The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
viszont egy erõsebb ellenfélnél vagy elfutok, vagy minden taktikát, varázslatot és lötyit be kell vetnem, hogy le tudjam gyõzni.
meg az eredeti játékban szerintem nem is találkozhattam volna 2-es szintûként minotaur lorddal a vadonban.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
[X]
Items
* 40 new full sets of armor
* 120 new weapons
* 100 new items of clothing
* 175 new gems, housewares, ingredients, pelts, potions, and books
NPCs
* 8 new NPC types, with their own factions, dungeons, items, abilities, and A.I
* NPC's that raid their enemies fortresses, hunt, explore, and ambush travellers
* New bosses for every faction, with backstories and special items
* New NPC's live in areas close to their native provinces
* New female guards in all towns, new guard patrols in the wildreness
* New travelers of Cyrodill's roads
Creatures
* 24 New creature retextures and dozens of new animal , undead, and daedra creatures
* Special creature bosses
* Creatures vary in size, items, strengths, and weaknesses
* Creatures are specific to their enviorment
* 24 new creature factions, with their own aliiances and enemies
* Creatures lairs are specific to their type and faction allegiances
* New animal enhanced A.I for the most realistic behavior seen in oblivion
* New creatures A.I allows them to hunt, graze, seek water bodies, and their foes at appropriate times
* New quest to gain the favor of wilderness beats
* Mighty creatures that raid their enemies lairs
* Dozens of new ingredients, meats, and pelts
* Underwater flora and fauna
Dungeon/Dwelling/Loot
* Each Dungeon has static, hand picked containers and items proper to their difficulty
* Dungeon's difficulty scales higher the deeper they are
* Dungeon encounters are redesigned for a more unexpected, immersive and challenging experience
* Every house, manor, and castle has static, hand picked containers and items proper to their status
* Highest quality items lie in dungeons and dwellings, awaiting their next owner regardless of their level
* NPC's and creatures have static chances for equipment appropriate to their experience, status, profession and difficulty
* More numerous encounters, gregarious creatures, and npc can travel in large groups
* Remote wilderness areas are progressively much more dangerous than cites and roads in low lands
Rebalances /Tweaks
* Alchemy
* Armory
* Birthsigns
* Economy
* Magic
* Skills
* Stealth
* Weaponry
Bundled or merged third party mods
* Drop lit torches 1.6 by Frugal
* Doofdilla's potions recolored + Ceno's textures
* Ebony blade fix by Dheer
* Gem dust by turgothh
* Geomancy by Momaw
* Guild item ownership 1.2 by Tandem
* Containers .9 by Dejunai (New models by MMMPLD)
* Flora 2.1 by dejunai
* Independent thievery rebalance (hard setting) by Adeliedreams
* inebriation by lap
* Living economy by creepyfellow
* Lockbash 1.1 by Scruggswussy the ferret (enhanced to support new traps)
* Security rebalance by lap (enhanced to support new bashing)
* Tamriel's glittering geology by Gristle and xmarksthespot
Egyszóval, egy totális új, és bár furcsa kimondani, de fényévekkel jobb világot kapsz a moddal, mint amit a készítõk akartak. Az sem rossz, de ez még jobbá teszi, szinte minden tekintetben. Ha én lennék a Bethesda, akkor az elsõ nagyobb kiegbe egy az egyben implementálnám ezt a cuccost, és a készítõt bevenném a designerek közé ;]
A hivatalos oldal, ha több info is kellene:
http://jorgeoscuro.googlepages.com/oscuro'soblivionoverhaulreadme
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
[X]
ugye Tamrielnek 9 "országa" van és 9 + 1 faj van (az orcnak nincs hazája), ebbõl adódóan a kilenc város, a kilenc fajnak felel meg (és ugye orcnak nincs városa).
Bruma - Nord Cheydinhal - Dark elf IC - Imperial Bravil - Aragonian Leyawiin - Khaiijit (Anvil - High elf Skingrad - Red guard Kvatch - Wood elf Chorrol - Breton)
ezek a városok úgy helyezkednek el IC-hez, mint az országok cyrodilhoz
Jah és "nine divine" => mindegyik istenségnek külön templom, ami külön városban van, ami szintén 9 (számmisztika)
[X]
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Más. Valaki leírná röviden, hogy mitõl lesz más a játék az Oscuros Oblivion Overhaul használatával?
viszont a fullnál nem kell pepecselni, abban minden benne van, csak be kell rakni a fullos .esp-t a data könyvtárba, majd azt kipipálni a datafiles-ban.
de egyébként a fenti könyvtárban van egy OOO-FULL-os és egy OOO-LITE-os könyvtár. az ezekben található .esp-t kell még bemásolni a DATA-ba.
a fullosban minden benne van, mást nem kell csinálnod.
ha a lite-ost választod, akkor a mod-csomag bizonyos elemeit, amiket nem akarsz megváltoztatni, külön kell betenned az DATA-ba, és akkor az indításkor azokat külön is be kell jelölni a data file-ban.
de egyébként részletesen le van írva abban a word dokumentumban.
Valamint egy Paladinnak(meg kivétel nélkül mindenkinek) jól jön a Restoration tudomány is, bár az egyik legnehezebben fejleszthetõ skill, de az egyik leghasznosabb is, mert megkímél a sok potion cipelésétõl és ez nem fogy ki.
Ez jól jön a Hoz_Hun által leírt Fatigue esetén is, én az ilyen kimondottan közelharcos nagy és nehéz fegyvert lóbáló karakterek esetén ezt tartom az egyik legfontosabbnak. Emiatt az ilyen kariknak ezt húzom a legjobban, szinte az összes páncélrész FortifyFatigue –s enchantot ad. Valamint a Restoration tudományodtól függõen jól jöhet egy RestoreFatigue varázslat is, bár ezt egy fokkal macerásabb elsütni, mint egy potiont: harc közben, ha a Fatigue már elfogyott, akkor egyet hátralép, elsüt majd folytat a harcot.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A karakterlapodon az AC jelöli hogy a beérkezõ fizikai sebzésbõl a páncélzatod hány százalékot nyel el, ez 50%-tól de inkább 75%-tól kezd majd igazán hatékony lenni, a maximum a 85% annál több nem lehet és olyankor már gyakorlatilag sebezhetetlen vagy 😊
Harc közben én mindig mozogni szoktam de nem futok hanem csak sétálva hátrálok vagy oldalazok így (ha van hely) akkor csak 1 vagy 2 genya fér hozzám egyszerre, ha éppen nem ütök akkor folyamatosan blokkolok.
namármost ezek után abba a dilemmába estem, hogy nem is tudom mi a jó harcmodor és hogy jó irányba fejlesztem-e magam. most még nem tudok odaállni egy az egyben egy ilyen böszme elé, mert pár csapással lever, hiába vagyok én is nehézpáncélban, pajzzsal. ooo1.3 van fennt, tehát elvileg nem fog minden ellenfél velem arányosan fejlõdni, hanem csak bizonyos keretek között.
szóval a kérdésem, hogy egy ilyen nehézpáncélos lovaggal azért késõbb ütõképesebb leszek, igaz? mert én szeretnék ilyen szentember paladinná válik, aki ökör módjára kiáll a sárkány elé, és folyik az adok-kapok. nem túl szofisztikált módszer, viszont õszinte<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
Oblivion karakterek topikba feltettem pár képet. <#vigyor>#vigyor>
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
És használj kevesebb kérdõjelet <#hehe>#hehe>
Viszont a báncéljuk az nagyon királyul néz ki, csak nem tudom felvenni, mert valami zöld követ kell megszereznem Narind-ból (hogy érdemes legyek a péncélok viselésére). Most néztem, hogy ez az OOO1.3 plusz romjai, úgy hogy keresgélhetek tovább Anvil körül, mert ott lesz valahol Narind is. Mert hogy nincs rajta a normál térképeken.
A lovag jóval nehezebb; a csaták mindig elhúzódnak, mindig közelharc, oda figyelek hogy lehetõleg jót cselekedjek (így is összejött egy gyílkosság-->Gray Prince az arénában és 4 pont infamy amit nem tudom mikor miért kaptam, van viszont 80-90 famy pontom), viszont nem kell nyílvesszõkkel veszõdnöm, meg lopakodnom. Mindenhova ajtóstul megyek be (szokott is belõle baj lenni).
Ja köszi a tippet a törhetetlen álkulcs az jó lenne, bár már anélkül is minden zárat 1 kulcsal símán kinyitok. Expert zárnyitó vagyok!<#nyes>#nyes>
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
És ami nagyon fontos. Mindig elõkerülnek olyan tekercsek, olyan "elder scroll"-ok, amelyeket tekinthetsz próféciának is, vagy egyszerû szentírásnak, amelyek a múltban keletkeztek, de a mára vonatkoznak. Ezek a tekercsek hatalmas nagy erõvel bírnak. Olyan értelemben, hogy akár egy egész nép vagy hatalom képes e jövendölés alá rendelni mindent. Ilyen tekercsek jósolták meg Nerevar eljövetelét ugyanúgy, mint az Oblivion kapuinak megnyílását. Más kérdés, hogy ezeket elõsegítették bizonyos hatalmak, mármint hogy ezek megtörténjenek. Szóval ezek a tekercsek - kis túlzással - az egész Tamrieli történelmet végigkövették, alakították, formálták vagy éppen megmentették ha úgy adódott.
Talán ezért is kapta a sorozat ezt a nevet. A teljes világot és történelmet átszövõ misztikus jövendölések, bölcseletek, tanítások és törvényeket magába foglaló õsi tekercsek után.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
de szerintem ezt..
\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"
Next PC upgrade: 2022
El se hiszem, hogy nem kell többet álkulcs tördeléssel veszõdnöm.
Lesz ebbõl gondom késöbb?
Az orvgyílkosommal vagy ötöt megcsináltam. Hát a Boethia szentély über nagy szopás volt nekem. Ugyan is Mystic elf a karakterem. Azt a fajt meg nem ismeri azaz isten így nem nyitott kaput meg nem jöttek az ellenfelek. A szentély elött vissza kellet váltanom wood elfre aztán a küldetés után újra vissza Mystic elf-re (az arca miatt). Hát sikerült, de nem örültem a faj ide-oda váltogatásának.
\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64