The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
kipróbáltam tegnap a dark messiah of might and magic demóját. jó játéknak ígérkezik, de nem fogja az obliviont "veszélyeztetni". egyrész inkább fps-nézetû akciójáték, mint rpg (nagyon gyengusz, de akciójátékhoz kíváló fejlõdés-fa), nagyon hangulatos, és azért meg kell hagyni, a source-motor ottvan a szeren. a konfigomon, amin épphogy köhög az oblivion, gyakorlatilag fullos grafikán futott. bár igaz, hogy a demóból nem derül ki, hogy lesznek-e akkora területek, mint az oblivionban. szerintem nem, bár a half life episode two-ban állítólag lesznek kiterjedt területek is, "folyosók" helyett.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Köszi,erre nem gondoltam, de igazad van!
"az embereket lila ködben látom"

Valószínûleg van rajtad egy cucc ami permanens Detect Life-ot ad

Sziasztok!
Segítség kéne.
Brumában a brotherhood betrayed küldiben az öreg csaj (Erline)nem hajlandó beszélni velem (a két helyszínen tartózkodó õrrel, illetve talán már mindenkivel a városban beszéltem), így pedig a kocsmáros Olav-hoz is hiába megyek, nem adja a a szobakulcsot. Mi lehet a gond?
Másik gondom, hogy az embereket lila ködben látom. Valami betegség lehet? Az invertory szerint már 2-õt elkaptam. Hogy gyógyíthatom? A nálam lévõ cuccok nem segítenek (vagy ne azonnali javulást várjak?).
Elõre is köszi!
CS@
Nem értem, hogy mi a problémád Ron Ragm válaszával.

b-type
bocsesz:
"...akár egy tulajdonságból hozod össze a 20 szintfejlõdést"=10 szintfejlõdést

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Válaszd ki hogy mire akarsz 'specializálódni'. Az összes harci tualjdonságnál.
..és csak azt az egyet rakd be major skill-nek, a másik kettõ megy minor skill-nek.
így végig.
pl. Endurance-nak a block, az armorer, és a heavy armor a 3 összetevõje.
ezek közül csak az egyiket rakd be major skill-nek.
a másik kettõvel hozod a szorzókat, azzal az eggyel meg kiléped a szintet.
ha vmelyik elmarad akkor a trainer-l ráhúzol.
Olyat amit kell használnod olyat ne rakj be, pl. restoration, vagy amit a futás növel...
2pont szintnövekedés ad egy pont szorzót. tehát 10-t érdemes csak lépni egy minor hozzáértésbõl.
Major hozzáértésbõl meg csak annyit tudsz, mert utána szintet lép...akár egy tulajdonságból hozod össze a 20 szintfejlõdést, akár több.
kb. ennyi. ja és a végén így is úgy is über leszel, a szorzók inkább csak ahoz segítenek hozzá hogy könnyebb legyen a játék.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

<#falbav> Hogy erre miért nem gondoltam!?.....<#ejnye1>

Ron Ragm
Egyszerûbb ha magadnak megfelelõen állítod a Difficulty csúszkát.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

hi!
Olvastam vmi cokkel az Oblivion HQ-n tápolásról... nos, sajna kicsit "magas" volt nekem mert nem vok jártas a dolgokban! Ha egy warrior szeretnék lenni mit érdemes tennem? Szal heavy armort szeretnék hasznalni és baltákat(ORC), nemtom mit érdemes csinalni, hogy jó erõs legyek... a cikkböl vmi olyasmit szûrtem le, hogy fejlesszek másra szintlépéskor meg mittomén eh... segítsetek lééci!
ez volt az

Van úgy hogy valóban beesik a földbe a fegyver és elérhetetlen, de legtöbbször csak elrepül valamerre és ott lesz a talajon a közelben.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Az egyik kedvenc helyük ott van a fõvrosnál. Ahogy kijössz a fõkapun, ami elõtt a híd van, fordulj délre és menj a part mentén. Ott lesz a Dzonot cave. Na ott tanyáznak nem kevesen ilyen bigék. De veszett dúrvák, szóval csak óvatosan velük.

koschwarz
én is így voltam ezzel elõször, volt egy 11-es szintû karakterem, de aztán feltettem és indítottam egy újat, hiszen mégiscsak jobbnak gondoltam egy "feljavított" játékkal végigtolni elõszörre is.

deadcode82
Szerintem nincsenek épületeik, én legalábbis nem találtam, rabszolgatartókkal még egyáltalán nem találkoztam, amazonokkal viszont igen, Chaydinhal-tól északra, észak-nyugatra esõ hegyi barlangok közül valamelyikben.

magus
well...

legelõször kiszeretném élvezni a játékot úgy ahogy megcsinálták, új fajok nélkül, az egyetlen ami zavar, hogy fejlõdik velem minden, de lehet h felrakom ezt, nem hangzik rosszul

De merre van a guildek épületei?

Aki átbasz, az basszon bét is!

koschwarz
asszem igazából nem lehet belépni egyik ilyen új npc-csoporthoz sem, csak ha mennek valami csatába, akkor követheted õket, és mehecc velük harcolni, talán még valami csurran-cseppen is, de ezt már nem tudom, mert én még egyel sem találkoztam. csak a leírásból meg a videóból gondolom.

Az ooo-ban hogy lehet belépni a rabszolgatartókhoz?

Aki átbasz, az basszon bét is!

hi!honnan tudnék szerezni valami faja térképet,ahol jelöl minden tuti helyet?pl morrowindhez volt egy "kisokos"TES MAP-em.help,köszi
Egy jó módszer ha paralízisben van amikor megölöd, ilyenkor általában a kezében marad ami nála van.

koschwarz
basszus...ezek szerint egy csomó cucctól eleshet az ember. volt egy bandita is, akinek faxa kétfejû csatabárdja volt, és azt se találtam, mert amikor kimúlt, pont a fal mellett esett össze...<#sniffles>

Ez sajnos egy bug, néha átesnek az elejtett tárgyak a talajon és elvesznek.

Ha látok egy íjászt egy fasza íjjal ami nekem is kell akkor inkább rámászok hogy átváltson tõrre, így biztosan meg tudom szerezni az íjat a hullától.

koschwarz
én se találkoztam még velük<#crazya> majd ha olyan szinten leszek, megnézem a leírást (asszem abban benne van a környék, ahol elõfordulhatnak).

Merre vannak az amazonok?
Meg egy ismerõs mondta, hogy valahol talákozot "Man eater Amazonokkal is" (de ezt nem tudom megerõsíteni, mert egyet se láttam).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

koschwarz
pár nappal ezelõtt szó volt arról, hogy az OOO-val már az elején szereztem egy goblin villámszóró botot, meg banditáktól dwarven kardot (bár ezt ládából).

kipróbáltam tegnap, hogy ez hogy lehet. amikor a börtönben van az a goblin varázsló egyszer tûzlabdákkal gyõztem le, akkor a botja úgymond eltûnt, mikor kidõlt, vszont amikor lekaszaboltam, megmaradt a bot és felvehettem!

na ezt aggyátok össze...

koschwarz
ki lehet kapcsolni, ki kell cserélni egy .esp fájlt. direkt elhelyezett a készítõ egy olyan könyvtárat is, amiben vannak ezt szabályozó fájlok, olyan sebességet teszel bele, ait akarsz. de éppen az a lényeg az OOO-ban, hogy a lények szintje NEM fejlõdik veled együtt, hanem egy bizonyos határon belül statikus marad. konkrétan nem tudom, de így néz ki pl. hogy egy sima goblin szintje 1-10-ig lehet max, tehát ha te már 17-es szintû vagy egy csapással levered. egy goblin varázsló meg már mittomén 5-15-ig terjedhet.

van benne egy új faj (pontosabban több van), amazon harcos csajszik, akik annyira képzettek, hogy a szintjük 15-30-ig mozoghat. tehát pl. 10-es szintû karakterrel nehéz egyet is legyõzni belõlük.

viszont a harci és varázsló képességekben illetve a rendszerében is vannak változtatások, ami miatt az alap gyors fejlõdés-sebesség ezzel a moddal túl könnyûvé teszi a játékot.

éppen ezért így nincs jelentõsége ezzel a moddal annak, hogy milyen gyorsan fejlõdsz, legalábbis ha ki akarod élvezni a játékot és reálisabban akarsz fejlõdni.

magus
Ki lehet benne kapcsolni azt, hogy lassabb legyen a fejlõdés? Engem is idegesít, hogy habár még csak lvl 9 vagyok, ha 2 goblin jön rám már vigyáznom kell mikor talpig páncélban varázsfegyverrel rohangálok.

Jobb ha újat indítasz, mert túl erõs lehet az alapváltozat karaktere. Plusz mivel totálisan megváltoztatta a mod készítõje a csillagjegye hatásait is, kimaradhatsz pár jó dologból a régi karakterrel.

köszi,uj game t kell inditani,v menni fog?
koschwarz
a link a #26256-ban van.

galibát nem okoz

koschwarz
a mod a modifikáció, vagyis a módosítás rövidítése.

ha játszol ezzel a játékkal akkor annyit tucc angolul, illetve egyébként sem vagy nulla a számítógéphez ha jáccol, hogy a readme alapján telepítsd a modot.

ha letöltöd a lentebb betett linkrõl az 1.3-as verziót, azt ki kell csomagolni, lesz egy "obscuro's oblivion overhaul" mappája, ebben van egy word-ös readme, annak az elején van leírva, hogy mit kell tenned, egyébként nem bonyolult. ha valamit nem tucc, itt kérdezel.

Pff. Frankó, én ezt nem tudtam. Pedig végigolvastam a readme-t tetõtõl talpig... Még csak nem is emlékszem hogy említette volna a sigil köveket... Azért köszönöm 😄 Akkor még kalandos 10 szint áll elõttem amíg elkezdhetek normális sigileket összeszedni
ok,mi a "mod"ja,h én is élvezhessem a jobb játékmenetet,még nem modoztam,semmit se tudok,kéne 1hely ahonnan leszedhetem reg nélkül,és h hova másoljam?nem okozhat e valami galibát?
deadcode82
ooopsz, így akartam
link

koschwarz
ááá, a peccsnek ezekhez semmi köze. nemrégóta nyomom az OOO-val, de már egy csomó apróságot észrevettem, amitõl eleve jobban tetszik a játék, úgyhogy már megérte, úgy érzem.

köszönöm!abba a hitbe voltam,h patch is orvosolja a szintproblémát
deadcode82
http://elderscrolls.filefront.com/file/Oscuros_Oblivion_Overhaul;68542#Download

onnan letöltheted

koschwarz
de mivel mostanában elég sokat foglalkoztam az OOO-val, röviden összefoglalhatom: egy nagyon komplex mod, ami sokkal életszerûbbé, változatosabbá, valamivel nehezebbé teszi az alap obliviont.

egyik legfontosabb változtatás, hogy az ellenfelek szintje nem fejlõdik veled együtt, hanem minden egyes ellenféltípusnak megvan egy bizonyos szinttartománya, amiben mozoghat. így pl. banditák kb. 1-20 szint között vannak, és nem fognak glassarmorban hipertápos fegyverekkel rohangálni, és nem lehet az, hogy hiába vagy 21-es szinten, akkor is nehézséget okoz egy sima goblin legyõzése. ezzel együtt persze az is szabályozott, hogy milyen cuccokat találhatsz, ha nehezebb volt az ellenfél, akkor valószínûleg jobb dolgokat szedhetsz össze. viszont ha meg nem vagy megfelelõ szinten, akkor egyes ellenfelekkel nem is érdemes próbálkozni.

a szintfejlõdés is le van lassítva, így tulajdonképpen több idõd van a világ felfedezésére. de vannak benne új páncélok, ruhák, fegyverek, jó, rossz, semleges "frakciók", akikhez csatlakozni lehet vagy harcolni ellenük, vagy lehet hogy ha az egyik kreatúra jobban gyûlöl egy másikat, mint téged, akkor lehet hogy azt támadja meg, a kreatúrák MI-je is meg van változtatva (pl megszelidíthetsz vadállatot, ami a társad lesz), sok szempontból meg van változtatva a kereskedelem rendszere, a harcrendszer, a varázslás, és még egy csomó apróság van benne

Keress rá vagy csak olvass vissza pár tucat hozzászólást. AZ elmúlt napokban igen gyakran volt róla szó. Vagy csak keress rá a GOOGlE keresõben, netán az Oblivion modokat tartalmazó oldalakon. Ja és a legfrisebb változata az 1.3, ami sokkal több újdonságot hozott be még az 1.23-nál is.

A válasz egyszerû. Az OOO átteszi a kövek szintezését. Transcendent követ például csak 30+ szinten fogsz kapni. Nagyjából 5-10 szinttel feltolta az adott erõsségû kõhöz szükséges szinthatárt.

köszi és az mit tud?
Hát nem tudom... Én azt olvastam, hogy a szint (level) függvényében generálja az erõsséget amikor kiveszed a követ: Lvl 1-4: Descendant; 5-8 Subjacent; 9-12 Latent; 13-16 Ascendant stone; 17- felfelé Transcended stone. Kvázi bármelyik szinten kaphatsz bármilyen követ ugyebár ami pl. tûz vagy fagy sebzést ad a kiválasztott fegyverhez, csak nem mindegy hogy az a sebzés 5, vagy 30. Elvileg semmi más nem befolyásolja az erõsséget csak a character's level (az meg hogy milyen tulajdonságai vannak a kõnek, véletlenszerû). Na mind1, valószínûleg bug.

zsilike, az OOO az Oscuro's Oblivion Overhaul c. mod rövidítése.

koschwarz
nem lehet hogy valamelyik skilled nincs a megfelelõ szinten? vagy esetleg nincs meg egy varázslat hozzá? ami az elõzõ karinál véletlenül már megvolt, és nem fordítottál rá különösebb figyelmet.

huuuu köszi,ez lehet a gond
Ha éjjel/este/hajnalban keresed fel õket, akkor nem árulnak semmilyen varázslatot, csak napközben. Próbáld olyankor meglátogatni õket.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

köszi,de végigzongoráztam,és nem találtam parat és láthatatlanságot,pedig nem vk bal..sz.polus talán?a másik,bravilban tuti vannak ezek a varázslatok,de senki nem árul semmit,egyedül bravilban az a tünet,h megtalálom a keresett személyt,dumában jelzi h vannak varázslatai eladásra,csak a kis ikon nem jelenik meg alul,csak a személyi viszony,meg kilápés?hát ilyet még nem láttam!pedig évek ota nyomulok,és akadémián sem adja be ezt a2varázslatot,nem értem,lehet h bug,v a petch variál,bezzeg a harcos karimnál ad minden varázslatot,de most mágus vagyok,ezt hivom én mágusbugnak.HELP!
Hali, a 2. kérdésedre tudom a választ 😛

A Dispel varázslat az erõssége függvényében szétoszlatja a rád ható varázslatokat, legyenek azok pozitív vagy negatív hatásúak. Nyilvánvalóan inkább utóbbi esetben használatos, pl. ha egy goblin sámán vagy wraith burden-t vagy vmi hasonlót varázsol rád.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

ne haragudj,de mi az a 000 1.23?
Sziasztok!

Két kérdésben segítsetek pls.:
1. Második karimmal nyomom végig a játékot. Az elõzõnél megtanultam (sok más mellett <#ravasz1> ), hogy 17es szint felett ad trans sigil stone-t alatta nem nagyon éri meg bezárogatni a kapukat... Erre most várok 18as szintig, és az elsõ kapuban kapok egy latent követ. Visszatöltöm, akkor is... Ráadásul ez nem is közvetlenül a transcendent alatt van. Használom az OOO 1.23-at, de annak a leírásában nem olvastam hogy ezt piszkálná? Valakinek ötlete hogy mitõl lehet ez?

2. Viszonylag egyszerûbb. Tudom, hogy retard vagyok, de nem tudok rájönni, mire jó a Dispel spell?