The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cowek
Köszi!

És hol találok orgazdát?

http://www.f1-info.hu/

adios
Hali!Az Arénában már Grand Champion vagyok és már a nõ adja az ellenfeleket.Na ott miért van az,hogy csak vaddisznóval,goblin skirmisherrel és farkasokkal küzdhetek.Már több héten keresztül harcoltam,de nem akar más ellenfeleket beadni.Lehet,hogy az az oka,hogy csak 3.szintû vagyok?

zolo
Köszi , ezt majd otthon kipróbálom amikor lesz rá idõm, ha nem jön össze akkor megkereslek priviben.<#worship>

http://flickr.com/photos/zolika90/

CS@
Elméleti része(így mûködik a gyakorlatban is):
A „showbirthsignmenu” console paranccsal megváltoztathatod a csillagjegyedet, ekkor megkapod az újonnan választott jegybõl származó bonuszokat. A gond csak az, hogy a régi csillagjegy hatásai is megmaradnak. Tehát csak az a megoldás jöhet szóba, hogy a csillagjegyet megváltoztatod, majd megnézzük, hogy az Atro csillagjegy mely spelleket adta a karakteredhez és ezeknek az IDjét kikeressük(keresem) az editorból, majd a játékban „removespell” –el egyesével kitörölgeted ezeket.
Ha ennél bõvebben is érdekel a dolog akkor jelezd, és megbeszéljük, de az igazán jó megoldás amit haxoror is írt, egy új karakter + Mage csillagjegy.

igen, ha megölsz egy ártatlant akkor jön a brotherhoodtól a faszi

" a végén meg kellett ölni egy városi nõt,aki nekem nem, de másnak ártott"

lol sztem nem igazán értetted a küldetést 😊

zolo
Na ha már új karit indítok figyelek majd ezekre.
Akkor még azt kérdezném, hogy a Dark Brotherhoodból akkor keresnek meg,ha megölök egy ártatlant?
Én azt hittem hogy a vámpírsággal köthetõ össze, de mivel tesóm karakterét is megharapta egy vámpír, õt nem keresték fel.Eszembe jutott ,hogy én Skingradba csináltam egy küldetést,Paranoia volt a neve.És a végén meg kellett ölni egy városi nõt,aki nekem nem, de másnak ártott.Ezután aludtam a fogadóban és harapott meg a vámpír és jött a követük. Tehát a gyilkolással köthetõ össze a Dark Brotherhood?Mert nagyon megteszett a Guild és az új karival is csatlakoznék hozzájuk.

Hála az égnek astral vaporst csak a dread zombi terjeszt és az csak magasabb szinteken jön 2-esen még nem, pár napja volt egy kellemes félórás kilopakodásom egy ayleid rom legaljából mert a rohatt pont akkor ütött meg amikor alig volt manám, a csík meg befagyott... <#idiota>

Ha sorcerert akarsz akkor sztem kezdj új karaktert, az attronach helyett a mage csillagjegyet válaszd fajnak meg a bretont vagy a high elfet (inkább a bretont)

zolo
Hát még csak 2. szintû vagyok, Kvatchnál még nem jártam az Oblivion kapunál, mert kalandoztam meg a Mage Guild küldetéseit csinálom.Kb 10óra játékidõ van benne eddig, a karakteremmel ez az egy bajom van hogy nem tölõdik vissza a magicka, és a vámpíros meg zombis barlangokban elég nehéz úgy játszani hogy még heal potionom sincs meg varázsolni se tudok életet magamnak.
Ha tudsz segíteni és nem túl bonyolult akkor örülnék, de ha túl macerás akkor spóroljuk meg mindkettõnknek a fáradozást és indítok új karit.

CS@
Mennyit játszottál már, vagyis hányadik szintû vagy?
Ha nagyon nem akarsz újat kezdeni, akkor esetleg megpróbálok segíteni, hogy mit hogyan kéne cheat –elned, hogy ezt megváltoztasd, de ha nagyon nem szimpi így a karaktered én inkább az újrakezdést javaslom.

CS@
Na ezt már neked kell tudnod te érzed, hogy boldogulsz e így vagy jobban megéri újból kezdened.

zolo
ÁÁÁÁÁ,pont ezt választottam 😞((((((((
ezek szerint indíthatok új karaktert? ;(

CS@
A kõszörny az szerintem tuti, hogy az Atronach, ezt már nem lehet többé megváltoztatni(esetleg showrace cheat –el, de abban nem vagyok biztos ,hogy ez tökéletes lesz).

zolo
Na hát remélem nem azt választottam, úgy rémlik valami kõszörnyszerûség volt a csillagjegy, és azért választottam mert +50 magickát adott.A második választásnál(kaszt?)Sorcesert választottam.
És ha az Atronachot választottam, tudok rajta valahogy változtani?Szintlépéskor vagy valahol?
Meg hát ha betegségnek számít,vámpír vagyok.100%-osan kifejlett vámpír( 😞 ),aztán most szenvedek a kigyógyulással...

CS@
Ez két dolog miatt lehetséges, vagy elkaptál valami betegséget vagy azért, mert beválasztottad az Atronach csillagjegyet, aminél nem regenerálódik a magicka.
Ha a magicka regenerálódik, akkor annak a sebességét csak a Willpower határozza meg, úgyhogy nem számít, hogy Ork vagy éppen Breton az illetõ, mert mindenkinél ugyanazzal a sebességgel történik.

CS@
Nincs mit írni róla, ellopod a cuccokat, aztán eladod az orgazdának.

adios
Ez azért van mert az orc vérbeli harcos kaszt,tehát alapból nagyon lassan regenerálódik a magica.Például én Breton fajjal játszom,akik jártasak a mágia fortélyaiban,tehát gyorsabban is regenerálódik.Azt javaslom szintlépéskor tegyél az olyan képességekre,mint a willpower.

zolo
Hy
egy orc karakterrel nyomom, és sajnos nem tölti újra a magikáját, csak ha alszok.Még csak 2-es szintû vagyok, de nagyon zavaró hogy varázslónak készültem és pont a magicka amit nem tudok harc közben szerezni.Lesz lehetõségem valamelyik skill növelésével a magicka regenerálásához valós idõben?
A Dark Brotherhoodhoz csatlakoztam,kikéne nyírni a hajón a csávót, de nem tudom még most mert szívok nagyon a vámpírkúrával.Valahonnan összeszedtem az 5 követ,aszittem vége,nem leszek vámpír, erre jönna többi hozzávalóval a banya.Hát mondom kabbe...Nagyon nemajánlom a vámpírrá válást senkinek se, mert nehéz kimászni belõle...

herczeg
hát tulképpen annyiban jó hogy nem hatszáz modot kell használni hanem csak 1-t. mer nemsok olyan van benne amit hasonló formában ne láttunk volna már.

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Cowek
Thief Guild 2. küldetésénél, egy embertõl 50 arany értékben kell csórnom. Már elloptam az értéktelen bögréit is, de nem tudom teljesíteni a küldetést :-( Segítsetek legyetek szívesek <#help>
Köcce!

http://www.f1-info.hu/

Hali!

Ha kulonbozo gyurukbe bepakolok feather spellt akkor max. 153 pt-ot tudok elerni vele. Ez miert van? Sot ha ilyenkor varazsolok egy feather spellt akkor mar nem is ad tobb pontot. Ha megnezem a aktiv hatasok kozott akkor irja is hogy ugyan aktiv de 0 pontot erejeig. Letezik valami korlat vagy ez valami bug? (lvl 22)

Koszi!
Kinek jött be az ooo? Amit olvastam az alapján, nem rossz. Én most még nagyba töltöm, szal még nem próbáltam ki.

Aki átbasz, az basszon bét is!

adios
Hali!Hol lehet megtalálni a The Grey Aegis-t.Ez egy pajzs amit az arénában láttam egy ellenfelemnél,és megtetszett(és nagyon sokat ér).

herczeg
nálam most az ooo 1.3 van fenn és keztem ennek örömére egy új karit. baromi jó cuccokat lehetne lootolni de 4. szintû mágussal eddig 2 olyan dungeon volt amit tökre ki tudtam pucolni, a többibe az alsóbb szinteken olyan dolgok vannak amiket néha meg se tudok sebezni õk meg egy csapással/varázslattal kinyírnak úgyhogy inkább lelépek

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

b-type
eleinte nálam sem volt gond, mostanra meg már annyira telinyomtam moddokal, hogy jó ha csörög vmi a zsebemben 😊
...viszont legalább über kemény, táp karakterrel szívok mint gép, nem regenerálodik a hp sem a magica, viszont legalább mindenki überkemény akivel nem vagyok jóba <#zavart1>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

ollie
Hát igen, most, hogy minen kósza goblinnál mágikus cuccokat találni, nem sok értelme van a pénznek.

Oké persze igazad van de ez inkább játékstílus kérdése, mire letarolsz összetevõkért egy mezõt addigra egy romot is kitakaríthatsz, összehasonlíthatatlanul nagyobb profit ÉS egy csomó cucchoz CSAK a romok fosztogatásával lehet hozzájutni.

pff van vagy 70ezer aranyam pedig már 10 szinttel ezelõtt abbahagytam a lootolást, a pénz értéktelen a játékban, nincs mire elkölteni.

És még csak kupacba se lehet halmozni, pedig AZ tényleg jó lenne, gyûjtöm a flawless gemeket, mellettük pár nagykupac arany jól festene! <#hehe>

ollie
ja télleg, fel sem tûnt

az hát... csak azt nem értem, hogy bírja nekik az 512 mb ram, az ugyanannyi mega kártyát...
512 mb-s videókártya? <#wow1>

War. War never changes.

Sztem 3GB ram is simán jöhet már akkor <#idiota>

War. War never changes.

ollie
lehet

ollie
Inkább x1800gto-t vegyél, mert az 256 bites, a 7600 meg csak 128. A különbség akkor jön ki, ha nagyobb felbontásra és/vagy AA-ra kapcsolsz. Idõtálóbb az X1800, ráadásul gyorsabb is rajta az Oblivion. Nagyjából megy is a procidhoz, bár egy Core 2 Duo jobban kihajtaná.

most kaptam az infót, miszerint azon a meghajtón, amin a game van, összesen csak 300 mb szabad hely van... Ez lehetne a probléma?
egyik rokonomnak kidobja töltésnél a játékot egy helyen.... Gépük: 1,8 Ghz 512 mb RAM, ASUS 512 mb videokari. tudtok rá vmit mondani?
Ron Ragm
Viszont rengeteg hozzávalót lehet találni, aminek a legtöbbej szart sem ér - ellenben ha potiont csinálsz belõle mindjárt megugrik az értéke, szal jön be a pénz elég szépen.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Sokkal jobb gyógyitalokat lehet találni INGYEN a dungeon-ökben mint amiket te tudsz csinálni.
Soha nem kell boltban venni gyógylötyit.

A pénzkeresés...
Alacsonyabb szinten a vámpírvadászat, magasabb szinten meg egyszerûbb kitakarítani egy dungeont, több ezer arany 5 perc alatt.
A pénznek ebben a játékban nincs sok szerepe és igazán az alkímiának sem, a legnagyobb pozitívum az alkímiában hogy könnyen fejleszthetõ másodlagos szkillként is és így jó szorzókat lehet összehozni intelligenciára.

szerintem.

Illusion 50-tõl lesz kemény mert akkor már használhatsz láthatatlanságot -> gyakorlatilag legyõzhetetlen leszel, ha gáz van láthatatlanná válsz, gyógyulsz stb

PCI-E kártyám lesz. Én is nézegettem a Radeon X1800 GTO-t. Ez egy picit lebutított változata a normál X1800-nak. Illetve még az Nvidia 7600 GS-t is néztem. Nagyjából egy árban van ez a két kártya. Melyik lenne jobb az Oblivionhoz? Mindkettõ tudja már a SM 3.0-at ugye? EGy Athlon64 3500+ ki tud szolgálni már egy ilyen kártyát?
A fenti kártyákkal és procival milyen beállítást remélhetek az Oblivionban? Medium, high?
ollie
megéri alkímiával foglalkozni

1. sok pénzt lehet keresni vele
2. kotyvaszthatsz maganak gyógyitalokat ingyen, melyeket egyébként drágán vennél meg

magus
Ja, csak nálam lettek textúrahibásak a kövek az oblivion kapu közelében? driver a legújabb, gef7600gt, nem tudom mi lelte:/

magus
Beraktam magamnak az illusiont csak annyira nem tudom használni semmire, jelenleg csak fáklya helyett használom a fényt-.-

bezzeg a battlemagemmal elvoltam az arénában, megidéztem magamnak egy csontit, míg odaértek hozzám nyírbáltam spellekkel majd leütöttem. csak aztán vámpír lett és sehogy sem sikerült kigyógyítani belõle:/

magus
Én nem tudtam mi számít fontosnak és mi nem ebben a játékban, mindenhol más számít igazán...

szóval megéri gyûjtögetni azokat a gyomokat hogy csináljak ilyen vackokat magamnak?

paladin ott is kemény, csak ott a warriornak is vannak jópofa spelljei amik erõssé teszik, itt csak annyi, hogy jól tud harcolni mert nem hal bele ha mázsás páncélban rohangál és kaszabol

Nem volt véletlenül vkinek olyan problémája, h uninstallnál hibaüzenet jött elõ? (elõször a setupdll.ccp hibaüzenet, utána meg egy 5001-es hibaüzenet ablak) Ezek után természetesen nem engedi uninstallálni.

\"Hard to see, the dark side is.\"

adios
Hali!Hogyan lehet a könyvekbõl tanulni?

Én igazából Valkûrt indítottam, ami egy saját magam által megszerkesztett kaszt, de a paplovaghoz áll talán legközelebb. Nem szeretem az elõre gyártott kasztokat, bár biztos azok is jók, de mégis... Hadd szabjam már én meg, milyen képzettségeket/tulajdonságokat tartok fontosnak.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

CS@
Gömbökkel nem, de lesz ott más eszköz amivel igen.

Köszi.És akkor ugye kristájgömbökkel lehet még varázslatot csinálni az akadémián?
CS@
Soulgemet találj vagy vegyél a boltban.

A karaktered csak azután tud saját varázslatot készíteni miután bejáratos lesz az akadémiára, vagy keresel más alternatívát.

Az alkímia jó pénzszerzési forrás(Thoronir megveszi a potionokat).
Ha már legalább 3dik szintû vagy(minél több annál jobb), akkor szerintem az egyik legjövedelmezõbb bevételi forrás BanditRingleader -ek gyilkolása és a náluk talált zsákmány eladása. Amíg komoly szükséged van a pénzre, addig a fegyvereket és páncélokat, meg minden olyat, amit Morvayn megvesz neki érdemes eladni(õt Anvil –ben MorvaynsPeacemakers –ben találod). Ha nagyon fogadhoz vered a garast, akkor azokat a cuccokat, amiket Morvayn -nak nem tudsz eladni azokat Thoronir –nak add el(ICMarketDistrictTheCopiousCoinpurse –ban van). Mindketten elég béna kereskedelmi értékkel rendelkeznek, ami neked pont jó, mert így gyorsan 100as lehet a viszonyod, ami jót tesz a haggle állítgatási lehetõségeinek.
Haggle: minden kereskedõ személyre szabottan megjegyzi a neki beállított értéket, ez határozza meg, hogy az áru árának hány százalékáért adhatod el vagy vehet meg az adott cuccost. A kereskedõ hozzád való viszonya és a te merc skilled határozzák meg, hogy mennyi az a Haggle érték amennyiért bizniszel veled a kereskedõ. Arra kell vigyázni, hogy ha túl magasat állítasz be és így próbálsz üzletelni, akkor az elvesz egyet a viszonyból.