The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A conjurert a Francesco rakta be a barlangba, ha eddig nem volt ott, akkor valamelyik kisebb mod zavarta be a Francescot.
Kapcsold ki mindegyiket, a Francescoban benne lényegében a többi is.

böröczk
szerintem a helytelen szmájlihasználattal van a probléma.
majd én módosítok: <#violent><#gun><#lama>

No, egyébként Kotn küldetésen hibátlanul végigverekedtem magam, viszont Erthor csökött agytekervényei még mindig nem hajlandóak felfogni a zombimentes övezet valóját. Viszont annyi változást már érzékeltem, hogy a zombik között helyet kapott egy Conjurer is..

Kumiho #2179

koschwarz
<#rinya><#szomoru2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

rayman12
ugyvan a végigjátszásban .uristen egyáltalán megnézted mit kérdeztem?

amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670

Fantusz
Olyat kérdezz, amirõl ittnem írnak semmit.

rayman12
most mivan? csak kiváncsi vok

Én úgy mentem anno szigetezni, hogy majorba csak olyan skilleket raktam, amik nem fejlõdnek maguktól, és úgy mentem fel 10-es szintre. Utána hajrá sziget 😊 Mivel ott egyáltalán nem foglalkoztam a fejlõdéssel, nem nõttek a major skilljeim, maradtam is 10-es végig. Nem kellett foglalkozni szintekkel, fejlõdéssel, csak a sztorival, nagyon élvezetes volt így a játék 😊
koschwarz
nem unod még? mert mi igen.<#ejnye1>

rayman12
jééé most néztem oblivionos videokat a youtubon és a skingradi házban voltak cselédek. hogy lehet megcsinálni?

Fantusz
Bármikor át lehet menni a szigetre, de nem érdemes rögtön az elején belevágni az õrület közepébe, elõtte ajánlott feltápolni a karaktert, erre a kinti világ sokkal alkalmasabb.
A szigeten kapott varázslatok, jutalmak szinthez kötöttek, gyorsan hasznavehetetlenné válnak néhány szintlépés után, ami igazából csak azokat érinti érzékenyen, akik szeretnék használni is a Duskfang-Dawnfang pengét.

Az Oblivion fõküldetésétõl függetlenül bármikor át lehet menni a szigetre, a bejutáshoz kell némi ügyeskedés, van ott néhány különleges dolog.
Alap, hogy mindenki õrült, de pl a kovácsokkal lehet páncélt, fegyvert csináltatni, ami az alapjátékból kimaradt, nem feltétlenül kell a Shiveringben sem a fõküldetéssel kezdeni.

rayman12
lehet csajozni?

Nem, bármikor be tudsz menni. Érdemes, az a hely nagyon durva. Sheo rulz. 😊

Köszi az nfo-t!😊Remélem nemkell a fõszál végéig eljutni a portál kinyilásáig,mert anno 2 éve kb egy hónapig játszottam,mire a végére értem😊

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

Fantusz
Semmi teendõd, ha mindent jól csináltál játék közben kapsz egy üzenetet, hogy Bravil mellett egy új portál nyílt.

(nincsen külön parancsikonja a Shiveringnek, beleépül az Oblivionba, a többi modhoz hasonlóan)

Hi!

Nagy nehezen megint beszereztem az Oblivion-t,és feltettem rá a Shivering Island-et,csak az a gáz,hogy nemtom hogykell elinditani a kieget😞tudna vki segiteni?

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

böröczk
Ott még nem járok, egyelõre woodelf tolvajként a mágusküldetéseket még hanyagolom (aztán téglát játszva persze a máguscéhekbe is be szeretnék beépülni : D), viszont anno a kotn küldetésnél is akadt gondom, amikor a csizmát kellett megszerezni. Na ott ugye éjfél tájt kell beszélni az egyik shrine koronás emberével, akivel nekem 100-as disposition mellett sem sikerült szót értenem..<#nemtudom>

Kumiho #2179

adios
Menj el egy fighter's guildbe ott lesz sok npc,és õk nem mennek el olyan könnyen,gyönyörködhetsz bennük😊

koschwarz
aha<#ticking><#szomoru2><#nemtudom><#wilting><#law>

rayman12
áhh volt 1 tök jo ötletem csak nem jött be. aszt akartam volna megcsinálni hogy az ujj házamba be spawnolok npc ket csak sajna rögtön elhúzták a csikot, de kár.

Nem kõrõl van szó. Vannak olyan szentélyek (szép nagy szikla mindenféle jelekkel) amik conjured weapon-t adnak meg armort ha rákattintasz és elfogadod az ajándékot (ezekbõl igen sokat lehet találni). És vannak olyanok amire ha rákattintasz ad egy Greater Powert. Nem ad semmi mást csak a varázslatot. Megtanulom és van 😄 Már 3 ilyen szentélyt találtam, mindegyik varázslatot adott és elég jót. Az egyik neve
Dragon Dream
Fortify Health 40 pts 120 másodpercig
Fortify Magicka 50 pts 120 másodpercig
Fortify Fatigue 100 pts 120 másodpercig

Gates of Aetherius
Fortify Magicka 50 pts 120 másodpercig
Resist Magic 20% 120 másodpercig

Mara's Milk
Restore health 100 pts self

Fantusz
Üdv újra...
Sikerült már szót értened Erthorral?
Ahogy írták is a Francescoban benne van a többi kis modocska, vélhetõen az okozta a hibát.

Fantusz
A vörös kövekre gondolsz?
Van, amelyik csillagjegy bónuszokat ad (fortify attribute), illetve olyan, amelyik valami erõs varázslatot, mindkettõböl lehet nálad egy.
Nincsenek jelölve a térképen, ráadásul némelyik stone eléggé eldugott helyre került.
Kaszttól, fajtól, csillagjegytõl is függhet mennyire fogad kegyeibe, nem mindegyik ad Greater Powert, de, ha kaptál egy jót, azt becsüld meg, ne cseréld le egy (számodra)rosszabbra.

böröczk
Nem, de legalább biztos lehetek benne, hogy reagálni sem tud rá : D

Kumiho #2179

böröczk
Nos, újra nekivágtam a kotn küldetésnek, ezúttal az npc stat level-t kikapcsolva, ha tényleg ez volt a probléma, falnak megyek..

Kumiho #2179

adios
Nah most szerinted a mondandód 2.felét megértette?<#idiota>

böröczk
Te komolyan létezel, valós vagy? Vagy csak itt szivatod a népet?
Ameddig nem találkozik az ember a debilizmus csúcsával, el sem hiszi, hogy van, mint ahogy sok mással is ez a helyzet..

Kumiho #2179

Hali!

Nem tudja valaki, hogy hol lehet találni olyan szentélyeket ahol Greater Power-t lehet szerezni. Ahogy mászkáltam mindenfele a küldetéseim során, meg keresgéltem a Nirnroot-ot találtam 3-at amik igen jó kis varázslatokat adtak. Igaz naponta csak egyszer lehet õket ellõni, de mana nélkül 😄 Van pl egy greater power ami 100hp-t gyógyít rögtön ahogy ellõtted a varázst, az már egész jó.
Az a baj, hogy a térkép nem jelzi ezeket az oltárokat, csak ha látótávon belül vannak. A jel nem marad meg a térképen. Nincs esetleg valakinek egy térképe ahol be vannak jelölve?? Vagy nem tud valaki egy oldalt ahol lehet nézegetni ilyen térképet??

Csacsi
Jah, nyolmjál a tulajra pár destruction varázslatot. Attól majd megenyhül 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
logikus, tõle akarod megvenni a házat.

Fantusz
Az a baj veled, hogy úgy tûnik szándékosan értetlenkedsz...
Olyan kérdéseket teszel föl, amire még egy ovodás is magától rájön, ha van benne egy kis akarat.
Házat szeretnél venni, szerinted kit kell meggyõzni arról, hogy adja el neked a házat?
A: a tulajt, esetleg a közvetítõt
B: a kocsmárost
C: a legközelebbi bordélyház vezetõjét

Ez egy fórum, ahol igenis segítenek, ha értelmes kérdéseket teszel föl, de amikor pl. azt mondták,hogy nézd meg az Oblivion HQ-n, ott részletesen le van írva a válasz, arra úgy reagáltál, hogy nem szeretsz olvasni, ami az írásmódodat elnézve sajnos hihetõ is.

Ez benne van a bannerben lévõ FAQ-ban ("mielõtt kérdeznél, kattints ide" sor):
Disposition növelése
Lefizetni nem érdemes, jól jön az a pénz máskor is.

Ami nincs leírva, az az, hogy Charm varázslatokkal lehet a "szimpatikusságunkat" növelni, miután elmormolod a varázsigét, jobban fog kedvelni az adott karakter.

rayman12
lovém az van böven. a disposiont a ház tulajánál lehet növelni? mármint õt kell lefizetni meg levarázsolni?

Ennyi kell! 😊

koschwarz
a disposition-ödnek a ház eladója irányában meg kell haladnia egy értéket. a disposition-t rádumálással, varázslattal, lefizetéssel lehet növelni. plusz kell jó sok lóvé is a házakhoz. na?

koschwarz
igazad van, de most nézd meg a postod feletti hsz-t....<#szomoru2>itt nem kezdõségrõl van már szó...

"...me mindegyik ingatlan tulaj valamit dumál..."

rayman12
oké plz ne csesz le hogy tok venni nagy házat. me mindegyik ingatlan tulaj valamit dumál és nem tom megevnei kivéve az imperial city-it.

Bocs, off.
Tényleg elgondolkodhatnánk azon néha, hogy mi is voltunk kezdõk. Én sem értek sok mindent, megkérdezem. Cserébe értelmes választ várok, de emellett én is értelmes válaszokat adok, ha számomra egyértelmû, de nem "nagykönyvben leírt" kérdést tesznek fel nekem. Sokkla könnyebb, szebb így az élet: Ahelyett, hogy féloldalas flamewarba kezdenénk, kkét sorral le van tudva az egész, és még csak nem is néztek köcsögnek.

koschwarz
na kérdezz!<#dumcsi>

rayman12
akkor is játszok vele nem érdekel mit mondasz amúgy értem hogy mit mért kell csinálni. És kezd elegem leni hogy ezen a fórumon nem lehet kérdezni anélkül hogy a válaszban le ne cseszenek , majd szóljatok ha ugyérzitek lehet tõletek valamit kérdezni

Fantusz
A játék lényege, hogy a karakter bármit megtanulhat ugyan, de a kezdéskor általában egy területen viszonylag erõs, a másik kettõn még gyenge.
Igazi mágusnak, varázslónak "születni" kell, a mana mennyiség a játék elején létkérdés, ha a varázslatokból szeretne megélni.

Egy bretonnak Mage csillagjeggyel kezdéskor van 200 manája, ennyi lehet maj max egy nord Warriornak 100-as intelligenciával...
Egy harcos már az elsõ szinten harcra kész karakter (50-60 erõ+kitartás, 40 blade skill), igazad van, egy varázslóval ha nem is hosszadalmasabb, de másabb az út, nem érdemes vele rögtön a legmélyebb dungeonokba lemászni, 30-40 erõvel, kitartással nem egy ütésálló, közelharcos figura, ilyenkor még hely kell a távolsági támadásokhoz, kitéréshez.
Az intelligencia a legkönnyebben fejleszthetõ attribute, az alchemy még pénzt is hoz, az idézett lényeid pedig védenek a közelharcoktól, a willpower a destruction, restoration, alteration skilleket használva növekszik.
10-15-ös szinten ott van a breton 100-as intelligenciával 300 manával,amit a 100as willpower gyorsan tölt vissza, szorult helyzetben pedig egy restore magicka lötyivel kifogyhatatlanná válik, ha elérte legalább az 50es szintet a destruction, illusion, és (vagy) conjuration, alteration terén nincs elõtte akadály...

Reflect spell, reflect demage: alacsony szinten gyilkos, de késõbb is kellemetlen tud lenni.
Az ilyen lények ellen legjobb egy summon (Clannfear ellen persze legalább a Deadrooth, ami 75ös skill után jöhet), illetve, ha magas a mysticism tudományod reflect spellt te is magadra vehetsz (alkémiával is megoldható, földieper, meg a ritkábban fellelhetõ zöld gomba).
Amilyen kellemetlen ez a varázslat az ellenfeleken, annyira hasznos nálunk, a mundane ringet( plusz harcosoknak a chorrori kastályban kapott pajzs), keveset vágják be a sarokba, miután sikerült megszerezni ...

Csacsi
Szerintem is. Bár én is ötvöztem egy kis harcossal, mert szeretek néha odacsapkodni. De azért sokszor van az, hogy a megidézett lényem elintézi a piszkos munkát, megtámogatva egy két destruction spellel, vagy paralyzzal 😄

Néha meg egyszerûen, kap egy fasza kis destruction varázslatot, aztán 2-3 suhintás, és vége is. 😄

És valóban nem nehéz a játék rayman12-nek. Sok cheatel minden megoldható. Az, meg, hogy miért megy hová nem érdekli, csak az, hogy õ milyen erõs, és mindenkite meg tud ölni 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
szerintem meg varázslóval isten-karaktert lehet csinálni (bár mindegyik típussal végülis). valami ellenáll a tûznek? jeget rá! a legtöbb lény egyébként nem bírja az elektrosokkot, tehát ha az mindig kéznél van egy jó shock spell, nagy baj nem lehet. és ez csak a sima destruction, illusion, alteration és conjuration iskolákat jól használva igen jól és trükkös módokon lehet érvényesülni.<#dumcsi>

koschwarz
lehet hogy szemét vagyok, de te sem veszed észre, hogy ez a játék valószínûleg meghaladja a képességeidet. már csak a nyelvtudás miatt is. gondolom nem sok fogalmad van mit miért csinálsz, miért kell odamenned, ahová az iránytû mutat...így meg nem sok értelme van.

a többirõl nem is beszélek.

rayman12
há de szemét vagy. nem bonyolult ez a játék valoszinü neked igen me folyamatosa szemétkedz.

Igen, nagyon sokszínû játék és ezért is szeretem annyira. Varázslóként igen hosszadalmas a játékmenet, sokat kell várni a regenerációra, sok lény van ami igen jelentõs immunitást mutat a varázslatok ellen. Próbáltam már varázslóként végigjátszani, de nekem igazándiból nem jött be. Most is harcos vagyok, de rágyúrtam a varázslatokra is mert nem szeretek potionokat keresgélni, vásárolgatni. Valamint van több olyan ellenfél is (távoli harcosok, varázslók), melyek elõszeretettel rohangálnak el karakterünk elõl, õket ilyenkor egyszerûen le szoktam varázsolni, "ne szórakozzon velem" 😄 Ez a vegyes összeállítás szerintem a legjobb, legkönnyebben játszható. Ha 100-ra feltornászod a Restorationt (igen hosszadalmas munka) el is lehet felejteni a potionokat. Az Alteration is igen hasznos skill, a shield varázslat combosabb ellenfelek ellen igen hasznos, fõleg ha többen vannak.
Egy dologgal nem vagyok kibékülve a játékban, amit nagyon nem találtak el. Ez a nehézség állítása. Az alap érték ugyebár a kis csúszka közepén van, de kisebb mértékû növelésnél is komoly különbségeket lehet tapasztalni. Pl. tegnap próbálgattam magam, feltoltam kb háromnegyedre a nehézséget és igen komoly ellenállásba ütköztem ezen a nehézségen. Egy Clannfear (dinoszaorusz szerû lény) kb 4-6 ütéstõl halt meg normál szinten, háromnegyedes nehézségen viszont nagyon sok kellett bele és visszareflektálta a sebzést rám szóval meg se ütött, csak én ütöttem, mégis kénytelen voltam gyógyítani magam, mert én elõbb haltam volna mint õ. Szóval szerintem ez kicsit el lett túlozva, nincs igazi átmenet a nehézségek között. Vagy normál szinten nagyon könnyû, vagy kicsit feljebb húzod és már kész szenvedés.

koschwarz
rayman12, hagyd abba ezt a játékot, bonyolult ez neked, és még angolul sem tudsz, tehát fogalmad sincs mi miért van, és miért történik. meg minket is zaklatsz folyamatosan.<#hehe>

Az az arány, hogy mennyire kedvelnek az emberek. De lehet, hogy tévedek.

adios
anyás... 😄D

rayman12
mi az a disposition?.aszt tom hogy köze van a házak megvételéhez.