The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A jártasság számít. a nyílt típusa, használtál mérget rajta ilyenek. És perce a nyílazáshoz tartozó képességek is fontosak.
Elvileg Skyrimben már picit jobb lesz a lopakodási rendszer.
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidõ magazin - mûvelõdés, mûvészet, játék, utazás, fotó, család...
Megcsináltam a fõküldetést, ami nekem sokszor egy rémálom volt, azért is gondoltam, mások is hasznát vehetik, ha leírom a buktatókat.
A Brumában lévõ szekta taggal, Jeral nevû komával, illetve annak az õ kulcsával volt a fõ gond. Amit még le kell írnom, hogy a fõszáltól való legkisebb eltérés is beláthatatlan kalamajkához vezetett.
A kulcs gond:
Ha a kedves játékos, bárhol talál egy kulcsot, asmi gyanúsan kerül hozzá, kerülje el a környéket, töltsön vissza egy korábbi mentést, mert a játék befejezhetetlen lesz. Elõször a zarándok utamon, az egyik szentélynél írta ki nekem, hogy találtam egy kulcsot, ami egy barlangnak, vagy minek a kulcsa. Mivel a fõküldi akkor még a Weynon-i apátságnál állt, nem gyanakodtam. Három hónap múlva, viszont, amikor meg akartam csinálni, kiderült, hogy ez Jerall kulcsa volt, és maga a tény miatt, hogy a kulcs már nálam van, nem indult el ezen része a scriptnek, így folytathatatlan lett a fõküldetés. Sebaj, újra kezdtem, attól a mentéstõlk, amikor még nem volt a leltáramban a kulcs. El kellett olcvasnom, hogy is megy pontosan a fõ küldetés, és szigorúan tartottam magam a leíráshoz. Legközelebb a szekta barlangja nyomta be a leltáramba a kulcsot. Gondoltam, lehet ekkor már nem lesz gond - de lett. A brumai küldetés nem volt felvehetõ. visszatölt, barlang elõttre, és semmit nem vehettem el a komáktól, mert a kulcs azonnal megjelent - ergó, mindent hátrahagyva, csak a küldetés könyvvel, pucoltam a mítikus szektától.
Tehát, ha a kulcs nem a brumai Jeralltól származik, miután leöli az ember, akkor egy méretes szép nagy bug van. Más gondom is volt - Baurus elõtt egy kicsit kalandoztam, mielõtt elmenetm volna a kocsmába, Baurus "ezért " átnézett rajtam.
Mitõl van ez a sok bug, és ez csak az én gépemre jellemzõ-e? nem tudom. Ha valaki ezzel találkozik, akkor ez a gond. Megjegyzem, persze, hogy megpróbáltam mindent, chet-et kódot, meg amit össze lehet a témában szedni, - nekem nem vált be, - vissza kellett töltenem, csak úgy tudtam pontot tenni a küldetés végére. Nem szerettem. Pedig elég rég óta játszom újra! vele.
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidõ magazin - mûvelõdés, mûvészet, játék, utazás, fotó, család...
Íjász karakternek a TIE ajánlott, de ebben a játék elején többet kell futni, mint harcolni.
Olyan indulás, amikor nem kell a fõküldetést felvenned, több is van:
A legegyszerûbb: Alternate start revamped
Ebben 8 ajtón át léphetsz át Cyrodiil-re, mindegyik mögött más elõtörténet vár. Nincstelen koldustól a gazdag örökösig. Vagy egy barlangban ébredsz egyszál gatyában, a barlang mélyén nekromanta csapattal, akik rád is vadásznak, ha meglátnak, vagy valamelyik városban, a választott életútnak megfelelõ házban. A ház, a benne lévõ tárgyak (fegyverek, ruhák) a tied. Az ajtó elõtt, kívül pergamen és nyaklánc. Ha felveszed, megkapod a fõküldetést, ha nem, akkor nem.
A magam részérõl jobban szeretem az alábbi kettõst:
Roleplaying Oblivion: New beginning
Ebben egy sokajtós folyosón ébredsz. Kiválaszthatod, melyik város kocsmájában, templomában, mágus céh GuildHall-jában, stb... kezdesz.
Ha felteszed mellé a Roleplaying Oblivion: Character modot is, akkor a karaktergenerálással sem kell bajlódnod (bár az ajtón átlépés elõtt ki kell választanod az alapokat). Minden városban összefutsz valamelyik kocsmában egy vándorló könyvárussal, aki történeteket is gyûjt. Elmeséled neki, hogy hol születtél, mivel töltötted eddig az idõdet, mik a céljaid, és megkapod az ennek megfelelõ induló képességeket és esetleg egy könyvet, fegyvert, némi pénzt. Összesen 70 féle életútból kapsz egyet a válaszaid alapján és az ennek megfelelõ karaktert. Az életút az induláskor beállított (vagy játék közben elért) képességeket módosítja fel vagy le, így mindenképp érdemes még a kalandozás megkezdése elõtt megkeresni a vándort és beszélni vele.
az íjászkodás jó, csak nem önmagában, hanem sneak-kel és mérgekkel.
de egy közelharci fegyver mindig hasznos, egy mágusnak is, szinte mindegyik NPC íjásznál és mágusnál van legalább egy tõr.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Amúgy Deadly Reflex mod-al lehet vicces dolgokat csinálni íjászkodással (mellkasra lõve van rá esély, hogy a nyíl átmegy a testen és így kilyukasztja a tüdõt, az emberke meg fulladozva összeesik <#vigyor>#vigyor>).
De akkor ezek szerint nem baj, hogy jelenleg 60 a hírhedtségem, így is nekivághatok a kiegnek - persze valahol gondoltam, hogy egy kiegészítõt ha már kiadták, nem lehet megcsinálni csak azért, mert elõtte pl én vagyok (leszek) már a feje a tolvajcéhnek és a sötét testvériségnek is.
"The trees move. Do you not see it?"
A másik problémádra meg lehet magyarázat az ha túl sok mod van fenn. Attól mert nem okoz az induásban gondokat (tehát nem mutat összeakadást) attól még akadályát képezheti bizonyos feladatok elvégzésének pár mod vagy bizonyos kombinációk.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szürke Róka utolsó küldetés. Még soha nem jutottam el idáig. Megvan a szabadság nyila vagy mi a fene, ott vagyok a teremben, a szobor rámfordul, becélzom egy sima nyílvesszõvel, katt, ekkor jönne ugye a küldetésnyíl használata. Erre legnagyobb megdöbbenésemre kiírja, hogy ezt nem tudod használni.
A küldetést nen tudom befejezni, mi okozhatja ezt? Van fent egy tonna mod, de semmi nincs összeakadva, egyszerûen nem értem (már jó ideje játszok).
Elõször azt hittem, azért van, mert a feladatot úgy is meg lehet csinálni, mármint idejutni, hogy ha a nyomólaptól (ahová állni kell célozni) jobbra balra lévõ két vaskaput nem gombbal engedjük le, hanem beugrunk az oszlopokról - én ezt tettem, a küldetéseket kiírja, hogy igen, lõhetek. Visszatöltöttem az állást, és megkerestem a másik helyszínen lévõ gombot, így kinyíltak, de így sem engedi elõvenni az inventoryból a küldetésnyilat..
Egyszerûen nem hiszem el. Kilencven óra van a játékban, egyedül csak ezeket a küldetéseket nem csináltam meg idáig, de most már szeretném ezt a szálat is befejezni. csak épp nem megy.
Aki tudja mi okozza ezt a hibát, segítsen plíz. <#rinya>#rinya>
Ha esetleg nem ismered, akkor link
Csak 3 filet kell bemásolni (reameben részletesen)
Tehát ez alapján az akrobatikát minor-ra kéne raknom ? Fejlõdni meg úgy kéne, hogy fejlesztek 10 atlétikát, utánna 10 céllövészetet és akkor az egyik szinten lenne +5 speed, majd a következõ szinten +5 agility ? Azért kérdezem elõre mert én mindig úgy fejlõdtem, hogy a játék elején felvittem a skill-eket és akkor késõbb már nem kellett miattuk aggódnom.
Az Oscuro’s Oblivion Overhaul MOD-ot érdemes feltelepíteni ?
Esetleg be tudnád linkelni azt a megkerülõs MOD-ot, érdekelne hogyan mûködik. Bár szerintem úgy is meg fogom csinálni a fõküldit. <#vigyor0>#vigyor0>
Íjásznak akrobatika, lopakodás, könnyûvért használat, céllövészet jó. Nem árt mellé valami penge használat, ha közel kerülnek az ellenfelek. Tanulmányozd a "gyári" íjász class-t. De jó lehet még a boszorkányvadász, bérgyilkos, vagy a tolvaj is (bár nekem ez utóbbi nem fér bele, mert az íjász ujjai nem zsebmetszésre és zárfeltörésre valók, ahhoz túlzottan igénybe veszi az ideg)
A fegyvereket elvileg férfiak is használhatják a modból, mert azokhoz nincs hozzárendelve a nem. A jól megcsinált modoknál a ruhadarabokhoz igen, de találkoztam már olyannal, ahol ezt kihagyták és voltak belõle vicces kombinációk.
Szeretnék harmadjára is nekivágni az Oblivionnak, ám most harcos helyett egy íjászt szeretnék indítani. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Milyen skill-eket ajánlotok majornak ?
A Shivering Isles küldetéseit mikor lehet elkezdeni ? Ez alatt azt értem, hogy már pl a játék elején is elmehetek oda, vagy inkább elõbb csináljam a fõküldetést. Ezt igazából csak az ott szerezhetõ fegyver és páncél miatt kérdezem. <#vigyor2>#vigyor2>
Ezt a MOD-ot próbálta már valaki ? Ha igen akkor azt szeretném megtudni, hogy a fegyvereket férfiak is használhatják vagy csak nõk ?
Egyenlõre ennyi lenne. A válaszokat elõre is köszönöm.
A valóságban is sokan güriznek a semmiért.
Egyébként a Fileplanetes "Oblivion Plus Modpack"-el játszok.
Még csak az elején vagyok, de volt egy olyan jelenet, amikor betörtem egy házba, de bejött az õr és elkapott. Nem volt semmi pénzem így ellenáltam. Kinyírtam, senki nem látta. Kimentem és nem volt rajtam bounty.
Arra nem tud valaki egy modot, ami a ládák nehézségétõl tenné függõvé a benne lévõ zsákmányt? Elég idegesítõ, amikor egy romban leverek egy tucat vámpírt, átküzdöm magam rajtuk, meg minden, ott a láda a legnehezebb zárral, eltörök jó pár kulcsot mire kinyitom, de gondolom a nagy zsákmány reményében milyen jó lesz, erre ott figyel hat darab érme. Azt hittem a guta megüt -többe került a leves mint a hús... Többször volt ilyen mértékû aránytalanság, de ez volt a legdurvább, erre valami modifikációt tudtok?
nem fognak az õrök varázslatos módon bárhonnan ott teremni, ha valaki bûcslekmény áldozata lesz :D ezer éve használom ezt a modot, egyszerû és hatásos, de mégsem számít csítnek, pusztán reális. ugyanúgy figyelni kell, hogy ne legyen õr a közelben ha rosszalkodni akarsz.
http://www.nehrim.de/indexEV.html
"The trees move. Do you not see it?"
Nem tudom nekem erre nem kellett külön fókuszálni. Elején eldöntöttem milyen karit akarok és ennyi. Szerinte tökéletes beleélést adott.
Egyébként a Skyrimba már csak heal, stamina,mana lesz. Szóval ott egyszerûbb lesz figyelni a dolgokra :))