The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt én se tudom <#nemtudom>.
De ahogy nézem elég sok különbözõ lassító van. Sokan sérelmezték, hogy lemaradnak egy csomó kreatúráról, mert olyan gyorsan fejlõdtek, hogy sose találkoztak vele (lementek egy dungeonba, mire feljöttek annyi szintet léptek, hogy egy két low leve szörnyel sose találkoztak a vadonban).

Ezt a Vanilla-t sokan dicsérik, én magam nem ismerem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

koschwarz
ja ezt már értem, de azt még mindig nem tudom, hogy a vanilla végülis milyen sebességre állítja be a fejlõdést?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Na itt is van, pont amit kérdeztél/tetek Koscwarzal:

Kérdés:OMG, it takes forever to level up! What's wrong?
Válasz: You can easily restore standard level-up rates if the FULL version is too slow for you. Use one of these methods:
Method A: Use the LITE version and select all the add-ons you want, but avoid the slow-leveling.esp
Method B: Use the FULL version, but then load LRM_Generic.esp after it.
Method C: Use the FULL version, but then load the Vanilla Oblivion Skill Rates mod after it. <--- ez az amihez a linket adtam

Tedd fel és ezután a Vanilla Oblivion Skill Ratesnek megfelelõen fogsz fejlõdni.

Ha valaki nem tud angolul akkor lefordítom, de a lényeg annyi, ha lassúnak érzed a fejlõdést tedd be a Datába a #26133 linken lévõ esp-t.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Spaw
A mopy jó helyen van.SP2 fenn van.py-okat majd otthon probálom.köszi a segítséget

serito
Megpróbálom köszi.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Ezt korábban linkelte be valaki hogy az OOO fejlõdésével kapcsolatban, de nem nagyon foglalkoztam vele eddig, csak most eszembe jutott.

Nekem mûködik.

Fontos, hogy maga a Wrye Bash (Mopy könyvtár) az Oblivion könyvtárba legyen ne a Data-ba.
Nekem úgy indult hogy rákattintottam valamelyik .py kiterjesztésû filera. Nekem nem kellet parancssort irogatni. XP SP2 fenn van? Azt írja ha nincs az is okozhatja.

koschwarz
namármostmivan? ez a vanilla féle milyen sebességre állítja a fejlõdést?

hozhun, neked mûxik az OOO-s fejlõdés?

serito
És "Õ" pontosan mire is szolgál?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Hmmm...
Tedd be EZT a Datába, aztán pipáld ki.

serito
Ez mind tiszta, de ha már szinte minden major skill-em a maxon van (itt gondolok az kezdõ karakter szintjének megfelelõre) de a level progress még csak egy inci-finci vékonyka csíkra sem mozdult meg.

Spaw
Szia Hoz_Hun! Egy kis segítséget kérnék tõled.Felraktam az ooo1.3-at, és mûködik is de a Wrye Bash nekem nem indul el.pythonok fenn vannak bár a wx python csak egy dos ablakot nyit meg egy pillanatra és nem történik semmi(ez normális?) A bash.py-hoz hozzárendeltem a fájlt amit kell.A python mappában a parancsikon tulajdonságainál a cél és a kezdet beállítva(nekem nem a C-n van az oblivion mappa.)És mégis ha rákattintok a parancsikonra egy pillanatig homokórázik és nem történik semmi.Az angol oldalon(ahonnan leszedtem a pythonokat)le van írva hogy mit kell csinálni ha nem megy a wrye(valami parancssoros bütykölés)de nem egészen világos.Ha megtennéd hogy leírod nekem lépésrõl lépésre hogy mit is kéne csinálnom(csak a Wrye-ra vonatkozóan)azt nagyon megköszönném.

koschwarz
gondolom a DB-s szabályok lényege, hogy semmilyen módon nem árthatsz a guildnek és a tagoknak.

a szintlépés pedig lassú a modban, én úgy variáltam, hogy csak 3x lasabb legyen az eredetihez képest. még így is félek egy kicsit, hogy az is lassú lesz, bár az is igaz, hogy az alapjátékban a 11-es szintig elég hamar eljutottam, és azt viszont relatíve gyorsnak találtam, bár az megintcsak igaz, hogy ahogy növekedik a szint és a skillek, úgy lassul a fejlõdés.

serito
Tegnap éjjel megtörtént a game reinstallja, minden felesleges mod-ot kidobtam.
Telepítés után csak aBT , OOO.1.3, + 4 add-on-t, Esmes, modokat raktam fel.
A DB speaker hamar megtalált, miután kiértem a csatornából Waterfront egyik házikójának lakóit pár kardcsapással kivégeztem és aludtam egyet az ágyukban. Egy órán belül felkeltett a csuhás, és megtette az ajánlatát, amit persze erõsen bólogatva elfogadtam.
Mielõtt megöltem volna elsõ DB által kijelölt áldozatomat, barangoltam kicsit a hozzávezetõ úton. Tolvajkodtam, gyilkoltam…stb.
Ehhez van egy kérdésem:
A major skill-jeim (Athletics,Blade,Acrobatics,Light Armor,Marksman,Security,Sneak)
A skillek piros szintjelei már majdnem elérték a maximumot(35-40 között, új karakter), de a level progress még csak meg sem mozdult.
Ennek mi lehet az oka?
És még valami: Amikor a DB elsõ gyilkosságát elkövettem a DB speaker elmond 5 szabály mit nem szabat csinálni, vagy kivágnak a DB-bõl.
Ezek pontosan mik? Nagyjából értettem, de nem tiszta a dolog.
Köszi elõre is!

deadcode82
ok, köszi, megnézem azt a boltot, kiváncsi vagyok a ruhákra.

Ne törõdj vele dobd ki vagy sûllyeszd el valami ládába. Az csak azt mutatja, hogy eredetileg hogy nézet ki a karakter ruhátlanul. Egyébként bekerült egy bolt a játékba valahol Kavach és Skingrad között kicsit északra. Esmes boltja egy farmon van. Több szintes bolt és csak Esmes ruháit árulja a benti boltos csaj. Bár nekem azok kicsit extrém ruhák én az Esmest a lemeztelenítés miatt használom, de érdemes elnézni a boltba. Az árak horrorak, mindent iszonyat drágán árul.

Thx! 😊

deadcode82
Felraktam a EshmesBodiesV3.0 és a mentett állás betöltése után kaptam pár érdekes cuccot. Te is megkaptad ezeket miután felraktad a modot?

http://www.sg.hu/forumkepek/2006_09/ScreenShot00.JPG

serito
Köszi már vagy 100-adszor, siker már be is másoltam, hogy miként mûködik azt majd holnap vagy a 7végén megnézem.

Kaszi46
😄D szóval köszi!

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
isökök

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
Hi!

Korábban volt linkelve egy oldal, ahol le lehetett tesztelni hogy futn az oblivion a gépen. Nem találom sehol. Valaki plz dobjon meg egy címmel.

*Posse*T.W.D*

Intelligencia x2 plusz az egyébb extrák, csillagjegy, faji bónusz és enchantok.

A mágusbotot és úgy általában mindent a szintedhez igazít, ha alacsony szinten szerzed meg akkor szarabb, ha magasabb szinten akkor jobb a cucc.

deadcode82
winrar is kicsomagolja, engem csak ez a EshmeArchiveInvalidation.txt zavart meg.
köszi

herczeg
hali, 2 kérdésem lenne a mágus karakterekrõl...
most van nekem egy 9. szintû és hogyan számolja ki neki a magicáját?
mert 81-es inteligenciával és 180-as plusszal (130 a csillagjegybõl és 50 abból hogy breton) 358... ez a szám hogyan jön ki?
a másik meg hogy azt hogyan számolja ki, hogyha én elmegyek kb 20. szinten megcsináltatni a mage's staffomat akkor a paralízis ami benne van 7 mp-ig tart, ha meg 9. szinten akkor csak 4 mp-ig. ezt szinthez, skillhez, vagy attributumhoz méri?

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

deadcode82
Hát persze, leesett, both, de a POIs-t akkor sem vágom.<#fejvakaras>

Sejtem mi a gond mindkettõtõknél. Amit letöltöttetek az egy csomagolt formátum és .7z a kiterjesztésû (legújabb zip csomagolás). Ezt ki kell csomagolni.
Itt van: 7-Zip
Ingyenes. Azzal kicsomagoljátok és onnan egyértelmû (kicsomagolva kb 600mb). És ott van benne a EshmeArchiveInvalidation.txt is.

Az EshmeArchiveInvalidation.txt az oblivion könyvtárba kell másolni (nem a Data-ba), a data-ba kell másolni a data könyvtárba lévõket (felülírhatjátok ha talál valami ugyanolyat ott már)a szokott modon. És most jön a lényeg. Ha meztelen csajokat akartok (már miért ne akarnátok), úgy értem, ha levetköztetitek a saját csaj karaktert(vagy a kinyírt csaj ellenfelet), akkor meztelen lesz (minden faj): a könyvtárbalévõ lévõ könyvtár tartalmát másoljátok be és írjátok felül, amit alapban betesz (mert alapban nem meztelnt tesz be) pont úgy mint az elõbb a szokott módon. De ez úgy is egyértelmû lesz.

ollie
Az elsõt a kettõ ucssó helyett kell használnod, ha mindkettõt egyszerre szeretnéd. A második nem tudom, hogy mire való.

serito
A file teljes neve kibontva:
ob_am_EshmesBodiesV3.0 de milyen kiterjesztés????? (esp, epm, ...stb???)

serito
Amiket adtál most próbálgatom. Minden mod rendben van kivéve a
EhemesBodiesV31.0 -át invalid file-nak ismerimeg, és nem akarja betölteni!!!??
This is not valid Oblivion plugin or master file.

Ezt az üzenetet kapom mikor be akarom pipálni induláskor. Mi lehet a gond???

deadcode82
itt van angolul a szöveg, én nem nagyon vágom:

Copy and Paste all contents of the EshmeArchiveInvalidation.txt into a file located at \Oblivion\ArchiveInvalidation.txt (where the Oblivion.exe sits)

-When the \Oblivion\ArchiveInvalidation.txt doesnt yet exist and this is the first mod you use ,you need to create one.
-Just append my contents to your old one if this file existed.
-Make sure theres a linebreak after any fileentry, when you append.
-If you updated from a previous version of mine just append the changes, but no danger if you add doubles i believe.

bt modot azt nem tudom, nem ismerem. Az EshmesBodiesV3.0 meg megint csak nem tudom én simán feltettem és mûködik rendessen.

deadcode82
a POIs és a QuestMarkers elõtt is ott lenne a disable, csak lemaradt.

deadcode82
Elõször a bt moddal(2.20) kapcsolatban lenne kérdésem, felraktam és három új lehetõség jelent meg az indítóablakban:
disable both
POIs
QuestMarkers
Az elsõ kettõ mire való?

A másik kérdésem meg a EshmesBodiesV3.0 moddal kapcsolatos. Említ a leírás egy ArchiveInvalidation.txt-t amit nem találok, ilyenkor mi a teendõ? Szükséges a modhoz az 1.1-es patch?

Vesztegesd meg. Ha elkotyantya a dolgot kinyírhatod. Erre a legjobb IC mert este az eldugott kis zugaikban alszanak. Akkor a legkedvezõbb.

Nem. Kezdj vele beszélgetni és vesztegesd meg. Erre a diskurzusnál van lehetõséged. Ha jól felmegy a disposition akkor elböffenti kit és mikor kell keresni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

serito
Egyszerûen adjak egy hajléktalannak pénzt? IP-ben vagy más városban a legkedvezõbb? Igen random kívánok gyilkolni és a meggyilkoltaktól mindent elvenni. Ha bekerültem a TG-be akkor mejd eladom a lopott holmit.

De kedves vagy. Vicces egy maszk, az biztos. 😊
huuuu,azonnal elkezdem a küldiket
Ja, kapsz egy olyan maszkot. A tulajdonságát nem lövöm le azt KI KELL próbálni <#eplus2>

Ja tényleg posztert el kell olvasni elõtte. De ha orvgyilkos vagy miért ne nyírnád ki, nem kell rádumálni és izgalmasabb is, késõbb ráadásul kivágnak a guildbõl "hajléktalanítást" végzel. hehehe <#hehe>

micsoda,olyan arcod lesz?????
thanx
sry Bravil

Igen pont úgy. Nagyon jó móka mikor Guildvezérként te leszel az.

Anvil mage guild, a neve nem ugrik be fekete hajú csaj piros ruha

grey fox ugy néz ki,mint a plakáton?
Egyszerûbb elolvasni egy plakátot a Grey Foxról és utána kérdezõsködni. Alig kell gyõzködni a koldusok valamelyikét már ott is az infó.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL