The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adios, Tobias88:
Azt amúgy észrevettétek, hogy vannak járõrök az utakon? Sõt vannak vadászok is akik össze-vissza rohangásznak a mezõkön és erdõkben. Sokszor totál véletlenül lehet csak észrevenni õket (a vadászokat, az õrök elég nyílvánvalóak, bár volt már hogy valamelyikük a frászt hozta rám mikor elém toppant valami takarásból). Vagy azok az õrülten nyargalászó hírnökök és újságkihordók. Elég ha õk hallják a gyilkosságot, látják azt, netán meglelik a holttestet. Végülis ha a DB képes volt téged figyelni észrevétlenül, megoldható lehet ilyesmi a rendfenntartóknak is. ;-)

Ez a világ így mûködik (leginkább azért, hogy a játék készítõit a szülõk ne perelhessék azzal, hogy rossz példát állítnak a gyermekeik elé, mikor bûntetlenül engedik játékukban a bûnözést). Nem követhetsz el bûntetlenül gaztetteket, csak ha valóban tökéletesen tudod kivitelezni azt.
Ehhez viszont rengeteg tényezõre kell figyelni. Nem csak arra, hogy látnak éppen vagy sem. Hallani is hallhatnak, ha a célpont nem pusztul bele az elsõ támadásba (a fizikai sebzésbe, de semmi magic vagy poison), akkor garantáltan kapsz majd vérdíjat a buksidra. Az észrevétlenség sem mindig garantált, hiába van esetlegesen láthatatlanság a karakteren (végülis a detect life varázslat nem csak a játékosnak hozzáférhetõ ugyi) vagy lopakodik árnyékként.

Az õrnek mikor azt mondod, hogy nem mész dutyiba, azaz ellenállsz, akkor kardot ránt és neked esik, hogy kinyírjon a bûneidért. Plusz megy fentebb a vérdíj is jócskán. Ha elkapnak ugye csak 3 opció van. Börtön, fizetés, ellenállás. Utóbbi a legroszabb megoldás. Hacsak nem garantált, hogy el tudunk tûnni az õr elõl és elõbb odaérünk a megfelelõ emberhez aki leveszi rólunk a vérdíjat, akkor bizony nagyon rosszul járhatunk. Ha viszont ott van a közelben a kérdéses emberke és el tudunk jutni hozzá, akkor talán érdemes lehet ellenállni és spurizni ezerrel, hogy még azelõtt levegye rólunk a vérdíjat, hogy beérnének az õrök.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nem az úton lesz, hanem benn az erdõben. Illetve egy speciális helyen, amit kijelez a térkép ha a közelébe mész. De minek neked az az unikornis? Hátasnak nem az igazi, mert amint leszálsz róla elindul vissza a helyére. Plusz elég csak egyszer úgy megközelítened, hogy fegyver van a kezedben és onnantól már nem szálsz fel rá, mert támadni fog elég alaposan. Ha jó lovat akarsz, akkor Dark Brotherhood-ba lépj be és majd kapni fogsz egy nagyon jó paripát.

Vinsanity15
mert amugy még tudnák belepakolni 512mb ramot +ba csak aza gond hogy most van nekem 2x512 dual chanelben és ha berakom még az 512 t akkor indításnál agép felismeri h 1536 mb ramom van de miután tovább akarna lépni a win xp töltõképernyõhöz akkor csak egy szürke csík van a bal felsõ sarokban és nem megy tovább. sztetek mér va ez?

Vinsanity is back!!

Vinsanity15
jah hát reméljük a legjobbakat,nekem augy aszondták h a X1900 GT jobb mint a 7600 as geforce

Vinsanity is back!!

Biztos hogy harcost akarsz? Szerintem az az egyik legnehezebb (legalább is nekem az)

1. Szintlépésnél MINDIG ezekre rakj pontot amíg el nem érik a 100%-ot: Strength, Endurance, Agility, ha ezek megvannak akkor a Speed-re azután amire csak akarsz.
Powerlevelezni fölösleges, ha ezt betartod akkor már oké lesz a karaktered.

2. Ne variáld a páncélzatot hanem döntsd el hogy light vagy heavy, sztem a heavy-t használd de ne rakd be major szkillnek mert gyorsan akarod majd fejleszteni, a védelmed nem a páncéltól hanem fõleg a heavy armor szkilltõl függ majd szóval ezt minél hamarabb fejleszd fel 100%-ra, ne arra törekedj hogy sérülés nélkül úszd meg a harcokat hanem párszor hagyd hogy megüssenek mert a páncél szkill csak ilyenkor fejlõdik

3. Amíg a páncél szkill nem 100% addig Shield enchantos páncéldarabokat hordjál, a védelmed (AC) maximum 85% lehet ilyenkor a bekapott sebzés 85%-át elnyeli a páncél és te csak a maradék 15%-tól sebzõdsz szal próbáld mindig úgy összevariálni a páncélt+enchantokat hogy az AC minnél magasabb legyen.

4. használj pajzsot és ne egyhelyben állva üsd a népet hanem közben mozogj is így nem mindenki egyszerre fog ütni hanem csak 1-2 ellen 😊

5. Soha ne javíttass, inkább vedd meg a kalapácsokat és te javítsd a cuccaidat így az Armorer szkilled is fejlõdik ami szorzót ad Endurance-ra szintlépésnél és a magas Armorer lehetõvé teszi majd hogy a normálisnál is jobban megerõsitsd a fegyvereidet és a páncéljaidat.

tobias88
amúgy azal mit érsz, ha aztmondod az õrnek hogy nem mész börtönbe??
tobias88
ez egy óriási játékhiba sztem
20-25 szint után már nem lesznek újabb fajták, csak a meglévõk egy része táposodik tovább.

b-type
Egy tulajdonságot 3 féle hozzáértés növel, ennek megfelelõen kell összeállítanod a Major hozzáértéseidet.
Harcosként kiválasztod milyen tulajdonságot akarsz növelni, és azoknak a hozzáértéseit használod, természetesen ha Major-t használsz akkor szintetlépsz, ha másodlagosakat akkor csak hozzátesz a bónuszodhoz.
Ami még fontos, alacsony szinten a legkönnyebb kihasználni a bónuszokat, mivel alcsonyak az értékek, könnyen megy a fejlõdés.
Itt még azoknak is összejön a +3-as bónusz, akik egyáltalán nem figyelnek rá.
Tehát érdemes itt kivenni a lehetõ legjobbat, ez még pár szintig nagyon könnyen fog menni, tovább pedig nem is kell.
Mivel a másodlagos hozzáértések nem léptetnek szintet, így könnyen elkaphat hogy utazz rá és felnyomd, ha rám hallgatsz ne csináld! Nem kell.
Ha nem veszed ki az elején (sem) a +5bónuszt az se érdekeljen, nem fontos, azért írtam mert akkor nagyon könnyû, egy minimális figyelés kell csak.
Az csak az elején kicsit berugja a tulajdonság statjaidat.
De ha kitartó vagy akkor mindenképpen jó harcos leszel, el lehet érni 20-as szint alatt is, de nincs értelme, mert rengeteg van még hátra.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mr_no_NaMe
Köszike. Megpróbálom akkor megint.
PiszkosFred
Alapesetben minel magasabb szinten vagy, annal erosebbek az ellenfelek. Vagyis minel magasabb karakterre van szukgseged ahhoz, hogy osszefuss par erosebb ellenfelellel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bevallom nekem még egy szaros rák se egy ütéses de nem nagyon érdekel.😄
Csak ezt szeretném megkérdezni hogy hány szintesnek kell lenni ahhoz hogy összefuthassak a legütõsebb szörnyekkel?Kíváncsi vok hogy néznek ki.Csak 1 hete játszok Obliviont és megcsodálok minden fûszálat😄
adios
Akkor ez nem a te játékod.Sry!

b-type
Na látod, kis fantázia máris áthidalja a játék problémáit 😊)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Az alapjátékkal is mindenképpen erõs karakter leszel.
Az egész többi csak arról szól hogy minnél hamarabb érd el, illetve bónuszokat kapjál.
Lehet okosan lépni Major hozzáértésekbõl is, de kell hogy legyen másodlagos hozzáértések között is olyan tulajdonságnövelõ, legalább egy, ami a Major-ba besegít.
A legjobb ha nyugodtan bepakolsz harcos hozzáértéseket, de csak egyet azok közül amik tulajdonságot növelnek,...így a másodlagosból frankón hozzá tudsz segíteni.
A bónuszokat el kell felejteni, hosszû távon nem számít, kivéve ha mindenes karaktert akarsz.
én spec a Francesco modott használom (a nagyot), ott százalékos lett a kijelzés hogy éppen hol tartasz.
Nagyon hasznos, bár nekem újdonság volt, én régebben simán jól léptem szinteket gond nélkül.

adios
Mondjuk az gyanús volt,hogy amikor beértem Chorrolba egy 2 m-es medve mutogatott rám egy õrnek,akkor nem értem miért, de mostmár tudom.😊

b-type
Honnan tudod hogy tutira nem láttak? 😊
Láttak bezony, és besúgtak.

Mr_no_NaMe
Eddig is warrior volt a jegyem...
adios
Arra nem gondoltál, hogy a játék elején alapból olyan csillagjegyet válassz ami a harcos kasztnak megfelelõ?Pl.milyen véletlen a Warrior kaszt:"Harcosoknak ez a tanuló csillagjegy? Lehet rá mondani. Nagyobb a közelharci sebzésünk, több cuccot cipelhetünk, több az életerõnk. Kiváló jegy azoknak, akik ismerkednek a játékkal, és egy kis kezdeti biztonságot akarnak." esteleg ezt kombinálni egy ork fajjal, aki:"Háborúban bátran és megállithatatlanul harcolnak, kihasználva erejüket és szívósságukat. Az ork harcosok nehézpáncélzatban a Császárság kiváló frontvonalbeli katonái."

adios
Majd el felejtettem, lenne 2 kérdésem.Az egyik:Hol lehet unikornissal találkozni?Mert azt olvastam, hogy a Bravilba vezetõ úton, de ugye Bravilba 2 út vezet, mindkettõt bejártam, de nem találom.A másik:Végigvittem a fõküldetést bezártam a Nagy Oblivion kaput és amikor útnak indulok bárhova is megyek egyfolytában megállás nélkül szakad az esõ.Ez innentõl kezdve mindig így lesz?Vagy egy idõ után elmúlik azért?

adios
Nekem is elõfordult ez.Például amikor Chorrolba tartottam megyek az országúton és látom, hogy megy velem szemben egy nõ.Na gondoltam szépen megölöm majd kirabolom.Nem nagyon szoktam ilyet csinálni, de most valahogy kedvem támadt hozzá.Szóval odalopózok hátulról 6x-os sebzéssel lecsapom elveszem a cuccait, majd folytatom az utamat.Megnézem a karakterem látom vérdíj van a fejemen.Nem láthatott senki arra direkt figyeltem,maximum az erdei medve, de kétlem hogy az elmondta volna bárkinek is.<#idiota>

koschwarz
<#wilting>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Mr_no_NaMe
Megint felpakoltam a játékot. Egyszerûen nem hiszem ezt el, hogy nem tudok ezzel a játékkal játszani. Mindig próbálok valami erõs karaktert csinálni aztán meg 1 béna szar lesz belõle. Indítottam már vagy 10 karaktert amivel kb 2-3 napokat játszottam (volt amivel több hetet, de az is gyenge volt) de nem esik le a lényeg. Most olyan karakterem van, hogy az összes ilyen mágus skill az mayor skill és warrior szerettem volna lenni. Gondoltam powertrainelem majd a bladet meg a heavy armort és elsõ szinten lesznek 100-asak a skillek. Csak aztán eszembejutott, hogy a meglévõ attributenál nem lehet magasabb...na mind1.
Látom itt mindenki sír, hogy milyen rohadt könnyû erõs karaktert csinálni és már unalmas mindekit egy csapással a túlvilágra küldeni...nemtudom én vagyok a hülye vagy egyszerûen én arra születtem, hogy ezt sose értsem meg 😄
Soha nem értettem a TES sorozat fejlõdési rendszerét. Ha valakinek van egy kis ideje, akkor írna nekem egy olyan harcos class-t vagy egy mini faq-t amivel tényleg erõs harcos lehetnék már végre, és el is mondaná, hogy mit mikor hogyan traineljek/powertraineljek?
Szeretnék már megtanulni ezzel játszani, de nem nagyon sikerül 😊
Amúgy az a módszer, hogy a mayor skillekbe belenyomom az összes jó harcos skillt az meg azért nem jó mert hamar szinten fogok ugrani és gyenge leszek a szintemhez képest :S
Szóval akkor valaki el tudná nekem ezt az egészet érthetõen magyarázni?
(elolvastam a hq-n a Tápolás Mûvészetét, de az is kínai)
koschwarz
nekem nem. eddig. bár tulajdonképpen csak egy ártatlan öltem meg eddig, a DB belépõ questjét.

tobias88
Hell, nektek is ha megöltök valakit, de lopakodva, úgy hogy senki nem lát, mégis növekedik a vérdíjatok, mert akkor elég naghy hibáka ez a játéknak!
adios
Nekem 7600 GT-vel,3200+-os procival,1 giga rammal, úgy hogy a HDR van bekapcsolva az AA nincs majdnem hogy röccenésmentesen fut, néha-néha beröcög egy kicsit ha sokan vannak körülöttem fáklyával a kezükben.A töltési idõ minimális nem kell sokat várnod.Neked meg jobb procid is van úgyhogy.....

koschwarz
simán. egy fél gigával több memória hasznos lenne, de így is menni fog.

koschwarz
mûködik, csak olvasd el a readme-jét (a kicsomagolt könyvtárak egyikében van), hogy kell megcsinálni. wyre bash nevû program kell hozzá.

ezzel nem fognak glass armorban rohangálni a banditák.

Vinsanity15
Szasztok! Ezen a gépen futna elfogadhatóan az oblivion? AMD Athlon 64 3500+,1gb kingmax ram,ATi X1900GT(kicsit feltuningolva ) ?

Vinsanity is back!!

Hát például azt hogy egy bizonyos szintõl nem rohangál minden bandita glass cuccokban. Letöltöttem a modot amit tanácsoltál (köszi),csak az az egy kérdésem lenne még hogy müködik e a már meglévõ karakteremmel. Remélem ;D
koschwarz
ez nem tudom melyik quest, de valószínûleg alacsony a diszpozíciód, vagyis annál a karakternél a szimpátiád, amit a kör közepén lévõ szám mutat. ha nem akarod a beszélgetõs játékot, meg lefizetni sem akarod, akkor be kell szerezni egy jó charm varázslatot. én csináltam magamnak egyet, 100 ponttal megnöveli a szimpátiát és nem kell így beszélgetnem ha nem akarok. kereskedõknél meg különösen jól jön.

egyébként nem olyan bonyolult az a beszélgetõs játék, mint elsõre tûnik. kb. ugyanolyan rutinból fog menni pár próbálkozás után, mint a zárnyitogatás.

oké, most kapok agybajt...
van egy olyan kaland, hogy alapbeszélgetásre nem akar jönni a kulcsfigura velem. csak bribe-olni lehet. de az meg sok a csökkent agyamnak.
van egy idióta kör, 4 cikkely. pénzt kiadni mindig tudok, abbahagyni a pofázást nem, forgatni sem mindig...
help?

koschwarz
áááá, nem igaz, nem tudok újat mutatni...<#kuss><#dumcsi>

PiszkosFred
Sajnos ez a "regi" (mult heti), pedig mar megorultem hogy valami uj videointerjuhe is kijott.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz

koschwarz
mire gondolsz mint realizmus??

mindenestere ilyen címszóval ajánlhatjuk neked az oscuro's oblivion overhaul 1.3-at (+1.31 patch): ez egy összetett mod, ami nagyon sok mindenen változtat, sok korábbi modot már eleve magában foglal, és legfõbb tulajdonsága, hogy realisztikussá teszi a harcokat, illetve megváltoztatja a szörnyek veled párhuzamos szintlépését, pontosabban a szörnyek szintje kötött bizonyos határokon belül (mittomén egy bandita lehet 4-20-ig)

hasonló a francesco-féle mod, ami csak ez utóbbi változtatást célozza, ez meg azért jó, mert e mellé a többi modot te válogathatod össze, míg az oscuro-nál lehetnek konfliktusok, ha még raksz mellé további modokat. de azért azzal is sok más mod kompatibilis.

grebber
8800GTS-nél pedig megy egyszerre a HDR+AA.

Next PC upgrade: 2022

Azt szeretném megkérdezni, hogy ti melyik modokat ajánljátok, hogy az alap obliviont realisztikusabbá, élvezhetöbbé tegye. Fontos lenne a segítségetek.(a fenti mod lista nem jo meg különben is nem biztos hogy érteném a hivatalos oldalon irtakat.)
koschwarz
aha, ha chorrolban megtaláltad a házat, akkor elvileg gray fox ott adja neked az utasításokat...nemtom, várj még<#fejvakaras><#nemtudom>

adios
A küldetés neve:Arrow of Extrication.Ez akkor van amikor Amusei(egy Khajit céh tag)éppen elõtte csatlakozott a tolvaj céhhez és õ mondta hogy Chorrolba kéne mennem a Gray Foxhoz.

adios
Hát nem tudom.Amikor a ház elé érek az a bizonyos céh tag azt mondja, hogy "a Gray Fox már vár rád", meghogy "nemjó megvárakoztatni a Gray Foxot".Amikor bemegyek nincs ott senki.Lefekszek egy kicsit hátha jön,de sehol senki.A küldetés címét nem tudom de mindjárt megnézem.

Csacsi
Bár még nem csináltam azt a küldit. De nem lehet, hogy várni kell, mert csak bizonyos idõközönként van ott?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
mi a küldetés címe???

adios
#28184?

Csacsi
Nem lehet, hogy vmi olyan cucc van rajtad, ami csökkenti vmelyik képességed, és errõl hiszed azt, hogy átok?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
véletlenszerûen nyílnak, én úgy tudom.

milyen átokról van szó?<#fejvakaras>

Üdv!Valaki megmondaná hogy kell leszedni az olyan átkot magunkról ami nem jön le még attól se ha a templomba megyek?Ja és még valami:Az Oblivion portálok mindig ugyan abban a sorrendben nyilnak, ha újra kezdem a játékot?Ha igen akkor merre keressem a negyediket?😄
Elõre kösz!
koschwarz
asszem azt a hibbant tyúkot csak a házában tudod megszólítani.

Nem minden idõpontban szólítható meg az öreglány. De ez igaz lesz sok másik NPC-re is. Van amikor beszélhetsz velük és van amikor nem. Próbálkozz késõbb. Mondjuk mikor sétálgatni kezd vagy megy éppen hazafelé.

koschwarz
asszem ha valaki 53-as szintû, akkor egy legális módja van hogy még fejlõdjön szintet: teljesíteni kell az összes deadra szentály küldetést, akkor kapsz egy könyvet, az "oghma infiniumot", ami 10 ponttal növeli egyes skilljeidet: több is választható, ha olyat választasz, ami a major skilljeid közé tartozik akkor szintet léphetsz.