The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bétának béta, de nem szar, viszont ebbe ne menjünk bele.
Közben megoldódott a probléma, az OOO mod egy elemével (Harvest) volt gondja a játéknak, ha letiltom a betöltõdését, elindul.
AZ ooo mod-nál normális, hogy ennyi minden töltõdik be? Érdemes mindet engedni? Még csak 2 mod van fenn (natural enviroment és ooo), de itt a lista:

Oblivion.esm
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esm
Knights.esp
DLCShiveringIsles.esp
Natural_Weather_by_Max_Tael.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
OOO-DLT_Remover.esp
OOO-Water_Weeds.esp
OOO-Map_Markers_Stock.esp
OOO-Magic_Script_Effect_Fix.esp
OOO-No_Guild_Ownership.esp
Harvest .esp
Harvest - Shivering Isles.esp
Living Economy.esp
Harvest - DLCVileLair.esp
Harvest - DLCFrostcrag.esp
Living Economy - Items.esp
Cutthroat Merchants.esp
OOO-Container_Trap_Instant_Effects.esp

buék srácok..a fõszálon haladok épp, a bruma elõtti kaput zárom épp, a brumai kapitánnyal, de hiába veszem ki a sigil követ a kapu nem záródik be, valami bug lehet!?..vagy mindenkit ki kell irtani a toronyban?
grebber
Nincs valami olyan térkép ami a gyûrûket jelzi mi hol merre?

Next PC upgrade: 2022

Ombika
Minek kell eroltetni meg a nagyon beta szart? 😮

Próbálta valaki Windows7 alól futtatni? Nekem nem akar sikerülni kompatibilis módban sem....
A legújabb driverek vannak fenn, + feltettem a Dx9-et is, de csak a fekete ablak villan be az elején, és utána semmi.
Eléggé bosszant a dolog, most vettem meg a GOTY verziót. Ha valaki tud tippet, örülnék neki..
Köszi

Carmang
Meglepetést okozott az Obli (persze már régebben is okozta az elsõ, rendesen tápolt karakteremnél) -nem lehet szintlépésnél az Attributokra 1-et rakni. Pedig tápoltam a vonatkozó skilleket. Mondom "ejnye pont nem lett meg a Speed, és az Endurance +5-re (csak +4-re), így csak 99-es lesz a két Attrib, nem baj, majd a következõ szintlépésnél, kevés tápolás is elég lesz rá".
Hát nem... És semmilyen logikus érvet nem találok arra, miért nem ajánlt fel +1-et, szóval kénytelen voltam cheat-tel "korrigálni" a két Attributot.

Megvan a megoldás! Aki xp-n játszott vele és áttér Vista-ra, NE másolja át a dokumentumok\my games\oblivion-ba a régi config fájlokat mert nem fog elindulni a játék.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Ezt tudom, de pl a starcraft simán megy minden trükközés nélkül(pedig nm mai játék), ez meg akármit csinálok, mindig visszadobál az asztalra a szokásos programösszeomlásos hibával. Xp-re pedig már biztosan nem térek vissza, mert már lassan egy éve használom a vista-t és eddig csak a LOTR - BFME 2 csinált hasonló kilépkedést. Majd csak találok rá megoldást.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Fantusz
A Vistának sok játékkal, programmal van baja, elcseszett OP rendszer - talán hamarosan le is váltja a Windows7.

Legkézenfekvõbb megoldás az XP használata, ha régebbi játékokat, programokat is használnál.
Crackelt, vagy nem eredetinek vélt szoftverekre különösen haragszik a Vista<#wink>

Van megoldás arra h a játék vista alatt is menjen, mert indításkor mindig kifagy a játék?

Carmang
A linkel Elven Map Redux nekem tökéletesen bevált. Igaz ez csak a világtérképet színezi át, illetve az ahhoz tartozó ikonokat, a belsõ helyszínes térképeken nem változtat.

Fido4life
én is kb ezzel az elképzeléssel játszok. A börtönbõl kiszabadulva karakterem megtartja magának az Amulet of kings-et és elkezd keresgélni a legjobban fizetõ munkák után, ám egyik nap amikor vámpír lett belõle belép a Dark Brotherhoodba, ahol iszonyatosan embertelen dolgokat mûvel kizárólag az aranyért, majd mikor a nyanyától kapott löttyel visszaváltozik emberré, eszébe jutnak e dolgok amiket vámpírként tett és elhatározza hogy teljesíti az ex király kérését.

9-ért rögtön kettõt is, a második már csapat lesz.

koschwarz
detto.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Az eredeti világtérkép valóban nem a legszebb, de a megbízhatóbb...
Kipróbáltam néhány szinesebb, hangulatosabb változatot, de értek kellemetlen meglepetések: rendszeres hiba volt, hogy eltüntek a térképrõl a jelek, csak egy sima, üres lap maradt - egy labirintus közepén ez kellemetlen lehet.
Nem tudom most létezik-e megbízható világtérkép-mod, kb 1éve felhagytam a kisérletezéssel, inkább nézem a csúnya, de megbízható eredeti térképet...

Carmang
Hehe 😊
Én az elõzõ Ork barbárral jófiúként végigtoltam a fõküldit, az Arénát, és a Fighters Guild küldetéseket, szögre akasztottam (igazából beraktam a szekrénybe 😊) a cumót, magamra vettem valami elegáns polgári ruhát, és úgy fejeztem be, hogy ülök az anvili házam teraszán.
Most a Khajittal kettõs életet élek, csinálom a Fighters Guild küldetéseket szorgalmasan, Arénában nemrég lettem Grand Champion, néha lekukkantok egy bányába, vagy Ayleid romba, illetve mellette a sötétebbik énemmel a DB küldetéseit nyomom.

Carmang
Nem tudom ilyen kell-e neked: Real Lights.
A házakban nappal világos van, tényleg mintha az ablakon sütne be a nap (a templomban marha hangulatos lesz így), illetve a gyertyák is nagyobb fényerõvel fognak rendelkezni.
Színes világtérkép amit még tudok ajánlani.
Aztán persze létezik még egy rakat más hasonló mod, ezeket igazából neked kell felkutatnod, és eldöntened tetszik-e.
Itt kereshetsz: tesnexus.com

Fantusz
Vannak modok is, ahol számít a fame-infay.
A Lost Paladins of the Divines fõleg harcosoknak lehet érdekes.

IC könyvesboltjában vásárolt könyvbõl szerezhet tudomást a karakter a sír hollétérõl.
A helyet fölkeresve elég sok werewolf (farkasember) legyõzése után a Paladin tárgyait csak akkor veheti magához a kari, ha nincsen infamy pontja.
A díszes páncélzat, és fegyver mellett sok érdekes apróság is található itt, az enchantok nincsenek eltúlozva, inkább hangulatfokozók: a kard lángol, fáklya helyett is használható, minimális tûzsebzést ad, de több másodpercen keresztül - találat esetén lángol az ellenfél is.
A páncélzat kapott egy gyenge light enchanot is, a Szentéletû Paladin minden lépését fény kiséri...

koschwarz
érdekes.

az új karakteremmel most van 9 fame pontom. akkro rögtön jön néhány morag tong a nyakamra?

Van egy jópofa mod, Player Hunters, Fame and Infamy. Ezzel, ha nõ a fame vagy infamy értéked, vagy bérgyilkosok, vagy egy irodalmi megtoró osztag indul a nyomodba. Pont úgy, ahogy a Fallout 3-ban a Talon ompany, vagy a másik csapat. Gondolom innen vették az ötletet.

Minden alkalommal, amikor feljebb lépsz a "ranglétrán", indul egy csapat, 3-4 fõ. A legélesebb helyzetekben esnek a nyakadba még õk is...

koschwarz
ha "jó" vagy, akkor fame-pontokat kapsz, a rossz cselekedetekért infamy-pontokat. ha magasabb az infamy mint a fame, az "hátráltathat" (nem tudsz oltárnál gyógyulni, nem kapsz meg bizonyos küldetéseket, az emberek nem szeretnek, az õrök csesztetnek, stb.). mondjuk úgy, hogy a magas infamy a városi életedet nehezíti meg.

mondjuk az is egy jó elgondolás lehet, hogy - a börtönbõl szerencsésen kiszabadulva - folytatod bûnözõ pályafutásodat, majd azután javulsz meg és leszel cyrodiil hõse. lehet hogy legközelebb így csinálom, így még nehezebb a játék, mert alacsony szintnûként kénytelen lehetsz lemondani egy csomó "segítségrõl".

Nyugis
wow! ez az ötlet tetszik! igen jó elgondolás!!!
már csak az a kérdésem, hogy nem jár érte semmilyen "bünti" levonás, stb? mert ha nem akkor nekem is ez a megoldás lenne a szimpatikus.. 😉

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

koschwarz
én meg úgy vagyok ezzel, hogy azt az egy karaktert viszem végig, de elõször jófiúként, harcos és mágus guild-tagként, megcsinálva a fõküldetést, majd egyre megromolva, kiégve válok...egyre gonoszabbá (úgymond átállok a rossz oldalra), a tolvajok, majd a dark brotherhood tagjaként, végül hatalmas erejû vámpírlordként "fejezem be" pályafutásomat.

Fido4life
amúgy vámpírnak lenni jó móka, én akaratlanul lettem az, az Anvili Fighters Guildben szunyókálva, és azóta is népesítem Cyrodill fogyóban lévõ vámpír népessségét 😊 sun damagenek meg hátránya nincs ha nem alszol (max szintlépéskor de egy vérszívást mindenki kibír) Csak ugye itt is bökkenõ nálam, hogy van ugye egy vámpír ellenes szekta "Brothers of Virtuos Blood" vagy valami ilyesmi, és oda elég gyakran visszem a vampire dustokat 250-ért. közben észre se veszik hogy én is az vagyok.

Fido4life
nem, utána is bármikor az lehetsz, csak a löttyöt könnyebb megszerezni.

ugye ha vki 1x végigszenvedi a kigyógyulást a vámpírságból, akkor már utána immunis lesz?

Nahát, micsoda életpályát hagytam ki eddig! Tényleg ez lesz a következõ. 😊 És igazad van, dark elf lesz.

Fantusz
Vámpírok kapnak elég sok pozitív és negatív módosítót.
Pozitív módosítók a teljesség igénye nélkül: resist paralyse, resist disease, fortify sok attributera és skillre...

Negatív módosítók közül a legfontosabb: weakness to fire.
A dark elf faji bonuszként kap 75% tûzellenállást, a vámpírsággal kapott érzékenységet ez elég jól ellensúlyozza, ráadásul a "gyilkos hajlam" is a vérében van <#wink>

A Sun demage a legveszélyesebb - vámpír formában nem mászkálhat a karakter a napon, a fény elszívja az életerõt.
Vér ivás után 24 óráig védett a fény-sebzés ellen, ilyenkor emberekkel is szót tud érteni, különben elég nehezen nyílnak meg elõtte az NPC-k.

Vámpírság

Jó ötlet, vámpírrá váló karakterem még nem is volt! A következõ majd az lesz! 😊) Igazi gyilkos hajlamú karakter lesz, aki a harcban nem a gyõzelmet élvezi, hanem a másik megölését... Hmmm melyik fajhoz illene egy ilyen jellem...?

Fantusz
Nem tudsz mit tenni, xboxon marad az eredeti játék, modok nélkül.

Volt karakterem, amivel végig játszottam minden guildos küldetést, de az úgy valóban faramuci lehet. (pl Arch Magusként kezdenei a tolvaj küldetéseket, s a saját staffodat kell ellopni)

Sok karakterem volt már nekem is, (wood elf: tolvaj-bérgyilkos, breton: mágus, dark elf: harcos-boszorkánymester)
A vámpírkodás is egy lehetõség a játékban.

Az alapjátékban valóban nehéz gonosznak lenni, ha minden guildot egyszerre játszol, de nézd meg hogyan viszonyulnak az emberek egy bérgyilkos-tolvaj, netán vámpír karakterhez.

PC-n játszva, modokkal fokozható a "gonoszság", maruder, vagy akár még necromanta is lehet a karakterbõl, az Oblivion valóban az a játék, amelyiken a modok sokat javíthatnak.
Javíthatnak a jól megválogatott modok, a több tízezer mod között van elég sok idiótaság is, viszont szerencsére a játék világába jól illeszkedõ, szinvonalasan megcsinált modok is léteznek.

Madi92: neked kell eldönteni elõször is, hogy pontosan mit szeretnél moddal változtatni az alapjátékon, az másoknak megfoghatatlan, hogy "szebbé teszi a játékot, de ne legyenek olyan eget rengetõen nagy változások"

Házak ablaka világít: Illumination Within

Nekem is csak egy karakterem volt, azzal mentem bele mindenbe...

Miért, te úgy játszol, hogy ugyanaz a karakter csinálja végig a játék összes küldetését? ("túl sok faction vezetõje")
Mert én (és ebbõl a topicból úgy látom, sokan mások is) úgy játszom, hogy egy karakterrel csak bizonyos, a karakter jelleméhez illõ küldi-sorozatokat csinálok végig, és ha úgy érzem, ennél csúcsabb már szinte nem lehet, akkor új karaktert kezdek a 0-ról, és azzal más küldi-sorozatnak megyek neki. Így sokszor újra lehet kezdeni, és mindig más stratégiával.
Például, a komoly breton kiscsajjal elkezdem a Mágus céh-sorozatot, mellette meg - Szent Johannaként - megcsinálja a fõküldetést is. A következõ karakter egy vörös imperial szajha, aki a Tolvaj-céhet csinálja végig, mellette pedig a daedra küldetéseket (nem hisz a Kilenc Istenben, a Daedrában viszont nagyon). Aztán volt a szõke kis törékeny wood elf csaj, aki a Bérgyilkos céhbe keveredett, mellette pedig egyre inkább elszívta õt a Shivering Isles varázsa, amit szintén végigvitt. Most éppen vár rám, hogy folytassam, egy izmos redguard hölgy, aki az Arénában kezdte a 0-ról, de annyira vitte ott, hogy belépett a Harcosok céhébe, és éppen azt csinálja, de már beszélt a prófétával is, tehát ha már a céh vége felé jár, bele fog vágni a Knights of the Nine sorozatba is, mert õ harcolni imád.
Bocs a sok szövegért, csak azt akarom elmagyarázni, hogy nekem ez nem csak egy "hatalmas világ tengernyi küldetéssel amiket elvégzel" sorban, hanem a saját fantáziáddal azt tudod ehhez hozzátenni, hogy minden karaktered más oldalát látja ennek a világnak, más módon él benne, más küldetéseket választ, más döntéseket hoz. Ezért én ugyanezt a világot mindig más oldaláról ismerem meg. 😊

Hali!
Lenne olyan jó valaki, és leírná nekem hogy milyen modokat érdemes felrakni? FAQ-ban olvasgattam, de igazából nekem olyan kéne ami a hangulatot javítja(pl: Házak ablaka világít, meg ilyenek) vagy szebbé teszi a játékot, de azért ne legyenek olyan eget rengetõen nagy változások!
Elõre is Thx!!
Fido4life
egyre szomorúbb a tény hogy a játékot xboxon tolom. más játékoknál néha inkább ront a modolás, minthogy ekkorát javítana a játékélményen. amúgy rájöttem hogy a legnagyobb problémám ezzel a karakterrel (mármint a nord akirõl már sokat meséltem)hogy már túl híres, túl sok faction vezetõje és így elmegy az élmény hogy kis ismeretlen senkiként próbálok a napibetevõért pénzt keresni. így hogy az ember sorozatosan csinálja a guildeket egyre jobban erõsödik az az érzés hogy végülis az egész játék lineáris, mindössze rád van bízva hogy mit milyen sorrendbe végzel el. nincs jó és rossz a legtöbb esetben nem a döntéseiden múlnak a dolgok, egyszerûen "csak" van egy hatalmas világ tengernyi küldetéssel amiket ha elvégzel (valamikor, pár év játék után) nincs semmi érv arra hogy újra kezd hiszen a játékélmény (néhány faji megkülömböztetésen kívül) ugyanaz marad. legalábbis én így látom.

koschwarz
igen, mert asszem meghatszorozza (!!!) az ellenfél sebzését, míg a tiédet leviszi. szerintem nem érdemes a nehézségi szinttel vacakolni, máshogy kell nehezíteni a játékot. mármint moddal, pc-n persze.

pl. a TIE-ban nehezítés - mármint azon kívül, hogy minden szörny rögtön "elérhetõ" 1-es szinten is - hogy az ellenfelek sokkal skillesebbek, azaz magasabb a skilljük. pl. egy bandit sharpshooter (ez TIE-féle karakter, íjász) simán kiüt ha eltalál, és a kezdõ karaktert lesebzi nullára 2-4 találattal. ezeknek 100-as a marksman skilljük.

...vagy, nem találok nyakra-fõre mindenféle értékes loot-ot, egy csomó láda üres, egy potion of healing-nek is örülök mint majom a farkának, és akkor is le kellett valami ellenfelet gyûrnöm elõtte.

Fido4life
de úgy meg túl könnyû 😄 komolyan mondom még Hand To hand-nél se izzadok meg, ha picit fölviszem akkor meg már két troll chorrol karddal is kikészített.

koschwarz
hát az ideális biztosan az alap, azaz amikor középen van. én soha nem nyúltam ahhoz a csúszkához.

Fido4life
Szerintetek mennyi az ideális nehézségi szint ? Mert azért elég nevetséges hogyha valami ellenfél túl nehéznek bizonyul a csúszka levezetésével pár ütéssel lerendezhetõ.

koschwarz
meg van olyan is hogy mannimarco revisted. ez egyszerûbb mod, csupán hangulatosabbá, félelmetesebbé teszi mannimarcot. speciel én ezt használom.

Fantusz
Kösz<#worship>

<#eljen>

koschwarz
mannimarco resource? nem resurrection? az egy külön mod.<#fejvakaras>

Fantusz
Fantusz
Cyrodiil Upgrade Overhaul - giskarduk által készített színvonalas mod csomag.
A játékba úgy illeszkedik, hogy tulajdonképpen folytatja a történetet, pl a Kvatch Aftermath Kvatch romjait tünteti el, újjáépül a város, visszatér oda az élet (karakter Count lehet), vagy az Origin the Mages Guild is újabb feledatokat ad, nem tétlenkedõ Arch Magusként unatkozik a kari.

Nos nekem is volna egy kérésem: Karácsonykor elszállt a vinyóm sok gigányi moddal, próbálom megkeresni a beváltakat, de néhányat sehol sem találok.
A Manimarco resource benne van a Giskard-csomagban, vagy az most elérhetetlen?

De ott csak egy darabig van leírva. Azokat megcsináltam de annak még van folytatása.
Carmang
A banner alatt kattintasz az "Oblivion HQ" -ra, ott van leírás.

Carmang
Köszi.

Sziasztok! A SI-hez létezik vhol magyar végigjátszás?
ezekrõl a modokról vki bõvebben? és mi az a CUO?

Itt megtalálod

Carmang
Eltünt a TESNexusról a CUO???
Kereséssel nem találok semmit, és a néhány kommenttel ezelõtti linkek sem mûködnek.