The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az X850XT nem támogatja a 3.0-ás shadereket hardveresen így a HDR nem fog menni! ATI frontjáról az X1xxx-es sorozat támogatja és ha jól tudom az ilyen kártyákkal HDR+AA is megy egyszerre!

BattleTag: zydar#2910

Szia! Én azt mondom hogy 1024x768-as felbontáson elég sok mindent le kell venned, hogy türhetõen menjen, de 800x600-on már elmegy közepes beállításokkal.De ha egy 10000-est rádobnál, akkor egy 7900GS-en sokkal jobban menne!

BattleTag: zydar#2910

serito
Köszi, valami hasonlóra gondoltam én is. Akkor nem is próbálkozom vele marad a 2x AA és full textura....stb. Megelégszem azzal is, hogy a 9800pro után most látom a messzi várakat, hegyeket...stb.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

n3whous3
Gép : S939 3000+ (Athlon 64), 1 GB RAM, GeForce 7600 GS 256MB VRAM.
Kérdés : Ezen hogy menne az Oblivion? (Vagyis milyen részletességgel, felbontással menne jól. Kikötés: MAX látótávolság mellett). Ha esetleg a válasz a "nem valami jól", akkor adjatok olyan VGA tippet, ami max 40000 Ft-ért kapható.

Elõre is kösz <#felkialtas>

púúúúú

X800-as vga kártyák nem támogatják a ShaderM.3-at csak a SM2-t és szerintem ezért nem tudod a HDR-bekapcsolni mint ahogy én sem az X800gto-s kártyámon viszont Notebook-omban nagy meglepetésemre x1600-as 512mb-os kártyával ami támogatja a SM3-at be lehet kapcsolni.Szerintem itt lehet a gond.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

serito
Ok köszi este utánajárok.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

PiszkosFred
ATIhoz nem ertek, passzolok, mindig is nVidia kartyam volt ;] Alapban nincs engedelyezve, az ini-t at kell irni mindig. Frapsban be tudod allitani, hogy melyik gomb legyen az, igy el lehet kerulni az utkozest a jatek hotkey-jeivel. Nalam asszem F12re van bindelve.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

serito
Ja még egy észrevétel:
Nincs bekapcsolva az AA és ennek ellenére sem tudom bekapcsolni a HDR-t mert ki van halványítva, mintha nem is mûködne. X850XT 256MB AGP nem támogatja??? Mi lehet a gond? Legfrissebb ATI Driver van fenn.

serito
Nem még be sem kapcsoltam. Ezek szerint alapból nincs engedélyezve?
Este megnézem az Oblivion.ini -ben , hogy engedélyezve van-e.
Ha nem megy akkor használom a Fraps-ot. A Fraps mivel csinál screenchot-ot? (melyik bill-re?)

PiszkosFred
Feltetelezve, hogy elotte az Oblivion.ini-ben atirtad a screenshotokat engedelyezo sort (bAllowScreenShot=1), es ezutan sem mukodott, es erre gondoltal ;]

PiszkosFred
Ha bevan kapcsolva az AA, akkor bugos a screenshot mentes ingame, foleg nvidia kartyaknal (de talan ATinal is). Erdemes a fraps progit hasznalni, es azzal menteni. (www.fraps.com)

serito
Ja, egy a játékhoz kapcsolódó kérdés:
Ha játék közben nyomom a PrintScreen-t nem csinál képet . Miért????
A vágólapról akarom Ctrl+V photoshop-ba beilleszteni de semmi, talán a game mappájába vagy máshova menti a képeket???

serito
Ez se rossz megoldás. <#ravasz1>

Tesóm úgy oldotta meg ezt a kérdést, hogy a gyereknek ad még 3 percet. Ha az alatt nem kapcsolja ki, kimegy és lekapcsolja a biztosítékot egy pillanatra. A szobából fejhangú visítás: Nem mentettem eeeeeeeel!!!
Azóta hû de ki tudják kapcsolni 3 perc alatt a gépet.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

serito
Nálunk mindenki PC bolond mert apámmal ezzel foglalkozunk. Van 2 számtech boltunk amit családilag vezetünk. Azért nálam sem egész nap ülnek a monitor elött van, hogy napokig be sem kapcsolják a gépet.
Éna azt gondolom nem árt ha minél elõbb értenek hozzá. Persze egyszerre csak 1 órát ülhetnek a gép elött mert CRT monitorom van és nem szeretném ha idõ elõtt elromlana a szemük. Karácsonra tervezem, hogy kapnak egy gépet amit csak Ök használnak és így nem vágják tönkre az én gépemet.

A másodiknak nagyon örülnék végre én is egy lánynak (elsõre is azt akartam volna). Nálam tiltott gyümölcs a gép úgy hogy nem nyúl a hozzá csak ölemben ülve nézheti, ha valami szalonképes játékkal játszok. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

serito
Ha már család nekem 2 lányom van (5-3 évesek). A huncutok napközben a gépet gyüstölik, a neten gyerekjátékokat játszanak és kattintanak mindenre ami villog..stb. Sajna emiatt kb 3-4 havonta Win Reinstall, pedig vírusírtó (hivatalos) meg mindenfajta védelem de neki sikerül kicsináûlni a Win-t.

Én is így vagyok vele. Szintén család meg gyerek (3 éves).
Mostanában a Sims 2 játszok a kutyás kiegészítõ miatt. De szerintem most a hétvégén lesz idõ megint egy kis Oblivionra is. <#smile>

Hát igen. Nagyon sokat dob a grafika a játékélményen.

serito
Tegnap vettem egy XpertVision X850XT 256MB VGA-t potom 40E FT 2 év gari.
A korábbi VGA-mhoz(Sapphire R9800pro 128M😎 képest hatalmas változás történt, végre tovább látok az orrom hegyénél. Este csak pár percre próbáltam ki míg beállítottam a maxot amit a VGA elbír. Most mégjobban tetszik a játék, hogy látom a hegyeket a messzi várakat, a víz mint az igazi, csilog, visszatükröz....stb, akinek hasonló vagy jobb VGA-ja van az tudja mit éltem most meg.
Bocsi az offért de meg kellett osztanom az örömömet veletek is.

serito
<#nyes><#nyes> Sajna nekem csak éjszaka van idõm a játékra, meg hétvégén ha a gyerekeim nem találnak ki valami más programot.

Nem akadnak vele össze. Gyönyörûen fut alatta mindegyik.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

koschwarz
szóval akkor ezt meg fogom venni

ezek az addonok egyébként nem kavarnak be a modoknak (névszerint az ooo1.3-nak), ugye?<#nemtudom>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
<#worship><#worship><#worship><#love11>

sir, yes, sir, understood, sir!!!

PiszkosFred
Elfelejtettem hogy nincs már vip és szerk.

Szóval az egy dolog, hogy egyes magazinok mit írnak meg, de maradjunk annyiban, hogy a hivatalos sajtóközlemény ellen kár vitatkozni. És mivel általában azokat az infokat szoktuk olvasgatni - és kapni mailben - ezért általában nem a levegõbe beszélek. Hogy a GS hogy tálalja a dolgot, az egy dolog. Hogy mi a teljes sztori, az viszont egy másik dolog. Már elnézést. ;]

PiszkosFred
Knights of the Nine will also be available as a Windows boxed product at retail on the 21st. The retail version of Knights of the Nine is a compilation that will include all the other Oblivion downloadable content released to date: Horse Armor, The Orrery, Wizard’s Tower, Vile Lair, Thieves Den, Mehrunes’ Razor, and Spell Tomes. Bethesda Softworks will publish and distribute Knights of the Nine at retail directly in North America and through a co-publisher arrangement with Ubisoft in Europe.

http://elderscrolls.com/news/press_101706.htm

koschwarz
monnyuk ha így lenne, akkor megvenném dobozban, de a hír nem szól errõl, úgyhogy nagy reményt nem fûzök hozzá

PiszkosFred
Tegyük hozzá, hogy ez is egy sima letölthetõ mod lesz. Attól válik dobozossá, hogy az ilyen "bolti" verzióban megtalálható lesz a másik 6 addon is, amolyan "6 in 1" csomagolásban. De akinek megvannak már ezek, azok ugyanúgy letölthetõ pár dolcsiért.

CS@
Futtasd ablakban

Csak egyszer növeli mikor kinyitod. Többet nem. Ha nem növeli akkor az vagy nem skillnövelõ könyv, vagy már egyszer kinyitottad és már egyszer növelte.

Biztos lesz. Jó pénzért külön letölthetõ,... mint a gonosz lair a gonosz oltárral.

2 KÉRDÉSEM LENNE:
Van-e megoldás arra, hogy a játékból Windows, vagy ALT+TAB billentyûkkel kilépve vissza is tudjak lépni, ha szeretnék megnézni valamit menet közben?

Ha találok egy könyvet, ami skill-t tanítana, azt hogyan tanulhatom meg? Nálam van de csak olvasgatni tudom, nem növeli azt a skill-t, amit kellene... Lehet, hogy alacsony a szintem hozzá, vagy micsoda?

Köszi a tippeet

http://dinnyerobi.blogspot.com https://www.facebook.com/LositsRobert

Yeeee, <#eljen>

koschwarz
biztos lesz ilyen is<#whatever>

koschwarz
mért, tök jó lehet saját lovagrendet létrehozni<#hehe>

Örülnék egy olyan kiegnek is ahol ÉN lehetek a gonosz varázsló a tornyomban és mindenféle lovagok jönnének hogy kinyírjanak <#hehe>

herczeg
nem tudom mért de szkeptikus vagyok...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

koschwarz
na ez már érdekesen hangzik, a többi kieghez képest

koschwarz
"Oblivion kiegészítés közeleg!

A Bethesda Softworks bejelentette, hogy A The Elder Scrolls IV®: Oblivionhoz új, fizetõs kiegészítés érkezik nemsokára, melynek címe Knights of the Nine lesz.

A kiegészítés november 21.-én kerül a boltokba (dobozos változatban), illetve a www.OblivionDownloads.com letöltõ-szolgáltatáshoz. A Knights of the Nine egy vadiúj frakciót és rengeteg új küldetést tartalmaz nemes karakterek számára, amelyek az Oblivionban található Ayleid romokhoz kötõdnek majd. A játékosok beléphetnek az új frakcióba és akár létrehozhatják saját szent lovagrendjüket, hogy harcolhassanak a gonosz varázsló-király és démoni kreatúrái ellen, miközben hatalmas dunegonokban lehet kalandozni és nagy erejû relikviákat lehet találni - szent páncélzatot és az Isteni Küldetés fegyvereit.
"

by gamestar online

koschwarz
ja télleg

<#falbav><#fejvakaras><#nevetes1>

basszus 68%????

G3-ról. NWN2 alapból megveszem. Nagy NWN fan vagyok. <#hehe>
De asszem írtam is hogy Gothic...

koschwarz
na vájjá te most mirõl beszélsz a g3-ról vagy a nvn2-rõl. én ez utóbbiról jókat hallottam...

koschwarz
aztat má nagyon dícsérték<#vigyor2>

herczeg
húúúúúúúúúúúúúúúúde szarkasztikus itt mindenki...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

OFF

Benéztem a forumára. Nekem annó a Gothic elsõ része nem jött be, kettõvel nem játszottam. Láttam egy két képet a játékból és nagyon szép. Valószínüleg majd kipróbálom, de biztos nem mostanában. Patch meg normális feltört változat ha lesz akkor. A nagyon bejön megveszem. De hogy valamelyik magazin 68% adott neki azért elrémít. De a legjobb is alig volt 80% felett, a 90% eddig sehol sem láttam, hogy elérte volna.

ON

PiszkosFred
En meg varok vele par honapot. Ha majd kijon 1-2 peccs, akar hivatalos akar usermade, akkor talan elballagok a boltba. Addig pedig a nwn2 boven megfelel majd, abban tuti nem fogok csalodni. ;]

koschwarz
ámen<#worship>

hozzáteszem, ahhoz képest hogy nem vagyok egy rpg-s, a gothic3-at is kipróbálnám, ha már ennyire istenítik biztos van benne valami, de azok után amiket olvastam én is várok egy kicsit

meg hát az oblival is elvagyok még 4-5 hónapot<#vigyor2>

CS@
Valóban nem lett tökéletes sõt…de én még magamban sem tudok röhögni a dolgon, hanem inkább elszomorít, hogy olyan lett amilyen, mert ezzel nem csak a elvakult fikázók szívnak, hanem minden játékos.
A sok negatív és idõnként valóban indokolatlan kritikával kapcsolatban: Általában igyekeztem türtõztetni magam, de elvétve elõfordult olyan helyzet, hogy beleszóltam a dologba én is, úgyhogy errõl csak annyit, hogy a játék nem tehet arról, hogy milyen emberek játszanak vele.

koschwarz
télleg már nem rosszindulatból, de egy kicsit kárörvendõen röhögök magamban, olvasgatva a gothic3 fórumot...nem is mondok többet, csak olvassátok vissza az utóbbi 2 napot. maraggyunk annyiban, hogy a játék enyhén szólva sem lett tökéletes<#ravasz1>

persze aki elvakult rajongó volt eddig is, azt ugyanúgy nem lehetett meggyõzni.

(továbbra is fenntartom hogy a magam részérõl nem vagyok elvakult oblivion rajongó, de az a sokszor indokolatlan negatív kritika amit a gothic3 topicban állandóan felhoztak, azt felháborítónak tartottam, elsimerve az oblivion hibáit)

Gnome
elõször leoltod aztán megdícséred + "megbocsájtasz"neki...örülök neked

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

végre egy ember fogja a lapot 😄DD ennek viszont tényleg örülök, eddig kb te vagy az elsõ akinek ezután lesesett 😄DD egye fene ezzel kiegyenlitetted a számlád nálam 😄DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent