The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha egy kicsit többet öltek volna a storyba vagy csak felét hozzák a Fallout new vegas többszálú történetvezetésének már az év rpgje lehet volna így csak az év játéka lett anno. Tény megérdemelten.
"The trees move. Do you not see it?"
bedobsz két általad sûrûn használt képességet major-ok közé, egyik legyen restoration, mert baromira lassan fejlõdik és nem árt trainelni, másik blade mert legjobb harci képesség. ezeket fejleszted rendesen.
másik 5 major pedig olyan, amit vagy szinte soha, vagy más mágiával kombinálva, alacsony szinten használsz, erre legjobb jelentkezõk Speechcraft (mert soha a büdös életben nem kell használnod), Marksman (mert kaki), Mysticism (mert soul trapet simán hozzá tudod dobni egy sebzõ spellhez), Conjuration (mert 50-es elég idézéssel töltetek feltöltéséhez, még ha más spellel is kell kombinálni), esetleg Alteration (Feather hasznos, de olcsó, és nagyon jól lehet kombózni), valamint egy másik fegyver képzettség (blunt/hand-to-hand), bár az meg tud szívatni +5-os erõmódosító elérése szempontjából. ebbõl válaszd ki a neked szimpatikusakat.
szintlépéseknél meg annyi, h figyelj h legyen meg +5-os módosító - avagy amelyik statot fejleszteni akarod, a hozzá kapcsolódó skilleken legalább 10 pontot növelj, és... ennyi.
ez a legjobb módszere a gagyi fejlõdési rendszer "körbetáncolásának" - ettõl még ugyanúgy ott marad, csak idõvel a te karaktered lesz egyre erõsebb, nem pedig szélmalomharcot folytat táposodó ellenfelek ellen.
Csak engem idegesít fel az amúgy jó játék elcseszetten szar fejlõdési rendszere? Nincs erre valami gyógymód?
Rákeresek erre a "no guards"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
megoldást. Hiába nyuvasztok meg valakit úgy hogy semmi szemtanú
nem volt ahogy kerülök-fordulok egybõl lekapcsol egy városõr-légiós.
Erre nincs valami mod vagy javítás??? Mert nagyon idegesítõ...
Képeket hogyan lehet kimenteni a játékból???
Kérem segítsetek ha tudtok!
Veszel/lopsz egy mozsarat (egyet már a kezdõ dungeonban is találtál), kézbe veszed, megnyílik az alkímia menü. A nálad lévõ összetevõk (növények, kaják) közül kiválasztasz egyet és keresel hozzá megfelelõ párt. A második összetevõ kiválasztásánál eleve csak azok jönnek fel az inventoryból, amelyekkel tudsz valamit készíteni az elsõvel együtt.
Eleinte ne valami konkrét löttyöt akarj készíteni, hanem készíts olyat, amihez van összetevõd, add el vagy használd fel. Fejlõdik a skill, pénzt termelsz, megtanulod mi mire jó és mellékesen csökkentheted a nálad lévõ cuccok össztömegét is, ha a nehezebb (káposzta, dinnye, sajtkorong...) cuccokból készítesz löttyöket. Késõbb már egy alapanyag kétféle tulajdonságát is ki tudod használni, változatosabb, erõsebb létyókat tudsz készíteni.
Az alembic, a calcinator és a retort az adott lötty különféle tulajdonságait gyengíti vagy erõsíti, ha van.
Alembic: a negatív hatást csökkenti idõben és erõben.
Calcinator: erõsíti mind a negatív, mind a pozitív hatásokat.
Retorta: erõsíti a pozitív hatásokat.
avagy:
ingame max a tutorial magyarázza el neked.
Amúgy eddig karddal lopóztam embör mögé azt rácsaptam, de most, hogy nem mindig vesznek észre miután arcon lövöm õket, kezdek áttérni íjra 😄
bár ha íjászkodsz, akkor tippre ezt már megszoktad <#gonosz1>#gonosz1>
UESP wiki-s alkímia kalkulátort próbáltam még, csak azt hittem vannak ingame is receptek
De ha tudsz angolul egy kicsit ez nagyon jó összefoglaló.
UESP
Mindenképp kell szerezni magas szintû alchemy felszerelést az biztos, novice nem elég. Hát speciel nem szoktam keresgélni, a beépített kalkulátorral próbálkoztam mindig csak 😊 Így ebbe nem tudok segíteni. de néz körül az Oblivionnal foglalkozó wiki oldalon, vagy írd be angolul a guugliba konkrétan a kulcsszavakat az szerintem dob ki találatokat.
Vagy esetleg Alkímiához valaki valami ? Mert nekem ez így eléggé elvont, hogy katt a mozsárra és pakolj bele valamit 😄 Valami recept esetleg van ingame ? (neten én is találtam alchemy calculatort, de az nem az igazi :/)
Magam részérõl ezt használtam. Ez kifejezetten rp-sek részére készült.
TRN one of the gang
Van viszont egy olyan problémám amire eddig még nem találtam
megoldást. Hiába nyuvasztok meg valakit úgy hogy semmi szemtanú
nem volt ahogy kerülök-fordulok egybõl lekapcsol egy városõr-légiós.
Erre nincs valami mod vagy javítás??? Mert nagyon idegesítõ...
Képeket hogyan lehet kimenteni a játékból???
...ha jó lenne a BBB mod raknák fel egy-két "félistennõ" képet 😄
Pld. Mikor meglátják a banditák összemarakodnak
rajta hogy kié legyen a BÖGYÖS MACA...HA HAAA!
Ilyen modot még én sem próbáltam. A többivel is csak
az a bajom hogy a bõség zavara fog el tõlük.
Felrakok vagy 40-50 félét és utána meg jól összegabalyodnak.
Volt már olyan hogy két különbözõ épület került
egymás tetejére 😊 Na meg az Akatosh sárkány az nálam
nagyon megkergült 😄
Ami viszont tökélesre sikerült az a MAGYARÍTÁS. Én legalább
is hibát nem találtam benne és még a könyvekben található
mondák - versek is nagyon szellemesen lettek lefordítva.
Na mindegy én azért lehet hogy letöltöm ezt a BBB témát.
...és hogy védik meg majd magukat...? Hmmm...mondjuk a
meztelen combjaikkal fogják megfojtani az áldozatukat 😄
A BBB mod honnan tölthetõ? Valaki próbálta e már?
Már elég régen játszottam az Oblivionnal de ez
a " BÖGYÖS MACÁS" mod elég brutális 😄
úgyhogy ki kell próbálnom!
- ez tévedés a részemrõl - Umbacano házát gondolta ennek a Camorannak - elkereszteltem - sorry
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Mellesleg rájöttem, miként került a kulcs ami elindította ezt a küldit, hozzám. A fõvárosban unalmamban betörtem ennek a Camorannak az otthonába, és elcsentem. Már játszottam korábban (talán 2006-ban) a játékkal, de nem emlékeztem rá, hogy ez az alapszálban benne van.
Az is jó lenne, ha erre van mód, ha a Weynon apátsági mentésbõl, valahogy, ki lehetne szedni, törölni, ezt a Kémek c. küldetést... Erre nincs lehetõség, nem tud errõl valaki?
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
A gondom, amikor a Kvatch-i kaput bezárom, és visszamegyek Martinnal az Weynon apátsághoz. Egy szekta - magyarul Mitikus Hajnal, megtámadta Jauffre-t. Miután rendezõdnek a dolgok, Jauffre egyfolytában azt akarja megtudni, a Mitikus Hajnal szekta vajon ellopta-e a királyi pecsétgyûrût. Gyõzõdjem meg róla. De hogyan? Martin nem ül velem lóra, ha visszamegyek Jauffre-hoz, õ meg ugyanazt kérdezi. Már megpróbáltam mindent, - elmentem a fõvárosba, megkerestem Ocato-t, a nagytanács elnökét, elmentem a palota templomába - hátha ott kell valakit megkérdezni - meg van-e az ominózus gyûrû. Megpróbáltam utána járni ennek a Kémek c. a Mitikus Hajnalt felgöngyölítõ küldetésnek, de mivel ez a küldetés csak miután Martint elkisértem lovon, aktiválódik, a szereplõk meg sem jelennek.
Szóval, az is lehet, ott a Weynon apátságban kellene tennem még valamit, vagy valakivel beszélnem kellene, - csak nem tudom mi a teendõ... Tud esetleg errõl valaki valamit. Kellene egy kis segítség...
mondjuk ehhez képest meglepõen koherens lett.
Scientia potentia est.