The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Közben megoldódott a probléma, az OOO mod egy elemével (Harvest) volt gondja a játéknak, ha letiltom a betöltõdését, elindul.
AZ ooo mod-nál normális, hogy ennyi minden töltõdik be? Érdemes mindet engedni? Még csak 2 mod van fenn (natural enviroment és ooo), de itt a lista:
Oblivion.esm
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esm
Knights.esp
DLCShiveringIsles.esp
Natural_Weather_by_Max_Tael.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
OOO-DLT_Remover.esp
OOO-Water_Weeds.esp
OOO-Map_Markers_Stock.esp
OOO-Magic_Script_Effect_Fix.esp
OOO-No_Guild_Ownership.esp
Harvest
Harvest
Living Economy.esp
Harvest
Harvest
Living Economy - Items.esp
Cutthroat Merchants.esp
OOO-Container_Trap_Instant_Effects.esp
A legújabb driverek vannak fenn, + feltettem a Dx9-et is, de csak a fekete ablak villan be az elején, és utána semmi.
Eléggé bosszant a dolog, most vettem meg a GOTY verziót. Ha valaki tud tippet, örülnék neki..
Köszi
Hát nem... És semmilyen logikus érvet nem találok arra, miért nem ajánlt fel +1-et, szóval kénytelen voltam cheat-tel "korrigálni" a két Attributot.
Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP
Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP
Legkézenfekvõbb megoldás az XP használata, ha régebbi játékokat, programokat is használnál.
Crackelt, vagy nem eredetinek vélt szoftverekre különösen haragszik a Vista<#wink>#wink>
Kipróbáltam néhány szinesebb, hangulatosabb változatot, de értek kellemetlen meglepetések: rendszeres hiba volt, hogy eltüntek a térképrõl a jelek, csak egy sima, üres lap maradt - egy labirintus közepén ez kellemetlen lehet.
Nem tudom most létezik-e megbízható világtérkép-mod, kb 1éve felhagytam a kisérletezéssel, inkább nézem a csúnya, de megbízható eredeti térképet...
Én az elõzõ Ork barbárral jófiúként végigtoltam a fõküldit, az Arénát, és a Fighters Guild küldetéseket, szögre akasztottam (igazából beraktam a szekrénybe 😊) a cumót, magamra vettem valami elegáns polgári ruhát, és úgy fejeztem be, hogy ülök az anvili házam teraszán.
Most a Khajittal kettõs életet élek, csinálom a Fighters Guild küldetéseket szorgalmasan, Arénában nemrég lettem Grand Champion, néha lekukkantok egy bányába, vagy Ayleid romba, illetve mellette a sötétebbik énemmel a DB küldetéseit nyomom.
A házakban nappal világos van, tényleg mintha az ablakon sütne be a nap (a templomban marha hangulatos lesz így), illetve a gyertyák is nagyobb fényerõvel fognak rendelkezni.
Színes világtérkép amit még tudok ajánlani.
Aztán persze létezik még egy rakat más hasonló mod, ezeket igazából neked kell felkutatnod, és eldöntened tetszik-e.
Itt kereshetsz: tesnexus.com
A Lost Paladins of the Divines fõleg harcosoknak lehet érdekes.
IC könyvesboltjában vásárolt könyvbõl szerezhet tudomást a karakter a sír hollétérõl.
A helyet fölkeresve elég sok werewolf (farkasember) legyõzése után a Paladin tárgyait csak akkor veheti magához a kari, ha nincsen infamy pontja.
A díszes páncélzat, és fegyver mellett sok érdekes apróság is található itt, az enchantok nincsenek eltúlozva, inkább hangulatfokozók: a kard lángol, fáklya helyett is használható, minimális tûzsebzést ad, de több másodpercen keresztül - találat esetén lángol az ellenfél is.
A páncélzat kapott egy gyenge light enchanot is, a Szentéletû Paladin minden lépését fény kiséri...
az új karakteremmel most van 9 fame pontom. akkro rögtön jön néhány morag tong a nyakamra?
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Minden alkalommal, amikor feljebb lépsz a "ranglétrán", indul egy csapat, 3-4 fõ. A legélesebb helyzetekben esnek a nyakadba még õk is...
mondjuk az is egy jó elgondolás lehet, hogy - a börtönbõl szerencsésen kiszabadulva - folytatod bûnözõ pályafutásodat, majd azután javulsz meg és leszel cyrodiil hõse. lehet hogy legközelebb így csinálom, így még nehezebb a játék, mert alacsony szintnûként kénytelen lehetsz lemondani egy csomó "segítségrõl".
már csak az a kérdésem, hogy nem jár érte semmilyen "bünti" levonás, stb? mert ha nem akkor nekem is ez a megoldás lenne a szimpatikus.. 😉
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
Pozitív módosítók a teljesség igénye nélkül: resist paralyse, resist disease, fortify sok attributera és skillre...
Negatív módosítók közül a legfontosabb: weakness to fire.
A dark elf faji bonuszként kap 75% tûzellenállást, a vámpírsággal kapott érzékenységet ez elég jól ellensúlyozza, ráadásul a "gyilkos hajlam" is a vérében van <#wink>#wink>
A Sun demage a legveszélyesebb - vámpír formában nem mászkálhat a karakter a napon, a fény elszívja az életerõt.
Vér ivás után 24 óráig védett a fény-sebzés ellen, ilyenkor emberekkel is szót tud érteni, különben elég nehezen nyílnak meg elõtte az NPC-k.
Vámpírság
Volt karakterem, amivel végig játszottam minden guildos küldetést, de az úgy valóban faramuci lehet. (pl Arch Magusként kezdenei a tolvaj küldetéseket, s a saját staffodat kell ellopni)
Sok karakterem volt már nekem is, (wood elf: tolvaj-bérgyilkos, breton: mágus, dark elf: harcos-boszorkánymester)
A vámpírkodás is egy lehetõség a játékban.
Az alapjátékban valóban nehéz gonosznak lenni, ha minden guildot egyszerre játszol, de nézd meg hogyan viszonyulnak az emberek egy bérgyilkos-tolvaj, netán vámpír karakterhez.
PC-n játszva, modokkal fokozható a "gonoszság", maruder, vagy akár még necromanta is lehet a karakterbõl, az Oblivion valóban az a játék, amelyiken a modok sokat javíthatnak.
Javíthatnak a jól megválogatott modok, a több tízezer mod között van elég sok idiótaság is, viszont szerencsére a játék világába jól illeszkedõ, szinvonalasan megcsinált modok is léteznek.
Madi92: neked kell eldönteni elõször is, hogy pontosan mit szeretnél moddal változtatni az alapjátékon, az másoknak megfoghatatlan, hogy "szebbé teszi a játékot, de ne legyenek olyan eget rengetõen nagy változások"
Házak ablaka világít: Illumination Within
Mert én (és ebbõl a topicból úgy látom, sokan mások is) úgy játszom, hogy egy karakterrel csak bizonyos, a karakter jelleméhez illõ küldi-sorozatokat csinálok végig, és ha úgy érzem, ennél csúcsabb már szinte nem lehet, akkor új karaktert kezdek a 0-ról, és azzal más küldi-sorozatnak megyek neki. Így sokszor újra lehet kezdeni, és mindig más stratégiával.
Például, a komoly breton kiscsajjal elkezdem a Mágus céh-sorozatot, mellette meg - Szent Johannaként - megcsinálja a fõküldetést is. A következõ karakter egy vörös imperial szajha, aki a Tolvaj-céhet csinálja végig, mellette pedig a daedra küldetéseket (nem hisz a Kilenc Istenben, a Daedrában viszont nagyon). Aztán volt a szõke kis törékeny wood elf csaj, aki a Bérgyilkos céhbe keveredett, mellette pedig egyre inkább elszívta õt a Shivering Isles varázsa, amit szintén végigvitt. Most éppen vár rám, hogy folytassam, egy izmos redguard hölgy, aki az Arénában kezdte a 0-ról, de annyira vitte ott, hogy belépett a Harcosok céhébe, és éppen azt csinálja, de már beszélt a prófétával is, tehát ha már a céh vége felé jár, bele fog vágni a Knights of the Nine sorozatba is, mert õ harcolni imád.
Bocs a sok szövegért, csak azt akarom elmagyarázni, hogy nekem ez nem csak egy "hatalmas világ tengernyi küldetéssel amiket elvégzel" sorban, hanem a saját fantáziáddal azt tudod ehhez hozzátenni, hogy minden karaktered más oldalát látja ennek a világnak, más módon él benne, más küldetéseket választ, más döntéseket hoz. Ezért én ugyanezt a világot mindig más oldaláról ismerem meg. 😊
Lenne olyan jó valaki, és leírná nekem hogy milyen modokat érdemes felrakni? FAQ-ban olvasgattam, de igazából nekem olyan kéne ami a hangulatot javítja(pl: Házak ablaka világít, meg ilyenek) vagy szebbé teszi a játékot, de azért ne legyenek olyan eget rengetõen nagy változások!
Elõre is Thx!!
pl. a TIE-ban nehezítés - mármint azon kívül, hogy minden szörny rögtön "elérhetõ" 1-es szinten is - hogy az ellenfelek sokkal skillesebbek, azaz magasabb a skilljük. pl. egy bandit sharpshooter (ez TIE-féle karakter, íjász) simán kiüt ha eltalál, és a kezdõ karaktert lesebzi nullára 2-4 találattal. ezeknek 100-as a marksman skilljük.
...vagy, nem találok nyakra-fõre mindenféle értékes loot-ot, egy csomó láda üres, egy potion of healing-nek is örülök mint majom a farkának, és akkor is le kellett valami ellenfelet gyûrnöm elõtte.
A játékba úgy illeszkedik, hogy tulajdonképpen folytatja a történetet, pl a Kvatch Aftermath Kvatch romjait tünteti el, újjáépül a város, visszatér oda az élet (karakter Count lehet), vagy az Origin the Mages Guild is újabb feledatokat ad, nem tétlenkedõ Arch Magusként unatkozik a kari.
Nos nekem is volna egy kérésem: Karácsonykor elszállt a vinyóm sok gigányi moddal, próbálom megkeresni a beváltakat, de néhányat sehol sem találok.
A Manimarco resource benne van a Giskard-csomagban, vagy az most elérhetetlen?