The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Meg amúgy is kontraproduktív, mert egyáltalán nem biztos, hogy az Oblivion kedvelõk a Serious Sam-et is kedvelik/ismerik annyira, hogy tudjanak segíteni...
amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Kumiho #2179
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
A félreértések elkerülése végett: erdeti, megvett játék, mert ennyit megérdemelnek, csak nem szeretem a dvd-t a gépben tartani...
De azért kösz.
A játék elindítható még Mini-imige használatával, amit a Daemon toolsba kell bemountolni, ekkor a játék az eredeti exe fájlal fut - nézd meg mit töltöttél le...
Bocs,hogy warezolok,de nem crack kell,hanem a cracket kéne mûködésre bírni. No tehát,letöltöttem a legutóbbi patchet,és hozzá a cracket. Csakhogy,az nem egy exe,hanem egy sima fájl. Mi itt a tehendõ? Bemásoltam a mappába,de nem mûködik.... Elnézést,hogy ilyeneket kérdezek,de tanácstalan vagy.😞
Üdvözlet!
SPOILER-szerûség!
az az igazi "szemétség" amikor sikerül felugrani egy oszlopra ahol nem ér el, és onnan lenyilazni
SPOILER-szerûség off!
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Egykis élmény beszámoló hátha vkit érdekel😄
Biztos mindenki vágja Umbrát,a legendás kardot,meg hordozóját.A mi nap végeztem vele a 7-es szintû bretonommal,spellswordként.Szegényt elég aljas módszerrel tettem el lábalól,dehát kellett a kard meg a páncéljai mivel a fõ skilljeim között szerepel a heavy armor:helybõl ráküldtem egy weakness to fire varit,utána mint az õrült kezdet felém rohanni,gyorsan fogtam az egyetemrõl szerzett varázspálcám(paralyse töltésü),és löttem is rá a bénitó löveget.Miután összerogyot kicsit megmelengedtem a szivét egykis flame touchal,párszor még eljátszottam vele ezt,aztán kb a 4. "kék mágikus kõ" felhasználása után végleg megadta magát csórikám😄 Karddal próbáltam elöszõr dehát ahogy megütött lement kb az életem fele(105 jelenleg az életerõm,mana 310).Nah mindegy a lényeg,hogy a páncélzatom már igy a játék elején okés😄
Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro
Hangulatos, ahogy az NPCk élik a saját kis életüket, utazgatnak, kocsmáznak, stb.
Városon kívül vadállat, bandita conjurer, maruder, ollivionlakó is lecsaphatja az NPCket, de a városban elvileg biztonságban van a Mythic Dawn aktiválódásáig (mi értelme van megölni egy koldust, hacsak nem a Dark Brotherhood tagságra pályázik valamelyik NPC)
A fõszálat játszva, a negyedik küldetés után aktiválódnak a Mythic Dawn hívek, akik aztán rendszeresen áldozataivá is válnak a sajtát agresszivitásuknak, alkalmanként ártatlanokat is magukkal ragadva, de láttam már argoriant tolvajlásért is agyoncsapni, az õrök nem kegyelmeztek az ügyetlen zsebesnek.
Gyilkosságot is láttam már a nyílt utcán, 1xcsak egymásnak estek..
Jó játék, vagy 2 éve nyomom 😊
Ami érdekes, hogy itt tömeges mérgezésrõl van szó, elvileg mérgezett almával csak a karakter "boldogíthatja" a kiszemelteket. (be lehet menni küldetés nélkül is Lucien rejtekhelyére, természetesen Luciennek nyoma sincsen, de a hordóból el lehet emelni a mérgezett almákat).
Minden karakterem belebotlott jónéhány nevesített NPC hullájába, a gyilkos kiléte többnyire titok maradt (Mythic Dawn kizárt), IC Water Front negyedében találtam holtan a koldust, a saját fekhelyén, a városból kivezetõ híd alatt elég gyakori a holttest (öngyikosság?), legfurcsább az volt, amikor Brumában Olav kocsmája elõtt Olfand holttestébe botlottam, aki mellesleg ugye kereskedõ, light armor tréner, és reparáló kisiparos (lehet Skorja csapta agyon? a kerge nõszemély éjszakánkét eszeveszetten rohangál Bruma utcáin)
Amikor IC-ben bementem abba a kocsmába, amelyik a boltok között van, majdnem szemben a Merchant Inn-nel, a sarokban. Na ott hullottak a vendégek, mint a legyek...
Hosszú szünet után újra belevágtam az Oblivionba (harmadszor vagy negyedszer?), most egy harcos nõi redguard karakterrel (erõs és fürge, karcsú, mint egy gazella), elkezdtem az Arénát csóró kezdõként, aztán ahogy edzõdöm, beléptem a Fighters' Guildbe is (én eddig nem játszottam ezeket a küldetéseket).
Amit el akarok mesélni, az a Fighters Guildben történt Anvilban, és nem találok rá magyarázatot. Amikor elõször jártam ott, és elõször nyitottam be az emeleti ebédlõbe, azt látom, hogy ahogy belépek az ajtón, valaki felordít és holtan csuklik össze. Kiderült, hogy az egyik guild-tag, elvileg Hand to hand-et tud tanítani, de nem koronás karakter. Ott fekszik holtan a padon, amin ült, mielõtt meghalt volna. Támadást nem hallottam.
Fura volt, de lassan napirendre tértem fölötte, a holttest is eltûnt onnan egy idõ után.
Aztán ahogy intézem a megbízásaimat, megint Anvilban jártam, és egy jól sikerült küldi után, este - mielõtt aludnék egyet -, felmegyek megint az emeleti ebédlõbe, minden guild-tag ott vacsorázik, körben ülnek a székeken-padokon és esznek, én is leülök közéjük, hallgatom, mirõl beszélgetnek. Aztán úgy 10 óra körül mindenki egyszerre felállt (vége volt a vacsorának), és Azzan, a fõnök, akitõl az anvili küldetéseket kapom, rögtön ájultan esik össze! Nem halt meg, rögtön magához is tért - nyilván, mert koronás karakter, nem halhat meg. De én rögtön levettem, hogy ha nem koronás, akkor a vacsora után a szemem láttára halt volna meg, és mivel támadás nem történt, csak egyre tudok gondolni: a vacsorában mérgezett étel van - mi mástól haltak volna meg ketten is?
Szóval, az a kérdés, hogy hogy kerül mérgezett kaja az asztalra az anvili Fighters' guildben? Ez benne van a történetben? Vagy ez egy glitch / bug? Vagy a fenti két esetre van más magyarázat? Nincs mod a játékomban, gyári vanilla GOTY példány.
szerintem aztán szerintem érdemes lehet az ini file-t törölni: My Games/Oblivion/oblivion konfigurációs beállítások - ez az ini file) , és hagyni hogy a következõ játékindításkor egy újat generáljon.
nem hinném hogy megnézné akár a játék, akár egy textúra mod a konfigot. ha meg textúra modot is felteszel, akkor ráadásul "érvényesíteni" kell õket. pl. oblivion mod manager-rel (archive invalidation), anélkül soha nem fognak jól mûködni a textúra modok.
plusz nem ártana defregmentálni. az oblivionnál tényleg lehet különbséget érezni a defregemntálás után, jobban fut. nem akadozik annyit.
elképzelhetõ az, hogy mivel még geforcéhoz volt telepítve, úrja kellene rakni a textúrák miatt most hogy egy radeon került a gépbe?
lehetséges hogy telepítésnél nézi a gép konfigját, és másképp telepíti a textúrapakkot?
Itt ki lehet számolni, hogy az egyes karaktereknek mennyi a maximálisan elérhetõ szint, természetesen az ügyeskedéseket (börtön, stb) figyelmen kívül hagyva.
royaltom, nem a szint számít igazából, hanem a skilljeid és az abilitypontjaid (erõ, dex, stb).
Ahogy PiszkosFred írta, van még lehetõség további szinteket lépni, bár 50-es soha nem leszel valószinûleg, az matematikailag kizárt.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Már van egy 28-as szintû karakterem és már szinte az összes céhet meg küldi szálat végigvittem de még mindig nem tudom hogy hogyan lehetnék mondjuk 40-es vagy 50-es szintû,van valami tippetek? <#help>#help><#help>#help>