The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CS@
Kész van már?
Amúgy #19487

imperial dragon armort hol?could round temple?ki adja,martin halott,asszem jafre is???HELP/hq nem részletezi.
hi az imperial dragon armor-t HOL veszem Át?
Sorry, de volt egy link valahol az Oblivion manual HUN pdf file linkje..de merre? 😊

Bucser
köszi sikerült😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

CS@
Varázsló karaktereknek a Destruction mellett én még nagyon ajánlom a Restorationt is mellyel akár az Alchemy is kiváltható.

100as Destruction –al a 100Fire+100Cold+100Shock Target –el 245magicka –ba kerül.
100as Restoration –al a 100FortifyIntelligence+100FortifyMagicka 3Sec –re 16magicka –ba kerül.

Mivel 16magicka szinte mindig van(ha nem akkor meg ennyi gyorsan visszatöltõdik) így az alsó segítségével bármikor elsüthetõ a felsõ. Persze ügyesen kell csinálni, ajánlott mindkettõt valami quickba berakni, mert az alsó elsütése után csak 3mp van a felsõ elsütésére, mert utána lõttek az extra magickának. A felsõ természetesen nem szentírás az tulképp bármi lehet, de az elsütése ne kerüljön 300nál több magickába. Ha elég gyors vagy, akkor az alsónál is meg lehet próbálkozni a 2Sec –el.
Az egészben csak az a szívás, hogy a Restoration az egyik legnehezebben(ha nem a legnehezebben) fejleszthetõ skill a játékban.

CS@
Weaknessbõl a fire –t tudom, hogy a MysticEmporiumban vettem.
Elementális támadó spellek közül a fire –t már kezdésnél megkapod a cold, shock szinte bárhol beszerezhetõ, aztán ezekbõl „összespellmarkolható” bármi.

Esetleg tudom ajánlani az OblivionEncyclopedia –t ebben sok hasznos dolog mellett a spell menüpontban szinte minden spell beszerzési helyét megtalálod.

bigapó
a weakness to xy spell-eket és amit te írtál, azokat az Akadémián lehet megtalálni/tanulni? oda még most jutottam be, éppen a magic staff-om után járom a lábam😊

The Matrix has you...

bigapó
pedig direkt megnéztem a nevét, erre elírom<#idiota>

The Matrix has you...

bigapó
az a mod amivel az ablakokból fény szûrõdik ki esténként, az is ilyen bemásolós? az ilyenek bekavarnak a mentésekbe? vagy semmi közük hozzá?

The Matrix has you...

armageddon666
nem nyitja meg nekem a FAQt :S

@

PiszkosFred
archivevalidation.txt-be nem kell bemasolni a megadottakat? (sok textura modnal igy keltik eletre az uj felszineket, esp hianyaban)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bucser
A qral féle texture pack 2-t valakinek sikerült életre keltenie?? Vagy csak bemásolom a meshes meg texture könyvtárat a data-ba?? Ugyanis esp nincs hozzá.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PiszkosFred
Na igen, csakhogy a végleges játék kapcsán az AI erõsen le lett butítva. Ezek a példák, ha jól értettem, akkor azok a szituációk, amelyeket a tesztelés során tapasztaltak a devek. Ilyen pletykákkal és beszámolókkal tele volt a hype idõszaka, de a végleges játékban már kevés nyoma maradt. Vagy legalábbis kevesebb, mint várta azt az ember.

CS@
Lehet, hogy kishitû vagyok, de amíg nekem valaki meg nem mutatja, hogy hogyan lehet rávenni egy NPCt arra, hogy söprögessen, addig én nem hiszem el, hogy tudnak söprögetni.

SötétBarom
Hát nemtom.. Ennyire kemény lenne az AI?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Lényegesen kevesebb a súlya és a Glass 100-as light armor szkillen kb ugyanazt a védelmet adja mint a Daedric heavy szintén 100 szkillel.

Amíg el nem éri a 100-at az armor szkill addig a light kevésbé terheli le a játékost a heavy viszont több védelmet ad, kimaxolva a szkilleket viszont mindkettõ tökegyforma, ugyan az a védelem (asszem 85) és mindkettõ súlytalan lesz.

Bucser
Olvasgattam a wikipedia-t (Az oblivionnak és az egész TES-nek elég hosszú cikkszava van ott róla😊 az AI tesztelésrõl néhány dolog😊

According to interviews given by the developers, the following are examples of unexpected behavior discovered during early testing:

- One character was given a rake and the goal "rake leaves"; another was given a broom and the goal "sweep paths," and this worked smoothly. Then they swapped the items, so that the raker was given a broom and the sweeper was given the rake. In the end, one of them killed the other so he could get the proper item.
- In another test a minotaur was given a task of protecting a unicorn. However, the minotaur repeatedly tried to kill the unicorn because he was set to be an aggressive creature.
- In one Dark Brotherhood quest, the player can meet up with a shady merchant who sells skooma, an in-game drug. During testing, the NPC would be dead when the player got to him. The reason was that NPCs from the local skooma den were trying to get their fix, did not have any money, and so were killing the merchant to get it.
- While testing to confirm that the physics models for a magical item known as the "Skull of Corruption," which creates an evil copy of the character/monster it is used on, were working properly, a tester dropped the item on the ground. An NPC immediately picked it up and used it on the player character, creating a copy of him that proceeded to kill every NPC in sight.
- In one test, after a guard became hungry and left his post in search of food, the other guards followed to arrest him. The town people looted the town shops, due to lack of guards.

Hello egy láma kérdés következik:
Mi az elõnye a light armornak a heavyvel szemben?

Valakinek megy a MultiTES4 ( < multiplayer) nevû módocska? Vagy egyáltalán megvannak a fájlok, mer nekem nincs meg az egyik. Küttem is egy ímélt, csak elküldik a hiányzót?!

CS@
Hát én maradok a jól bevált 100Fire-100Frost-100Shock Targetes Spellemnél.
Bár vannak néhányan, akik még a másodikat is kibírnak belõle, de nem ez a jellemzõ.

A weaknes is "érdekes" szpell lett mert ahogy észrevettem ha két különbözõ nevû de lényegében azonos erõsségû weaknes magicka spellt ellövök rögtön egymás után akkor a másodiknak már jóval nagyobb az ereje mert a hatásuk nem összeadódik hanem az elsõ spellel létrehozott állapotot veszi alapnak a második, elég brutál spell kombókat lehet így összehozni

Bár tudja a franc, sztem hülyeség volt bevezetni hogy a resist magic az elementáris spellekre is vonatkozzon :/

Használd a weaknes to fire spelleket is

Dread zombie nem daedra. :-)
Sajna a legegyszerûbb az ilyen dögöt agyonverni valami jó nagyot sebzõ fegyverrel. Odamész ráversz egyet, ellépsz mikor üt, aztán megint megcsapod.

A tûzvarázslat meg sokat nem ér, ha egyszer van varázslat ellenállása (resist magic), mert az lazán lecsapja a tûzvarázslatot. A tûz ugyan jobban sebzi a kis szörnyikét, de ahhoz ugye át kéne ütni a mágiaellenállását. Ha gyorsan akarod kinyírni, akkor tûzsebzést produkáló létyót keverj. A mérgekre immunis, de ez nem méreg ahogy észrevettem.
A kedves kis jószág emellett lassan de biztosan regenerálódik is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ChevyG work
4x 9800proval nyomom (se, tsak normális driverrel) és simán megy

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
<#banplz>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

bigapó
Hali!

Tegnap összefutottam egy szörnyedvénnyel. Daedra Zombie a drágaszág neve. enyhén szólva kiakasztott. ütöttem-vágtam mindenfajta fegyverrel és varázslattal, de nem tudtam kinyírni!! most olvastam az OBHQ-n, hogy a tûzzel szemben gyenge. na hát Én azzal is lõttem, de nem nagyon ártott neki. mi használ ellene? meteoresõ? 15-ös szintû vagyok, 135 a manám. milyen tûzvarázslat fér ebbe bele?

The Matrix has you...

ZaJanga
sztem a 7000-es Radeon kevés lesz.asszem az eleve csak DX 7-es tehát a kép eleve ocsmány lenne.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
a lapja csak 4x -es...az hogy kell e neki azt kérdezd meg tõle :-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Bucser
Mert a radeon 7000 abszolút nem támogatja a shadereket a vizet viszont shaderekkel jeleníti meg a game.

SD456
512 mb memória van😊 most megpróbálom az oldoblivion nevû kis progival. Hátha

PS3 ID: SDani456

Ez inkább memóriahibára utal, nem a videokártya okozza.

SD456
Sziasztok!

Most a gépembe egy Ati Radeon 7000-es videókártya van. Lehet, h azért ír hibát mert régi a videókártya de nem tudom. Kép01 A következõ képen van a hibaüzenet amit ki ír. Ha valaki tudja miért van ez akkor írjon!

Elõre is köszönöm!

armageddon666
de 8x AGP kell neki nem? 4x nagyon kevésnek tûnik :S

@

SD456
Köszönöm a segítséget!

ZaJanga
jó hozzá az S3 trio 64 is

egyébként meg 6600 gt bõl van AGP-s és PCI-E -s is.
tehát igen

SD456
Sziasztok!

A gépem:
-MSI 845E Max HT Ready
-Intel Celeron 2.0 Ghz
-512MB ram 433 DDR
-Lan kártya és integrált hangkártya.
-6 PCI port
-1DB 4x AGP port

Ehez jó a Nvidia 6600 GT?

SD456
Jó. Azt megnézem. Köszönöm a segítséget!

PiszkosFred
25bõl egy 6600gt-t már tudsz venni újonnan.

CS@
OFF:
KB.:2-3hónapja nem foglalkoztam ezeknek az árával, de gondolom egetverõ változás nem történt azóta. Természetesen minél jobbat vegyél, mondjuk ezt némileg behatárolja az általad említett ár. Nem mindegy, hogy újonnan vagy használtan. Viszont, ha nem ATI, akkor nagyjából egyértelmû, hogy törekedned kell legalább egy 6600GT beszerzésére. Esetleg, ha találsz(szerintem nem) a különbözõ hirdetéses oldalakon olyan elvetemültet, aki ennyiért megválna egy sima 6800tól akkor meg azt.

SötétBarom
Quad SLI 7900GTX...

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Bucser
A NASA clusterekre bontott Leszállási röppályákat és bolygófizikát elemzõ önálló feladatkiosztással rendelkezõ rendszere😊

szucsy89
nem tudja valaki hogy mi az oblivion optimális gépigénye?
SD456
Sziasztok!

Nem ment Win 98 alatt😞 De mostmár XP-m van. És azért nem ment eddig az XP mert a Ati Radeon 9600 videókártyám tönkre ment😞 Most egy régebbi gépembõl egy Nvidia Riva TNT2 model 64-es videókártyával futt a gép. De az Oblivion nem fut természetesen. Valaki tudna tippet adni, h milyen videókártyát érdemes venni ehez a nagyszerû game-hez? (Nem ATI! és max 25.000 FT-ot tudok rá áldozni) Az eddigi válaszokat is köszönöm!

És elõre is a többit!

wesker24
ahhhhhhhh az teljesen kizárt hogy elmenjen Win 98 alatt de egy próbát szerintem is megér
PiszkosFred
Félõ, hogy kell neki az XP, de egy próbát megér. MIndenesetre készítsd fel magad arra, hogy nagy valószínûséggel nem fog összejönni.

armageddon666
thx 😄 nme emlékeztem már a nevére... egyet találtam eddig (azt is véletlen) amit aztán elhasználtam (véletlen =))

@

SD456
Sziasztok!

Nekem most szarkodik a gépem. Most Win 98 SE van rajta. Ezen be lehet indítani ezt a nagyszerû játékot? Ha valaki tudja segítsen!

Elõre is köszönöm!!!

jó, kössz