The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csacsi
Ez a warez hibája. Vedd meg eredetiben, mert különben sajnos nem fog mûködni.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Próbáld már meg valamiképp bevésni a fejedbe: az sg fórum tematikus rendszerû. Minden játéknak van saját topikja, másikban érdeklõdni az adott játékról marhaság és a szabályok semmibevétele (aka pimaszság).
Meg amúgy is kontraproduktív, mert egyáltalán nem biztos, hogy az Oblivion kedvelõk a Serious Sam-et is kedvelik/ismerik annyira, hogy tudjanak segíteni...

rayman12
piszkosfred azér vagyok ojan mint a kiszel tünde mert kérdeztem valamit. te szánalmas vagy!

amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670

rayman12
nem igaz hogy írok valamit asztán legalább 20 an lecsesznek azé ide irok me a serious sam 1 sg-jébe nem ír senki

koschwarz
egyáltalán, mirõl beszélsz?<#nemtudom>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

PiszkosFred
Olyan vagy mint a Kiszel Tunde. Valamit mindig muszaj alkotnod itt, hogy rolad szoljon a topik... Remelem elkuld valaki vegre pihenni par hetet.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

böröczk
Legközelebb akkor írj, ha teljes képernyõn fog vörös fatal error felirat megjelenni kék háttérrel.

Kumiho #2179

Ez melyik városban van? 😊

adios
már megint te?<#szomoru1>

Valaki biztos tudja,de nem itt.😄

rayman12
mé nem mükszik a serious sam 1 nálam amiko rámek az instalra csomo ideig dolgozik asztán kiírja ezt:the insalshield engine could not be instaled <0x10000> vtudja valaki mit csináljak?

Még kapható az Ego-nál, ha jól láttam. Bár lehet, hogy csak egzotikus (német, fhanszia, ilyesmi) nyelveken.

A miniimage mindenhez jó. Gyakorlatilag egy kivonat az eredeti DVD-rõl. Csak azt tartalmazza, ami az azonosításhoz kell...

rayman12
valakinek megvan az x2 the threat? a válasz 1 szerû hogy ugy mondjam halot a fórum.

sevendoor
Saga, a GoTYE-hez is van ilyen? Én ezt vettem meg és én sem bánnám ha nem kellene állandóan cserélgetni a DVDt. köszi

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Obliviont nem crackelünk. Van hozzá miniimage, letölthetõ a gamecopyworld-rõl, s nem kell crackkel vergõdni.

A félreértések elkerülése végett: erdeti, megvett játék, mert ennyit megérdemelnek, csak nem szeretem a dvd-t a gépben tartani...

Firefoxszal töltöttem le,ez volt a probléma,letöltöttem IE-vel,és mûködött.

De azért kösz.

Fantusz
Warezolni nem illik, de ha nem exe fájlt töltöttél le, akkor nem a játék mappájába kell másolni (feltételezve, hogy ki is csomagoltad)

A játék elindítható még Mini-imige használatával, amit a Daemon toolsba kell bemountolni, ekkor a játék az eredeti exe fájlal fut - nézd meg mit töltöttél le...

Köszi, erre lettem volna kíváncsi. Féltem, hogy ha elhagyom a helyet, kezdhetek mindent elölrõl...

Hi

Bocs,hogy warezolok,de nem crack kell,hanem a cracket kéne mûködésre bírni. No tehát,letöltöttem a legutóbbi patchet,és hozzá a cracket. Csakhogy,az nem egy exe,hanem egy sima fájl. Mi itt a tehendõ? Bemásoltam a mappába,de nem mûködik.... Elnézést,hogy ilyeneket kérdezek,de tanácstalan vagy.😞

Fantusz
Járhatsz-kelhetsz szabadon a két világ között, legfeljebb a küldetésekbõl fogytál ki.

teleportálgass!

Üdvözlet!

Érdekes fordulatot vet a Shivering Isles. Nem akarom lelõni a poént, , e azt hiszem, befejezetm az ott található küldetéseket. Most mi van? Visszaballaghatok Cyradiilbe? Utána visszajöhetek még?

Akkor én bizonyára nagyon elrontottam, mert én csak felaprítottam mindenféle trükk nélkül 😉
Nyíllal amúgy is elég egyszerû lerendezni a hölgyeményt. Elsõre kap egyet még lent a pihenõjében, a karzatról, majd 2-3-at ahogy fut felém. Ha ez kevés, ki kell futni elõle az ajtón és kint a terepen némi futkosással le lehet lõni. Megfelelõ nyílvesszõkkel (mindenféle plusz sebzések) talán 3-4 kell neki összesen.

koschwarz
umbrát szinte nem is lehet másképp (elmebaj nélkül) legyõzni, mint ilyen piszkos trükkökkel 😊

SPOILER-szerûség!

az az igazi "szemétség" amikor sikerül felugrani egy oszlopra ahol nem ér el, és onnan lenyilazni

SPOILER-szerûség off!

Hali!
Egykis élmény beszámoló hátha vkit érdekel😄

Biztos mindenki vágja Umbrát,a legendás kardot,meg hordozóját.A mi nap végeztem vele a 7-es szintû bretonommal,spellswordként.Szegényt elég aljas módszerrel tettem el lábalól,dehát kellett a kard meg a páncéljai mivel a fõ skilljeim között szerepel a heavy armor:helybõl ráküldtem egy weakness to fire varit,utána mint az õrült kezdet felém rohanni,gyorsan fogtam az egyetemrõl szerzett varázspálcám(paralyse töltésü),és löttem is rá a bénitó löveget.Miután összerogyot kicsit megmelengedtem a szivét egykis flame touchal,párszor még eljátszottam vele ezt,aztán kb a 4. "kék mágikus kõ" felhasználása után végleg megadta magát csórikám😄 Karddal próbáltam elöszõr dehát ahogy megütött lement kb az életem fele(105 jelenleg az életerõm,mana 310).Nah mindegy a lényeg,hogy a páncélzatom már igy a játék elején okés😄

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

Fantusz
Ezek a meglepõ dolgok is csak dobnak a játékélményen, bár, amikor egy tréner halálozik el idõ elõtt, az lehet kellemetlen is. (pl a destruction mester, akibõl ugye csak egy van).
Hangulatos, ahogy az NPCk élik a saját kis életüket, utazgatnak, kocsmáznak, stb.
Városon kívül vadállat, bandita conjurer, maruder, ollivionlakó is lecsaphatja az NPCket, de a városban elvileg biztonságban van a Mythic Dawn aktiválódásáig (mi értelme van megölni egy koldust, hacsak nem a Dark Brotherhood tagságra pályázik valamelyik NPC)

A fõszálat játszva, a negyedik küldetés után aktiválódnak a Mythic Dawn hívek, akik aztán rendszeresen áldozataivá is válnak a sajtát agresszivitásuknak, alkalmanként ártatlanokat is magukkal ragadva, de láttam már argoriant tolvajlásért is agyoncsapni, az õrök nem kegyelmeztek az ügyetlen zsebesnek.

(Megnéztem, persze minden étel az asztalon normálisnak tûnik, miért is lenne más? Biztos bekattant ott valami fájl vagy script az ebédlõben... Mondjuk, nem panaszként írtam, én szeretem, ha váratlan és megmagyarázhatatlan dolgok történnek a játékban. <#eljen>)<#vigyor3>

adios
köszi a választ😊

koschwarz
belelopod a zsebébe, vagy a házában egy tálba vagy arra az asztalra ahol eszik. elvileg elõbb-utóbb megeszi a "célpont".

sevendoor
Szerintem az esetek nagyrészében kreaturák állnak a gyilkosságok hátterében, soxor látni hogy medvék, kentaurok, orkok támadnak NPCre és többnyire õk nyernek. 😊
Gyilkosságot is láttam már a nyílt utcán, 1xcsak egymásnak estek..
Jó játék, vagy 2 éve nyomom 😊

adios
Lehet h hülye kérdés,de ha már témánál vagyunk, hogy lehet egy karakternek mérgezett kaját/löttyöt adni?😊

Fantusz
Talán nem is mod miatt vannak ezek a furcsaságok, lehet az NPCk szabadságából is jöhet létre néha hasonló bug.
Ami érdekes, hogy itt tömeges mérgezésrõl van szó, elvileg mérgezett almával csak a karakter "boldogíthatja" a kiszemelteket. (be lehet menni küldetés nélkül is Lucien rejtekhelyére, természetesen Luciennek nyoma sincsen, de a hordóból el lehet emelni a mérgezett almákat).

Minden karakterem belebotlott jónéhány nevesített NPC hullájába, a gyilkos kiléte többnyire titok maradt (Mythic Dawn kizárt), IC Water Front negyedében találtam holtan a koldust, a saját fekhelyén, a városból kivezetõ híd alatt elég gyakori a holttest (öngyikosság?), legfurcsább az volt, amikor Brumában Olav kocsmája elõtt Olfand holttestébe botlottam, aki mellesleg ugye kereskedõ, light armor tréner, és reparáló kisiparos (lehet Skorja csapta agyon? a kerge nõszemély éjszakánkét eszeveszetten rohangál Bruma utcáin)

sevendoor
Azzé' ird meg, hogy az volt-e, csak kiváncsi vagyok....

Passz. Valami mod egyszer bekavart nálam is. Fogalmam sincs melyik.
Amikor IC-ben bementem abba a kocsmába, amelyik a boltok között van, majdnem szemben a Merchant Inn-nel, a sarokban. Na ott hullottak a vendégek, mint a legyek...

Fantusz
Jó, de hogy került a mérgezett alma az asztalra?

sevendoor
Olyan van, hogy mérgezett alma, én is találtam többet is, meg egy küldinél is kapsz ha jól emléxem. Nézz körül az asztalnál.......

koschwarz
<#nemtudom><#wow1><#wow2>

😊 Akkor mesélek valamit. 😊
Hosszú szünet után újra belevágtam az Oblivionba (harmadszor vagy negyedszer?), most egy harcos nõi redguard karakterrel (erõs és fürge, karcsú, mint egy gazella), elkezdtem az Arénát csóró kezdõként, aztán ahogy edzõdöm, beléptem a Fighters' Guildbe is (én eddig nem játszottam ezeket a küldetéseket).
Amit el akarok mesélni, az a Fighters Guildben történt Anvilban, és nem találok rá magyarázatot. Amikor elõször jártam ott, és elõször nyitottam be az emeleti ebédlõbe, azt látom, hogy ahogy belépek az ajtón, valaki felordít és holtan csuklik össze. Kiderült, hogy az egyik guild-tag, elvileg Hand to hand-et tud tanítani, de nem koronás karakter. Ott fekszik holtan a padon, amin ült, mielõtt meghalt volna. Támadást nem hallottam.
Fura volt, de lassan napirendre tértem fölötte, a holttest is eltûnt onnan egy idõ után.
Aztán ahogy intézem a megbízásaimat, megint Anvilban jártam, és egy jól sikerült küldi után, este - mielõtt aludnék egyet -, felmegyek megint az emeleti ebédlõbe, minden guild-tag ott vacsorázik, körben ülnek a székeken-padokon és esznek, én is leülök közéjük, hallgatom, mirõl beszélgetnek. Aztán úgy 10 óra körül mindenki egyszerre felállt (vége volt a vacsorának), és Azzan, a fõnök, akitõl az anvili küldetéseket kapom, rögtön ájultan esik össze! Nem halt meg, rögtön magához is tért - nyilván, mert koronás karakter, nem halhat meg. De én rögtön levettem, hogy ha nem koronás, akkor a vacsora után a szemem láttára halt volna meg, és mivel támadás nem történt, csak egyre tudok gondolni: a vacsorában mérgezett étel van - mi mástól haltak volna meg ketten is?

Szóval, az a kérdés, hogy hogy kerül mérgezett kaja az asztalra az anvili Fighters' guildben? Ez benne van a történetben? Vagy ez egy glitch / bug? Vagy a fenti két esetre van más magyarázat? Nincs mod a játékomban, gyári vanilla GOTY példány.

Üdv mindenkinek! Csak azért írok, mert napok óta sehol senki! Ha nem tudnátok, mi nekünk, akik munka közben netezhetünk😊, de nem játszhatunk, egyetlen kapcsulatunk OBLIVION világával, és a benne lakókkal, ez a fórum! Kérem ez ellen tenni valamit <#vigyor2> köszi
koschwarz
ajánlom a driver cleaner pro-t ami eltávolítja az elõzõ videodriver minden maradékát. pontosabban érdemes lenne leszedni a drivert, használni ezt a programot, és újra feltenni a drivert.

szerintem aztán szerintem érdemes lehet az ini file-t törölni: My Games/Oblivion/oblivion konfigurációs beállítások - ez az ini file) , és hagyni hogy a következõ játékindításkor egy újat generáljon.

nem hinném hogy megnézné akár a játék, akár egy textúra mod a konfigot. ha meg textúra modot is felteszel, akkor ráadásul "érvényesíteni" kell õket. pl. oblivion mod manager-rel (archive invalidation), anélkül soha nem fognak jól mûködni a textúra modok.

plusz nem ártana defregmentálni. az oblivionnál tényleg lehet különbséget érezni a defregemntálás után, jobban fut. nem akadozik annyit.

na úrjatelepítettem a vidkari drivert. gondoltam megoldja a textúraproblémákat. de nem, maradt a lassúság és a fekete tereptárgyak

elképzelhetõ az, hogy mivel még geforcéhoz volt telepítve, úrja kellene rakni a textúrák miatt most hogy egy radeon került a gépbe?

lehetséges hogy telepítésnél nézi a gép konfigját, és másképp telepíti a textúrapakkot?

Köszi Fantusz,Chipii,és Piszkos Fred!!!
Fantusz
Pontosítok, matematikailag van lehetõség az 50-es szint elérésére, de a gyakorlatban nagyon kicsi az esély, majorba olyan skilleket kell összeválogatni, ami mind 25-rõl indul, így valóbanelérhetõ az 53 szint.
Itt ki lehet számolni, hogy az egyes karaktereknek mennyi a maximálisan elérhetõ szint, természetesen az ügyeskedéseket (börtön, stb) figyelmen kívül hagyva.

Ez persze nem igaz. 53-as szint érhetõ el megfelelõ major skillválasztással, az Oghma küldi további 3 szintlépéshez elegendõ skillt adhat, ráadásul börtönbe vonulással csökkentheted a skilljeidet, azaz újabb szinteket léphetsz. Persze ennek értelme megkérdõjelezhetõ, mert abban már tökéletesen igazad van, hogy egy idõ után gyakorlatilag csak a hp nõ a szinteddel (meg számodra nem használt képességpontok).

royaltom, nem a szint számít igazából, hanem a skilljeid és az abilitypontjaid (erõ, dex, stb).
Fantusz
25ös szint fölött lényegében csak a HP növekedést adja egy-egy szintlépés, ami ugyan nem mellékes, de újabb, magasabb szintû lények már nem lépnek be a játékba, elérhetõek a legjobb páncélok fegyverek...

Ahogy PiszkosFred írta, van még lehetõség további szinteket lépni, bár 50-es soha nem leszel valószinûleg, az matematikailag kizárt.

PiszkosFred
Mivel nem xp alapu kvesztekrol szol a jatek, szinte ezer modon lehet magasabb szintu. Fizetett trainingek, kalandozas celtalanul ugyanugy, mint a skillkonyvet megkeresese, esetleg oblivion kapuk irtasa, stb. A lenyeg, hogy hasznald azt, amit szeretnel fejleszteni, teljesen mind1, hogy kuldetes kozben teszed e ezt, vagy csak ugy "durr-bele-a-vilagba" modszerrel boklaszol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sziasztok!
Már van egy 28-as szintû karakterem és már szinte az összes céhet meg küldi szálat végigvittem de még mindig nem tudom hogy hogyan lehetnék mondjuk 40-es vagy 50-es szintû,van valami tippetek? <#help><#help>
böröczk
Szerintem kilövöm a Francescot is, majd várok egy respawn idõt (fene tudja, mit állítottam be, sebaj, addig a többi máguscéh küldetést megcsinálom), nehogy már Gizi emiatt a retardált Erthor miatt ne lehessen Archmage <#rinya>

Kumiho #2179