The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lovaglós dolgot osztom, azzal a kiegészítéssel, hogy borzasztó bosszantó, hogy a táj ilyen dimbes-dombos. Alig lehet élvezetbõl lovagolni, máris hegybe rohanunk.
Ezek után én felkészültem a legrosszabbakra. Mármint a Fallout 3-mal kapcsolatban.
A premier óta top10es a játék, sõt 80%ban a top5 állandó tagja az eladási listákon. Vagyis bõven túlteljesítette az elvárásokat, az eladott példányszámok tekintetében. Ez az a tény, amitõl tartok egy picit. Mármint örülök hogy jól fogy, mert talán több pénz jut a FallOut végsõ fázisára ;], de félek, hogy "a gyõztes csapaton ne változtass" elvet követve nem lesz sok változás a kiegben sem. A folytatás meg majd jön 3-4 év múlva, ahogy szokták, 4-5 évenként egy újabb TES.
Hozzátenném, hogy nekem egyetlen egy bajom van a játékkal, a már említett párbeszédek. Már magának a minijátéknak sincs semmi értelme, de hogy folyamatosan ugyanazokat hallani a városokban, az már bosszantó az elsõ fél óra játék után is, nemhogy lassan több hónap után ;] Azt hogy mindent szinkronizáltak, az oké, de mégsem az igazi. Lehet hogy fordítás szempontjából a crosslinkes morrowindi rendszer kész õrület, de valahogy sokkal de sokkal információdúsabb és jobb volt az. Morrowindben tényleg mindent megtudtam, amit egy adott NPC tudott vagy gondolt a világról. Itt meghallgatom a 2-3 szinkronos mondatát, azt jónapot.
Szóval engem ez bosszant egyedül. A szinthez igazodás nem, azt moddal lehet korrigálni. Morrowind kapcsán is csak AI és mobokat tuningoló modokkal lehetett igazán érdekes a kaland, alapesetben elég könnyû volt. (fõleg a kifutok a ház elé, alszok, majd vissza harcolni elvvel ;])
Ja és még valami. Kicsi a világ ;] Nagynak tûnik, és nagy is, de... A terület nagyságához képest iszonyatosan sûrûn váltják egymást a dolgok (egy lépés, egy barlang). Már a megjelenés elõtt az volt a vágyam, hogy É-D, K-NY irányba végigügessek a tájon. Sokkal rövidebb út volt az, mint ahogy a térkép vagy az interjúkban megadott adatok (négyzetkilóméterek) alapján hittem. El tudnám képzelni az egészet egy kb 4-5x ekkora alapterületen, de számszerileg ugyanennyi (!!) barlanggal/rommal/stb, amennyi most van a játékban.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Nekem a legfájóbb pont, a világ leegyszerûsítése, szinthez igazítása, mely a konzolos társadalmat volt hivatott kiszolgálni. Itt már elvesztette a jelentõségét a felfedezés, hisz minden barlang ua: van várrom, elf rom, sima barlang, s oblivion kapu, s csá, max az ellenfelek váltakoznak, emellyek ismét csak hozzánk vannak igazítva; h bármerre is járjunk meg legyen ugye a hülyegyereknek a kihívás, fejlõdni? minek?! ez itt lett elbaszva. Tök mind1, h a városok közeli barlangot, vagy a hegyek mögött eldugottat rámolom ki, ugyan úgy megvan a bosschest idiotizmus.
S település hálozat sem mondható vmi változatos, IC+8 nagyobb város, ami felépítésileg 100%ig egyeznek, csak éppen mások a épület modellek, textúrák,: vár(ami belsõleg mindenhol ua, templom, fi.g, ma.g, egy "elhagyatott ház", kereskedõk, s megint csak csá. A kisebb falvacskáknak, pedig semmi jelentõségük, mondjuk lehet találni közöttük "érdekeseket", de számok elenyészõ. A morrowindben található középvárosok teljesen eltûntek.
Ami a játék számlájára írható, az a változatos küldik, azok viszont jól el lettek találva, csak itt is uyge, az ncsi világban kell botorgálnunk:S
Én már csak a kiegben, vagy esteleg a köv részben bízok, h a az elõzõ részekhez hasonló világot kapunk. Habár elnézve, h ezzel, h nyalom a konzolos seggét, igen szép eladásokat lehet elérni, a valódi régi "keménymag" eltûnik...
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Nem is értem, minek kellett ez a szinthez kötés.
Pedig a TES játékoknak ez volt az egyetlen elõnye a többi RPG-hez képest. Soha nem a klasszikus RPG-s vonások miatt voltak ilyen népszerûek (többféle végkifejlet, karakterenként eltérõ történet, cselekedet - következmény reláció, morális döntések, harc helyett alternatív megoldások stb.), hanem mert adott egy hatalmas világot, amit felfedezhettünk és bejárhattunk kedvünkre. Valahogy most mintha ezt szúrták volna el. Legalábbis én így érzem.
Jóval kevesebb a található jó cucc, mint a morroban. Ott élmény volt megtalálni azt a helyet, ahol a daedric vértet lehetett találni és ha valaki ügyes volt, akkor már alacsony szinten is tudott szerezni glass vértet (5 sec-re 100%-os chameleon spell kifejelszt, majd leleop a polcról). Néha beleszaladni váratlan nagy treasure-be, ami itt hiányzik. Alapban 100%-ra, modokkal enyhíthetõ a dolog, de valahogy azzal semi volt tuti.
Azért itt is van sok junik cumó, amit szinttõl függetlenül bárki megszerezhet, és ezek nem randomgenerált cuccosok. Ehhez még mod sem kell. Ninja lootot meg a legtöbb nagyobb dungeonben találni, a kis xarokat meg nyilván nem fogják ilyesmivel televágni.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Itt ez kizárt és ezen a modok sem nagyon segítenek. Amelyik kilövi a szinthez kötött lootot az vagy full randommá teszi, vagy olyan ritkává, hogy alig lehet találni valami használhatót.
Hiányoznak a morrowindes daedric ruinok, aminek a végén garantált volt valami jó kis cucc. Fixen tudni lehetett, hogy egy adott helyen mi van. Vissza lehetett vele élni? Na és. Nagy monszter védte, ha azt le tudod verni, akkor vigyed. Ha meg csítelsz, akkor úgy is mindegy.
Csak a grafika és az engine lett jobb, minden más téren visszalépés szvsz. Mondjuk nem nagy meglepetés, a Daggerfall óta így van ez mind TES játékkal. 😞
(A szinthez igazított loot és monster az évtized nagy tévedése. Ezt mindenkinek kötelezõ moddal kikapcsolnia.)
Szerintem egy nagy visszalépés a morrowindtõl:
Hangulatrombolás: questmarker, azonnali fast travel a látogatott helyekre, PoI-k, minden szintezve, questeknél pop-upok amik sokszor cselekednek helyetted.
Sztori,questek: Szerintem ne is vessük össze a morrowind sztorijával de ez egy agyatlan sablon sztori amihez ráadásul annyira érdektelenül álltak hozzá hogy változatosság semmi.
Másrészt ez is hangulatromboló mert ugye eleve sürgetõ módon van tálalva..kicsit hülyén érzi magát az ember amikor küldik hogy vigye el az amulettet, erre beállunk a dark brotherhoodba. Persze ha az elején megcsináljuk akkor utána az néz ki hülyén hogy a nagy hõsnek kutakba kell ugrabugrálnia 200 tonnás varázsgyûrûkért, meg visszaszerezni a varázskrumplit amit ellopott az ogre, vagy szegény öregasszony patkányait kell megvédenünk..
A questek nagy százaléka komolytalan. A guildeknek nincs belépési feltételük skillre tekintettel és egyik sem zárja ki a másikat..Remek pofon az ujrajátszhatóságnak,a karakterek egyediségének
A dialógusokat hagyták volna a fenébe, szerintem a hangok röhejessé teszik a karakterek javát és azok az erõltetett arckifejezések csak szépítik a dolgot..fõleg akkor igen "hatásos" amikor hirtelen hangulatváltozáson esnek át, egy mondat során hatszor. Vagy amikor két témára totál más hanglejtéssel válaszol, néha akár más szinkronhanggal.
technika: hol az unarmored? long/short blade, crossbow, spear? medium armor?
Kis kézügyességgel minden karakter képes feltörni akármi zárat, kicsit nehezebben, de minden karakter megvan a varázslatokkal és a legnagyobb varázsló is ügyesen lõ az ijjal amennyiben a felhasználó olyan, már nincs olyan hogy MISS.
Na abbahagyom és nem irkálok ilyneket többet de szerintem a morrowind után az oblivion egy gyenge eresztés..
! Sok sok moddal azért sokszor jobb a helyzet azt elismerem, de ez már nem a fejlesztõk érdeme !
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Szerintem ne találjuk meg mindnben a rosszat, fõleg akkor, ha valami kiemelkedõ( mint játék).
ppersze nem is láttunk még ilyet sehol, de igy volt beharangozva..és még az hogy elmenjen boltba venni kaját holvan onnan hogy ettõl fejlõdjön a merchant skillje. Pedig ilyesmi is volt prezentálva.
A beszélgetésrõl annyit hogy inkább hanyagolták volna..Valahogy nem találtam tul nyerõnek hogy a beszélgetések legfõbb témái:
A mudcrabek, távoli provinciák gondjai<#idiota>#idiota>, nameg a különféle kereskedõk érdemei..ilyen témák mellett ha felvetõdik se tudok nagy jelentõséget tulajdonítani azon pár sornak aminek nagyjából köze van a helyzethez.
Szerintem nem élõbbek lettek tõle hanem értelmi fogyatékosok. Nekem kifejezetten tetszett a gothic megoldása a bár semmitmnndó de mégis komoly beszélgetésekre utaló amolyan 'kihallatszódások' mint "tõlem nem tudják meg" "igazán?" "És mi történt utána?"..
A tolvajlások elõre be vannak táblázva,mármint a bekövetkeztük..nem dinamikus, max a kimentele, de az halál általában..olvastam valahol külföldi forumon hogy mikor és hol lehetünk szemtanui efféle szemfényvesztéseknek.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Bocsi a többiektõl, de ezt azért kaptad amit a G3 topicban mûveltél. 😊
Vagy játhatsz istent is: conzol célpont kijelöl, kill; resurrect...
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Javaslom inkább az Oscuro's Oblivion Overhaul modot. Gyakorlatilag mintha egy másik játékkal játszanál. Az ellenfelek a helyszínektõl függõen változó szintûek, de nem hozzád igazodnak és veled azonos nehézségûek. Sok új ellenféltípus, új szörnyek, új tárgyak és még rengeteg apróság változásán keresztül egy kategóriákkal jobb játékot kapsz mindössze egyetlen modban.
OOO 1.23
Persze ez még a patch elõtti, de lehet, hogy mûködik így is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha elven cuccokat akarsz, akkor modok nélkül játszva az aréna bajnokától a pajzsot és a kardot szerezheted meg, míg a Fighters Guild küldetéseit csinálva egy ellenféltõl sisak kivételével a páncélzatot. Ez a manus csak az adott küldetésnél jelenik meg és szinttõl függetlenül mindig elven cuccosban rohangál.
"Congratulations, your system will ROCK this product! Wish we had a system that hot you lucky dog."
lál.
Why so serious?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
errõl eszembe jutott a gyaloggalopp:
- Ah, ott van Chamelot vára.
- oh, igen, mily csodás. (vagy valmi ilyesmi)
- csak egy makett...
😄DD
aki látta emlékszik rá.
on:
The Matrix has you...