The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Pont ez a lényeg. Ha több HP-t akarsz, akkor püfföltetni kell magad heavy armor-ban, karddal verni szét õket, blokkolni, páncéltjavítani miegymás... Nõjön az ez STRENGTH/ENDURANCE, de az agility sem árt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jaja de mennyit számít?
Fontosabb mint a szkill vagy fele-fele részben számítanak?
Elég hülyén nézne ki egy agyonbádizott assassin, tisztára mint Rock a Skorpió királyban :/

koschwarz
ahogy észrevettem elég fontos szerepe van az erõnek abban, hogy egy ütéssel mennyit veszel le az ellenfél életébõl<#fejvakaras>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sipocz
Azért ennyire nem "szeretem" a skacokat, meg az emlitett face2face igencsak ártana ez "egyszálbél", törékeny elfkisasszonynak (28. szintjére kemény 180 HP) egészségileg😊!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Az erõnek mekkora szerepe van a Blade sebzésben?
Azért érdekel mert nem tudom hogy az assassinom erejét is fejlesszem-e vagy elég a 30-40 erõ ahhoz hogy egy ütésbõl 6x-el kinyírjon akárkit egy jobb karrdal?

Sziasztok!
A brumai Mágikus Céhben a céhvezetõnek kellene segíteni elõkeríteni J'skart.
Volanaroval szövetkeztem, hogy megszerzem a vezetõ könyvét és akkor segít. Nem is lenne semmi baj, de elõzõleg valamikor ez a könyvet meglovasítottam és talán eladtam. Szóval fogalmam sincs hol lehet, de a szobájában már nincs.
Ahhoz, hogy bejussak az Egyetemre mindenképp szükségem lesz az ajánlására. Mit tehetek ilyenkor, hogy találhatom meg?

Köszönöm!

http://sopronyi.photoshelter.com

Sipocz
Persze olvasgatni mindent érdemes, hiszen a TES sorozatra jellemzõ hogy a világ leírása könyvekbõl beszerezhetõ (ebben a részben már a pergamenek meg a levelek is segíthetnek), az a másik hogy a quest tárgyak tuti jellemzõje a "súlytalanság" (már fizikai értelemben) és az "értéktelenség" (már pénzügyi értelemben). Én a gyanusan sokat (vagy épp semmit) mondó irományokat a házam egyik tárolójában rakosgatom össze.

Sneakben az egyik mögé mész, belevágsz a karddal egy 6x sebzést és rögtön utána elnyomsz egy invisibility-t (elég a 30 másodperces is) kicsit arrébmész és vársz közben végig seakben vagy, föl-alá rohangálnak aztán elteszik a kardot és lenyugszanak.
Ha elrakták a kardot akkor már nincsenek tudatában a jelenlétednek szal újra használhatod a sneak attackot, egy zsúfolt termet is ki lehet így nyírni 😊

Sir Quno Jedi
Én vagy 170 könyvet elolvastam a statisztikám szerint.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

koschwarz
egyébként egy csomó könyvben hasznos infók vannak, bár hosszúak, érdemes elolvasni. illetve lehet hogy az összes könyvben hasznos infók vannak, csak én még nem vok azon a szinten, hogy hasznosítsam.

Sir Quno Jedi
Ha meg akarsz dolgozni a sikerélményért, akkor szemtõl-szemben lovag módjára, virággal fogadod õket!

Sipocz
A mostani 85-bõl 35 van enchantban (1 gyûrû+1 textil kesztyû) és ehhez jön 50 fejbõl.
Meg szo-szo nem árt ha a pokolfattyaknak is van némi esélye mert akkor mitõl tartana a halandó, ha nem is a szétgyakáshoz csak egy kevéske kínokozáshoz; így talán még a sigilia megérintésének pillanatában lehet olyan érzésem hogy "no ezért is megdolgoztam"😊))!

bigapó
ha már talált tárgyakról beszéltél..

amik a játékban elõfordulnak könyvek, pergamenek, van olyan köztük amiket érdemes magunkkal cipelni vagy teljesen felesleges? max elolvasni õket a guild-ekben, hátha adnak skillpontot?

volt olyan, hogy valaki az anyjának írt levelet, gondoltam hátha összefutok a címzettel és kell neki, ezért eltettem😊 de már sok ilyen cuccom van, ha nem kell eldobálom õket.

The Matrix has you...

Sir Quno Jedi
Õõõ, most kezdõkrõl beszéltünk. Én momentán mágiából is könnyen nyomom. Amúgy meg mi a frász kell még ezek mellé?!!

Kmarha
valaki tudna segíteni? A (Dark UI + MajorJims UI) módegyüttes kéne nekem, de a Tessourceról, az egyetlen oldalról, ahol megtalálható, nem tudom letölteni. <#violent>

Véletlenül nincs meg valakinek a gépén? és ha megvan megszánna, feltenné nekem valami tárhelyre?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

viszont így mást nem is tucc magadra pakolni,ezért ajánlatosabb inkább sigil stoneokból összeszedni

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Sir Quno Jedi
A chameleon-t simán össze lehet pakolni soul gem-ekbõl is:
szandál
nadrág/szoknya
ing/blúz
kámzsa
két gyûrû
és máris 100% felett vagy (még greater soul gem-ekbõl is)!

Sipocz
Igen, ezzel egyetértek. Szvsz. az 50-75-100 szinteknél kellene mestervizsga, ami megerõsíti a feat-et, hiszen ezek itt minõségi ugrások. Persze fejlõdjön tovább a skill és ha hatással van a számszerüség akkor hasson (pl. fegyverskill a sebzéshez vagy mana kedvezmény a varázslatokho), de a járulékos elõnyök csak a vizsga letétele után járjanak.

Sipocz
Amit sorolsz azok közül egyedül a chameleon hibádzik, mert azt most maxi 85-re tudom hozni. Csak selyem és brokát (fussa rá no!😊), huntsmanus cipellõ meg 95-ös sneak. Ezekkel egyelõre kiszúrnak ha sokan vannak egy kupacba, a magányos ellenfél az már nem is jelent semmit. Mondjuk meditálok egy 2. karin akinél az lenne a "szerepjáték" hogy közvetlenül nem ölhet mágiával (a destru osztály meg az absorb health kitíltásra kerülne (a fegyverbõl is!), sõt igazán egy "papot" szeretnék blunt only legfeljebb h2h) és kiváncsi lennék egy ilyen stílus mennyire lenne a számomra laza vagy szenvedõs (az utóbbit valószinüsítem😊.

tibor16
Muszály mer a Chameleon 100-hoz is most fogok menni a 3. sigil kõért (+ van egy 20-as gyûrû). A Snaek is csak 58, úgyhogy használnom köll a . láthatatlanságot.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Sir Quno Jedi
Egy szaros daedric dagger-rel is bõven 100 felett böksz (jó blade skill term.), ha megvan a 6x-os szorzó (a power attack-okról nem beszélve). Ehhez jön még mondjuk a +25mágikus sebzés, ha van a fegyverben és ha érzékeny rá a delikvens, akkor ez még duplán is számít. Így 2-3 ütés egy húzósabb szörny és megfelelõ speed/blade skill mellett ez kb. szempillantás mûve. Simán szitává lyuggatod a bõrét, még mielõtt feleszmélne. Ha még soul trap-ed is van fegyverben, vagy spellben, akkor a lelke is a tied lesz, nehogymá megússza a mocsos démonfattya! Halál a pokol sötét abominációira!

számold bele hogy õk érzékenyek a shockra,tehát több a HP

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

tibor16
Az alchemynél értem el egyedül, - ott nem kellett. Gondoltam, hátha kapok vmi pluszt ha megcsinálom, megcsináltam hát, oszt a mester asszonta - akkor yóol van és kész volt - nem kaptam pluszt. jól pofára estem.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Sir Quno Jedi
Akkor 100% chameleon, puha cipõ/szandál és semmi csillogó/zörgõ páncél (szal. sima ruha a legjobb). Soha a büdös életben nem szúrnak ki a daedric creature-ök sem.

Sir Quno Jedi
Nem kell mester a mesterfokhoz. Ez elég hülyeség, de ez van.

Sipocz
Persze ez jó egy-egy egymástól messze elhelyezkedõ dög ellen viszont ha karnyújtásnyira vannak egymástól akkor lefoszlik ott mindeféle láthatatlanság. Egyet még csak le lehet bökni sneak-kel meg invisi. de 3-at 4-et már nem, ráadásul egy átlagos dremora 25. szinten szvsz. 350-400 hp. (nekem 4-6 db. 80-as shockos touch) és kard meg skill legyen a talpán amivel mindez egy csapás😊.

Használj invisibility-t is ha a hátbaszúrogatás a hobbid 😊

Sipocz
Kérdés: nemsokára a kari 4-5 skillbõl elérheti a 100-at, automatikusan megkapja a mester feat-eket vagy szükséges vmi mestervizsgát tennie? Azért kérdem mert néhány NPC ajánlotta ilyen-olyan mester felkeresését és ezek a nevek questsorba is bekerültek.

Sipocz
Hali!
Valóban ölég kemény az élet 25-30. szinttõl az Oblivion síkján😊! Tegnap új összeállításu OG építményeket kaptam ajándékba 1 fõ+5 melléktorony, a nevekbõl a "Természeti katasztrófa" elrendezés adódott ki. Rohangáltam le és fel meg jobbra-balra mint töketlen mert a tornyok felsõszintjein nyitottam földszinti kapukat, amelyek új tornyokhoz és kapunyitásokhoz adtak lehetõséget és csak az 5. torony vitt olyan fõtorony galériához amelyik végsõsoron a pecsétkõhöz (zárókõhöz?) vezettek. A Sigillum Sanguis-ban 4 valkynaz egy kupacban várt és ebbõl az ucsó dög úgy kiütötte a karit hogy csak kuksiztam. Szerencsére a buli elején benyomigáltam pár idõre ható sajátfõzésü páleszt amelyek a lepihengetés közben is töltögették a HP-t rendesen. Egyszerûen nem tudtam olyan taktikát szabni hogy legalább ketten ne lettek volna rajtam, mind a 4 valky min.fegyvere a daedrichwarhammer és sajnos a summonjaim semmiféle ellenállást felmutatni sem tudtak.

Sir Quno Jedi
Sosem használok lötyiket. Egy az egyben le kell õket nyomni, szemtõl-szemben. Csak a saját erõdre/mágiádra támaszkodva (ez igaz a gyógyításra is), esetleg a fountain-ekre.

tibor16
hát tegnap megcsináltam 1 Obliviont - úgymondanám, leginkább Umbrában. Össz vagy 5 x haláloztam el. Az hogy kihagyom a lopakodás-fejbecsapós módszert, szóba se jöhetett. Igaz, inkább varázsló sem mint harcos a karakterem. Fõleg ott voltam bajban, ahol pl 3 deadra, ebbõl 1 fekezteköpenyes, 1 daedroth meg Clanfear várt 1 csapatban. Ebbõl volt vagy 4 terem. Ráadásul az elején hátbavágott az a lengõ karom is. Úgyhogy a végét, a sigilnél már a staffal oldottam meg. Az abszolút tanulság, hogy ölég drága így harcolni, annyi lötyi fogyott mint elõtte kb 3-ban. Paralyze nélkül meg nem sokra jutottam volna, az meg a silence varázslat igencsak yóól jött idõnként. hiába, a tiszta harcos kari, az 1 más világ...

itt legalább a varázslók se punnyadtak,mindegyik menõzhet a kocka hasfalával😊

bigapó
nem hiányzik, csak annyira még nem merültem el a dologban, hogy ez is kijöjjön. egyébként jó lenne, ha a legjobb dolgokat néha viszontlátnánk a késõbbi játékokban is, ötvözve😊 szerintem... 😊)

The Matrix has you...

ott viszont egy raklap más nem volt ami itt meg igen
ez legyen a legnagyobb hiányod a játékban😊

bigapó
mire gondolsz, hogy "azért még itt nem tartunk"? A Fable- The Lost Chapters játékkal nem játszottál még? ott igenis látványos különbség volt a hentelõk és a varázsszó-mormolók között...

The Matrix has you...

azért itt még nem tartunk
a kinézet fajfüggõ sztem

bigapó
külsõleg is látszik az egyes karakterek eltérõ fejlõdése? értem ezalatt például azt, hogy aki sokat kardozik, nagy páncélokat hord, az erõsebb testalkatú kell, hogy legyen, mint az aki lopakodik, íjjászkodik. utóbbi inkább nyúlánkabbb, inasabb kinézetre (szerintem). ezt most nem csak tõled kérdezem, csak errõl jutott eszembe.

The Matrix has you...

tibor16
nna, most épp eltettem minden csodafegyverem, csak 1 staffot tartottam meg a kivédhetetlen helyzetekre és teljes Umbrában és Umbra kardal megyek bezárni 1 kaput. Eddig a módszerem nagyjából ua mint a Tied, közel lopóz, fejbecsap valami varázskardal és kész. Így viszont egyáltalán nem fejlõdik az Armorom, úgyhogy rápróbálok erre a módszerre és meglátjuk...

Sanyix
Én kulcsokat szoktam lopni, fõleg olyan zárakhoz amiket nem lehet feltörni. Bár a 100-as sneak skillemet elsõsorban arra használom, hogy az ellenségek mogé lopózzak, és umbrával jól fejbecsapjam õket, vagy sündisznót csináljak belõlük az íjammal, miközben azt se tudják honnan jön az áldás 😊 van még rajtam egy 45-ös védelmet adó glass armor is ha véletlenül felkelne a nap és meg is látnának 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bigapó
köszönöm mindkettõtöknek. jó éjt😊)

The Matrix has you...

PiszkosFred
A térképre minden olyan helyszín felkerül, amelynek pozícióját (esetleg bejáratát) sikerült felfedezned. Ez azért kell, hogy késõbb bármikor vissza tudj térni a FastTRavellel. Bármelyik helyet felderítheted, kiírthatod. Kábé egy hét (játékban) múlva újra benépesülnek, vagyis ebbõl nem lesz gond. Ha találsz bennük olyan tárgyakat, amelyek vagy túl drágák, vagy furcsának tûnnek, esetleg egy nevesített ellenféltõl szerezted a dungeon mélyén, na ezeket célszerû megtartani. Ám a küldetéshez kapcsolódó bossok egy része csak akkor "kerül bele a barlangba", ha felvetted a küldetést. Vagyis nyugodtan kalandozz cska, de a talált cuccok között a "gyanúsakat" tartsd meg.

pl: már sokszor megtaláltam a DBsek mérgezett almáit az egyik erõdben, de mivel egyetlen DBs karakterem sincs, sokra nem mentem vele. Ha nem olvastam volna a korábbi interjúkat, amelyben Pete említi a mérgezett almát, akkor nem tudtam volna mi ez. De mivel nem általános, hétköznapi cucc, midnig megtartom, és a többi ilyennel együtt a házikóm egyik ládájában pihen.

Oblivion kapukat pedig én folyamatosan zárogatom, ha épp van kedvem hozzá, és kell esetleg újabb enchant, vagy kis pénzmag a lootból. Igaz, a fõküldetéssel még így közel 2 hónap után sem járok sehol ;] Legtovább odáig jutottam, hogy Martint elkísértem egy hosszú lovas út után a Blade bázisra. Egyszer majd folytatom, de mindig találok más elfoglaltságot a világban, mint az invázió leverése... Úgyhogy én zárogatom befele õket, bajom nem származott belõle, de ez nem mérvadó.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

CS@
Szerintem nem lesz belõle problémád legalábbis én még nem halottam róla, úgyhogy szerintem nyugodtan csinálj, amit csak akarsz, ha küldetéshez tartozó tárgyat találsz akkor azt úgysem tudod se lerakni se eladni. Úgy már jártam, hogy kiirtottam egy dungeont, ahova késõbb visszaküldtek, hogy öljek meg mindenkit, és amikor odaértem rögtön közölte, hogy a küldetés készen van.

bigapó
amire írom ezt, az alatti kérdésekben segítenél? szám szerint #22786

The Matrix has you...

tibor16
rájöttem, - nem rárakom a szöveget, hanem csinál 1 pergament, amit mellé lehet dobni - kár, hogy nem én választom meg a szöveget, meg hogy a térkép nem mutatja a pontot (asszem)

tibor16
van ez a jelzõfényes mod a Guiding_Beacons_V2.3 - - nem jövök rá, hogy kell a jelzõfényhez a szöveget hozzárendelni. Eldobom a jelzõt és utánna az irkával ráteszem a szöveget? de hogyan? - használja ezt vki? - mert nem lenne ostobaság, pláne, ha nem csak ezek a megadott szövegek lennének. Ha vki esetleg tudja, árulja már el... - elõre is köszi

TrIp
ugyanez a problem, csak nekem xbox joy van a gépre kötve... szal megoldást aki tud, az ne tartsa vissza! 😄

Pretorian
Nem tudjátok miért nem hajlandó a játék együttmûködni a jóféle Logitech-es Dual Action gamepadommal? Irányba tudok mozogni, de a kamerafogatást valamiért sehogy sem tudom megoldani. Köszi.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Az már a 18 éven felüli változata a "Real Oblivion" modnak. :-)))
koschwarz
ha a speechcraftom még magasabb lesz, akkor majd többet is tudok rotálni a tárcsán?

Sipocz
Hehe! kár hogy nincs a bribe-hoz szöveg, lehetne kérdezni: No mennyiért vagy kapható kislotyó?😊))