The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pretorian
A D&D volt az elsõ szabályrendszer, legtöbben ezt nyomták azok közül, akik valaha is játszottak kocka/papír alapú RPG -t.
Azóta rengeteg más rendszert dolgoztak ki, ezek közül sok állva hagyja a D&D -t kezelhetõség és precizitás szempontjából, ez tény. Viszont a nosztalgia, az emlékezés hatalma nagy: ezért vannak sokan, akiknek a "szerepjáték" -szó a D&D -vel egyet jelent.
Szerintem az Obli rendszere kiválóan ötvözi az akció -és az RPG -elemeket: a harc inkább akciójátékra emlékeztet, de az RPG -jellegû karakterfejlesztés sem szorul háttérbe. Ez az, amit egy D&D fan képtelen elfogadni, mert ahol "nem látni a kockát", az már nem is lehet szerepjáték. lol <#vigyor4>

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Randal
Jogos a pont. Ahány féle világ, annyiféle rendszer. Azért mert egyeseknek a D&D a jó, attól még nem kell mindenhol ezt használni, sõt!!! Vagy vezesük be az obilvionba CoC féle õrület pontokat. Na az lenne ám a szép, mikor a kari meglát egy daedrát és elsötétül elõtte minden avgy random elkezd rohanni😊

CS@
Miért kéne már így kinéznie?
Szerintem azért, mert valakik valamikor kitaláltak valamit, attól ezt még nem kell mindenkinek követnie, fõleg ilyen esetekben kitalált dolgoknál egy fantasy világban. A valóságban én még nem találkoztam se olyan varázslóval akinek a varázslata visszafelé sült volna el, de még olyannal sem akinek bármilyen varázslat sikerült volna(Gyurcsók féle telefonos gyógyítását most hanyagoljuk 😊

Köszi de ezután van egy kripta és nem tudom hogy mit kell csinálni.Mutat egy kéz jelet de nem csinál semmit.Elõre is kösz csak ennyit akarok.
Bucser
A mágia símán visszafelé is elsülhet... A mágiaellenállás megjelenésére is az esetek nagy többségében csak esély van és nem statikus értékként jelenik meg. Valamint százalékos értékben adják meg. kb így kéne kinéznie....Mondjuk én DND és szerepjátékFAN vagyok úgyhogy lehet nekem esni😊 jól elszórakoztam a játékkal csak meg is untam, a 25-ös szintre... És Szerepjátszottam (szóval full páncélos lovaggal nem vetettem fel magam a mage guilde és sem a dark brotherhood sem a thiefs guild nem jöhetett szóba) de a menj ide öld meg ezt aztán menj ide találd meg ezt közuben öld meg azért azokat is küldik nagyon unalmasak lettek...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ollie
Nem, az USA-ban sincs arányaiban sok csúcsgép, melyen olyan szuperül menne az Oblivion. A legtöbb gépben középkategóriás videokártya van, ez egyébként még a STEAM rendszeres felméréseibõl is kiderül.
És ugye tudjuk, hogy az Oblivion-t még a jelenlegi csúcskártyák sem tudják elfogadható sebességgel futtatni úgy, hogy minden grafikai beállítás maxon van.

Jaja, ezt a DND az isten hülyeséget én is utálom, számomra a legélvezetesebb rpg eddig a Fallout2 volt a S.P.E.C.I.A.L. rendszerrel.

Miért? Hogyan kéne "normálisan" mágiaellenállást számolni egy rpg-ben?

Köszi szépen!!!!!!!!!!!!Malyd megcsinálom!
PiszkosFred
Nekem nem a melyseg hianyzik, hanem az "osszefugges". Ha csinalod a dolgaidat, ket dologban valtozik a vilag. Egyreszt megjelennek az eddig "alvo" O-kapuk, ha elersz a fokveszt adott szakaszahoz. Masreszt pedig a helyi ujsagban kommentaljak a dolgokat, cikkek formajaban. De ugyanugy egy senkihazikent tekintenek rad, ah te vagy az archmagus, vagy te vagy a harcosok legnagyobb hose. A vilag ugyanaugy zajlik es el tovabb. Egyedul talan az Imperial lovassag letszama fogy rohamosan, ahogy probaljak az invazios sereg egyes tagjait leverni - tobb kevesebb sikerrel. A banditak ugyanugy 100 aranyat kernek az eletedert, akarmekkora hos is vagy. ;] stb...

De Morrowindben sem volt ez maskent. A jatek akkor az igazi, ha a jatekos nem csak jatszik a jatekkal, hanem szerepjatszik. Tolvajkent probal meg elni. Olyan ez, mint WoWban az RP server. Adott a vilag, de a hangulatot, a jatekelmenyt magadnak alakitod. Hozzateszem, marhanehez lenne egy teljesen elo, cselekedeteket es torteneseket folyamatosan lereagalo vilag megalkotasa.

A premier utan egy hettel kaptam meg a CEmet, azota jatszogatok vele, es meg mindig nem unom. Ebben nagy szerepe van a modoknak is persze, de hat Morrowind is csak jopar moddal volt igazan elvezetes. Ha pedig elo, mozgo vilagot akarok, akkor ott az EVE vagy a WoW.

Sokan megkoveznenek erte, de en speciel kiszedtem volna a jatekbol a savegame funkciot, vagy legalabbis ugy csinaltam volna, hogy csak kocsmaban lehet menteni midnig. Egybol komolyabb jatek lenne, nem lenne a sigileknel a save/reload, ovatosabban jarna s kelne az ember, es jobban tisztelne az ellenfeleit. Ugy vagna neki mindenki egy-egy kapunak, hogy ha a vegen elbukik, akkor kezdhetne elolrol az egeszet. Mindjart meg lenne a kapuk elotti felkeszules, az alkimista lottyok gyujtese/csinalasa, egyes buffok felkeresese, felszereles begyujtese, stb. Vagyis rakeszulne mindenki arra, ha kalandozni akar. Nem lenne FastTravel, vagyis egy-egy sigil ko boldog tulajdonosakent is figyelni kellene arra, hogy meg elve el kell erned a kocsmat, ha meg is akarod tartani a dolgaidat, es nema z utolso lepesnel meghalni egy barnamedve vacsorajakent. Most bemegy, minden mob utan ment, sigilnek 10 percig save/reload, majd ha megvan a kivant ko, katt a terkepre, es mar adja is el a szajret. Semmi riziko nincs benne...

Persze a szintezos modszert is kiiktattam volna, vagy legalbbis nem ilyen formaban, mint amilyen lett. (ennek eloszele mar a Morrowindben is megvolt, de nem volt ennyire latvanyos es konkret)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hello! A mágusok céhénél az utolsó küldetésnél elakadtam, valamit rámvarázsolt a Necromancerek fönõke aztán sehol semmi! Mit kell ilyenkor csinálni?
Csak hogy ne érjen meglepetésként:
Legalább egy napot(24 óra) várj, aztán beszélhetsz vele újra. Aztán megint legalább egy napot kell várni mire továbbenged. Igaz magadtól is meg tudod fejteni a könyvek üzenetét, mert nem nehéz.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pretorian
Csáo. Szerintem nem az, a "HC" RPG -rajongók szerint viszont igen.

Várj. Minél többet wait-elsz annáll több infot ad.

Why so serious?

Hello van egy küldetés és én nem tudom hogy mit csináljak.
Nincs küldetés ott hogy elmentem a gyikfej varázslóhoz és õ csak olvas!!!!
Elolvastam azt a négy könyvet amit el kellet venni és nincs semmi!!
Hello nem tudtok magyarítást az oblivion-hoz????Elõre is kössz!
Bucser
mert kapargatod a felszínt mindenben de semminek a mélyére sem jutsz... a lenti cikk kábé az én véleményemet is kifejezi😊 felszínes szimplán az egész... nincs a játékban mélység.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PiszkosFred
Kifejtenéd ezt bõvebben, hogy mi hasonlít benne a TFre?

csácsá, miért lenne elnagyolt az oblivion???
Nálam szépen megfér a Gothic és az Oblivion egymás mellett nem igazán értem miért zárja ki egyik a másikat néhány embernél. Amig az Oblivion meg nem jelent addig a gothic 1-2 volt az abszolút kedvenc, most az oblivion nagyjából egy szinten áll velük. Ha a gothic 3 megjelenik végre és olyan lesz amilyennek ígérik akkor meg az lesz a kedvenc.

Why so serious?

Pretorian
Hááát, szerintem meg inkább átmenet az akció -és az RPG között, hasonlóan (bár sokkal mélyebben) mint a Diablo-sorozat, bár ugye az azért egészen más "setting".
Akciójátékhoz képest túl sok az RPG-elem, RPG-hez képest pedig kicsit elnagyolt
a szabályrendszer, bár ez is szubjektív, mert ki az, aki eldönti, milyen standardoknak kell megfelelnie egy RPG-nek. Gary Gygax? 😊

Pretorian
Persze, nem is erre gondoltam, ebben D&D -rõl szó sem esik.
Ezt egyébként múltkor végiolvastam, és bár sokmindenben nem értek vele egyet, egészen korrekt kritika.

Bucser
Azért azt bevallhatjuk, hogy inkáb akció kalandjáték mint RPG az Oblivion... hisz a statjaid egyáltalán nem befolyásolják a támadásod sikerességének esélyét csakis statikus értékek vannak amik vagy találkoznak vagy nem. tehát a magiaellenállásnál sem számol esélyt ahogy azt normálisan kellene egy RPGben csak símán levonja a sebzést minden attack után. Akárcsak defense esetén... A pajzs meg pusztán csak egy vicc...

Na, megjottek a fikazo bubuk, de jo....😉) Persze vannak hibai, de szorakoztato.. Nagyon keves
jateknal furdult meg elo, hogy nekialltam ujrajatszani (MW4 sorozat, Hitman 1-2, Thief, IWD2).. A
KOTOR-nal meg a magyar forditasra varok az ujrazashoz.. A tobbit csak vegighuzza az ember,
aztan agyo.. Az Obvilion ennel sokkal jobb.. Raadasul hasonlit egy TF nevezetu levelezos RPG
3D-s kiadasara..😉))

_Atti_
" Az pedig hogy a Betrayal at Krondorba és a BG2 -be beleszerelmesedett Béla a sufnihonlapján kommon hack&slash -nek minõsíti a játékot, az pedig egyáltalán nem mérvadó, egyáltalán nem, sõt azt hiszem bátran mondhatom: baromság. Mindannyian jól ismerjük ezt az archetípust, ezt a déendébe belefásult RPG tudósdoktort, aki szerint a jó RPG és a szép grafika két, egymást ütõ fogalom, aki szerint a déendénél nem is volt, és soha nem is lesz jobb rendszer, akinek minden RPG h&s, ahol nincs "pause" -gomb és "Succubus does 15 damage" -szövegbox. Szerintem ezek szánalmas figurák."

Ha erre gondolsz akkor azért ha végigolvasod észrevehetnéd hogy totálisan szubjetíven értékeli a játékot..szinte a korábbi részeket is ha egy helyen megemlíti, nem arról van szó egyáltalán hogy lehuzza mert nem déendé..

viszont ha valamit ugy adnak el hogy RPG akkor legyen ugy értékelve mint egy RPG. Én szerintem semmi csalás és ámítás nincs ebben a reviewben, fõként összeveti hogy mi mindent nyilatkoztak a fejlesztõk/pr-ok és hogy sültek el a dolgok.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Randal
Ki is próbálom majd hidd el😊
Mint odaát, ha egy játékkal játszani akarok, akkor küzdök vele rendesen. Mindenben megkeresem a pozitívumot. Eddig nem sok játék volt amit dobtam (Diablo 2, Sacred -> újratermelõdõ ellenfelek ; meg asszem az Inquisiton az irányítás miatt, na az télleg rossz volt.)

Pretorian
Hááát, figyelj, ezt szerintem neked kell eldönteni. Vagy eldöntöd kinek hiszel, vagy kipróbálod te magad, lehet hogy neked be fog jönni, nekem bejön. Nagyon is.

Randal
Pretorian, többiek:

Válaszom a G3 fórumban, mivel oda írtál.
Obilval még nem játszotta, gépigény miatt, de ha rosszabb mint a morro😞

amúgy meg: D&D (NWN) sucks Special (Fallout) rulez😊

na jó, jó az NWN is, azzal tolom most, de...valami nem jó benne. remélem ez csak az elsõ fejezetre igaz😊

Pretorian
Ennek ellenére pl. az amerikai játékosok mégiscsak telesirámkodják a külföldi fórumokat, azzal hogy "nem indul", "akad" "döcög", és a többi. Ezért utaltam csak a játékosok elenyészõ hányadára. Azért ott sincs sokaknak X1900 XTX a kis gépben, balgaság lenne ezt hinni.

Pretorian
Toom, de azé' ennyire nem akartam elmélyülni a dologban. 😊
Én 6 évetanulok marketinget, de még lehet lenyomok egy PR -gyorstalpalót is. 😊
A marketingesek alakítják, a PR -osok pedig a közönség elé tárják, ez tiszta.

Bucser
PR-os nem Marketinges... A PR felela reklámért. A Marketing a teljes terméket alakítja a vevõ igényeihez a POR-os a a vevõ igényeit próbálja a temrékhez alakítani... peraze az elõ dolog nehezebb.. csak ne keverjük és mossuk már össze a kettõt😊

"El kell õket keserítsem: a mai gémerek elenyészõ hányada rendelkezik csupán olyan konfiggal, (és nem csak itthon) amely képes olyan minõségben futtatni a játékot, amit az elõzetesekben láthattunk."

El kell hogy keserítselek.. nem az itthoni állapotokból kell kiinulnod hanem az USA-ból japánból és nyugateurópából. ÉS ott biza van rendesen olyan gép amin megy full részletességen..

"A piaci mechanizmusoknak és a reklám-marketing-vásárlóközönség közötti kapcsolat mûködési elvének pedig érdemes utánaolvasni, mielõtt hülyeségeket írunk egy topikba"

Igen aki másnak szemében a szálkát sajátjában a gerendát😄

Pretorian
A reklám önmagában kevés, ha a hirdetett tartalom nincsen meg a promó ellenére, üzletileg bármilyen más játék (illetve egyéb jellegû termék) is megbukna, hidd el.
Szerencsére még mindig viszonylag kevés olyan ember él a világon, aki a marketingesek utolsó szavát is készpénznek veszi, és ha lennének is ilyen emberek, a premier után közel 5 hónappal nyilván már õk sem vásárolnák a játékot, ennek ellenére a játék még mindig jól fogy, sõt a megjelenés óta állandó szereplõje a top 10 -es listáknak, ez pedig a WoW -on kívül csak nagyon kevés RPG -rõl mondható el. Az Oblivion egy kiváló játék, minden elképzelhetõ prominensebb médiumtól kiváló kritikákat kapott, annak ellenére, hogy a hibáira is figyelmeztették a potenciális vásárló/játékosréteget. Most a rosszmájúak azt mondanák, hogy sokan csak a látvány miatt vették meg a játékot. El kell õket keserítsem: a mai gémerek elenyészõ hányada rendelkezik csupán olyan konfiggal, (és nem csak itthon) amely képes olyan minõségben futtatni a játékot, amit az elõzetesekben láthattunk. Ennyit a techdemóról. Az pedig hogy a Betrayal at Krondorba és a BG2 -be beleszerelmesedett Béla a sufnihonlapján kommon hack&slash -nek minõsíti a játékot, az pedig egyáltalán nem mérvadó, egyáltalán nem, sõt azt hiszem bátran mondhatom: baromság. Mindannyian jól ismerjük ezt az archetípust, ezt a déendébe belefásult RPG tudósdoktort, aki szerint a jó RPG és a szép grafika két, egymást ütõ fogalom, aki szerint a déendénél nem is volt, és soha nem is lesz jobb rendszer, akinek minden RPG h&s, ahol nincs "pause" -gomb és "Succubus does 15 damage" -szövegbox. Szerintem ezek szánalmas figurák.
Gothic rajongó, Oblivion -ellenes játékostársak: az Oblivion egy kiváló játék, tudjuk, hogy vannak hibái, de a Gothicnak legalább ennyi van, és ezt csak az nem látja, aki szemellenzõt hord, netán "pink mist" lebeg a szeme elõtt.
A piaci mechanizmusoknak és a reklám-marketing-vásárlóközönség közötti kapcsolat mûködési elvének pedig érdemes utánaolvasni, mielõtt hülyeségeket írunk egy topikba. 😊

CS@
Egyszer ezt mi2en már megvitattuk a Gothic fórumban, de legyen még egyszer:
Képzeld találkoztam velük és elég szörnyûnek tartottam, hogy azokat nevezik MODoknak 😛
Hát persze a reklám, hogy ez nem jutott eszembe…azért az mégiscsak érdekes, hogy egyébb reklámozott játék, mosópor, hajsampon nem lesz sikeres.

Esrohnoil
Képzeld, vannak a Gothic alá is modok. 😛
Ja és azt mondtad h. a jó bornak nem kell cégér. Ez így van. Az Oblivion egyedül a reklám miatt lett sikeres.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

CS@
Kicsit lemaradtam a nyaralásomnak köszönhetõen, de azért visszaolvastam úgyhogy csak ömlesztve a véleményem(Ha valaki nem tudná nekem is jobban tetszett a Morro) :

Hangulatrombolás: questmarker, azonnali fast travel a látogatott helyekre – Az nem tûnik fel, hogy eltûnt a mark és a recall meg interv varázslatok melyek jelentõsen megkönnyítették a Morrobeli közlekedést.
Sztori,questek: Szerintem ne is vessük össze a morrowind sztorijával de ez egy agyatlan sablon sztori amihez ráadásul annyira érdektelenül álltak hozzá hogy változatosság semmi. – Ez sem teljesen fedi a valóságot, mert ez csak nézõpont kérdése, vannak nagyon jó és ötletes küldetések az Obliban, míg a Morroban szerintem a MoragTong egy pocsék és unalmas küldetés sorozat volt.
technika: Ne felejtsük már el, hogy hogyan is oldották meg azt az unarmoredet a Morroban, hányan sírtak miatta, hogy bugos mint az állat és csak akkor számol helyesen, ha van rajtad legalább egy páncéldarab, az úgy tényleg nagyszerû egy unarmored volt. Long/Short szerintem nem gáz ennél még a Axe „elbluntosítása” is jobban zavar. A Crossbow/Spear nekem is nagyon hiányzik. A MediumArmorra szerintem semmi szükség nincs, én kimondottan örülök, hogy nincs.
Zárnyitással kapcsolatban ugyanazt tudom elmondani, mint az HQ fórumon: Az egy baromság, hogy skilltõl függetlenül bármit ki tudok nyitni, de a Morroban semmi perc alatt összetudott dobni egy kezdõ karakter is egy 100as Open akármit és a továbbiakban az egész skill értelmét vesztette, így szerintem az a megoldás sem volt semmivel sem jobb.

Nagy igazság. Csak a grafika és az engine lett jobb, minden más téren visszalépés szvsz. – Azért a karakterek élete kicsit jobb az Obliban. A kihívás pedig szerintem sokkal jobb. Nekem személy szerint még mindig jobban tetszik az elcseszett szintkövetés is mint az, hogy LVL20 környékén egyáltalán nem akadt ellenfelem és mindenkit agyoncsaptam két ütésbõl. Maga a harc is lényegesen élvezetesebb lett a Morronál. A további nehezítések bár kezdetben nem tetszettek, de most már elismerem, hogy jót tettek a kihívásnak, mint PL.: Nincs constans restore health vagy fatigueSTB. A Morroban összedobott egy béna karakter két ConstansRestoreHealth gyûrût és halhatatlanná vált. Lootok terén nekem szintén jobban bejön az, hogy nem szerezhetek meg minden brutális táp tárgyat már akár elsõ szinten is. Így legalább nincs az mint a Morroban, ahol az elsõ szintû karakterem elszaladt a DaedricDai-Katanáért meg az üvegpáncélért és kész is volt. Az encshant egy trágya lett az Obliban és Sigileknek köszönhetõen értelmetlen is, de azért itt is van, olyan újítás, ami jó lett volna a Morroban is: Csak olyat encsantolhatsz, amit el is tudsz sütni. Nekem tetszik még a Havok is.

Kíváncsi lennék, hogy azok, akik azt állítják, hogy mindenhol ugyanolyan cuccok vannak és emiatt nem érdemes fosztogatni, azok vajon mennyi barlangot és egyéb helyszínt látogattak meg, gondolom nem túl sokat mert akkor tudnák, hogy ez nem így van. Az igaz, hogy magasabb szinten(Kb.LVL25-30) már egy kicsit kezd elmosódni ez a különbség. A helyszínek típusa pedig semmivel sem volt többféle a Morroban sem, viszont az nekem is úgy tûnt, hogy ott változatosabbak voltak.

Az elvakult Gothic fanoknak egy ritka hülye mondást tudnék idézni: „Jó bornak nem kell…” esetleg egyszer majd elgondolkodhatnának azon, hogy miért is van szükség folyton a saját igazuk bizonygatására. Ha egyszer nagyon nem tudnak mihez kezdeni magukkal, akkor ajánlom átolvasásra az elejétõl a Gothic és Morrowind fórumot tanulságos lehet, ilyen téren, hogy melyikben mégis hányszor hangzik el a másik ócsárolása.
A Gothicnak nem volt szüksége arra h. modokkal legyen élvezhetõvé téve, mint bizonyos játékok – szükség az éppen lett volna rá csak a lehetõség nem volt meg rá 😊

Pretorian
Szerintem itt nézz körül. Ha létezik ilyen mod, itt tuti megtalálod.

az én új karim battlemage. szóval nekem jó a mages guild, és a fighter is.
ollie
Ez igaz. Nekem pl eszemben sincs a fighter's guildhez csatlakozni, mikor a karakterem amolyan mágus-tolvaj típus. A nagy szabadságból pont úgy lehet elõnyt kovácsolni, hogy mindenki marad az általa játszott karakternél.

Pretorian
Rengeteg olyan hiba van, amely a játék monumentalitásának következtében sajnos elkerülhetetlen. Ez javarészt az AI -nak és a soxor harmatos scriptelésnek köszönhetõ, de én azt mondom, ha valaki tényleg ki akarja játszani a karakterét, akkor csak azokat a küldiket vállalja (illetve azokhoz a frakciókhoz csatlakozik), amelyek a legközelebb állnak az általa elképzelt archetípushoz. Azt hiszem, ez az igazi szerepjátszás. Lehet, hogy sokat kínál a játék, de korántsem biztos, hogy mindezt neked kell teljesíteni, legalábbis nem egy bizonyos karakterrel, úgy érzem.

na igen... ez atomszívás...
ollie
Mondjuk én most nagyot szívtam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Megyek valamilyen grófhoz, aki megpusztult az elsõ Oblivion kapunál, és az õrség kapítánya kéri, hogy ugyanmá, hozzam el a gyûrûjét. Visszarohanok, és persze rögtön elcsórom a hullától az elsõ gyûrût, erre hopp, ott egy másik is, azt is vegyük fel. Miután odaadtam az õrnek a másodikat, megyek a temlpomba, és hát az istenek szóba sem akarnak állni velem, mert hát ugye tolvaj vagyok. Hoppá, mondom, mi a szösz? Kiderült, hogy az elsõ gyûrût nem lett volna szabad felvennem, és rögtön 1000 arany vérdíjat kaptam, egy vacak 30 aranyos gyûrû miatt. Persze az senkit sem érdekelt, hogy bezártam a kaput, megmentettem egy várost... ki kellett pengetnem az ezrest.

tudom, csak hülyültem xD... Egyébként meg nem hallottam ilyen modról. nekem csak nõi páncél modom van, és más egyéb nem is érdekel
Higany
Gyûrûre gondoltam. Bocsi!

nekem egy gyõrõm sem volt soha a játékban <#idiota>
Higany
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hallottam róla, hogy esetleg van olyan mod az oblivionhoz, amiben egyszerre nem csak 2 gyõrõ lehet rajtad, hanem több! Igaz-e ez? Ha igen, akkor lécci valaki adja meg a nevét vagy egy linket hozzá! Elõre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

magus
Nekem sokkal jobban tetszik, hogy van szinkron, igaz, így nincs annyi lehetõség, meg van kötve a kezed, de sokkal emberközelibb, jobban bele tudom élni magamat. Legalábbis én így érzem.

PiszkosFred
A ló az statusszimbólum, nagy plusz egy szerepjátékban - szerintem. Más kérdés, hogy itt most azonnal kapsz egyet, ingyen, és nem kell megküzdened érte, akár az anyagi részéért, akár a megszerzéséért. De mindenképpen kellett bele, és újra bele is rakták szerencsére. Morrowindbõl kimaradt ugyan, de dunmer területen annyira nem is hiányzott, mint most pl a tradicionális, központi, "emberi" tartományban. Nem beszélve pl a nyeregtáska modokról, amelyek még tovább hasznosítják a ló "meglétét" ;] (és el lehetett adni egy armor modot is 2 dolcsiért ha már van ló 😄)

jó van már, ne csak szekáljátok az Oblit. 😊 kedvenc játékom, és sztem a hibái eltörpülnek a faxaságai melett. tökéletes játékot meg ugye lehetetlen alkotni 😊 egy embernek lehet, hogy tökéletes, de vkinek biztos nem az
_Atti_
másrészt a ló se egy nagy áttörés mert végülis a közlekedésen kivül semmire nem jó(alapbol)..és mivel az összes farkas az ut mentén vadászik ezért inkább megyek gyalog mint huzom magam után a fél vadont mérföldeken át, vagy ugrálok le fel a lóról percenként..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Pretorian
Egyetértek, a párbeszédek a rengeteg szinkronhang (mennyiségre, nem változatosságra vonatkoztatva) ellenére iszonyat statikusak, és tény, hogy Morrowindben élvezetesebb volt a "speech menüben" történõ kurkászás, sõt, én azt sem bántam volna, ha - Morrow. -hez hasonlóan - elhagyják a hangokat a vérbe, és inkább összehoznak egy "klasszik-RPG" -stílusú "azt kérdezek, amit akarok" szpícsmenüt. Ez talán a játék egyetlen olyan, kiemelkedõen gyenge pontja, amely idõvel a HC RPG-rajongókat az unalom tengerébe kergetheti. A tökéletes játékról meg annyit, hogy olyan nincsen: bármibe bele lehet kötni, a Gothicba ugyanúgy, mint az Obliba, az egyéni ízlés, a vélemény a létezõ legszubjektívebb dolog a világon. Aki viszont csak egy techdemót lát a játékban, azt csak sajnálni tudom.