The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Csak ilyeneket találtam nagyhirtelen!

NOVICE szinten

* Restore Magicka:
Flax Seeds, Steel Blue Entoloma
* Restore Health:
Cairn Bolete Cap, Lady's Smock Leaves
* Damage Health:
2x Wisp Stalk Cap, Stinkhorn Cap, Nightshade vagy Spiddal Stick

APPRENTICE szinten

* Feather:
Flax Seeds, Venison OR Flax Seeds, Sacred Lotus Seeds
* Cure Disease:
Mandrake Root, Elf Cup Cap
* Cure Poison:
Ginseng, Redwort Flower
* Dispel:
Bergamot Seeds, Ectoplasm
* Restore Health:
Lady's Smock Leaves, Aloe Vera Leaves
* Night Eye:
Carrot, Viper's Bugloss Leaves
* Detect Life:
Rat Meat, Bread Loaf
* Water Breathing:
Onion, White Seed Pot
* Silence:
Vampire Dust, Rice
* Damage Speed:
Green Stain Cup Cap, Peony Seeds
* Damage Health + Damage Magicka:
Harrada, Spiddal Stick

JOURNEYMAN szinten

* Water Walking:
Grapes, Tiger Lily Nectar, Stinkhorn Cap
* Fortify Strength:
Arrowroot, Elf Cup Cap
* Chameleon:
Radish, Bloodgrass
* Invisibility:
Tinder Polypore, Wormwood Leaves
* Reflect Damage:
Scamp Skin, Green Stain Cup
* Fire Damage:
Fire Salts, Steeel Blue Entolima
* Frost Damage:
Milk Thistle, Vampire Dust
* Paralyze:
Clannfear Claws, Daedra Venin
* Damage Health + Damage Magicka + Silence:
Harrada, Spiddal Stick, Rice
* Damage Health + Damage Magicka + Damage Speed:
Harrada, Spiddal Stick, Peony Seeds, Pear
* Damage Health + Damage Magicka + Fire Damage:
Harrada, Spiddal Stick, Steel Blue Entoloma
* Damage Health + Damage Magicka + Fire Damage + Silence:
Harrada, Spiddal Stick, Blue Entoloma, Rice

EXPERT szinten

* Fortify Speed (+ Damage Health):
Pear, Wisp Stalk Cap
* Reflect Spell:
Glow Dust, Cinnabar Polypore Cap Yellow
* Fire Damage + Shock Damage + Damage Health:
Spiddal Stick, Imp Gall, Ectoplasm, Fly Aminata Cap
* Fire Damage + Shock Damage + Damage Health:
Imp Gall, Ectoplasm, Fire Salts, Ogre's Teeth
* Paralyze + Frost Damage:
Dryad's Saddle Polypore, Milk Thistle Seeds, Tennel Seeds
* Paralyze + Frost Damage + Silence:
Harrada, Milk Thistle Seeds, Vampire Dust
* Paralyze + Frost Damage + Damage Magicka + Silence:
Fennel Seeds, Harrada, Milk Thistle Seeds, Vampire Dust
* Paralyze + Fire Damage + Damage Magicka + Damage Health:
Steel Blue Entoloma, Imp Gall, Harrada, Fennel Seeds
* Paralyze + Damage Health + Damage Magicka + Damage Intelligence:
Fennel Seeds, Harrada, Wisp Stalk Cap

Next PC upgrade: 2022

skyman14
Üdv! Tudnátok élettöltõ potion receptet nekem írni? Elõre is köszönöm.

koschwarz
nem biztos. ha csak négy modról van szó, ami egyébként sem nagyon akadna egymással, akkor elég lehet a datás megoldás is. ha már többet használsz (én elég "keveset" haszálok, alig 30-at 😊)), akkor KELL a mod manager.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

grebber
Ezt nem értem hogy hogy abc sorrendben berak pl 4 modot akkor azoknak ugyanúgy meglesz a hatása nem? (datás megoldás)

koschwarz
nem egészen. sajnos a datában nem nagyon lehet variálni a sorrendet, az egyszerûen ábc sorrendben tölti be a modokat. az pedig nem jó. egyébként nem kell félni az OBMM-tõl, nem bonyolult telepíteni sem, meg használni sem.

grebber
Ezzel az oblivion mod managerrel a modok berakása ugyanaz tulajdonképpen mintha a laucherbe a datánál állítanánk be a modokat?

koschwarz
én sokat használtam régebben az OOO-t, és alapvetõen tetszett is, mert jót nehezített a játékon. ugyanakkor pont ez is volt vele a problémám, nekem nem tetszett az a mód, AHOGY nehezít. egy kezdõ karakterrel is simán ki lehet(ett) pucolni egy dungeon elsõ egy-két szintjét, de persze egyel lejjebb meg rögtön kicsináltak.

nem tetszett az sem, hogy a lentebbi nehezebb szinteken, ha volt conjurer ellenfél, akkor abból volt vagy 3, akik még idéztek egyenként egy-egy szörnyet...

a másik ami nagyon nem tetszett, hogy annyi lootot szedtem össze egy sima goblin-barlangban is, hogy nem gyõztem kicipelni. nem tudom, hogy a legutóbbi változatban hogy van ez (ahogy fantusz is említette, most már az egyes ládákhoz is kellõ security skill kell), de én annak idején eli voltam mindenféle cuccal.

szóval nem szerettem azt, hogy vagy úgymond könnyû maradt a játék, vagy iszonyat nehéz volt.

koschwarz
különösen a knights of the nine küldetés esp-jét kell utolsónak tenni, ha megvan, mert az eleve érzékeny valamiért a sorrendre.

koschwarz
próbáld ki ezt, bár kell hozzá egy-két segédprogram.

egyébként, ha vannak modok telepítve játékodhoz, akkor a sorrenden próbálj változtatni, mert nekem akkor crashelt mindig kilépésnél, amikor rossz volt a sorrend.

A texture probléma az archiveinvalidation használatával megoldódik. Vagy keresel olyan programot, ami ezt megcsinálja, vagy letöltöd az oblivion mod managert (OBMM) és az abban lévõt használod. Ez utóbbi a jobb megoldás, mert a modokat is jobban átlátod ezzel, plusz a betöltési sorredet is tudod állítgatni vele.

Amúgy az OOO-val az az egy nagy bajom van, ami neked most segíthet. Az összes barlang, erõd úgy van "berendezve", hogy minél mélyebbre mész, annál keményebb ellenfeleket kapsz. Alacsony szinten elég az elsõ szintet kipucolni, majd késõbb visszajönni. Úton mászkálni, erdõbe mélyen nem bemászni, fakasnál komolyabb ellenfél elõl elfutni...

Fantusz
Major skillekkel semmi gond, elég kiegyensúlyozott.
Két legfontosabb attribute, a speed és az agility is jól fejleszthetõ így.
A harmadik attribute elvileg a personality lenne egy tolvaj karinak, de Oscuroval érdemes a kitartásra.(endurance) gyúrni inkább a magasabb HP érdekében.

Wood elf legerõsebb támadó skillje az íjászat, ha sikerül szerezni a Doznot Cave matrónáitól egy speciális íjat (Bloodthorn) azzal már bátrabban kalandozhat.
Ezek enthant nélküli fegyverek, szellemek ellen ezüst nyílvesszõ kell hozzá, alkalmanként Bloodthorn nyílvesszõket is lehet lootolni - brutális a sebzése, de a szellemek ellen nem tudom hatékony-e mágussal nem igazán nyilaztam.

Oscuroval játszva felértékelõdik a Skeleton Key szerepe, megfelelõ képzettség híján nem lehet zárnyitással kisérletezni (próbáld meg kinyitni az Aréna elõtti kincsesládát).
A Skeleton Key az alapjátékkal ellentétben elvileg már a második szinten megszerezhetõ.
Elvileg... A barlang tele van mágikus trollokkal, és más barátságtalan lényekkel, jobb békén hagyni a csapatot, csak a Daedra szemét visszalopni.

Tolvaj maradjon lopakodó-lesbõl támadó karakter, magasabb szinten sem lesznek könnyen legyõzhetõek az Oscuro lényei.
A mágusommal sokszor mozgalmas dungeon-csatákban gyõztem le az ellenfél csapatát (Command Humanoid, Summon Ebony Golem, Fire deamge, Shock demage, Paralyse)
Sok az idézõ dungeonlakó, summonok között lehet akár Storm Atronach, vagy Xivilai, lehetõleg az idézõt kell jobblétre szenderíteni, vele hal a lénye is (nem mindíg könnyû feladvány a summon sokszor elállja a gazdája felé vezetõ utat, ráadásul ugye sokan vannak)

Ez kimerítõ válasz volt, köszönöm. Egyelõre próbálom felfedezni a kisebb erõdöket, és ha erõvel nem is, de taktikával lehet sikert elérni.
A karim valóban egy íjász-tolvaj beállítottságú custom karakter, azt hiszem meg fogok szenvedni vele :-) Fõleg hogy a major skilleket nem a gyors fejlõdést szem elõtt tartva vettem fel, hanem a kiegyensúlyozottságra. Viszont az itt nem nyerõ, ezt már látom.
A Herom egy Wod elf, Thief csillagjeggyel, a major skillek: marksman,athletics,security,speech,restoration,blade,alchemy

Más: Valamelyik mod eltüntette a farkasok textúráját, csak egy kis lila pötty van helyettük. Nem lehet visszaoperálni kézzel? Nem kicsit zavaró :-)

Fantusz
Milyen karaktered van?

Harcossal, esetleg erõs mágiát birtokló varázslóval lehet küzdeni az arénában, tolvajjal viszont öngyilkosság.
Restore potionok nem töltik azonnal vissza az életerõt, manát, az Arénában is lehet futni, de nem lehet a végetlenségig menekülve gyõzni.

IC környékén van néhány kisebb erõd, rom, ahol viszonylag gyengébb lények tanyáznak (Fort Virtue, Fanacasecul) ezekbe esetleg le lehet merészkedni, de a többszintes dungeonokban biztos halál vár, ha nem fordulsz vissza idõben.
Ízelítõnek ott van IC fõbejáratától nem messze egy vízparti barlang, a Dzonot Cave, tele harcias amazonokkal (hasonló hölgyeményeket több barlangban is találhatsz OOO-s küldetés).
Amikor már kibír a karaktered egy-két ütést, vagy lövést (hatalmasat sebeznek) az elsõ szintrõl ki lehet õket csalni Weye közelébe, ahol az õrök segítenek, de a barlang végében tanyázó Storm Atronach-ot idézõ csapatot egyedül kell majd legyõznöd ( nekem kb 18as szinten sikerül Ebony Gólemeket idézve + paralise-destruction combo, sok futással füszerezve).
Amennyiben Light armoros, leányzó a karaktered erõs páncélod lehet az amazonoktól, férfiként sajna használhatatlan.
A védelmet a páncél és a skill adja, erõs páncélban kevesebb HP-val is biztonságosabb.

Trénerek sokkal több pénzt kérnek az oktatásért, de minden szinten érdemes kihasználni a lehetõséget, s valami hasznosat tanulni.

Nappal az utak közelében viszonylag biztonságos a közlekedés, ha mégis valami legyõzhetetlen ellenfélbe botlanál - futás, lehetõleg a legközelebbi õr felé.
(nevesített, de nem koronás NPC-ket kerüld ilyenkor, ha szimpatikusak)

El lehet menni Nirnrootot gyûjtögetni, közben rákokat, farkasokat pofozgatni, barlangok közelében figyelj a kóbor goblinokra, (mystic) impekre.

Nagyon nehéz a játék a kezdetekben az OOO moddal, a legutolsó rákocska is veszélyes tud lenni. Elkezdtem pár küldetést IC-ben, de ezen a szinten (lvl 4) még lehetetlen befejezni, pl a kriptában egy ütéssel levernek.
Megnézem az arénát, de félek az is hasonló lesz, nem marad más mint tápolni valahol a prérin amig a hero megerõsödik.
Anno az Oblivion megjelenésekor játszottam végig mod nélkül az alapjátékot, az nem okozott problémát sehol. Most azonban többet futottam pár óra alatt az ellenfelek elõl, mint régen a több hétig tartó játékidõ alatt.
Szóval igazi kihívás így a játék.
Esetleg ha valaki régi OOO motoros, valami tippel megajándékozhatna, hol-mit érdemes csinálni a kezdetekben.....

Fantusz
Minden guildos küldetéssorozat véget ér, amikor a karakter céhvezetõ lesz, ezen kefeljebb csak moddal lehet változtatni, bár nem tudom a DB-hoz készült-e valami plusz küldetéseket adó mod.

Harcosoknak a Fighters Guild Contract sem kimondottan magas szintû feladatokat ad, sõt inkább kezdõként jön jól a szarvas, vagy farkasvadászatért bezsebelhetõ 500 arany (ugyanennyi a jutalom körözött vámpír, conjurer legyõzésért is)

Tolvajoknak a Thieves Arsenal ad feladatokat, s hozzá speciális felszerelést, küldetések közben gyilkolni tilos.

Origin the Mages Guild + Mannimarco Resurrection az unatkozó Arch Maget mozgósítja, küldi újabb kalandokba, sõt lehetõséget ad a gonosszá válásra.

Carmang
Bár nem nagyon találok rá magyarázatot, hogy ha Mother szerint is ûber kaliberû lopakodó, és gyilkológép vagyok, akkor miért kerülök a végén "adminisztrátori" szerepbe 😊
(jó tudom, persze nem volt több ötletük a játék dizájnereinek, meg le akarták zárni valamivel a DB-n belüli pályafutást is, mit pl az Arénában, meg a Fighters Guildben)

Carmang
Huhh... végégcsináltam a DB küldetéseit.
Hát nem mondom, hogy nem volt izgalmas. 😊 Fõleg a vége.

pl..: phinix waterfix..van más is, én ezt használom
Fantusz
Egyetlen ilyen modot próbáltam, de már a nevét sem tudom...
Az eredeti vízfelület sem csúnya, a modderek többsége a víz átlátszóságának javítására törekedett, ami szerintem nem realisztikus.
A víz alatt lévõ tárgyakat, romokat a partról lehet látni - ez így elég illúzióromboló.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy minden víztükröt változtató mod ilyen, lehetnek köztük valóban hangulatosak, de megnevezni egyet sem tudok <#papakacsint>

grebber
Melyik az a mod ami a vízet teszi szebbé?

Fantusz
Az OOO-nak van telepíthetõ verziója, amelyik, ha minden jól megyen az Oblivion Data mappába csomagolja ki magát.
Akkor sincsen nagy baj, ha máshová csomagolod ki, de nem csak az esp fájlt kell átmásolni a játék Data mappájába, hanem az Oscuro mappáit is (Meshes, Textures, stb)

Oblivion Mod Managert érdemes, használni <#wink>

Fantusz
Az Atmospheric weather számomra ismeretlen, de ha az is az idõjáráson variál, akkor biztosan akadni fog a Natural Environmentsel.

Az Illumination Within hangulatos modocska, éjszaka világítanak az épületek ablakai, másra nincsen befolyással.

Köszi! Azért így is elég sokat segített!😊
Azt hiszem akkor nem ártana ha elõkeresném a jó öreg szótáramat, ha meg akarom csinálni az új küldiket!😄(Bár gyanítom hogy nem ártana a térképpel jelzett küldiket is értelmezni...)

Amúgy akkor már azt is megkérdezem - bár ebben majdnem biztos vagyok - de ugye az OOO-t úgy kell használni, hogy az OOO-full mapából átmásolom az esp. fájlt a Date-ba, majd a lanucherben pipa, és ennyi? Mert van ott még egy csomó másik fájl is,amit nem nagyon tudok hova tenni, viszont én a readme szerint úgy értelmeztem hogy így kell!
Fantusz
A Natural Environments inkább ront a játékélményen, mint javít.
Túl gyors az idõjárás változás: 5 perces záporesõ után jön néhány perces napos idõszak, amit esetleg hóvihar követ.

Szebbé teszi a városokat, jobb textúrákat használ.
Nem tudom jó sorrendben teszem-e fel, elõször a better_cities_333a, utána a sokkal nagyobb better cities resource 3.3.3 csomagot. Gyanús hogy ez így nem igazán jó sorrend, de elvileg így engedi a telepitést.....

grebber
Ez a 3 mod nem akad össze egymással?

Atmospheric weather
Illumination Within
Natural Environments

Fantusz
Volt már többször szó itt is az OOO-ról.

Teljesség igénye nélkül:

Az Oscuro elég mélyen belenyúl az eredeti játékba, már a karaktergeneráláskor módosított faji, és csillagjegy bónuszokkal szembesül a játékos.
Skillfejlõdés lényegesen lelassult, az ellenfelek viszont erõsek, más lesz a játékstílus, a játék elején felértékelõdnek a majorban lévõ, hatékonyabb skillek.
Fel kell készülni a sok futásra <#wink>

Megváltoztatja a mágiarendszert, erõsebb, és új varázslatokat ad a játékhoz, de a manaköltségük is magasabb, hatékonyan varázsolni csak a valóban mágus karakterek tudnak.

Az OOO világa: Városokban, utak közelében viszonylagos biztonságban van egy alacsony szintû karakter, de de egy nagyobb dungeont bejárni képtelenség, biztos halál - fõleg az Oscuro Ayleid romjainál, már a közelbe érve támad két erõs õr...
Ez így nem teljesen realisztikus, de az OOO lényei dungeonokban tanyáznak, minél mélyebbre hatol a kari egy romban, annál erõsebb lény-csoportokat talál.

Mágián belül az idézés jelentõsége érzékelhetõen felértékelõdött, az ellenséges NPC-k is többet, és fõleg erõsebb lényeket (Storm Atronach) idéznek.
Az is Oscuros sajátosság, hogy az Alteration iskolában jártasak is idézhetnek néhány lényt (Gólemek)

Zárakhoz megfelelõ képzettség hiányában nem enged hozzányúlni (paradox- hogyan fejlõdjön a skilled, ha nem használhatod), csapdás zárakat biztonságosan varázslattal lehet kinyitni (Alteration - Open Lock)

Tilos a guildok, városi tárolók többségének büntetlen kirámolása - ez realisztikus.

Küldetések: az OOO jónéhány küldetést is ad, de ezeket angol nyelvtudás nélkül nem lehet megcsinálni, kizárólag csak szöveges útmutatás kap a karakter, soha nem jelzik hová is kellene menni.
Küldetések az OOO lényeihez kapcsolódnak, melyek fõleg NPC-k, néhány szellem formációval kiegészítve.
Legyõzött ellenfelektõl rengeteg cuccot lehet lootolni, a ládákban rejzõzõ kincsek viszont elérhetetlenek maradnak 70-es Security skillig (Skeleton key!)<#wink>

grebber
Ez a Better Cities mod csinál nem sikerült infot találnom róla?

Az nem világos, hogy pl. a game settings és az audio beállításokat simán elfogadja, módosítja, csak a video settings a mumus neki.

Igen, mindig crash, valami miatt nem lép ki magától, a task managerben kell kilõnöm. AZt hiszem akkor bajban vagyok :-)

koschwarz
hogy lép ki a játék? crash? mert akkor nem menti el.

Nem tudja valaki, hogy frissen telelpitett játék miért nem menti a beállításait el az oblivion.ini fájlba?
Beállítok mindent a fõmenüben, de ha újraindítom mindig alapon van, nem menti bele a változásokat.

grebber
Na ilyen kéne magyarul is!

Itt minden kérdésre megtalálod a választ.

grebber
Ezzel az a baj sokan kérdezték de annyi minden változtat soha senki nem irja le miket is 😞

remus500
Szeavsztok ! Szeretném megtudni mi az a OOO mod ? Le akarom tölteni,csak nem igazán ismerem.

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy , be kell rúgni...

Köszi! Akkor megpróbálom érthetõen leírni az elgondolásaimat, hátha úgy tudtok segíteni! Mert én hiába is nézegetem a sok-sok módot, angoltudás hiányában, nem tudom megtalálni a nekem kellõt! Most leszedtem az OOO-t abból úgy ahogy ki tudtam hámozni hogy elég nagyot változtat a világon, de ez mind csak a realisztikus hatást növeli, ami tetszik😊 (Esetleg valaki nagy vonalakban leírhatná hogy mik vannak benne, mert én egy weblapforditóval dolgoztam, így nem minden részlet világos😄)

Szóval most már csak a grafikai tuningra lenne szükségem! Pl az alább belinkelt E5 2005-ös vidiben volt árnyék, namost ez nálam nincs, és úgy tudom, hogy ezzel nem csak én vagyok így! Szóval ezt vissza lehet valahogy rakni a gamebe? Illetve régen olvastam olyat is, hogy sokkal többet ki lehet hozni a grafból, csak kicsit turkálni kell az ini. fájlban. Ehhez megint csak halvány lila gõzöm nincs hogy mit hogyan, és hogy lehet-e egyáltalán!
Fantusz
Vásárolni nem lehet, de éppen a Mundane Ring az aminek 90% eséllyel lehet tudni a helyét, de ennek az ára, hogy elkezdenek rajzani az Olbivionlakók Cyroddil-szerte nyílnak az Oblivion kapuk.

Oblivionban is sok gyûrût, medált lehet lootolni, bár többségük csak alacsony mágiával bír, alkalmanként erõs darabok is elõkerülnek (Sorcerer Ring, Rig of the Iron Fist, stb).

Oblivionba 17-es szint alatt nem érdemes bemenni, éppen azért, hogy "ne nõje" ki a karakter a lootolt, talált dolgokat - 17-es szint fölött már a legerõsebb Sigil köveket lehet megszerezni.
Nem harcedzett karakternek nyûgös lehet a kapuk zárkolása, de az Ayleid romokban, erõdökben is sok hasznos dolog rejtõzhet - bárhol is kutakodsz türelem kell, célzottan nem érdemes egyetlen tárgyat sem keresni, ha az egyébként nem küldetési tárgy.

(Deadra küldetések teljesítéséért is sok hasznos jutalmat lehet bezsebelni)

grebber
És ilyen Mundane Ring árusoknál nemigen vásárolható igaz?

Fantusz
Random...
Gyûrûk, amulettek véletlenszerûen kerülnek elõ, és akár több darab is lehet egy-egy példányból.

A Mundane Ring (Reflect Spell 35, Resist Magic 50) általában akkor kerül elõ, amikor a fõküldi során Baurussal a csatornában kutakodva "leesik" a Mythic Davn- hívõ ujjáról, de biztosra itt sem lehet menni, volt már több karakterem, amelyik kénytelen volt beérni sokkal silányabb karikákkal (Resist Paralyse, Chameleon)

Talán a játék figyeli milyen cuccokat visel a kari, s kb. 20as szintig nem engedi, hogy minden ékszere fullos legyen - késõbb meg akár ékszerkereskedést is nyithatna.
(lehet persze, hogy ez nem így mûködik, de a Mundane Ringet általában olyankor nem kaptam meg a csatornában, amikor erõs, Reflect Spell, Reflect Demage cuccaim voltak)

remus500
Hát én amikor elsõnek találkoztam vele , akkor nyírtam ki 😄 ! De akkor még nem tudtam h be akarok lépni. De az az igazság , h emiatt nem akarom újrakezdeni a game-t, mert már lvl 26 os High Elf -em van ! Azért köszönöm hogy hozzászóltatok .

grebber
Erre #36092 valaki?

Fantusz
Amikor Lucien megjelenik, s invitál a bérgyilkosok közé, megölhetõ, a Dark Brotherhoodba viszont nem lehet ezt követõen belépni.

Az elsõ találkozás az egyetlen lehetõség, késõbb Lucien koronás NPC lesz (ha belépsz a DB-ba), vagy pedig nem látod többet (ha nem leszel tag)

ok, megoldódott, az x-dik ujratöltés után egyszerre csak bezárta a kaput<#nemtudom>
..sajnos nem záródik be ha kiveszem a követ😞../eredeti a game/
be kellene záródnia amikor kiveszed a követ

JethroHUN
Ha jól emlékszem Luciennek hívják. Hogy nyírtad ki? Nem lehet, majdnem biztos. Hm érdekes.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

remus500
Már sejtem hogy mért nem jön a Dark Brotherhood os ember ! Valószínûleg azért mert a játék elején már a felkelésem után ott volt és én meg megöltem ! Nem lehet így már belépni a szervezetbe ?

remus500
Szevasztok ! Lenne 1 kérdésem ! A Dark Brotherhood - ba szeretnék belépni, de sehogysem sikerül ! Ahogy a leíásban is van úgy csináltam, miszerint meg kell ölnöm valakit , jelen esetben ez egy paraszt ember volt , és utánna el kell mennem aludni. Mikor felébredek ott kellene lennie 1 DB -os fickónak . Vagy nem ? Vagy hogyan kell csinálom , és kit öljek meg , hogy bekerüljek ebbe a csoportba ? (D😎 !
Elõre is köszönöm a segítséget !

Natural_Weather_by_Max_Tael.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp

Ezek közül szigorúan csak az egyiket használd.

Harvest - DLCVileLair.esp
Harvest - DLCFrostcrag.esp

Mivel a két DLC nincs fent, ezeket ne használd, nem is indul a játék, míg aktívak, mert nem találja a szükséges esp-ket...

Az OOO modok sorrendje nagyon fontos, állítsd be a telepítési leírás szerint.