The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Aki átbasz, az basszon bét is!
Available December 4th
Knights of the Nine - hivatalos oldalon még letölteni sem lehet dec 4-ig, akkor hogy lehet meg elõtte?
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
ITT tudod letölteni.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
van egy csomó modkészítõ, akik a játéknak erre a részére modoltak. az a baj hogy nem jut eszembe a neve, de az csak annyit csinál, hogy mindent egységesen 3x-ra lassít. van az ooo-ban is a bofra's level slow, végülis az sem rossz, csak az a mercantile és a speechcraft skillt 1,5x-re gyorsítja, és én azt sem akartam, bár most már úgy látom, hogy a mercantile skill tényleg nagyon lassan fejlõdik. folyamatosan kereskedek és nagyon lassan megy fel (bár végülis nem baj).
szóval a bofrás használható, illetve az 1.31-esben van egy új is az OOO level normal, az is a 3x-os környékére állítja be, úgyhogy az is jó.
ha a lite-ot teszed be a data-ba, akkor az ADD-ONS-ból is külön be kell másolnod a data-ba amire szükséged van, különben azok nem fognak aktiválódni. de így az eredeti levelslow helyett beteheted a bofra-ból a 3x lassítót vagy a már említett ooo-levelnormalt is. de a lényeg, hogy egyszerre csak egy ilyet másolj be a data-ba!
a living economyból és a harvestbõl is mindent betettem. máshogy nem tudom elmondani csak így: az a lényeg, hogy ami az ezekben a könyvtárakban van benne és nem egy újabb könyvtár vagy word file, esetleg explorer file, azt be lehet tenni a data-ba. de egyébként van leírás is hozzájuk, azt is érdemes elolvasni, hogy mit változtatnak.
Lenne megint egy problémám, nincs véletlenül egy olyan müködö progi amivel a char... fejét mondjuk ki lehet cserélni? Mert ami most van char-m az naon érdekes, de viszont találtam eegy progit valami FOCON a neve de a mentésemre azt írta hogy valamilyen szám túl nagy és a race hez azt írja hogy unknow pedig imperial 😄
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
. . , -cske készen van a ☺ -cske.
mondjuk én azt csináltam amikor feltettem a modot, hogy leszedtem az oblit, kitakarítottam a registryt, defragmentáltam, átfuttattam a windows kötethiba-ellenõrzõjét, majd ezek után feltettem az oblit, a hivatalos peccset és az ooo1.3-at, majd megint defragmentáltam (mindez azért kellett, mert minden alkalommal amikor valamilyen lény megtámadott már a börtönben, volt egy zavaró reccenés: na ezekkel a mûveletekkel ez el is múlt)
szóval teljesen leszedtem, rendbetettem a gépet, majd visszatettem a játékot a moddal...
igaz én a LITE-ot használtam, mert nem kellett a mod immersion-nevû része (ami az ADD-ONS-könyvtárban van), meg az ooo eredeti, kicsit már túlságosan lelassító, fejlõdést befolyásoló esp-t is egy másikra cseréltem (egy teljesen más modkészítõnek a sima 3x-ra lassítójára). és tulajdonképpen letöröltem minden olyan fájlt is az oblivion könyvtárból, ami nem kellett
tehát végeredményben kicsomagoltam az ooo1.3-at a data könyvtárba, betettem az oscuros oblivion overhaul könytárból közvetlenül a data könyvtárba a LITE esp-t, majd az ADD-ONS könyvtárból az immersion és az ooo-level slow kivételével minden esp-t, valamint még living economy-ból és a harvestflora-ból is CSAK a szükséges fájlokat (ezt most így fejbõl már nem tudom, pontosan melyikek). ezeken kívül minden mást könyvtárat és file-t kitöröltem.
így persze külön mindent be kellett jelölni a játék indításakor a DATA-ban. ezt is ellenõrizd.
egyelõre ennyi az össz ötletem<#nemtudom>#nemtudom>mondom, nekem minden probléma nélkül mûködött ezek után.
Meg aztán a patch rátelepítése az OOO 1.3-ra is segíthet (1.31).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
mindenem piros, de ilyen esetekre mindig van egy cure disease italom, majd megiszom, ha kiértem<#nevetes1>#nevetes1>
Hú lenne egy kérdésem, tude valaki olyasmi progit amivel lehet modot csinálni, na ezt úgy értem hogy valahoa egy kereskedõt szeretnék, csak nézegettem oldalakat és inkább ilyen face generátor meg save game hacker cuccok vanak......
Ha betegség, akkor cure disease ital/scroll/varázslat használata után a megfelelõ restore potion/spell bevetése ajánlott. Olcsóbb ha berombolsz egy templomba és ott a központi oltárra bökve imádkozol. Ez elmúlasztja a betegségeket.
Varázslat nem szokott hosszan tartó lenni.
Egyetlen kivétel van, hogy ha a vámpír betegséget kaptad el és az elkapás után aludtál. Onnantól már nem ment meg az ima vagy a cure disease sem. Vámpírrá válsz harmadnapra. Onnantól növekszik sok tulajdonságod, kapod az egyre nagyobb extrákat, csak sebezni fog a nap.
Szívélyes üdvözletem a virtuális Tamriel valamennyi lakójának!
Lenne néhány S.O.S kérdésem a játékkal kapcsolatban.
- Sajna az oblivionhq-t korlátozás miatt nem érem el. :-( -
Az év elején ugyebár kiadtak egy spéci nvidia drivert az Oblivionhoz.
Most, 06.novemberben is ezt érdemes használni e játékhoz, vagy inkább a legújabb nvidia drivert? Esetleg adtak ki azóta újab Oblivionhoz idomított cuccot Nvidiáék?
Milyen beállítást érdemes eszközölnöm, ha AMD 3200 proc., 6600GT, 1GB mem mellett a világban közlekedve beltérben tökéletesen, kültérben is többnyire gyönyörûen fut a game, ellenben a harcok elsõ másodperceiben zavaróan beszaggat? Preload size limit nagyjából belõve, és a fû sûrûségét is apasztottam már. (Ettõl nem lett kevésbé
szép a látvány, de jelentõsen megugrott az FPS)
Ezért lehet, hogy a gépem szépen megbírkózik az Obli vizuális orgiájával séta és lovaglás közben magas detail (1024x768, HDR+ egyebek) mellett is (csak nagyon ritkán lassul le néhány másodperc idejére) ellenben a harcot gyakran teszi nehezen követhetõvé -azaz nehezen élvezhetõvé- az idõnkénti belassulás.
Másik kérdésem az esetleges vas fejlesztéssel kapcsolatos, szerintetek mennyit dobna az eredményen (mennyit orvosolna a jelzett problámán) az 1 GB memória duplázása? Vagy inkább fordítsam ezt az összeget egyel erõsebb videokártya vásárlására?
Netán tudtok olyan beállításról/ ini szerkesztésrõl, ami ezen az idõnként belassuláson (fõleg harc alatt, harc elején) segít?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Vagy akár egy másik moddal simán megoldható a lassítás a teljes OOO-ban is. Egyszerûen felülírod vele az O3-ban lévõ fejlõdési sebességet.
akkor már inkább egy faxa kis könyv, amit akkor nyitok ki az inventorimból amikor akarok<#nezze>#nezze>
Pofátlanul idekopizom egy korábbi hozzászólásomat(#25232), mert már elég rég volt és nincs kedvem megint beírni:
Konzolba beírod a TDT parancsot és addig nyomkodod a ScrollLock –ot amíg a SkillUsage pontig nem jutsz, ha a konzolt ezután bezárod, az infók akkor is kint maradnak a képernyõn(egészen addig amíg ismét be nem írod a TDT -t) és mutatják az aktuális fejlõdéseket. Ezt a beállítást a program meg is jegyzi, így legközelebb már nem kell kikeresned, hanem a TDT beírása után rögtön ez az elsõ(karaktertõl függetlenül).
nekem még a natural environment 2.0 van fent (több idõjárási elem, több és változatosabb élõlény a környezetben, ez szerintem szebbé és életteltelibbé teszi a környezetet, bár egy heves esõzéskor azért már beszaggat egy kicsit, de nem játszhatatlanul), kompatibilis
van egy fathis fix mod: ez egy karakter a thief guildben, akivel kapcsolatban van egy bug (egy bizonyos küldetés teljesítése után nem jelenik meg többet, pedig fontos lenne), kompatibilis
meg van egy olyan mod, ami lerak egy könyvet rögtön ahogy kiérsz a játék elején a börtönbõl a földre. hasznos, mert követni lehet a skillek fejlõdését, nem kell számolgatni vagy irogatni, hanem meg lehet belõle tudni, hogy a legutóbbi szintlépés óta melyik skill mennyit fejlõdött. kompatibilis.
mintha lenne még egy, de nem jut most eszembe.
én a 3x-os fejlõdést-lassító esp-t használom, és be is vált. pont elég lassan fejlõdök, de nem is kell napokon keresztül játszani egy szintlépésért.
Kérdeznék:
1.: az ooo-t felrakva változik a gépigény? Nagyon belassítja (pl az új, esetleg igényesebb texturák, modellek miatt)? Most /pillanat elég szépen fut, a konfigom nem rossz, de annyira nem is jó, hogy a jelenleginél nagyobb terhelés mellett is tudja tartani azt a f/s-t amit most produkál.
2.: esetleg ajánlanál az ooo mellé még valamit, amit érdemes még felrakni?
sok más mod hozzá van téve vagy bele van gyúrva, és ott van még az is amit oscuro csinált, ami fõleg a játékmenetre koncentrál
nincs szörnyek velünk együtt fejlõdése, hanem mindengyik szörnynek megvan a maga szint-intervalluma. nem lesznek 50-es szintû üvegpáncélban rohangáló egyébként koszos banditák, viszont te is találkozhatsz 2-es szintûként magas szintû ellenféllel, aki elõl inkább elfutni érdemes. nekem fõleg ezért tetszik, mert sokkal élethûbb, ráadásul van értelme a szintlépésnek, és megvan az az érzés is, hogy tényleg fejlõdök.
a harcok keményebbek, nagyobb különbség van a könyebb és nehezebb fegyverek használata között is, a varázslás is jobb. nem lehet enchantolt cuccokat venni "fillérekért"...nekem nagyon tetszik az egész.
egyébként most már 1.31-es verzió van (az elõzõ 1.3-as volt)