The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CS@
Alternative Enchanting & Spellmarking

Különbözõ lehetõségek a varázslatok(spellmaking) és a varázstárgyak(enchanting) elkészítésére. Megvásárolhatóak az IC MarketDistrictben található MysticEmporium boltban tartózkodó Calindil nevû kereskedõtõl(idõnként újratermelõdõ készlet).

-Tekercsek: Használatukhoz nincs semmilyen követelmény, de csak egyszer felhasználhatóak.
-Varázslatok: A Spellmaking elsütéséhez legalább ApprenticeMysticismSkill(25) és 50magicka, az Enchanting -hoz pedig JourneymanMysticismSkill(50) és 100magicka szükséges.
-Varázsgömb: Bárhova elhelyezhetõ és megkötések nélkül varázstárgyak(enchanting),
valamint saját varázslatok(spellmaking) is készíthetõek vele.

csácsá, olyan mod nincs ami lehetõvé tewzi a lovas harcmodort???
Ja, félreértettem a kérdést sorry....

A patch-et próbálta már valaki?

Solid Snake
Esetleg Cheydinhal "tövében"?
Mor3llo
Thx azért.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
De ezeket az állatok a játékban HOL találom meg ?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Itt megtalálod:

Cheydinhal Petshop v15

bigfoot
felraktam a faqban lévõ nvidia drivert de a riva tunner nem nagyon támogatja,nem tudja esetleg vki melyik verzió igen?
az oblivionba mindegyik céhez tudunk csatlakozni?

Mor3llo
A 'Nagy Vita' félbeszakította a kérdésem, és ezért gondolom nem válaszoltatok.Tehát még1x:Fennt van az a mod, ahol lehet h állatom, mint kisérõ.Hol lehet ezeket az állatokat beszerezni ?

Na végre 😊

Solid Snake
<#buck><#eljen>
Egy kérdésem lenne egyik Questel kapcsolatban. Azért Spoilerezem ki, mert tulajdon képpen megcsináltam és nem akarom lelõni azoknak akik nem. De lehet másmilyen vége is és ezt szeretném megtudakolni:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az a Secret of Aylean (vagy mi). Amikor az Umbacano nevû gazdag ürgének kell gyûjtögetnünk azokat a szoborszerûségeket. Közben több dologgal is megbíz. Az egyik az hogy hozzuk el neki egy kért koronát, amit tulajdon képpen el kéne lopnunk a tulajdonosától. A tulajdonos csaj meg azt javasolja vigyünk el Umbacanonak egy másikat. Nos én megszereztem azt a másikat és azt adtam oda neki, nem azt amire vágyott (õ nem vette észre a külömbséget). A questsorozat végén a rituálénál, mikor beül a tronra és felveszi a koronát, kántál és jól meghal.
A kérdésem az, mi töténik akkor ha a jó koronát adjuk oda neki?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fejes021
pfhúúú ezer meg ezer bocs

http://www.panoramio.com/user/518310

Kmarha
LoL... <#banplz>

Elöször is te kérdezel olyant amit könnyedén el lehet olvasni hq-n de te nem találod.. és még õ nem tud olvasni?
másrészt meg fejes021 nem o21. <#lama>

Azért kösz, jót derültem.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

bauer15
nem tucc olvasni fejeso21 bauer15

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

bauer15
ok megtaláltam thx
és bocs

Fejes021
Mit nem talász te szerencsétlen?

Fejes021
Tök jó, hogy hosszú hosszú kommentekeen át azt fejtegik itt, hogy milyen láma néhány ember (már bocs). Erre kedves baurer 15 (és még sokan mások, ne vedd magadra baurer, te is csak egy vagy a sok közül) kérdez egy olyat amit le merek fogadni, hogy szépen ÉRTELMESEN benne van a quest logban, de amint látjuk az elõttem szólót fenn van obli HQ-n is.
Kész röhej.<#falbav>

bauer15
én nem találom adj linket

PiszkosFred
Uhhh, na ezt a poént majdnem a fejem és a monitorom bánta... 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

icewolf
Le van írva az Oblivion HQ-n... minek mondjam el...

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

bauer15
nocturnal -nál mien szemet kell visszaszerezni?
és honnan?
segítsetetek mert kéne az a törhetetlen lockpick

Sir Quno Jedi
- Apúúú, megnyomhatom ezt a piros gombot?!!
- Persze kislányom.
- Aúúúú, ez megharapott!
- A nyulak már csak ilyenek...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bucser
én RPG-vel 12 éves koromban találkoztam és úgy hívták, hogy AD&D<#hehe>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én is voltam kezdõ az rpg-k terén de nem tettem fel láma kérdéseket már akkor se. Pedig én se lehettem több 12 évesnél. Igaz akkor még nem is volt adsl meg kábelmodem meg szélessávú internet mindenhol.

Why so serious?

koschwarz
ez egy eléggé összetett játék, fõleg annak, aki egyáltaán nem ismerõs az RPG-ben (mint én), tehát érthetõ ha valaki kérdéseket tesz fel. de azt mindenkinek a saját jól felfogott érdekében meg kellene fontolnia, hogy mirõl kérdez, mert csak a saját játékélményét, a felfedezés örömét teszi vele tönkre.

amikor valaki minden egyes problémánál csak kérdez, de nem próbálkozik, neadggyisten gondolkodik, az nem is tudom miért játszik (vagy a való életben: miért él?<#hehe>). ez számomra ugyanabba a kategóriába tartozik, amikor valaki cheat-tel játszik egy játékot. semmi élvezet, csak végigrohan rajta, aztán jöhet a következõ warez-es gamma...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

icewolf
Ez tetszett...

Amúgy tényleg: Miért nem képesek használni a keresõt egyesek? Nekem ez abszolút rejtély... lehet hogy fentre kellene rakni, nem az oldal aljára?

Bucser
de a droidok örökké élnek😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sir Quno Jedi
Az átlag barom fogyasztómarhának nincs szüksége IT ismeretekre, annak kell egy start gomb azt örûjjön. Mi meg megmaradunk õskövületeknek. Csakhogy ez a gammák színvonalán is szépen kiütközött, mivel a (abszolút)többségben lévõ idiótákra kell építeni a bizniszt! Sajna ez egy természetes folyamat, remélem elõbb halunk ki, minthogy megérjük a végét...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sipocz
Pesze-persze, engem is el képes riasztani néhány dolog😊)! Sok esetben jelent talán problémát, hogy valaki ötlet nélkül ül hozzá játszani egy olyan gamát ahol tényleg szinte végtelenek a lehetõségek (jó persze maga a szisztéma bizonyosan korlátoz egy picit, pl. 1.kariszinten nem lehet nekiesni mindenkinek). Már a korábbi TES részeknél is kiderült hogy a net és bizony egy ilyen fórum is leszoktathatja a játékost a kreatív gondolkodásról, amire nagyon nagy szükség lenne. A legelsõ PC-s gamáimat valamikor a 80-as évek derekán még totálwarezben kaptam, kezelési útmutató (mégcsak angol nyelvü sem) nélkül, az internet nem csupán Mo.-on de másutt is csak gyermekcipõben és hiába volt valahol a távolban egy ismerõsöm akitõl kérdezhettem volna egyszerüen nem volt hozzá telefonom (nemhogy mobil még vezetékes iker sem); tehát maradt az hogy nyomogattam a billentyût (egér még a mesében sem😊) és figyelmet a 2-16 szinü (mert már volt ám cga monitorom is😊) kétdimenziós sprite-ok vagy ikonok mozgását a képernyõn és persze mindezt munkaidõ után bentmaradva a cégnél (mert akkoriban úgy volt hogy egy 4.77 Mhz-s PC 1 MB ram-mal és 20 MB vinyóval nem konvertibilis forintáron 800ezer-1millió forintba került->ez kb ma olyan 4-5millió forint lenne ami ugye már 6-10 gépbõl álló kellemes hálózat ára😊. Nem csupán kreativitásra voltam kényszerítve, de bizony jókora képzelõerõ is kellett hozzá hogy mindezeket játéknak fogjam fel. Persze senkinek nem szeretném visszasírni az õskort, de igazán egy windows-os alkalmazásgenrátort is csak az tud igazán értékelni aki programozott már asm-ben vagy basic-ben határidõs munkát és az Oblivion csak annak számára igazán "hátborzongatóan szép" aki játszott már a TSR ikonos rpg-ivel😊!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

hülék mindig vannak voltak lesznek
ezt egyszerûen el kell fogadni és kész

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

CS@
Annál egy fokkal valóban jobb, bár számomra azoknak a kérdéseknek a komolysága elég kérdéses, egyszerûen nem tudom elhinni, hogy valaki tényleg nem tudja elõvenni a fegyverét.

CS@
Igazad van abban, hogy beszúrhatna egy linket is,(jó ideig én is így gondolkodtam), de lehet, hogy egyszerûen csak nem akar.
Mert van ennek a dolognak egyéb káros következménye is: eltûnnek azok is, akiknek nem kéne. Kérdem én, hol vannak azok, akik a hülyék miatt vonultak el innét? Hmuda, haxor, tibor16, lassacskán Fred és még ki tudja ki (jut eszembe a te távolmaradásodnak nincs köze ehhez <#conf> <#smile> ).
Szinte a megjelenés óta tartanak a hülye kérdések ráadásul nem kis számban, így szerintem érthetõ, hogy egyeseknek már nincs kedvük se linkelni, se egyéb segítséget adni ezekhez. Talán már az is megérthetõ, hogy ezen hangulatuknak néha hangot is adnak.

Nekem is ez az elsõ TES játékom mégse kérdezek baromságokat. Igaz én már játszottam pár tucat rpg-vel. És ha valakit megszólsz mert 30-adszor is feltesz egy kérdést ahelyett hogy utánaolvasna akkor lehet legközelebb utánanéz de ha szó nélkül segítesz neki akkor azt fogja gondolni hogy nyugodtan kérdezhet olyasmit amire 1 perc alatt választ találhatna.
"Kérdés: valamelyikõtök nyomta-é már úgy a gamát hogy a kariszint és a céhek kimaxolása után indította meg az un. fõquest sorozatot?"
Én igen.

Why so serious?

Bucser
A kutya ott van elásva, hogy lehet sticky threadet csinálni egy egy témának itt viszont egy main thread van egy topicban és nincs külön fórum. Az SG-n a játékokkal és számtechel általában foglalkozó emberkék fordulnak meg és nem egy adott téma iránt kifejezetten érdeklõdõek. ÉS mivel egyetlen lehetõség a FAQ megszerkesztése (ami ugye megvan már baromi rég óta) és a banner elhelyezése és az emberek arra sem képesek, hogy rákattintsanak fent a képre mert azt hiszik az dísz és ha "basz*ják" leesik... NA és kb 24K hsznek jó ha a fele a játékról szólt és nem arról, hogy hogyan indul el és etc... ÉS ez SG-n belül nagyon jó arány!!!.. de ez minden sg-s topiccal így van nagyjából.

Úgyhogy szerintem türelémetlenség érthetõ mert aki a FAQ.ot csinálja nem azért fárad, hogy 150 ezerszer újra kelljen linkelni. azért van fent az a link.

UFF és OFF OFF😊

Bucser
nézegetem a TESS-t baromi állat kis modokat csináltak ehhez a játékhoz😊 Tiszta OFP😊 Ott is álandóan a modokat nézegettem meg tesztelgettem meg addonküldiket cisnáltam😊 a Community tartja igazán áéletbena gamet😊 kezdtem is gyorsan egy mystic elf ijaszt😊 (ugyis csak egy breton lovagom volt😄)

Sipocz
Halihó!
off
Néhány gondolat a TES-rõl meg e fórumról:
-Naccerû az, hogy ennyien érdeklõdnek a TES😮blivion c. gama iránt, szinvonalas alkotás, a hagyományok méltó folytatása , szval qrvajó😊) Óhatatlan, hogy azok is beszállnak akik a sorozat korábbi elemeit és így sajnos sem Nirn sem Tamriel világát nem ismerik. Nagyszámban lehetnek azok is akik ebbõl az egészbõl vmi. FPS-t látnak, illetve azzá silányítják. Ez nem kritika, hanem úgy látom tény. Szvsz. ez még nem baj. Nekik leginkább azt ajánlom, hogy a neten felelhetõ forrásokat -és mindjárt ezeken belül egy nagyon jó helyet is ajánlok, magyarul érthetõen beszélõt aminek innen is van linkje: az Oblivion HQ-t!!!!!!!- tanulmányozni kedveskedjenek. A tanulmányozás nem azt jelenti hogy elolvasom a questek megoldását inkább javallom ezt a világot nagyon szépen bemutató forrásmunkák (lefordított anyagok) elolvasását. Maga a játék jelentõs mennyiségben tartalmaz szintén a világ leirását tartalmazó könyveket, természetesen ezek veretes anglius nyelven íródtak de tudás-akarat-szótár szentháromság urrá lészen ezen is. Sõt ha már sikerült bejutni az Arcane Academia-ra akkor ott a skolárok bizony nem csak mászkálnak és nem érnek rá hanem nagyon jó kis elõadásokat tartanak bizonyos témákban (pl. tegnap elõtt a karim végigült egy elõadást a doomstone-ok témakörben, és ez frankón így volt😊). (pl. ha Kreeder44 elolvasta volna a gamában is fellehetõ "The origin of the Mages Guild" vagy vmi hasonló írást tudta volna hogy ezen a világon (Tamriel) a mágiával/varázslattal összefüggõ dolgok bizony-bizony a máguscéh irányítása alá tartoznak, még az olyan apróságok is mint egy fegyver mágiatartalmának helyreállítása.)
-Ha valaki lamer kérdést tesz fel, esetleg többször ugyanazt vagy mások is ugyanazt akkor azzal ez erõvel amivel elkülditek a ....-ba beszerkesztettek egy linket vagy utaltok vmilyen forrásra és kész. Ne szidjátok egymást, vagy ha tényleg ennyire stresszesek vagytok dumáljátok le priviben. Ha végkép nem megy leqrás nélkül akkor inkább ne válaszoljatok. Sajnos az SG játékosok fórumának ezek nélkül sincs valami jó híre (pl.:warez, spoiler.....). Sajnos általában mondhatjuk hogy a magyarnyelvü fórumok sajátja lesajnálás, leszólás,.... jelenség pl. ha meglátogatjátok a játék hivatalos fórumát ott is lépten nyomon találkozhattok ilyen kezdõt, lamert..... jellemzõ kérdésekkel, sõt ott még egy-egy ilyen kérdés külön jegyzést is kap és mégis ott nem csinálnak a népek ebbõl ekkora ügyeket, ha valami nagyon pancserság-butaság vagy roppant specó eset akkor nincs válasz és kész.
-Mindenkitõl elnézést kérve és választ eme szómenésre nem várva maradok tisztelettel Sipõcz😊)
on
Kérdés: valamelyikõtök nyomta-é már úgy a gamát hogy a kariszint és a céhek kimaxolása után indította meg az un. fõquest sorozatot?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Nekem az tetszett a legjobban hogy (nem pontos idezet) : "Kijottem a varosbol bal oldalt van egy bokor, most mit kell csinalni?"
😊

Ez így van. Bár még mindig jobb mint az ilyen kérdések, hogy hogyan kell elõvenni a fegyvert, hol van martin meg hasonlók.

Why so serious?

Bucser
én is majdnem megkérdeztem😄

CS@
Mit nem tud? Olvasni? Keresõt használni?
Elszakadni látszik a cérna a népeknél, teljesen érthetõ okokból.
Ezerszer felrakott unalmas kérdések, melyekre KB. 10-15mp megtalálni a választ a keresõ segítségével.

Timbo
Miért kell leoltani vkit ha nem tud vmit???<#szomoru1>

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Kmarha
szerinted hol lehet egy varázstárgyat feltölteni ha nem egy rohadt varázsboltban, vagy nevezd akárhogy is?

a helyi bolhapiacon vagy pedig az újságárúsnál? argghhh...

meg ne kérdezd hol találsz. ott a fõváros, ha nem találod meg, ne is játsz tovább a játékkal mert úgysem tudsz mit csinálni majd benne.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
persze hogy komoly

ez most komoly? 😄
Jagi
Srácos modban nincs ilyen?

IC mellett van északnyugatról egy gyanús bokor. Ott lehet tölteni a varázstárgyakat.

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Kreeder44
Sziasztok! Nem rég kezdtem el játszani és azt szeretném tudni,h mágikus fegyvert hol lehet újratölteni mert sehol sem találom.Elõre is köszi...
Sziasztok

icewolf
BÉKE!