The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.oblivionfaq.extra.hu/#mozTocId727449

★ 汤姆 李

koschwarz
megnéztem, van 3 ilyen cucc, amivel összesen 90% reflect spellt lehet összeszedni, az így együtt királyság lenne, a karakter gyakorlatilag sebezhetetlen mágiával, sõt... sajna ebbõl 2 random (a mundane ring, meg egy másik). a 3. egy pajzs, az egyik questben lehet hozzájutni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
ez egy jó gyûrû, 35%reflect spell, 50% magic resistance<#taps>

Ja. A gyûrüknek csak az utóbbi idõben szenteltem figyelmet. Körül kell néznem a ládikóim alján, lehet ott lapul valahol. <#idiota>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

CS@
Hozzá tudsz jutni a fõszál alatt és találhatsz randomba is.

CS@
Ja, attól lehetsz vámpír(kaphatod el a fertõzést), ha megharap egy, az tök mind1, hogy harc közben vagy álmodban. Azt nem tudom hol olvastad, hogy csak úgy a szabad ég alatt alvástól is csak úgy azzá lehet válni, de ez egy marhaság. Nem értem mi a francért kéne újrakezdened.

Emiatt újat ne kezdj. Elõfordulhat, hogy ha szabadban alszol megharap, de kicsi a valószínüsége. Persz, ha valami vámpír rom mellet alszol...
De engem még sose haraptak meg álmomban, mondjuk ritkán alszok szabadég alatt. Viszont pl IC-ben mindig kocsmában alszok, tehát ha félsz a vámpíroktól aludj kocsmában. Ha belépsz Mage, vagy Fighter guildbe akkor szinte minden városban van képviseletük, ott is aludhatsz (ingyen).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

ChevyG
vámpir
ChevyG
olvastam h akkor leszek vámoir, ha megharap 1, v a szabad ég alatt alszok. ha az alvást úgy oldom meg, hogy az arénában alszok, amíg nem veszek valami házat, akkor is vámpír leszek? mert, ha ez így müxik akkor inkább ujra kezdem a karaktert (eddig kb 6os szinten vagyok)
Lentebb töbször szóba kerül ez a gyûrû: Mundane Ring
Ez hol lehet összeszedni?

Minimum a mediumon szerintem. Hardot meg nem kell erõltetni.

Ezt nem figyeltem, de biztos igazad van.

koschwarz
medium, mindig. a hard nagyon durva állítólag, az easy viszont túl könnyû. monnyuk ez egyértelmû<#idiota><#idiota><#idiota>

Hyder
Ha tolvajjal nyomultok milyen nehézségen kezdtek? hagytátok az alapon vagy inkább legyen easy-bb?

Steam: [HUN]Feriggno

Részemrõl cure desease spell de magasabb szinten elõbb utóbb az ember belefut egy Ring of Vitality-be (100% desease resistance) és onnantól oké 😊

A porphyricnél már csak az Astral Vapors az idegesítõbb <#csodalk>

koschwarz
egyébként azt vettem észre, hogy ha felhörpintem a gyógylötyit, akkor ki kell lépni, majd újra megnit belépni az inventoryba, akkor tûnik el a bejegyzésekbõl a fertõzés ténye. csak azért írom, mert amikor elõször megfertõzõdtem és ittam a lötyit, és rögtön meg akartam nézni hogy meggyógyultam-e, de nem tünt el, és azt hittem valamit rosszul csináltam.

"Porphyric Hemophylia"
Ez a neve. Csak ettöl lehetsz vámpír, és csak akkor kaphatod el, ha vámpírral harcolsz. De ha nem alszol három napod van, hogy kigyógyitsd magad egyszerûen: cure disease ital behörpintése, illetve templomi oltárnál imádkozni.
Illetve, álmodban is megharaphatnak, de ilyen velem még nem fordult elõ.
Ha már vámpír vagy külön quest sorozta kell, hogy kigyógyulj (jó szemét, gyûjtögetõs).
Azt hogy megfertõztek-e azt a karakterlapon a spell ablakban a jobb oldali (aktív) spellek között legfelül tudod megnézni. Ott kiírja, ha megfertõzõdtél (bármilyen betegséggel). Illetve természetessen a megfertõzés pillanatában kiírja a gép, de ezt sokan nem szokták észrevenni.

Amúgy mindenfajta disease-tõl vámpírrá válhat az ember (dark elf) vagy van egy bizonyos nevû amire különösen figyelni kell? Még nem tartok itt, csak elõre megkérdezem ne akkor rohanjak ide zaklatni a jónépet<#hehe>

koschwarz
én úgy kapcsolom ki, hogy ilyenkor állást töltök vissza, és megiszom a cure disease lötyit vagy imádkozom egy templomban.

vagy ez nem igazi szerepjátékos hozzáállás?<#hehe>

herczeg
dehonnem. úgy hívják cure disease. vagy ha már szép piros szemeid vannak meg nagy fogaid akkor érdeklõdj az egyetemen. az egyik srác elmondja merre van a gyógyír

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

ChevyG
ezt a vámpirrá válást nem lehet valahogy kikapcsolni???
koschwarz
<#worship><#taps><#taps><#taps><#worship>

nem véletlenül

tökjó, hogy a másik favoritot, a ghost recont is most nyomom. annak idején a demo alapján nagyon nem tetszett, bár elsimertem, hogy nagyon cool hangulata volt, de mostanában nagy a hiány taktikai fps-ekbõl, úgyhogy csak elkezdtem vele játszani, és egyre jobban tetszik, bár a gépigénye talán még az oblivionét is meghaladja, legalábbis ha olyan szép grafot akarok, mint az oblivioné. a zenéje meg egyenesen zseniális.

Meg némi méreg... halálos.<#eplus2>

Az egyik legjobb kaszt a tolvaj (vagy tolvaj/orvgyilkos) kaszt.
A Thief csillagjegyet ajánlom hozzá.

koschwarz
terminátor<#hehe>

X Revenge
Nekem (is) van 2 breton + mage + mundane ring kombinációm, és naogyon ott van, egyébként azt tapasztaltam h az elementális mágiária is immunis vok. Ugye a 100%resist magika mellé van egy 48 spell absorption + 50-es reflekt damage, szal nekem különösen jó ha mágiával támadnak, mer vagy visszaverem vagy elszívom magicka formájába. Jól ki van ez találva, ugye?<#ravasz1>

[X]

X Revenge
thx

[X]

serito
Pontosan (Woood Elf / Thief csillag) ilyen karakterem van nekem is és kiváló tolvaj. Szinte sohasem harcolok szemtõl szemben. Sneak skill 8x-os erõvel csapok le mindenkire! Egy nyilveszzõ vagy egy kardcsapás is elég a legnanyobb ellefél ellen is. Persze a nyil és a kard is rendelkezik némi varázslattal (fire damage 20 "pont" on target).<#eplus2>

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

koschwarz
megnéztem, elvileg a wood elf jó tolvajnak, ezt a tolvaj csillagképpel párosítva elég jó karaktert lehet kapni a kezdetekhez.

koschwarz
szeretni=szerezni<#idiota>

koschwarz
nincs tapasztalatom, de szerintem van értelme. én a harcosommal mezítláb lassan lopakodva novice meg apprantice szinten is tudok lopakodni és egy csapással elintézni az ellenfelet, ha szerencsém van. ha kifejezetten fejleszted a sneak skillt és az agility-re (és a luck-ra) is mindig adsz szintlépéskor pontot, nagyon jól használható a tolvaj, megerõsítve olyan varázslatokkal hogy kaméleon vagy láthatatlanság, vagy ilyen cuccokat szeretni, enchantolni.

faj vagy csillagjegy: SZERINTEM tulajdonképpen mind1, úgyis az lesz a lényeg, hogy a megfelelõ skillt és tulajdonságot felfejleszd maximumra. legfeljebb az elején könnyebbség, ha magas agility-vel rendelkezõ fajt választasz, és a csillagjegyek közül meg a tolvajt (the thief), ez utóbbi ad plusz 10 pontot az agility-re, speed-re és luck-ra: végülis ezek a legfontosabb tulajdonságok a tolvajnál.

bár én õszintén szólva nem szeretem az ilyen típusú csillagjegyeket, mert ez ad 1x plusz bónuszt, és annyi. ugyanezeket el lehet érni 1-2 szintlépés alatt is, fõleg ha ezekre gyúrsz. bár a luck nehezebb dió, mert ahhoz szintlépésenként maximum csak 1-et adhatsz, és azért a +10 a toolvaj csillagképnél 10 szintlépést jelent, és a luck fontosabb tulajdonság mint gondolnánk.

bár fõ tulajdonságnak a luckot választod, akkor is kapsz +5-öt.

koschwarz
telefonszáma? <#hehe>

A kérdésem, hogy a game mennyire jól játszható tolvaj karakterrel úgy értem lehet-e benne lopakodni vagy az AI. ígyis-úgyis észrevesz és akkor vagy harcolsz vagy elfutsz.

Ha igen akkor milyen fajjal, csillagjeggyel javasolt indítani?

Kösz.

Nekem egy Dark Elf mage csajom van Mage csillagjeggyel. Nagyon teccik és egyenlõre nincs kérdésem vele kapcsolatban<#idiota>

Ez nagy királyság lesz, már várom. Új vértek, új frakció, új questek Ayleid romfosztogatás,.. nyami <#finom>
Az a szárnyas sisak kelleni fog. Vagy ha megszerezhetõ a második képen látható sisak az még jobban néz ki.

koschwarz
momentán én harcos nord vagyok, major skilljeim: az összes mágus skill, így megkaptam minden skillhez a kezdõ varázslatokat, amik azért elég hasznosak lehetnek, de azért nem kell ezeket használnom elsõdlegesen, hiszen fõleg nyers erõvel rendezem a nézeteltéréseket.

így az összes harcos skill minorban van, tehát nem kell a szintlépéseknél számolgatnom ezekkel. ha viszont szintet akarok lépni, mert a minor skillek közeledek a maximális pontokhoz, akkor erõteljesen nekikezdek csontit idézgetni a harcokban, vagy lötyiket gyártani, illetve általában az összes varázslást használni.

a csillagjegyem is a the mage, így relatíve elég jó manaszintem van, de persze messze nem elegendõ.

persze szintlépésnél csak a strenghtre, endurancere és agilityre adok pontot. ahogy számoltam 20-as szintre ezek elérik a maximumot, utána már lehet az intelligence-re és a willpower-re is koncentrálni.

koschwarz
ha mágus karatert csinálnék, biztos hogy egy bretonnal és vagy mage csillagjeggyel, vagy ha az ooo1.3 modcsomag is fent van, akkor az apprentice-szel vagy az atronach-kal nyomulnék (csak hogy legyen valami hátrány is). az ooo-val a mágusos csillagjegyek már egész pofásak, bár a hátrányai a két utóbbinak azért megmaradtak.

és az a leghasznosabb, ha legelõször a karaktertípusnak megfelelõ 3 tulajdonságot fejleszted, ha harcos vagy a srtenght, endurance, agility, ha mágus intelligence, willpower és mondjuk a speed-et (hogy gyorsn el tudj futni) vagy a luck-ot, ami jelentõsen befolyásolja az öszes tulajdonságot.

serito
Símán futhat neki large textura majdnem minden full fû, árnyék kikapcsolva, ha PCI-E-s a VGA akkor HDR bekapcs. Kb 23-25 FPS-el fut majd ilyen beállítások mellett. Az aláírásomban olvasható konfiggal nálam ilyen beállítások mellett hasonló FPS-el fut.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

koschwarz
ezen nagyon jól fog futni, szerintem. persze az én konfogomhoz hasonlítva biztosan<#nyes>

6600gt, 1,5 ram, athlon64 3000+: ezen 1024-ben, minden közepesre van állítva, és nincs fû és árnyékok, így jól fut, igaz néha lemegy 24fps alá is, de nem vészes. és ez így szép is szerintem. vagy még nem láttam a játékot egy igazán erõs konfigon<#hehe>

koschwarz
tedd fel a peccset.

Hello mindenki tudna segíteni valaki hogy hogy tudom meg csinálni idõnként ne lépjen ki a gép a játékból vagy a játék ne lépjen ki magától<#help><#confused><#szomoru1><#nemtudom>
MerlinW
Knights of the Nine (155 M😎 November 21.
http://obliviondownloads.com/StoreCatalog_ProductList.aspx?SubCategoryId=1

Vaskos kis cucc lesz ez😊

[merlinw.org]

CS@
Az elõzõ válasz akart lenni a #26998 –re.
Amúgy létezik már jó néhány BlackGlassArmour.
Elég egyszerû páncélfestõs megoldással még én is csináltam hasonlót, más munkájának a felhasználásával.

CS@
X Revenge
Tudnátok ajánlani vmit ami alkalmas mod csináláshoz? Össze akarnék rakni egy modocskát, ami csinál black glass armort, részenkénti külön enchantal, fõként DB-seknek.

[X]

X Revenge
Ilyen géppel sztem nem kell sokat húzogatnod... Nekem cel 2400, ati rad 9600 256 mb, 768 mb ram-mal közepes graf beállítások mellett csak néha-néha szaggat be.

[X]

Sziasztok!

Nemsokára beszerzem én is remek kis játékot (mondjuk lehet, hogy csak karácsonyra). Azért kellett eddig várnom, most most sikerült csak olyan vastat rakni a gépbe, amivel azért már játékra is jó. A jelenlegi konfigom így néz ki:
Athlon64 3800+
1,5 GB RAM
Radeon X850XT 256MB
160GB SATA vinyó

A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet úgy skálázni az Oblivion-t, hogy játszható frame rate-t kapjak, de azért látványban is szép legyen? Olvastam, hogy elég nagy tartományban lehet állítani a megjelenését minõségét. Milyen csúszkákat érdemes majd kicsit lehúznom, hogy jól fusson a játék, de azért még az állam is leessen? 😊 (távolság, fû, stb?)
Köszi a segítséget!
Na ja, amugyneg én imperiallal kezdtem és magus meg harcolás-ban is ott vagyok de a varázslások nem annyira mennek mint neked de viszont jól harcolok 😄

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

herczeg
a legjobb mágus botot akkor kapod ha magas szinten jutsz be az akadémiára egyébként meg licheknél alapfelszerelés egy.
jófajta mágusköntöst szintén a mage guild küldetései során kaphatsz, illetve a mágus ellenfelekrõl szedheted le
a magickád az intilegienca mértékétõl függ, szintlépésnél rakj rá pontot lehetõleg jó nagy szorzóval és voila a magickád nõ

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!