The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, annyian fényezték az oscuro-t, hogy rászántam magam, most szedem. Jó nagy file, ahhoz képest hogy "csak egy" mod <#wow1>
PiszkosFred
btw, Isten eltessen ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kössz az infót!

BattleTag: zydar#2910

Nézz körül az OblivionHQ-n. Ott vannak ismertetõk a modokról csak vissza kell kicsit olvasni a hírek között.
Link meg ott van a banner alatt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

zizz21
A Brotherhood Betrayed nevû küldetésben,elakadtam ott,amikor Olav kocsmájában kell kérdezõsködni a vámpírvadász ellen. Olav nem hajlandó semmit sem mondani(tehát a kulcsot sem adja a vámpírvadász szobályához 😛),bármennyire megvesztegetem egyszerûen nem mondd semmit.
Mit csináljak most? Hogy bírjam szóra a fogadóst?

-Sziasztok! Erre nemtudjátk véletlenül a megoldást??? Köszönöm!

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

zizz21
Ez Engem is érdekelne! 😉 Köszönöm!!

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

Dick Riddick
Na csáó!
Srácok, a modokról érdeklõdnék tõletek. Milyen modokat ajánlotok, és mitújítanak be? Csak azok érdekelnek amiket már kipróbáltatok, megbízható és tényleg jókat újít be. Thx mindenkinek, csáó.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Csak oblivionnal csinálja?

Nem béta, klikk

ForceWare Release 90
Version: 93.71
Release Date: November 2, 2006
WHQL Certified

n3whous3
A 91.47-es driver volt mellékelve és tudtommal csak egy újabb driver van, de az elvileg még béta.

púúúúú

Ez lehet driver hiba, lehet hardware hiba a videokártya kapcsán, de lehet memória hiba is. Netán kevés a hely a meghajtódon, kevés a virtuális memória vagy valami egyéb. Lehetõség sajna akad bõven.

Azt kétlem, hogy a legújabb drivert kaptad volna, legfeljebb a csomagoláskor rendelkezésre álló legfrissebbet. Elég gyakran van ám frissülés (az utolsó most Novemberi az NVidia kártyák driverei közül) érdemes lehet körülnézni az NVIDIA oldalán.

PiszkosFred
Probald ki korabbi driverrel is, hogy akkor mit csinal. Tudom hogy hulyesegnek hangzik elsore, de mindnig a legujabb driver a legjobb. De lehet hogy hardver gond van. Probalj ki valami olyan jatekot is, amely eros gepet kivan, es meg is izzasztja azt. (ujkori fpsek, csutkara huzott grafikaval, stb.)

n3whous3
Hy

Lenne egy kisebb gondom az Oblivonnal. Néha befagy, majd, vagy kilép, vagy ÚJRINDUL a gép. Ha pedig gyorsan szeretnék kilépni a játékból, néha akkor is befagy, majd resettel kell újraindítanom.

Szerintetek valami bug miatt nem tetszik a gép a játéknak, vagy valami driver hiba van? Asszem a kártyához a legújabb forcewaret adták, 'szal nincs most még sok lehetõségem cserélni.

A gépem :

3000+ AMD (Fél éves)
1 GB DDR400 Kingmax (szintúgy)
Chieftec Delta 450W táp (vadi új)
Geforce 7600 GT (ez is új)

Ja, valószínûleg nem túlmelegedés, vagy táphiba a gond. A kártya elég csendes, nem melegszik még talán 60 fokig se, a táp pedig, ahogy írtam, vadi új. (Bár csak 1-2 demóval játszottam azóta ezen kívül amióta megvettem a VGA-t, meg a tápot.)

púúúúú

Igen. Ez is olyan bejelölõs, mint gyakorlatilag valamennyi játékot befolyásoló mod. Jóformán csak a textúra módosítók nem ilyenek. Ezekben nincs esp file.
De ha az O3-at leszeded, deaktiválod, akkor felejtsd el az ottani mentésed visszahozását.

Ha már az ooo1.3-nál tartunk, installálás után ez is olyan "x-elõs" mod? Szóval ha nincs rá szükségem akkor nem x-elem be vagy egyszerûen letörlöm a MENTÉSEK kára nélkül?

Ajánlott, mert különben iszonyat erõssé válik a karakter. Plusz ha újat indítasz akkor elérhetõ sok egyéb olyan dolog ami betöltött állással nem (más hatású csillagjegyek, átvariált faji elõnyök, stb).

koschwarz
szerintem igen, én gondolkodás nélkül azt tettem.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Koschwarz ha felrakom az ooo-t akkor új játékot kell indítanom hogy "érezzem a hatását"?<#kerdes>
zizz21
Hi! A Brotherhood Betrayed nevû küldetésben,elakadtam ott,amikor Olav kocsmájában kell kérdezõsködni a vámpírvadász ellen. Olav nem hajlandó semmit sem mondani(tehát a kulcsot sem adja a vámpírvadász szobályához 😛),bármennyire megvesztegetem egyszerûen nem mondd semmit.
Mit csináljak most? Hogy bírjam szóra a fogadóst?
Elõre is köszi!!!

koschwarz
igen, igazad van, csak azt akartam kifejezni, hogy nekem jobban bejön az ooo rendszere. 2-es szintûként már találkoztam minotaur lorddal és goblin warlorddal, spriggannal vagy flame atronach-kal is, és akkor iszkiri volt, de ez az alapjátékban nem történhetett volna meg, mert ott ugye ahogy te is írtad a szinttõl függõen jöttek az egyre nehezebb ellenfelek.

az biztos hogy az alapjátékban 10-es szintûként se minotaur lorddal, se goblin warlorddal nem találkoztam, a legnehezebb ellenfelem talán a skeleton hero volt<#fejvakaras>igaz a 10. szintet szinte alig pár órányi játék után már elértem, és elképzelem, hány ellenfél-típust ugrottam át emiatt.

szóval nekem tetszik, hogy most nagyon gyenge és nagyon erõs ellenféllel is találkozhatok egyaránt, így tényleg élõbb és reálisabb a világ.

Az alap játékban te 10. szinten sima goblint már nem találtál az is biztos (na jó, egy helyütt mindig vannak szinttõl függetlenül, de azok megragadtak elsõ szinten és a kezdõ sima kis tûzvarázslat is lazán kivégzi õket). Csak skimrishert vagy berzát. Sima goblin csak 4. szintig van a játékban. Onnantól már skimrisherek jönnek. :-)
Ahogy a sima wolf is eltûnik bizonyos szint fölött és jön az erõsebb verzió.

Valóban a kezdés kicsit nehéz, de ki lehet azért cselezni õket. Pl: minden ütésnél visszalépsz párat, így az ellen a levegõbe csap; a varázslatok elöl is el lehet ugrani stb... . Az tetszik benne, hogy így 50-dik szinten is van olyan helyzet ami megizzaszt: 3 Goblin Warlord+ 2 Goblin Shaman rámugrik<#zavart1> és ha legyõzöm õket, akkor jön az utánpótlás... . De pont az a lényeg, hogy ne legyen olyan könnyû végigvinni nem?

koschwarz
nézõpont kérdése: nekem nem tetszik, hogy az eredetiben a 10-es szintû karaterrel is megizzadtam, mire egy sima goblint legyõztem. egyszerûen így nincs az az érzése az embernek, hogy tényleg fejlõdik, pedig ez a szerepjáték lényege.

viszont most találkozom mindenféle nehézségû ellenféllel már alacsony szinten is, de hiába állok ki ellene nagy mellénnyel, ha 3 ütésbõl lever. úgyhogy ilyenkor állásmentés visszatölt, és inkább menekülök.

zizz21
Na sikerült megcsinálnom! De ,amikor áll az emberem,akkor olyan mintha a feje mögött lenne a célkereszt. 😛 E Ennek így kell lenni-e?? 😛 Felrakta vki még ezt a mododt? 😊

zizz21
sehogysem tom feltenni ezt a célkeresztes modot! 😞 Pedig ha minden igaz mindent úgy csináltam mint a readme-ben. Nem tudsz vmi segítséget?
Köszönöm!!!

Én is szeretek egyszerre több moddal játszani, éppen ezért ami nem megy a többivel azt törlöm, néha fájó szívvel, de nem kockáztatok semmilyen lefagyást, vagy ilyen fincsi cuccokat. Így is csomószor vissza kellett töltenem korábbi mentéseket (szerencsére sokszor mentek), ami nem volt túl kellemes!<#levele>

Az oscuro legnagyobb elõnye hogy teljesen átalakítja a játékot de egyben ez a legnagyobb hátránya is mert annyi mindenbe nyúl bele (aminek egy része pl nekem nem is igazán kellene) hogy szinte alig lehet felrakni mellé más modokat mert konfliktus lesz.

Itt nem az oscuro és a sima Obli közötti választásról van szó hanem az oscuro és az egyébb (szintén kiválló) pluginokkal moddolt Obli között.

Az oscuro nem tartalmazza az összes jó modot, vannak rajta kívül más cuccok is ahol ÉN dönthetem el hogy mi kell nekem és mi nem, Morroban se a nagy pluginokat szerettem hanem inkább én raktam össze sok kicsibõl azt a világot ami nekem tetszett (volt olyan hogy több mint 130 plugin futott egyszerre gond nélkül <#hehe>)

Francesco modjai is megbabrálják valamennyire a játékot (kiegyensúlyozás stb...)! Amúgy nekem tetszik, hogy némely ellenséggel keményen meg kell kûzdeni még magasabb szinteken is. Ha ez nem így lenne, akkor egy idõ után nem kihívás a játék.

zizz21
én is így vok vele! egyszerûen lenyûgözött,a reggeli edzésen alig tudtam lépni,annyit nyomattam az éjjel! 😛 És most kezdem megint,nem baj majd a délutánin kipihenem magam... 😄

koschwarz
szerintem igen. ooo-val kapsz egy reális világot, kiegyensúlyozott ellenfelekkel. én tuti nem játszanék többet sima oblivionnal, eleve ilyennek kellett volna lennie a játéknak.

jó volt, hogy tegnap kalandozásaim során a 4-es szintû karakterrel 2 csapás volt egy sima goblin (ez az alap játékkal egy hosszú küzdelmet jelentett volna-szerintem értelmetlenül), viszont az arénában a következõ ellenfelemet nem tudtam legyõzni 8 gyógylötyivel sem, arra még gyúrnom kell egy kicsit. ha találkozok egy astral warriorral, akkor futok. szeritnem jó ez így<#vigyor2>

Valószínûleg nem fogom felrakni az ooo1.3-as modot. Sokat veszítek vele?

herczeg
úgy kábé kurvasok mod van szóval én egy oblivion mod managert javaslok neked. ha teccik egy mod szedd le és nézd meg okés e...
ha nemjó akkor valszeg a hasonlóak se foknak mûxeni...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Le tudná valaki írni, hogy milyen modokkal inkompatibilis az ooo1.3, mert éppen most töltöm és nem fogom felrakni, ha elcseszi a többit. Nekem a Renbeauty pack, francesco meg egy companion mod van fenn: ezek tökéletesen megvannak egymással.

Én is játszottam úgy hogy fennt voltak , de az obmm konflict detektora elég sok ütközést jelez, ezért egy ideje oscuróval a hivatalos pluginek nélkül játszom, azóta kevesebb a fagyás meg kilépés. Van egy francescós karakterem is ott használom a hivatalos plugineket is meg több más modot is.

Neeeem. Én arra gondoltam amit Fred is írt. Lebénítás, aztán elfutás és tovább lõdözés a célpontra. Vagy akár közvetlen körelrõl is kaphatja az áldást.

ashead:
Az Oscuro mod teljesen kompatibilis mindegyik eddig megjelent hivatalos plugin-al. Én is úgy játszottam, hogy fenn voltak azok is meg az Oscuro is.

koschwarz
ja, én úgy gondoltam, hogy paralízis (majd elrakom a botot, elõhúzom a kardot) és akkor üsd-vágd.

koschwarz
nem tudom, hogy a hivatalos modokkal az oscuro mért ne lenne kompatibilis<#fejvakaras>

PiszkosFred
Nem. Elõbb a paralízis lehetõleg hosszabb idõtartammal (spell, vagy enchant), aztan pár lépés hátra, és a mozdulatlan ellenfelet pedig bumm-bumm-bumm... ;]

Ezért csinálom úgy hogy van egy karakterem amivel oscuróval játszom és más mod alig, és van egy másik amivel egy csomó más moddal játszom. Oscuro még a hivatalos pluginekkel sem kompatibilis., de azért néhány moddal igen.

koschwarz
"Ha lõdözni szeretsz és nem közelharcolni, akkor a paralízis nagy segítségedre lesz."

mármint úgy érted, hogyha közelharcolni szeretek, akkor jön jól a paralízis<#fejvakaras>

Jó ez az oscuros csak sajnos egy csomó más nagyon jó moddal inkompatibilis 😞

Asszem újrarakom az Oblit és inkább én válogatom össze hozzá a dolgokat

koschwarz
<#taps><#hehe>

Egyszerûen nem tudtam abbahagyni. Nem rég kezdtem el vele játszani (másfél hete generáltam a karakterem), viszont csak most volt idõm /és energiám/ egy kiadósabb játékhoz. Háát, elég komolyan kiadósra sikerült <#idiota> Elfogyott közben: egy pizza, 4 szelet kaviáros pirítós kenyér, 1/2 liter kakaó, 2 lityi üccsi, 2 deci házi sárgabarack pálesz (naggyon tuti anyag<#finom>) 1 doboz cigi<#wow3>
Töltésnél nem csak a soulgem, hanem a benne lévõ lélek számít. Az adja meg mekkora töltetmennyiséget kapsz vissza. Jobban mondva a mágikus tárgy varázspont kapacitásába mennyit tölt vissza. Ha jól emlékszem a grand olyan 1600-1800 körüli értéket tesz bele. Ez nem töltetszám, ez a varázspont, amibõl a töltetszám számolódik át.

Szerintem a legjobb ha a játékstílusodhoz választasz botot. Ha lõdözni szeretsz és nem közelharcolni, akkor a paralízis nagy segítségedre lesz. Silence-t sosem használtam, mert mindig volt valami mágiát semlegesítõ cucca vagy képessége a karakternek, ami azért elég hasznos segítség tudott lenni ilyen téren. Ekkor meg lõhették rá a varázslatokat, legfeljebb jól kiröhögte a próbálkozót.

A destruction botok amolyan vésztartalék kisegítõ támadási formáknak jók. Ha elfogytak a varázspontok, nincs több létyó amivel feltöltõdhetnél, akkor ez jól jöhet az ellenfelek leküzdésében. Pénz meg lesz elég, lélekkõ is akad bõven, tehát nem lesz nehéz feltöltve tartani ezeket a támadó eszközöket.

koschwarz
ez már betegség<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Ülök a munkahelyemen és teljesen kész vagyok.<#unalmas>.: tegnap délután kb 5 - 1/2 6h-kor leültem játszani. Reggel 6-ig toltam. Aludtam 1 órát, aztán indultam melózni 8-ra.<#idiota> Ez a gém egyszerûen hihetetlen, a legmagasabb szintû jelzõkkel lehet csak illetni!<#worship><#taps><#worship> Megpróbálom kipihenni magam munka közben (kapóra jön most, hogy a <#violent><#kocsog> fõnök <#mf1> vidékre utazott tárgyalásra), aztán tûz haza és lenyomok még egy 12 órát a drága dark elf csajszimmal<#gonosz2>
koschwarz
én most csukott szemmel olvasom a topicot<#buck>

ti melyik enchantot választottátok a mages guild küldetésében, amikor a saját staffunkat kell megcsinálni? tegnap életemben elõször eljutottam idáig, de valhaogy nem is tudom melyik lenne a leghasznosabb. a harcos karateremnek talán a paralyze lenne jó, bár nagyon sokba kerül tölteni (ha már itt tartunk, ha soul gemmel töltök, akkor a visszatöltés mértéke is függ a soulgem nagyságától, vagy bármekkora soulgemet használok, visszatölti maxra a cuccot?)

de tetszik a silence is (az impek halálra idegesítenek a burden-varázslatukkal, meg a silence-szel).

az erejük miatt meg destruction staffok is jónak tûnnek.

nehéz választás<#vigyor2>

A páncélt megtaláltam teljesen, nem az volt a gond, de már megoldódott. Csak szó szerint kell venni amit írtál, hogy ha rajtam a páncél felvehetem a fegyvereiket, én a testüket akartam átkutatni amit nem lehet és a pajzsukat se tudom felvenni, csak a fegyvereket, erre nem gondoltam. Tudom hogy a páncél két helyen van , de amikor kerestem csak a levél volt a nyom ami ezt a négy erõdöt említi mint lehetséges helyet ezért mind a négyet végigjártam. Egyébként pont az egész történet hangulata ami tetszik, szerintem a legjobb amivel eddig az Oblivionban találkoztam. A táborra meg a páncélt keresõ nemesre még nem akadtam rá, merre keressem? Erre még nem találtam utalást. Én eddig mindig a levelek után mentem, de most nincs újabb. Persze mászkálás közben úgyis megtalálom, csak most érdekel a dolog. A vámpírokat meg kipróbálom , kösz a tippet.

Két helyen van összesen a páncél szett. Nem négyen. Eredetileg volt négy helyen, de a nagyobb része Yeleriben van, a sisak meg másutt.

A vért általi engedélyezés meg csak akkor mûködik, ha egyszerre veszed fel minden darabját és ezt elõször teszed meg. És csak addig él míg ezt a heavy armort viseled. Páran elkövették a hibát, hogy már felpróbálták valamelyik darabot, majd levetté. Onnantól meg nem mûködik a dolog. Vagy az egészet egyszerre veszed fel vagy sehogy.
Illetve van még egy mód a dologra, ha letöltöd a patchet amit OOO 1.3-hoz adtak ki. Az javítja a bugot ami nem veszi teljesítettnek a dolgot.

Nincs összefüggés annak tekintetében hogy mágus vagy netán sem. Nem kell tagnak lenned sehol (a mágus kapcsán íródott levél csak egy érdekesség, a nekrók hatalmának túlbecsülésérõl).
Én sem voltam az mikor a küldetést csináltam, de mint írtam, maga a páncélgyûjtés véget ér Yeleri és a sisak után. A többi már más vonal ami egy másik sztorit fed majd fel. Semmi jelentõsége és ténylegesen csak hangulatelem meg erõs tárgyak miatt érdemes végigvinni.

Az egész fosztogatós társaság akik az erõdökben vannak egy alvilági szervezet tagjai. Egy táborban van errõl napló. Ott van egy nemes aki ezeknek az ellenfele és szintén a páncélra vadászik.

Ha még egy ilyen jellegû sztorit akarsz, akkor javaslom a vámpírokról szóló könyvek elolvasását. Na ott említik a Light of Dawn nevû fegyvert. Az erre való vadászat és a fegyver aktiválása is egy jó sztori. Nagyon erõs vámpírölõ fegyverré válik majd ez a kétkezes kardocska.

Ha meg abszolúte nem tudod mûködtetni a dread armor szettet (akkor valószínüleg nem lelted meg minden darabját vagy valami bug van), használd a következõ console lehetõséget:
Vedd le az összes dread páncéldarabot, nyisd meg a konzolt és írd be:
set DreadSetInt to 0
Ezután ha felveszed az egész páncélt minden darabjával egyetemben, akkor már mûködni fog.

Azért narinddal kezdtem mert amikor megpróbáltam felvenni a braided cuccokat akkor azt mondja nem viselhetem csak ha narindban bizonyítottam. A Narindban talált levél alapján mentem yeleribe ahol megkaptam a varázslatokat, és a páncélt is. Sejtettem hogy ez a páncél lehet az az artifact ami után kutatnak, mert az egyik levélben említik hogy a raiderek nem tudják hogy a másik négy darab az Faragilnál van. De nekem nem mûködött, nem tudom felvenni a spectral cucccokat a teljes páncélban sem. Az itt talált levélben említik azt a négy erõdöt ahol a hiányzó darab van. Ott lehet aztán találkozni a másik bandával akik a sisakot keresik, egy testvérpár vezetésével, a leveleikbõl kiderül a nagyfõnök Dasek Moorban van.Az õ fedõneve Arctic Bear a valódi neve Hlofor. valamelyik levélben már nem tudom melyikben írnak egy Bruma közeli barlangról amiben a nekromanta van ( valami Noor ) õ is valahogy benne van a dologban. A barlangban egyébként spectral harcosok meg csontvázak vannak, és egy tó partján a nekromanta meg egy kard. A kard mellett egy vérrel írt levél ami szerint a fõmágus vérére van szükség, de nem tudom mihez.Valamelyik levélben azt is írják Traven téved ha azt hiszi Mannimarco és a nekromanták a legnagyobb veszély rá nézve. Arra is gondoltam lehet hogy a páncél csak akkor mûködik ha te vagy a fõmágus, én még nem vittem végig a máguscéh küldetéseit, még csak az ajánlásoknál tartok.Fort Fleciában én raidereket találtam , mint a mási háromban amiket a levélben említettek( Fort Naso, Fort Entius, Fort Facian ).A levelek szerint õk a testvérpár vezetésével a sisakot keresik Hlofornak, mert Hlofor tudja hogy a négy erõdbõl valamelyikben van. A testvérek családnevére nem emlékszem . a lány azt hiszem Sheil a fiú meg Faran. De a vezetõ nem táborban van hanem Dasek Moorban. De ezt az alvilági szervezetet amirõl írtál nem tudom hova tenni,de majd megpróbálok utánajárni.