The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos, az elõbb leírt helyzet elég ritkán áll elõ, mert mi van akkor, ha nem laborkörülmények között szeretnéd fejleszteni a karid, de mégis szeretnéd kihozni belõle a maxot? Nos, erre is van lehetõség. A lenti példánál maradva, mondjuk azt vetted észre, hogy közeledik a szintlépés, mert mind az alkímia, mind a blade, mind a heavy armor képzettséged növekedett hárommal, tehát már csak egy kell valamelyik major skillbõl. Lõttek ilyenkor annak, hogy elérd a szintlépéskor lehetséges 5+5+5-ös bonuszt mindhárom tulajdonságra? Ugyan dehogy! A rendszer ugyanis összadja a major és a minor skillekben elért fejlõdést, tehát az 5-ös bónuszhoz kell a 10-es skillfejlõdés, de összesen. Tehát akkor is 5-ös bónuszt kapsz az erõre, ha csak a blade-et fejleszted 10-el, és akkor is, ha bladet mondjuk kettõvel, a bluntot öttel, és a hand-to-handet hárommal.
Tehát a példánál maradva: Elhatározod, hogy melyik skillel fogsz szintet lépni. Legyen ez a nehézpáncélban való jártasság. Ez azt jelenti, hogy a szintlépéskori 5-ös bónuszokhoz kell még: valamilyen erõhöz kapcsolt minor képzettségbõl +7 fejlõdés, ugyanígy +7 az inteligenciához kapcsoló minor skillekbõl, és +6 az endurance-osokból. Hiszen a szintlépést 3+3+4-es major skillfejlõdésbõl fogod elérni. Azaz ezeket a plusszokat a minorokból fogod összehozni, és így meglesz mind a három tulajdonsághoz tartozó képzettségekbõl a +10-es fejlõdés, azaz mindhárom tulajdonságnál meglesz az ötös bónusz szintlépéskor.
UI: ez az 5+5+5-ös módszer, mert ezzel lehet a leghatékonyabban kimaxolni a tulajdonságokat. Viszont van egy hátránya: a luckot nem lehet vele nyomni. Erre való a másik, az 5+5+1-es módszer. Ez azt jelenti, hogy két tulajdonságot max. bónusszal nyomsz szintlépéskor, és a szerencsét. A +1-el a luckot tudod nyomni, ugyanis arra nem fogsz tudni bónuszt szerezni. Egyszerûen azért, mert nincs szerencse által vezérelt képzettség a játékban.
A szintlépés lényege, hogy ekkor kapsz lehetõséget arra, hogy növeld a tulajdonságaid értékét. Ezek számos dolgot befolyásolnak. Az erõ pl azt, hogy mennyi dolgot cipelhetsz (asszem a max súlyhatár az erõ*5), valamint hatással van arra is, hogy mekkorát sebzel a fegyvereddel (blade, blunt) valamint pusztakézzel. Az inteligencia pedig, hogy mennyi spellpontod, magicád van, ennek alapértéke inteligencia*2. Aztán ott az állóképesség (endurance). Ennek is több hatása van, az egyik legfontosabb, hogy a HP-éd (a zöld csík, a játékban: health) mindig az endurance 1/10-vel nõ. A többi tulajdonságnak is van mindenféle hasznos szerepe.
Minden szintlépéskor három tulajdonságod értékét növelheted. Hogy mennyivel, az annak függvénye, hogy mennyit használtad a hozzájuk kapcsoló képzettségeket (skilleket). Egy tulajdonság egy szintlépéskor maximum 5-el növelhetõ. Tehát az ideális, ha mindhármat ennyivel tudod növelni (ez az 5+5+5 módszer). Mi kell ehhez? Az, hogy a tulajdonságokhoz tartozó képzettségek összesen legalább 10-et fejlõdjenek, amíg egyszer szintet lépsz.
Egy kicsit értehetõbben:
Mondjuk szeretnéd fejleszteni az inteligenciát, az erõt és az állóképességet egy szintlépés alatt, mindegyiket öttel. Major skillek között benn van mondjuk az alkímia (intelligencia), blade (erõ) és heavy armor (endurance). A legegyszerûbb, ha a szintlépéshez szükséges 10 pontos fejlõdést az egyikbõl hozod össze. Mondjuk a blade volt 30, fejlõdik 10-et lesz 40, és ezzel már szintet is fogsz lépni. Igen ám, de ezzel még csak egy 5-ös szorzót kapsz az erõre. Mit kell tehát tenned, hogy inteligenciára és az állóképességre is meglegyen? Fejleszteni kell az adott tulajdonsághoz tartozó minor skilljeid. Inteligenciához a conjurationt vagy a miszticizmust, enduranc-hoz pedig a kovácsolást vagy a blokkolást. És ezeket is összesen 10-el, tehát vagy a kovácsolást nyomod fel 10-el, és a blokkot egyáltalán nem, vagy mindkettõt öttel-öttel. És máris megvannak szintlépéskor az 5+5+5-ös szorzóid az erõre, intelligenciára és az állóképességre.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
azt hittem ez egy olyan dolog, amire figyelni kell mindneképpen, nehogy a játék végefelé az elsõ jöttment szörny egy csapással leüssön. szóval valahogy úgy képzelem el, hogy eddig kardot forgatni szerettem, mert sneak-bõl támadni, meg a destruction varázslatokat nyomatni. akkor tulajdonképpen ez a játékstílusom, így esik jól, így is fog fejlõdni a karakterem.
mindenesetre olyat sose csinálnék, mint egy-két helyen javasoltak, hogy álljak be a fal elé, ragasszam le a gombot, menjek el vacsorázni, aztán mire visszaérek, hipertápos lesz valamelyik skillem<#fejvakaras>#fejvakaras><#nemtudom>#nemtudom>
(A WoW is attól romlik el, amikor a Vérpistike klán napokat tölt el azzal, hogy kimatematikázza, hogy milyen cucc/buff/trinket/anyámkinnya kombinációkkal tudja leghatékonyabban lenyomni a Vérsanyika klánt.
Ez is egy játék, de ezt stratégiának hívják, nem szerepjátéknak 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
amennyiben mégis szeretnél többet tudni errõl, én is azt mondom, hogy ezeket olvasd át:
#22966-an említett Leveling oldal
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Character_Creation
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Efficient_Leveling
mágusnak ugye a spellek armadája,thiefnek a sneak attack,harcosnak a raklap HP
azért ha nem is tápolás szinten.a minor skilleket is ajánlott fejleszteni,sztem legalább feleakkora intenzitással,mint a majorokat
Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A lényeg hogy a szellemi-lelki-fizikális kondiciód és az egyes mûveleti (skill) jártasságod meghaladja a szintedhez kívánatos vagy elvárt mértéket, a veled azonos idõben a gamában fellelhetõ ellenfél felé tudjál nõni (ekkor vagy "tápos" karakter). Az ellenfeleid és a feladataid nagyjából a szintedhez kötõdnek valamint egy átlagos elvárást fogalmaznak meg a skilljeidbõl. Nyílván ha az átlag felett lesz a szintedhez mért tudományod és kapacitásaid (stat. értékek és az ebbõl szármatatott HP, mana, sztamina) akkor vagy nagyon lazán képes leszel megoldani a feladatokat (az öléstõl az ölelésig) vagy lehetõséged van a játék defaulttól felfelé eltérni a nehézségi beállításokon. Mivel mindezen fejlesztési lehetõségekhez a skillek fejlesztésén vagy képes eljutni ezért nagyon fontos a dologban hogy mely skilljeid kerülnek az un. major és melyek a minor kategóriába.
(tovább is van mondjam még?😊)
pl. egy extrém dolog->képzeld el hogy az elsõ 7-be berakod az összes általad soha nem használt skillt, ettõl még a minorban lévõ gyakran használtak nõnek és mondjuk pengével hadakozva eléred a 100-as blade skillt, a szemben lévõ még mindig veled pari 1. szintü ellenfél már attól lehal hogy elõrántod a kardodat😊)) persze ez azért extrém mert közben a kondicióid nem javulnak hiszen szintet nem lépsz, csak egy sarkított példa.
Használja valaki a "random item" fix-et? A pontos nevét most innen melóból nem tudom, de a lényege, hogy a mezei banditák (szinttõl függetlenül), nem mászkálnak glass meg elven cuccokban (csak fur, iron, esetleg steel, stb.)
Azért kérdezem, mert így nehézségeim vannak a master light armor trainer küldinél, ugyanis így az istennek nem esik "senkibõl" elven cuirass....
A másik, hogy a páncéljaik tényleg gagyik ezeknek a moboknak, de mintha a fegyverekre nem hatna a mod, ugyanis tömve vagyok varázscuccokkal, csak íjból háromféle van nálam - egy sima dwarven (ezt tudom ugyanis magam is javítgatni), egy +15-ös shockot adó 12-es alapsebzésû (juhúúú), és egy mindössze 10 lövetet tudó silence-es íj, melynek hasznosságát úgy hiszem nem kell ecsetelnem 😊)
Szóval, valakinak hasonló probléma/megoldás?
Köszi
DB
A ti kung-futok nem erős!
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Leveling
van egy csomó képesség, mint sneak, security, alchemy, block, stb. ezek fejlõdnek, ha használom õket. vannak azt ezt meghatározó fõ tulajdonságok, mint pl. a sneak-nél a stealth.
jáccok, jáccok, kapom a pontokat erre-arra a képességre, majd egyszercsak kiírja, hogy most már irány az alvás. mikor aludtam, a fõ tulajdonságoknál választhatok plusz pontokat. ha mindent jól értettem, akkor ez így van.
amit nem értek, az az, hogy ezt hogy tudom befolyásolni. pl. jó sokat harcolok karddal, meg sok tûzlabdát kilövök, növekszik a blade skillem, meg a destructionom.
-de mennyi ponttal kell növekednie ezeknek, hogy elküldjön aludni?
-mi van a többi képességgel, ha azokat nem fejlesztem (pl. még nem kotyvasztottam, egy pontot sem ment fel az alchemy)?
-miután felébredek, miért annyi ponttal növelhetek bizonyos tulajdonságokat, amiket felajánl?
-baj lesz-e az, ha valaha elérek egy 100-as szintet, de pl. egy csomó tulajdonságom, vagy egy csomó képességem a béka segge alatt van?
bocs hogy ilyen sokat kérdezek, de minél többet olvasok róla, annál zavarosabb nekem.<#zavart2>#zavart2><#worship>#worship>
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
szal ha kiteszek egy táblát hogy a H4512Z4 TV 25 ezer
és a pénztárnál 100, akkor 25-ért kell odaadni
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
-a heavenly megmarad mind ha megszerzed, a kapott infok szerint ez nem egy sitty-sutty mert ide kellenek a pozitív hírnevek, tehát ha mindent meglátogatod és megvannak a fame-ek akkor lesz 7 nagyobb powered
-a birthsing-es esetében a legutóljára touch-olt által adott power marad meg az elõzõ(ek) elvesznek
-összesen egy idõben tehát a doomstone-okból lehet 8 db powered, ami ezért nem rossz😊))
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
a heaven addig marad amíg"felül nem írom" egy másikkal, a birthsign pedig csak egy bizonyos ideig???
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ez kb. olyan, mintha vennek a 990ft-os dvd-k kozul egyet, aztan mikor kijon, h 5999, akkor az aruhaz megis ideadja 990-ert.
Endure, in enduring grows strong...
A konkrét kérdésedre a legegyszerübb válasz, hogy a börtönbõl kimenekitõ csatornában egy skeletonról lehúzod az elsõ páncélodat és örülsz neki mert még mindig jobb mint a rabruha és azon a szinten ez a legjobb páncél😊)!
(1) a doom stone-ok (pirosak), amelyek tovább bomlanak a birthsign (13 db) és a heaven stone-okra (7 db), ezek valamilyen naponta egyszer használható 0 manába kerülõ spellt adnak, illetve
(2) a rune stone-ok (zöldek - valamilyen bound itemet adnak).
a birthsign stone-ok felülírják egymás hatását, mindig a legutóbb meglátogatott szerepel a spellek között, ezért szerintem érdemes kiválasztani a neked leginkább megfelelõt, aztán már nem nagyon változtatgatni.
a heaven stone-ok mindegyikénél van egy fame határérték (10-tõl 70-ig), amelyet el kell érni mielõtt adja a belõle kinyerhetõ powert, de ennek megfelelõen ezek jobbak is, ráadásul ezek permanensen meg is maradnak.
(szerintem még egynek lennie kéne, mert ez így csak 20, s nekem úgy tûnik, hogy a 21-nek kitüntetett szerepe van ebben a játékban)
a rune stone-okból is további 3 fajta van
-Reman Rune Stones: longswordot és heavy cuirasst ad 5 percig
-Sidri-Ashak Rune Stones: íjat és és sisakot (light armour) ad 2 percig
-Hestra Rune Stones: tõrt vagy buzogányt és light armouros kesztyût ada 5 percig
mindegyik csak este hattól reggel hatig mûködik
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Magical_Stones
Próbálkozhatsz Umbra cuccainak megszerzésével, ha esetleg nem sokat tudsz róla írd be a keresõbe az „umbra” –szót.
#18825 –ben leírt Fixen kirakott dolgokat ismerem.
Valamint tudok még SilverDaggert a MemorialCave –ban és egy ApprenticeRetort –ot FortRayles –ben. Mivel ezek a cuccok a FinGleam kivételeével szinte minimális értéket képviselnek, így inkább alacsony szintû karakternél saját használatra van értelmük.
Ha a helyszíneket nem vágod, de a cuccok érdekelnek akkor, a HQ –n nézelõdve találhatsz linket interaktív térképhez.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Kezdésnek ajánlom az ICMarketDistrictben található TheCopiousCoinpurse boltban dolgozó Thoronir nevû kereskedõvel való bizniszelést. Egy összegben csak 800pénzt tud kifizetni, de ez egy jó ideig elég ennyi is, viszont nem túl képzett kereskedõ így elég jó áron eladható neki bármi, mivel szinte mindent megvesz.