterekkel)

PiszkosFred
Igen? Akkor sorry, én úgy emlékeztem, hogy ha nem megfelelõ csillagjegy kövét próbáltam használni, akkor kiírta, hogy nem egyezik a csillagjegy és a kõ. Eddig csak egy karakterrel sikerült (asszem a Warrior jegyet, valahol délnyugaton), a többinél nem jött új power.

Ez a haj mod ez szuper lesz.

Új karaktert kell majd indítanom, vagy lehet a jelenlegi kinézetét buzerálni?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

A construction setben mintha úgy láttam volna hogy az invisibility nem enchantolható, valszeg ez is game-balance dolog mint a damage attribute spellek kivétele a játékból stb

Nem csak a saját csillagjegyhez tartozó kõtõl lehet új powert kapni, mindegyik szabadon használható

PiszkosFred
Ha megkeresed a saját csillagjegyed doomstone-ját, és a megfelelõ idõben használod, akkor kapsz egy új képességet.

Mike: de hamarosan kész lesz, ezek csak promo képek voltak a készítõ srác jóvoltából. #22709-ben a link, a többi képre. Várom már nagyon hogy kész legyen én is ;]

Mire jók a Birthsign doomstones? Most az uj lengyel interaktiv térképen találtam õket...

http://www.kettlebelledzes.hu/

Mike
ej de kár

PiszkosFred
Még nincs kész

bigapó
mikor járkálok a világban, feltûnnek különbözõ ikonok a térképen. alább már megtaláltam egy térképet, amin nagyon sok ilyen hely fel van tüntetve. Ezek függetlenek mindentõl, de ugye van köztük küldetéshez kötõdõ is. Ha ezeket korábban megcsinálom, mint ahogy a küldit felveszem, az jelent valami gondot? esetleg quest-bug-ot?
azért kérdem, mert általában nem megyek be minden barlangba, romhalmazba, de ha jó kis edzésben részesít, akkor sûrûbben bejárok majd😊

másik, ugyanígy jártomban-keltemben találok Oblivion-kapukat. Ezek szintén küldikhez tartoznak vagy olyanok, mint a barlangok, "küzdõterek"? tehát szabadon bejárható és bezárható? vagy csak akkor, ha küldibe adják?

The Matrix has you...

Sir Quno Jedi
Azért nincs invisibility tárgyban, mert az megszûnik, ha támadsz, vagy offenzívnak is felfogható dolgot varázsolsz. Így passzív tárgyban semmi értelme, mivel egy tárgy full láthatatlanságot adna és ha az nem szûnik meg, hiszen a tárgy továbbra is élõ varázstárgy, akkor az túl nagy táp. Fegyverbe asszem már rakható láthatatlanság, hiszen az töltetes.

Hi!
A Taking care of Lex küldiben(thieves guildnél) mit kell csinálni mikor a kovács megmutatta nekem h azt az oszlopot el lehet mozdítani?Mert kattingatok rá de nem történik semmi?
Mike
és hogy kell ezt a játékba betenni? vagy még nincs kész?