The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Valahogy éreztem 😊 Úgyis megy a karakter image-éhez <#eplus2>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Segítsetek rajtam, mi tévõ legyek...
A Dark Hand utolsó epizódjánál járok, amikor a 4 fekete csukjással találkozom akok az eddigi küldetésadómat falakasztották és kibelezték, (Ö is ott lóg a szobában.) A leírások alapján õk egy szertartás keretében eltelebortálnak majd a Bravil-i Licky Old Lady szoborhoz, de nem teszik, már nepokat vártam, már fél napot aludtam, a 3:00 AM idõpontot már mindenhol megjártam, már pontban 3-kor voltam a szobornál is de semmi... hová kell állnom , kivel kell beszélnem hogy csinálják már azt a szertartást, vagy egy bugban estem el? Be vagyok öltözve a kapott fekete csukjába és ruhába. Mit csináljak, már úgy vártam a végét ér erre nesze , jól megkaptam. HEEELP!!!!
nehogy vegyél másikat! a shadowmere a jatek legjobb paripája

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

CS@
Szép is lenne, ha minden kereskedõnek 3570 pénze lenne.

Bucser
nem a játékban hanem az oblivion launchert elindítva...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fred, én belépek a játékba de nincs data file menüpont!A fõmenüben kellene lennie?Egyébként még nem raktam fel modot!
PiszkosFred
Tomb Raider sehol sincs a listákon, pedig nagyon jó kis játék lett, a korábbi részek után kifejezetten élvezetes és jó. Hiányolom is a listáról. Én fizetem a wowot lassan másfél éve, fizetem az Oblivion modjait, és ha össze kellene hasonlítani, akkor azt mondom, inkább fizetek 3500 ft-t havonta a wowért, mint 400 ft-t ezekért az Oblivion modokért. De hát megint más egy offline játékhoz kiadott modok helyzete, mint egy online világ folyamatosan fejlesztése és bõvítése.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Indítás után a data file menüpont alatt X-eld be, mint bármely modnál.

Kmarha
8-as szinten vagy, és még nem jöttél rá mi növeli a mannát, és még nem találkoztál normális eladóval?
A 80%uknál 8000 a max limit. 😄 IC-ben szinte csak ilyent találsz.
a mannát meg a .. hú, nem akarok hülyeséget mondani, de az inteligencia viszi fel. én nem használom a mágiát szóval nem biztos, de igy logikus. szerintem. Egyébként kiirja, fogj egy szótárat, és nézd meg.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Valaki tudna nekem 2 gyors kérdésre válaszolni?
Ha igen, elõre is köszönöm.
1. 8-as szinten vagyok, 210 a magicám, de ez mitõl nõ, ha szintet lépek esetleg?
2. Mért van minden boltosnak csak 3570 pénze? (nyertem az arénába egy 15000-es páncélt, és nem tudom eladni, vagyis 3750-ért nem fogom)
Piszkosfred, felraktam magyarítást de továbbra is angol a menü(tovább nem néztem)!Hogy érted azt hogy:"játék
indításakor a módok között X-eld ki a "Magyar Menü Mód v0.90beta.esp"-t."
???Holkell x-elni?kösz
SötétBarom
Most kaptam egy lovat a dark brotherhood csávótól, Shadowmere névre hallgat, az érdekel a Cheydinhal-ban kapható fekete lovak jobbak-é.. Épp most akartam venni egyet, erre adott..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

<#hehe>

bigfoot
<#mf1><#mf2> 😄
oké majd feldarabolom és megpróbálom😄

Fejes021
LOL!
Szal én úgy tom, hogy a lopott ló nem lesz a tied soha.
Lopott cuccokat ha beteszel egy ládába és kiveszed akkor megtisztulnak (legalábis nálam egyszer sikerült), bár egy lovat nehéz betuszkolni egy ládába, de egy próbát megér.<#nyes>

http://www.panoramio.com/user/518310

Kmarha
<#taps><#taps><#banplz><#nevetes1>

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

hátulról <#vigyor2><#eplus2>

bigfoot
ha lopok egy lovat akkor hogy hogy tehetem sajátommá?

Bucser
ja csak az oblivionert eleg egyszer fizetni a Wow-ert meg utana folyamatosan csengetnek a vasarlok havonta.. azert kicsit biztosabb profit mint az Elder scrolls-e...😊

Bocs az offért😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fejes021
Hát igen. Jön néha egy sláger játék (pl.: heroes5, oblivion, tomb raider) ami egy-két hétre beelõzi, de aztán már nem látni a toplistákon, míg a WoW ott csücsül már ki tudja mi óta.

Na, ezzel ezt fejezzük is be, mert ez elvileg Oblivion topik.

icewolf
igen. de idõrõl idõre az elsõ helyre löki magát vissza, ráadásul nem esett még ki egyszer sem asszem a top3-ból (!!!).

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

Fejes021
Ha jól tom a WOW az utóbbi idõben "csak" a top 10-ben van benne, de már rég nem az elsõ.

icewolf
Hmm, ez érdekes...
"
Ismét az Oblivion az élen!
(kommentek: 19)
Érdekes, hogy a The Elder Scrolls IV: Oblivion ismét feltornázta magát az elsõ helyre az amerikai PC-s játékeladási listán, így a World of Warcraft a második helyre csúszott vissza. További meglepetés, hogy a The Sims csak kétszer szerepel a tízes mezõnyben... 😊 Az alábbi lista a május 20-27. közötti adatokat tükrözik.

1. Elder Scrolls 4: Oblivion - 2K Games
2. World Of Warcraft - Blizzard
3. Heroes Of Might & Magic V - Ubisoft
4. The Sims 2 Family Fun Stuff - Electronic Arts
5. The Sims 2 - Electronic Arts
6. Guild Wars Factions - NCsoft
7. The Sims 2 Open For Business - Electronic Arts
8. Rise Of Nations: Rise Of Legends - Microsoft
9. Battlefield 2 - Electronic Arts
10. Age Of Empires III - Microsoft
"
-From GS Online

Offline vs Online RPG... Vajon meddig tudja sakkban tartani az Oblivion a Wow-ot? Hosszú idõ óta az elsõ játék ami meg tudja szorongatni a Wow-ot.

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

Sir Quno Jedi
Nem voltál félreérthetõ, csak én vagyok vittzes fijjú! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Félreérthetõ voltam akkor. Én már csak olyan begyepesedett régimódú hülyegyerek vagyok ;] aki angol nyevû rpgken nõtt fel, és akibe beleívódott az évtizedek alatt egy-egy tárgy, faj és kifejezés angol megfelelõje, ezáltal sajnos furcsának tûnik egy-egy magyar megfelelõje. Nem azért mert rossz a fordítás, egyszerûen csak számomra még mindig szokatlan. Emiatt persze lehet hülyézni és hülyének nézni, de én már csak megmaradok ilyen defektesnek ;]

A hab a tortán, hogy habár imádtam/imádom Tolkien könyveit, és messzemenõleg tisztelem Göncz Árpád bátyánk fordítását, de végig mosolyogtam a magyar neveken. Nem azért mert rosszak, csak azért, mert szokatlan volt "Baggins" helyett "Zsákost" olvasni. És így tovább.

Párom szokta mondani, hogy hülye vagyok, hiszen a magyar mesékben a Kerek Erdõ sem különbözik ettõl, de ezeket a magyar népmeséket így ismertem meg anno, sosem olvastam angolul, és sosem találkoztam vele angolul, vagyis így szoktam meg. Egy szó mint száz, emiatt a "megszokás" miatt nem szeretem a fantasy fordításokat és magyarításokat, de ez egyedül az én hülyeségem miatt van, nem a fordítókat és munkájuk minõségét minõsíti. Persze vannak vérlázító projektek is, de most nem arról van szó ;]

sejtettem, de nem voltam biztos...köszönöm
Fejes021
Mivel nincs rajta védelem, megy.

ez mûködik a "letöltött" verzióval is?
koschwarz
szerintem is illúzióromboló lehet egy rossz fordítás, ezért sem használok soha magyarítást. igaz, az angollal is elboldogulok<#vigyor2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sir Quno Jedi
Akkor neked olyan mod kell, amiben "lóngszórd" van és "fájörból"?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Ezért is írtam, hogy nem árt ha biztonsági lépéseket teszünk a mod használata elõtt. Sajnos az a faramuci helyzet van, hogy én minden filmet és játékot eredeti szöveggel szeretek, és egy longsword nálam az mindig is longsword, a "hosszú kard" nem fér bele a "lelkivilágomba", stbstb... ;] Ezért aztán ritkán használok magyarítást, max kalandjátékoknál, így ezt a modot sem teszteltem eddig.

Fejes021
Kösz Fred!
Egyébként ha valakit idegesít ha csak helyenként lát magyar szöveget, de többség angol, akkor ne tegye fel, mert van .esp file-ja, de ha nincs beixelve akkor is helyenként magyar marad.

PiszkosFred
Kész, kicikkezve a HQn. (szerencsére az itteni melós mailjeim között is megvolt a modocska)

bepe79
The Elder Scrolls IV: Oblivion English retail patches v1.1.511

http://www.3dgamers.com/news/more/1096485068/

Bug Fixes

* Fixed an issue with falling through collision in Fort Wooden Hand.

* Fixed issue with remapping controls in French, German, Italian and Spanish versions.

* Fixed issue with some shadows not lining up.

* Going to jail while equipped with bound armor or weapons no longer crashes the game.

* Fixed issue with bound weapons not dispelling properly after dismounting a horse.

* Fixed issue with player shadow being delayed after fast travel.

* Fixed infinite gold issue on some dead NPCs.

* Fixed issue with disease resistences that made it impossible to contract vampirism under certain circumstances.

* Fixed an issue where occasionally skills would not increase properly after you received an increase in a way other than skill uses like as a quest reward.

* Fixed issue where spells, powers and lesser powers were being improperly resisted when the player cast them on themselves.

* Fixed an issue where creatures and NPCs would not go into combat properly after being hit by a projectile.

* Fixed an issue with duplicating items and unequiping the bow.

* Fixed an exploit that allowed you to sell equipped items to a vendor more than once while on a horse.

* Fixed an issue with items reappearing in dead bodies after saving and reloading.

* Fixed crash when NPC with active light spell on them unloaded from memory.

* New Very Low Quality graphic setting available under Launcher options with improved support for low end FX cards (5700 and lower). To use this setting, go to the Launcher, select Options and click Reset to Defaults to allow the auto detect to check your system.

* Implemented SLI-mode optimizations on Nvidia cards, and Crossfire optimizations for ATI cards.

* Fixed a crash issue where loading a save would crash if the player had extra data on them.

* Fixed an issue for LOD art for city was not unloading quickly enough when exiting an interior.

* Fixed an issue where Aylied doors would not open when activated in Miscarcand.

Quest Fixes

* If you are permanently expelled from Mages Guild, you can now go back into the Mages Guild buildings.

* In The Siren's Deception, the door to Gweden farmhouse is prevented from locking too soon if player exits too quickly.

* In the Light the Dragonfires quest, player controls are prevented from being locked if player accidentally hits Ocato during the final battle in the Imperial Palace.

* In the Confront the King quest, fixed an issue where Mannimarco would occasionally stop fighting the player while the player's controls are locked.

* In Corruption and Conscience, fixed an issue if player got to Llevana's house earlier than expected and she would initiate trespass behavior rather than move the quest forward.

* In Theranis' Mistake, it is no longer possible to get multiple copies of Ahdarji's ring. Also, fixed an issue with player receiving Blood Price topic too early in the quest.

* In the Leyawiin Recommendation quest, it is no longer possible to bypass Kalthar in Fort Blueblood.

* In Revenge Served Cold, Corrick will now recognize when player had the jade amulet in their inventory if No Stone Unturned quest had been previously completed.

* In Infiltration, player can no longer kill Blackwood Company members and stop progress in Fighter's Guild.

* In Dark Brotherhood, if you kill fellow members and get kicked out of the guild, you can no longer continue to progress in the questline until you redeem yourself and get back in.

* In The Master's Son, the player now properly receives their reward when completing the quest.

* In Caught in the Hunt, fixed an issue where NPCs would not go into combat properly.

* In the Cheydinhal Recommendation quest, fixed an issue where Vidkun's body would disappear if you left the well.

* Getting disqualified from the first Arena match no longer blocks you from further matches.

* In Till Death Do They Part, the Count no longer rewards player with gold more than once. Fixed an issue with not receiving the Vampire Ashes topic if the player picked up vampire ashes before getting the quest. Fixed issue where Bloodgrass topic was not added if player finished the Main Quest before starting quest. Hal-Liurz will now follow player properly when asked about the cure.

* In Mystery and Harlun's Watch, the dead body you are supposed to find will no longer disappear from Swampy Cave if you cleared out the dungeon before starting the quest.

* In Blood of the Daedra, Martin will now recognize Spellbreaker as a Daedric artifact.

* In When the Vow Breaks, additional instance of Rockshatter are now prevented from appearing on Bjalfi's dead corpse after saving and reloading.

* In Paranoia, game no longer crashes when Bernadette Peneles exits the city while you are following her.

* For Clavicus Vile quest, fixed crash with giving or refusing to give Umbra to Clavicus Vile.

Plugin Fixes

* Fixed issue with saving your game while an actor is in a new interior cell created in a plugin, and re-loading the save game without the plugin.

* Fixed issue with loading previous saves with plugin that contains new base objects that are containers, NPCs and creatures.

* Fixed issue with linked pathpoints scripted to switch on/off that are modified by a plugin.

* NPC's companions no longer disappear when they fast travel with player to an exterior cell that is modified by a plugin.

* New scripted spell effects created in a plugin now work properly.

Suzuki Swift GL 1.3

bocs, elírtam, piszkosfred a helyes
Piszkodfred az tökéletes lenne!Lécci vhogy töltsd fel!kösz
PiszkosFred
Van egy részleges, (múlt héten kaptuk) amely a menüt és egyes elemeit magyarosította, otthon megpróbálom majd feltölteni. A gond az, hogy jelenleg nincs internetem otthon, csak modemes, amely erre nem igazán alkalmas.

Lenne, egy kérdésem, 8-as szinten vagyok 210 a magicám, de ez mitõl nõ, ha szintet lépek esetleg?
Hali!Valaki tudja hogy áll Oblivion magyarítása?Vagí vki nem tud hozzá egy félkészet esetleg otthon barkácsoltat?kösz
koschwarz
<#worship>

Reméljük 😊

Amúgy nekem nincs fent patch. És összesen csak két mod van ezen kívül. Color Map, meg ami a távoli textúrákat nagyobb felbontásúra cseréli le és így nem lesz olyan elmosott a talajtextúra. Ennek a neve nem jut eszembe. Nem akad össze ezekkel szerencsére. Indításnál X-eld be az új dolgokat amiket a NE 2.0 ad. Eléggé személyre szabható, hogy mi változzon. Majd meglátod.
koschwarz
hínnye, akkor felteszem én is, abból nem lehet baj. nekem eddig is tetszett a környezet, de ha ettõl még élettel telibb lesz, akkor nem lehet rossz. remélem kompatibilis a peccsel.

Azért tettem Bloom-ra, mert HDR-el ez a mod nekem túl színes. Bloommal viszont tökéletes számomra. Ráadásúl így van AA is, ami szintén nem egy ártalmas dolog. Erõforrást nem nagyon vesz el. Legalábbis szemre nekem nem tünt fel. Csak eddig alapból a Bloom + 4xAA sem volt ennyire gyors, mint most. Bár lehet az árnyékok kikapcsolása megdobta a program futási sebességét. A fû maxra tétele amúgy mindig kényes pont volt nálam, de itt a moddal még ez sem okozott gondot. Tehát inkább azt mondanám, nem elvesz, hanem dob is a teljesítményen a mod. 😊
koschwarz
ez a mod sok erõforrást vesz el, azért kellett visszavenni egyes beállításokból, vagy más oka van?

Van egy problémám: megkaptam az obliviont, de francia nyelven.<#szomoru1>
Mit tehetnék? Lehetséges hozzá angol nyelvû patch ilyesmi?<#conf>
Felraktam a Natural Env. 2.0-át. Visszaraktam a játékot Bloom és 4XAA-ra. A külsõ & belsõ árnyékokat levettem teljesen, a fûkirajzolási távolságot visszaraktam maxra. A játék végre élvezhetõ sebességgel fut. Nem hittem a szememnek, milyen gyors lett. Kár, hogy már nem érdekel annyira, mivel úgy érzem 110 óra elég volt belõle. Ha másik karit is indítanék a világ, a szörnyek, állatok tökugyanazok. Emiatt végigjátszani egy harcost a céh küldetésekkel, nem tudom megéri e. Az csak olyan A-B, B-A pontok közti utazás, de annak értelmét nem nagyon látom. Ennyi volt az Oblivion számomra.
Hol vettél észre hibát a natural Enviroments-ben? Nekem tökéletesen mûködik, vagy csak nem tünt fel valami? Mondjuk a peccs óta csak vámpírbarlangokban csatangoltam, vizet nem láttam azóta....

Kipróbáltam peccset, néhány mod inkompatibilis vele, pl Natural Environments 2.0, Elven Cartographers, és még pár vizuális mod<#csodalk> Remélem vmivel orvosolják ezt!

grebber
Ez az 1.1-es patch odatesz rendesen kemény 1.2MB 😄

Next PC upgrade: 2022