The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kösz, megvan!
most találkoztam vele elõször..

elvileg igen.
de be van zippelve
ha azt kibontom onnantól kezdve nem tudok mit csinálni vele.

A .7z is egy tömörített file formátum, mint a zip vagy a rar. Van hozzá kicsomagoló program. Keress rá a Google-ban.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

koschwarz
az nem önkicsomagoló fájl lenne véletlenül?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Hali!
A qarls_texture_pack_2 patch-et nem tudom felrakni, pls HELP!
A fájl kicsomagolása után a qarls_texture_pack_2.7z fájl marad amit alapból nem ismer fel a system ugye, ezért átnevezem exe-re de ha úgy futtatom akkor nem történik semmi.
Mi lehet a gond?
Köszi elõre is!
xmacx

Csacsi
Igen, de mivel ahhoz mages guild tag kell legyek, meg kell engedély mindenmage guild tagtól,hogy bemehessek oda, ahol enchantolni lehet. Ezért kérdeztem, hogy a töltés mûködik-e enélkül. De ezek szerint igen.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Pedig minden guildban ott van egy személy aki tölt. :-) Legfeljebb nem jó idõpontban voltál ott, de hidd el mindenütt jelen van egy töltõ emberke. Legfeljebb a hálóban, a raktárban tartózkodik éppen vagy még nem kezdte el az akciózását mikor odaértél hozzá. De az is elképzelhetõ hogy éppen házon kívül volt, merthogy ki is szoktak ám mászkálni.

Miért ne tudnál a feltöltött lélekkövekkel enchantolni? Berombolsz az akadémia megadott épületébe és ott a kis állványokat használva elkészíted a cuccost.

Amúgy meg a feltöltött kõre klikkelve ha van feltöltésre váró varázseszközööd, azt feldobja neked egy listába és már töltheted is bele a kõ tartalmát. A kõ ezután elveszik/elpusztul/eltûnik, ami tetszik.

Csacsi
Köszi. Enchantolni nem akarok ezzel a karakterrel. Õ kis harcias, harcos, Csak a feltöltés érdekelt. De ezek szerint ahhoz nem kell az Arcane University.

Nah, akkor már csak egy soultrap varázslat kell. 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
minden mágus céhnél van egy valaki aki utánatölt, lehet hogy éppen nem az épületben van, hanem a városban mászkál. ha beszélsz vele, van egy olyan ikon is a bal alsó sarokban, ami egy sokágú szabálytalan csillag. arra kattints. a töltés egyébként elég drága mulatság. ha van feltöltött soulgemed, akkor viszont kattintasz az inventoryban a soulgemre, megjelenik egy ablak és kiírja hogy mennyivel és mit tudsz tölteni. ott már csak kiválasztod a fegyvert amit tölteni akarsz és voliá, egy mágikus hang kíséretében elhasználtad a soulgemet és feltöltötted a fegyvert.

amíg nem jutsz be az arcane universityre, vagy nem teszed fel a frostcrag spire addont, addig nem tudsz enchantolni. az addonnál is elõször be kell vásárolni, fel kell fejlszeteni a tornyot.

Csacsi
Egy kérdés. Ha nem vagyok Mage Guild tag, de van egy csomó soul gemem. És azokat ha megtöltöm lélekkel, azt tudom, hogy nem tudok enchantolt fegyvert csinálni. ÍDe azért érdekelne, hogy újratölteni tudom-e velük a már meglévõ enchant fegyveremet. Mert elég gyorsan kifogy a 22-es tûzsebzés a goldbrandból. Ja és se Chorolba, sem Anvilba nem találtam a Mages Guildbe olyat, aki feltöltené az enchantolt fegyverem.

Köszi ekõre is a válaszokat.

Mr_no_NaMe
Már megoldottam. Utánakerestem más fórumokon azt kiderült, hogy bugos a quest...de megvan már a csizma.
Mr_no_NaMe
Valaki tudja merre lelhetõ a Crusader csizma? A lovagszellem azt mondja, hogy Kynareth õrzi személyesen, de többet nem mond. Van ennek a Kynarethnek valami "fõ" oltára vagy valami hívõgyülekezet vagy ilyesmi?
Halvány lila gõzöm sincs, hogy merre lehet...
Ja bocsesz már megtaláltam😄
Ennek most utánajártam hogy végre tisztán lássak <#buck>

Ezek százalékosan csökkentik a sebzõdést:
resist fire/frost/shock/magic/normal weapons

Ezek meg X% eséllyel vagy kivédik teljesen vagy semmit sem csinálnak:
resist desease/poison/paralysis

A hq-n nem igen találom ezt a q-t.Annyit eltudnál árúlni kive kell találkoznom hogy megkapjam a q-t?Vagy legalább a quest nevét angolúl.
Max végig kérdezek minden embert a városban😄
Ja és már össze lopkodtam a mage guildokbol négy darabot ami üres, ki is csaptak érte😄
Azok vajon számítanak?
Ja és bocs hogy utána írom, de miután a mentéseimet frissitettem a Wrye Bash + python letörölhetõ?
Na felraktam az ooo1.3-mat,a mentéseimet is (talán) sikerült megcsinalnom, és szerintetek hogy tudom a leggyorsabban megnézni hogy müködik-e a mod? Mibõl fogom észrevenni?
Mr_no_NaMe
Csináld végig a Chorroli küldiknek az ikertestvérekre vonatkozó részét.
Ezek fentvannak a hq-n.
Távoli rokonok, Elvesztett örökség, Az Apa Bûnei (ezt speciel én írtam 😄)
Az Apa Bûnei küldi után kapsz a testvérektõl 5 grand soul gemet asszem.
Elején még tényleg rohadt jó, hogy szivogatom mások vérét , de egy idõ után kezd rohadt unalmas lenni hogy semmit se csinálhatsz, mert mindig áldozatokat kell keresgéni.😄
Nézz körül az alkimista boltokban, a varázstárgy kereskedõknél, de megpróbálhatod kipakolni a mage guild épületeit is.

Csak azt nem értem mért akarja mindenki kigyógyítani ebbõl az egetverõen táp állapotból a karakterét? Pedig utolérhetetlenül jó hangulata van az éjszakai játéknak és a boltolás sem megoldhatatlan probléma...

Üdv! Az a helyzet hogy vámpír lettem, így nem folytathatom normálisan a játékot😄
Ahhoz ogy visszaváltozzak össze kell szednem 5 grand soulgemet asszem.
A Probléma az hogy csak 4-et találtam. 1-et vettem imperial cityben ,3-at pedig lenyúltam a Sanctuaryból(szintén Imperial cityben).
Lövésem sincs honnal kerítsek még egy darabot, pedig égetõ szügségem volna rá.
Valaki pls segítsen!
haxoror:
Nekem nem ez a tapasztalatom. Például nem csökkentett sebzéseket szenvedtem el a dark elfemmel (az alap jó magas tûz ellenállásának hála) hanem vagy nem sérültem, vagy bekaptam az egészet. Márpedig az ember elég hamar észreveszi, ha egy 60-70 pontos tûzvarázslat arcon vágja a 10-es szintû karakterét. Ebbõl merészeltem ilyen messzemenõ következtetéseket levonni. 😊

xmacx:
A felvillanó láda csak az OOO felrakása után jön elõ (legalábbis az alap játékban én ilyet nem láttam). Tedd el a kezedben lévõ fegyvert és máris machinálhatsz rajta.

adios
Welkynd Stone-okat a barlangokban találhatsz.A romokban általában világítóeszközként használják.Kinézetét tekintve egy világoskék kõ.

bocs még egy utolsó: azok a ládák amikre rákantintva lilásan felvillanak az mit jelent?

kösz100x

jaés: "Welkynd Stone" tárgyat hol lehet találni?

köszi

hali!
Az Egy elárult testvériség (A Brotherhood Betrayed)küldinél a fogadóban Olav-nak esze ágában sincs odaadni a kulcsot, azt mondja, hogy idegenekkel nem oszt meg infót. Akkor sem ha szimpátiáját maxra növelem csengõ aranytalérrokkal. Így nem maradt más, míg megpróbáltam tõle ellopni a kulcsot, de mivel nem vagyok egy nagy toli karakter az nem megy és észreveszi.
E nélkül nem tudom megcsinálni ezt a küldit!
Tanács?

köszi

"resist normal weapon - nem mágikus fegyverekre való immunitás. Ahány százalék, annyi eséyllel egyáltalán nem sebez meg a normál fegyver."

"fire resist - amekkora értéken van, annyi százalék az esély hogy a tûz nem sebez."

Hmm én úgy tudom hogy az összes resist spell százalékosan csökkenti a sebzést szal 30 fire resist azt jelenti hogy 100 fire damage csak 70-et sebez <#fejvakaras>

X Revenge
Értem, thx.

[X]

resist normal weapon - nem mágikus fegyverekre való immunitás. Ahány százalék, annyi eséyllel egyáltalán nem sebez meg a normál fegyver.

shield - simán védelmet ad mint a páncél. Összesen csak 85-ig mehet fel a használható értéke. Mindegy hogy összejönne akár 200 is a páncéllal együtt amit viselsz, a maximum védelem 85. Amennyi % van a shield varázslatnál a sebzések akkora százalékát fogja fel.

fire shield - tûz elleni védelem (fire resist) és a sima shield varázslat kombinációja.

fire resist - amekkora értéken van, annyi százalék az esély hogy a tûz nem sebez.

Észak felõl menj, de mehetsz közvetlenül Bravilból is. A Tavern of Ill Omen-tõl keletnek kell menni. A kis iránytûdön már messzirõl látszani fog a hely.
Vagy mehetsz Tiber Septim úti oltárától kelet-észak kelet irányába is, illetve egy ugyanilyen van észak keletre az unikornist rejtõ Harcane Grove-tól is. Azaz két Tiber septim oltár között található.

Hircine shrine-tól dél keletre van (õ adja az unikornis megölése feladatot), a Robber's Glen Cave-tõl meg észak nyugatra.

A lóra való páncél, az orrery, a thief den és a többi dolog nem a KotN miatt van. A KotN csak a lovagos dolgot jelöli, a többi a korábbi hivatalos pluginok eredménye, semmi köze a lovagokhoz.

adios
Saga JR:Bennt vagyok a DB-ben sõt már meg is kaptam Shadowmare-t, csak kíváncsiságból akarom megnézni az Unikornist.Egyébként melyik irányból közelítsem meg Bravilt?Észak felõl vagy dél felõl?

És az mér van, hogy nekem is fenn van a KotN, de ezt a Nikeboy álltal említett küldetést én még nem találtam.Asszem eddig csak annyit vettem észre a kiegbõl, hogy a lovamnak lehet páncélt venni, a csillagvizsgálót, és a Thief Den-t, viszont az úk kaszt, vagyis a Lovag nincs benne még akkor sem ha újat indítok.Ez mér van így?

X Revenge
Vki tapasztaltabb meg tudja mondani h mi a különbség a következõk között:
resist to normal weapon és shield valamint a fire shield és fire resist között?

[X]

Mr_no_NaMe
Igen megvan a kieg. Csak mikor feltettem (meg a másik 4-5 hivatalos modot még) akkor rögtön megbombázott kb 6 küldivel. Az összeset meg kell csinálni, hogy enyém lehessen a páncél?
PiszkosFred
"Knights of the Nine" kis addon rakja a jatekba, egy kvesztsorozat soran szerezheted meg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mr_no_NaMe
Ez az armor set melyik küldetés jutalma? Vagy hol lehet megtalálni?
koschwarz
ott ogre-kat kell megölni, nem orkokat. de azoknak ott kell lenniük valahol a környéken. a házban biztos nem lesznek.

Seperated at Birth küldetésnél vagyok amikor a 2 testvér szülõi házát az orkok megtámadták és elvileg azóta is ott garázdálkodnak. Elöszõr csak felkellett mérni a terepet és jelentést adni Guilbertnek.
Aztán vissza kell menni WeatherLeah-ba hogy az orkokat megöljem hogy a testvérek biztonságosan tudjanak ott újból kereskedni. De csakhogy én 1 darab orkot nem látok a ház körül, sem bent. Most ott mit kell csinálni?
Ha valaki tud segíteni az írjon. Elõre is köszönöm.

Intel Core Quad 9550, Kingmax 8gb DDR3 1333mhz, Asus GTX 580, Soundblaster X-FI Xtreme Gamer fatality Pro, Cooler Master 1100 Cosmos ház, Logitech Z-5500, Logitech G9 egér, Samsung 27\" P2770FH

PiszkosFred
Fraps a legjobb megoldas.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
faq<#nezze>

hogy tudok játék közben sreenshot-okat csinálni?
IrfanView-vel nem megy..
köszi

koschwarz
egy szerintem jó, harmonikusan fejleszthetõ harcos karakter: én egy norddal indítottam.

csillagjegyem: the mage (a plusz magicka miatt, ugyanis szerintem a plusz magickát adó csillagjegyek a jobbak, nem azok amik plusz pontokat ad az attribútumoktra, vagy ad valami egyszer egy nap használható erõt, mert az csak a kezdetben jelent egy kis elõnyt)

specializáció: combat

major skilljeim: az összes varázslat (pont 7 db van, ugye)

ez így azért jó, mert nagyon harmonikusan lehet fejleszteni:

1. a majornak választott skillek fejlõdnek a leggyorsabban, de én a közelharcos játék miatt ezeket használom a legkevésbbé, de használom õket: restoration, illusion, destruction, mysticism: ezek mind hasznos spelleket tartalmaznak egy harcos karakternek is.

2. a specializáció: plusz öt pont a combat skillekre: ez is valamivel gyorsabban fejlõdik, mint egy nem major skill és egy nem specializált skill (azaz nálam a stealth skillek fejlõdnek leglassabban)

3. stealth skill: én speciel nagyon sokat lopakodok mielõtt támadnék, és sokszor kell zárakat nyitogatni, tehát ezek a skillek is elég gyorsan fejlõdnek. idõnként íjászkodok is.

namármost, ezzel az összeállítással elértem, hogy mire a 10 major skill pont összejön, addigra a 10 strenght, endurance, és agility pont is általában összejön. szintlépésnél mindig erre a háromra tudok 5-5 pontot adni. ezeket nemsokára ki is maxomlom, és eddig még nem kellett különösebben trükköznöm, azaz powertrainelni, feleslegesen elsütni varázslatokat vagy patkányokkal szórakozni.

koschwarz
nem azért, de rohadt egyszerû a beszélgetõs minijáték, ne fárassz már ezzel a kiborulással minket, de komolyan

<#wilting>

X Revenge
A charm alighanem illusion varázslat, azt meg érdemes a bravili mages guildbe keresni.

[X]

tobias88
olyan küldetésben voltam ahol lopakodni kellett, a holtestet biztos megtaláltaák, de engem 100 hogy nemlátott senki
Ok köszi a segítséget.
ok, ennyi... a tök jó faq sem segíett, mert szaron nem lehet jóval sem segjteni (értem alatta a játékrészt és magamat)

hol lehet venni azt a charm varázslatot?

ráadásul két gyanusított is bepofázik, hogy nem mond semmit... és addig nem halad a gém...
basszus... szórakoztatnia kéne a gémnek, nem ideggörcsöt cdisnálni belõlem...
valaki lépésrõl lépésre leirná mit kell nyomni a beszélgetésnél (bribe)?

b-type
tök jó FAQ van erre.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

basszus... neeeeeem... agyhalál, komolyan mondom... ez utáltatja meg velem a játékot... az a **** beszélgetés... nem tudok kilépni!!!!!!! nem tudok forgatni!!!! nemtudok pofázni!!!!! csak fizetni... végtelenségig...
mi értelme????????????????????????????????????????????????????
rohadt festményt kell megtalálni egy várban. fõmuff engem bjz meg, és erre kis gennygombóc zöld faszinger aszonnya nem bizik bennem, nem mondhat dolgokat... a fõnyomozónak!!!! beszarok...
HOGY LEHET AZ ILYET LEFEJEZTETNI???????

hali!
Remélem megvan vkinek a Knights of the Nine "kiegészítõ", mert lenne hozzá kapcsolódóan egy kérdésem. Amikor Kynareth hívõihez kell mennem mert az egyik lovag szelleme szerint õk útmutatást adnak ahhoz,h hol lehet Pelinal Csizmája, nekem csak a beszélgetésnéla rumors opció van csak semmi egyéb.... aztán ha ott leszek még kb 5 percig akkor a õk szanaszét futnak mert megtalája õket egy minotaur lord.....
Tudja vki h itt mit kellene csinálni?
elõre is thx