The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát igen!kemény a paci.hol tudok paralyze varázslatot beszerezni?kéne egy árus név és egy hely
Igaz.
A DB.-s ló a legjobb. 1. halhatatlan, ami nem hátrány. 2. gyorsabb minden lónál. 3. Autómatikussan és magától harcol érted és nem az a gyáva fajta ha érted mire gondolok.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tolvajokhoz vagy charmolj el egy hajléktalant aztán jól elárulja neked (békés megoldás, bahhh...), vagy ami a jobb móka; este ébresz fel egy földön alvó félreesõ helyen lévõ hajléktalant, pénzeld addig míg el nem köpi merre hogyan, aztán nyírd ki és vedd vissza a pénzed. Ha békésebb vagy vissza is lophatod tõle, de az azért nagyon snasz egy orvgyilkosnak nem?
Nyugi itt még nem gáz a hajléktalan ölés, hisz még nem vagy Thief tag, meg úgy is csak púp a társadalom hátán...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Még nem jár ott szerintem. Csak be akar kerülni a DB-be, úgy hogy asszem most csak random gyilkolgatni fog.

igen,DE figyelmesnek kell lenned h mit is kér pontosan,ugyértem nem mindegy h hogy és mivel nyirod ki,különben bukta a bonus!
waterfront negyedben éjfélkor keresd a fáklyás embert

serito
Ha kiszabadulok a börtönböl azonnal kivégzek valakit és alszom egyet az ágyában és elfogadom a DB ajánatát. Aztán csak lesz lovam valamikor.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito
Mivel most indítok egy új karaktert, akkor kezdhetem összelopni magam, ha egy lovat akarok venni.
Ja a tolvajok céhébe való bekerüléshez mi a legrövidebb út? Mert ugye addíg a lopott holmit nem tudom eladni.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

lopott lo automatikusan visszavándorol,ahonnan nyultad,vegyél inkább! v DB küldibe kapsz egy fekete halhatatlan lovat,piros szemmel.
Lopott lóval nem tudom, de saját lovam nem csatangolt el. Maximum pár méterrel odébb áll. Illetve olyan volt, hogy elfelejtettem hol hagytam (vagy a csata hevében elfutott a rákba), de akkor gyorsutazás egy közeli helyre és automatikussan ott lesz a ló melletem (vagy a városi lovászatban "parkol").

serito
Egy lóval kapcsolatos kérdés:
Nekem mikor volt lovam vagy loptam egyet, ha leszáltam róla mindíg elcsatangolt. Ezt, hogy lehet magakadályozni?

looool.
Van az a quest Chorrolban mikor a boltos (Gyík) nõ lánya eltünik és nekünk kell megkeresni. Na teljesíttettem a küldit, de megmaradt pár rosszember többek között a kocsmáros, meg még egy két foszer és visszamentem lerendezni õket. Szépen legyilkoltam már mind, csak a kocsmáros maradt életben, de az valami rohadt gyorsan futtot. Persze elõlem. Pár percig futottam utánna, de mivel ez a lovag karakterem volt elég lassú voltam (lovam meg valahol a faluszélén) így kereket oldott. Majdnem. Már mentem visszafele, amikor hallottam a futás zörejt meg morgást. Megfordultam ott rohant a csávó lent a dombalján mögötte egy baszott nagy medvével. Utolérte le is csapta. Azota is röhögök ha eszembe jut...

* esetek

SZERK gomb luxus lenne? <#falbav>

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Én egyelõre "vanilla" Oblivionnal játszok, másodjára is, de ettõl függetlenüól itt is elõfordulnak vicces esettek. Szeretek magaslatokról körbenézni, és nemrég pl. volt olyan, hogy a távolban láttam, hogy a lovas futárt kergeti egy troll fel-alá a dombok között 😄
Vagy pl. oylan is volt, hogy rohantam el egy Pokolkaputól, a Daedra-k meg a nyakamban. Leugrottam egy jó nagy szurdokba, visszanézek, és látom, hogy ne memrnek utánam jönni 😄 Aztán 10 mp múlva megjelent két Xiavili vagy mi balról (körbe kerültek a kis rafkósok 😉), de az egyiket folyamatosan maracangolta egy hegyi oroszlán 😄

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

koschwarz
hát ez rohadt jó<#nyes>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nekem olyan volt, hogy ép A városból B-be tartottam az uton szépen lóval. Látom a domboldalról felém tart futva egy csávó. Pár pillanat mulva megjelet mögötte három útonálló. Elfutottak melletem, és eltüntek az erdõben. Az egész jelent nagyon komikus volt.
Merthogy az OOO-ben betettek rendes uton közlekedõ NPC-ket. Eddig is voltak, de most határozottan többen vannak, sokkal feelingesebb. Ja és ugye benn van, hogy bizonyos HP alatt megpróbálnak elfutni. Úgy hogy az utonálok interaktív megtámadtak egy utazót, annak a dulakodásban leesett a HP-ja alacsonyra és én épp menekülés közben láttam õket, a rablók meg üldözték, valszeg ki is nyírták. looool

koschwarz
a natural environment meg kifejezetten hangulatosabbá, szebbé, élõbbé teszi a világot, az meg azért tetszett meg.

koschwarz
én ugyan soha nem voltam mod-párti, de egy-két dolog engem is zavart az oblivionban. az OOO leírását végigolvasva viszont nagyon megtetszett a mod, mert úgy tûnik tényleg sokkal realisztikusabb és változatosabb lett az egész játék (alig várom már, hogy megszelidített farkasom vagy jaguárom legyen)

mindenestre vicces volt pl. tegnap az a jelenet, amikor a dungeon-ban egyszerre jött egy zombi meg egy patkány, és helyettem egymást támadták meg. haláli. vagy amikor a patkány alá pörköltem, de nem találtam el rendesen, és életben maradt egy kis életerõvel, mire elmenekült. hát nem így realisztikusabb a gamma?

b-type
Kinek mennyire..😊
én 23-t használok, de igyekeztem én is csomagokat használni, tehát amit összeillesztettek.
Vannak apróságok mint a villám, a hátizsák, könyfedelek, festmények, haj.
és fontosabbak, pl. új helyszinek, több npc, 1:1 time mod, nehezítõ moddok...stb.
és persze texturák....ezekkel vigyázni kell, mert komolyan leseggeltethetik a gépet, ami nem csak egy .esp-bõl áll, ott érdemes menteni a mappát ahová rakni akar..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

eddig modokat nem használtam,csak patch.mennyire nélkülözhetetlenek a kül. modok?csak mert ugy tünik sok a probléma velük,már mint ezeket olvasom,h mindenki sziv a mod felrakásokkal,nem szeretném ha ujrainstall lenne,na és uj karit kell e inditani,ha játék közben rakok be modokat,
CS@
Köszi én csináltam.
Az képek 32x32 –esek, amikor pedig ki vannak jelölve, akkor 48x48 –asak 256színûek(magasabb színmélységnél a telomon nem tudok átlátszót csinálni) és PNG formátumúak. Nekem egy Siemens ME75 –m van, azon frankó, de úgy tudom, hogy a telefonok nagy része általában támogatják ezt a formátumot. Ha érdekel, akkor a képre klikkelve le tudod szedni és megnézni. A bekapcsolás és kikapcsolás simcard meg egyébb animációk még készülnek, de majd ha kész megmutitom azt is.

CsõKujts #26017 : THX neked is, kitalálgattam, hogy melyik ikon helyett mit szeretnék, aztán azt a TESCSben megcsináltam és le PrintScreen –eltem, majd egy rajzprogrammal editálgattam a megfelelõ méretûre és formátumra, majd felraktam a telefonra és ennyi.

serito
Igazad lehet. Meglátom még egy reinstall, az összes felesleges mod kidobása.

Ja wood elf, akkor bármilyen magic szkillt csak akkor raknék majornak ha a csillagjegy a Mage lesz mert csak úgy lesz elég mana hogy megérje varázsolgatni.

A destructiont, ahhoz sok mana kell szal csak ezért az egy szkillért külön kéne az intelligenciát és a willpowert fejlesztened, sztem nem éri meg.

Helyette a restorationt raknám be, 50-es szkilltõl (cure desease spell) gyakorlatilag soha többet nem lesz szükséged gyógylötyikre.

serito
Melyiket vennéd ki és mire cserélnéd?

serito
Megvan már töltöm lefele. (Eshme's Female Bodies v3.0)

Biztos kell neked majd mind a 3 támadó szkill? <#fejvakaras>

serito
Nekem a keresõbe beírva nem adja ki az általad megadott modokat, pedig pont ezeket keresem én is.
Ren BeautyPack v1.1 (full)
Natural Faces
Egy female Wood Elf-et akarok indítani, csodás arcal szép ruhában de kegyetlen halálosztó képességekkel.
Ha a major skill -ek ezek az jó lenne?:
Athletics
Blade
Light Armor
Marksman
Security
Sneak
Destruction

Az INNEN-nel egy forum oldalra jutsz, ahol az elsõ hozzászolás (maga Eshme úrtól) legalján találsz Downloadokat az addonhoz.

serito
Köszi, de az INNEN link-rõl nem tudok tölteni, mindíg az adott lapot tölti vissza. Cél mentéssel meg az index-et tölti. Ötlet?

Ha sok modod volt fenn akkor valóban nem ártana.
A modok a TESSOURCE MODS letölthetõk (a keresõbe beírod a nevét, vagy névrészletet). Kivéve a Eshme's Female Bodies v3.0-as változata, ott csak a v2.0 van. A v3.0 INNEN tölthetõ le.
A hivatalos addonok egy része ingyen begyûjthetõ, vagy meg is veheted a hivatalos honlapról (250-400 Ft/db szóval nem túl drágák).

serito
Ezeket hol tudom megszerezni, az OblivionHQ-n megtalálom õket?
Úgy érzem az egész game-t ujra kellene telepítenem, majd csak az OOO1.3 és az általad megadott modokat feltenni, meg persze a BT modot.

serito
A BT mod most is fenn van.

herczeg
én azért még a BTmodot todom ajánlani... sokkal jobb lesz tõle a kezelõfelület, a map, az invemtory meg az ilyenek...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Hagyad. Csak azért írt be, hogy itt mindenki tudtára adja milyen zsír gépe van. Nézd, direkt kiemelte "DUAL CORE", "HIGH". Marhára nem azért jött ide hogy a játékról értekezzen.

mirõl beszélsz gagyi?térj észhez,jelenleg ez a best,lehet h sötét vagy hozzá
Én az OOO1.3 mellet használom:
- Eshme's Female Bodies v3.0 <#eljen>
- Ren BeautyPack v1.1 (full) <#eljen><#eljen>
- Natural Faces
- (Meg az összes hivatalos add-on-t)

Fenn volt a Dark Rose, White Rose Armor (by Kafei), de ezt az OOO1.3 már tartalmazza így õket leszedtem.

Elméletileg elég.

koschwarz
de ettõl még mûködik a fullban, minden külön mûvelet nélkül??<#fejvakaras>

koschwarz
igen az mindenképp fontos, hogy a kicsomagolás a data-ba történjen, vagy ahova kicsomagoltad, onnan másod át a data-ba egy az egyben. ha valaminek a felülírására kérdez, nyomj igent! azért nem mûködött. és ezután kell még azt az esp-t külön bemásolni a data mappa alá közvetlenül.

nem tudom, hogy a többi mod kiiktatásához elég lesz-e a pipa kivétele, elvileg elégnek kell lennie, gyakorlatilag a programok viszont gonoszak, önálló életre kelnek és ott csesznek ki a szegény játékossal, ahol csak tudnak<#nyes>

meshes
sound
textures

Ezeket igen! Ezeket a DATA könyvtárba kell tenni, de nem kell öket aktiválni csak az esp-t, az majd automatikussan használja õket.

Igen. Azt nem olvasztotta bele aszem külön könyvtárban is van.

serito
Már értem, nálam az a gond, hogy nem a játék Data mappájába bontottam ki a cuccokat, hanem egy másik a játékon kívüli mappába.

serito
Akkor nálam a rengeteg mod a problema.
Elég ha induláskor kiveszem az X-eket a többi mod mellõl?

serito
Én a többi mappában található cuccokra gondolok:
meshes
sound
textures
Amik ezekben a mappákban vannak cuccok, amit a vidó is mutat a OOO mappában, ezeket, hogy lehet aktiválni?

koschwarz
tehát: kicsomagod az OOO-t egyenesen a bethesda oblivion/data mappába!!!!. ezután ezen belül bemész az Oscuro's Oblivion Overhaul mappába, ott van az OOO-FULL mappa, benne az OOO.1.3.esp. ezt kell utána még a data mappába (vissza)bemásolni. és kész, semmi mást nem kell sehova tenni.

egyedül a natural environment legutóbbi változata van még fent (asszem 2.0-a). ez benne is van a kompatibilis listában is.

Az Oscuro's Oblivion Overhaul mappából az OOO-FULL-ból csak az OOO.1.3.esp kell a Datába tenned és kész. Ami az Add-on mapában van az csak akkor érdekes ha a LITE-ben lévõ esp másolod be. Akkor az Add-on mapából bemásolod azokat a modokat, amiket használni akarsz. A full-os OOO.1.3.esp az összeset egyben tartalmazza amit az Add-on ban látsz.

serito
Milyen mod-okat használsz az OOO.13 mellett?

serito
A kibontott ooo1.3.exe tartalma:
meshes
Oscuro's Oblivion Overhaul
sound
textures
mappák. Az Oscuro's Oblivion Overhaul mappában van az OOO-FULL mappa alatt az OOO.1.3.esp, ezt kell a fõkönyvtárba másolni.
A többi mappa tartalmát meg a DATA-ba, vagy azok nem kellenek?

koschwarz
bár nem tõlem kérdezed, de így van. van a FULL meg a LITE.

ha a FUUL-t bemásolod a data-ba, akkor mást nem kell csinálnod. ha a LITE-ot választod, akkor az ADD-ON mappában lévõket kell még pluszba bemásolni (asszem, de mingyá megnézem<#fejvakaras>)

de ennek a leírása is megvan abban a word dokumentumban