49771
  • Plata
  • Plata
    The Galaxy Goes to Red Alert
    Captains on PC can go to Red Alert for one week to earn an Ultimate Tech Upgrade and a Specialization Point!
    By Fero November 03, 2025, 07:00 AM

The entire Galaxy is going to Red Alert! From November 4th at 8am PT to November 11th at 12pm PT on PC, all of our Red Alert events will be returning at once, as the Final Frontier is caught in a massive invasion on all sides. During this event, you’ll be able to play the following content:

Borg Red Alert
    Elachi Red Alert
    Tholian Red Alert
    Tzenkethi Red Alert*
    Nakuhl Red Alert
    *Please note: As the only Red Alert with a fail condition, the Tzenkethi Red Alert will not grant daily bonus progress if you fail the TFO. The fail condition will likely be removed in future runs of this event.

In addition to their usual rewards, these Task Force Operations will also grant daily bonus progress. You’ll receive one Daily Progress each day for completing one Red Alert – doesn’t matter which one – on any character on your account. After you receive five daily progress, you’ll be rewarded with a package containing the following, once per account:

An Ultimate Tech Upgrade
    A Specialization Point
    You can also purchase this Grand Prize on the events page, if you’d prefer. The price will be prorated as you earn Daily Progress, becoming cheaper the more you play.

If you earn, or purchase, the event’s Grand Prize, you can still complete Red Alerts to earn Bonus Progress. Completing a Red Alert TFO each day will grant a bonus amount of Dilithium Ore, beginning at 8,000 and increasing by 1,000 for each completion thereafter.

Red Alert Task Force Operations are available to Captains of level 50 or higher. Head out and defend the Galaxy, Captains! Go to Red Alert!
  • Plata
    Admiralty Bonus Week
    Captains on PC can earn bonuses to their Admiralty Projects this week!
    By Fero November 03, 2025, 08:00 AM

We’re launching the Admiralty Bonus event! From November 4th at 8am PT to November 11th at 12pm PT on PC, your Admiralty missions will give out bonus rewards! During this special event, you’ll find that all of your assignments give out extra Campaign XP, allowing for faster progression, no matter whose missions you’re completing. Get in good with the Ferengi, serve the Federation or the Klingon Empire, or help rebuild the Romulan Republic. In addition, all Tour of Duty missions will award bonus Dilithium Ore during this event!

We hope you enjoy this special event, Captains. Command your fleet to take to the stars!
  • Plata
    Voltam elite infected én, indulásnál valamit rálőttek az első borg kockára, a játék kB 5-7 másodpercre totál megakadt, mintha elment volna net. Én a helyemen maradtam mert előtte is álltam. De volt aki a kapu mögé került vagy a generátor mellé. Vagyis ők is fagytak csak mivel mozgásban voltak tovább ment a hajójuk. Nem tudom mi volt ez a képesség, de így kinyírja a szervert az tuti.
  • Plata
    Ez a két szellem nagyon poén.

• Plata
    Bent van imperial szett,3k zen.
  • Plata
    Nem tudom imperial szett bent van?
    Az meg érné az árát.
    Voltam én is fent és admiraltyt toltam amíg tudtam.
    Imperial szett szerintem brutális jó.
    Egyes szinttől használható.
    Alt karinak is szuper.
    Recruit karinál sztoriba tök jó.
    Passzív képessége jóljön.
    Aktív meg op.
  • PiszkosFred
    Kozben megneztem megint - reggel meg nem utott a kave -, ugyanaz, a fo accounttal nem is engedi megvenni, mert par eve mar meglett eventbol. Nem lattam a 75%-os akciot, csak ma, szerencsere meg van idom atnezni, hatha talalok valamit :)
  • gunji
    Nem találom ott, mi a neve?

Én meg ezen gondolkodok régebb óta, hogy a Mudd-os cuccokat kéne végignézni, mi van meg más forrásból. De valószínűleg ugyanazok, ha mindkettő triflourid.
  • Plata
    A kronoszi bank nagyon szellemes hely.
  • Plata
    Biztos.
    Eventes cuccot teszik be Mudd-hoz.
    De az igazán nagyot durranó Maelstrom zenes.
  • PiszkosFred
    Amit most Muddnal lehet kapni 75% akcioval, az a Maelstrom torpedo az ugyanaz, mint ami korabban eventes volt es ami baromi nagyot pukkan? Vagy valami hikomat verzioja annak?
  • Plata
    Azt mondják hogy a két éve készülő Gyűrűk ura MMO-t is elkaszálta az Amazon.
    Viszont valszeg a Hogwarts Legacy 2 MMo lesz.
  • Plata
  • PiszkosFred
    Az csak a "deal" egyik resze, a kulonfele osztonzo mechanizmusok, ami miatt elkezdesz penzt kolteni lootboxra. Azt total be akarjak tiltani, vagyis azt akarjak, hogy az ilyen FOMO-t kihasznalo "villam" vagy "one-time" akciok ne legyenek elerhetoek olyan termekeknel, amelynek a tartalma nem egyertelmu, hanem random.

Plusz, alapveto jog minden vasarlas soran az elallas- es a visszaterites joga, ami lootboxnal nem igazan vitelezheto ki :)

Ebbol jon a kovetkezo, hogy ha a lootboxot direktben veszed "penzert", akkor az szerencsejatek, amelyet mind az eu/vilag, mind minden tagallam (meg tovabb) szabalyoz, foleg az online reszet. Ha nem penzert veszed, hanem kozbeiktatsz egy ingame currencyt (lasd Zen), akkor az egyik fel azt mondja, hogy ingame javat cserelsz ingame tartalomra (zenert veszel infinity ladat) igy nincs mirol beszelni, de a masik azt mondja, hogy a Zen az valojaban az euro/dollar/zloty, stb. megfeleloje, vagyis megint szabalyozni kell, mind a penzugyi oldalat, mind a szerencsejatek oldalat.

Ha viszont az DECA kiveszi a webes feluletre a penzert veheto ZEN csomagokat es csak diliert lehetne venni mindent, amit ingame szerzel es mondjuk megoldanak, hogy ingame dilit konstans tudjal valtani ZEN-re, akkor nem lenne gond. Csak, ekkor meg nem lenne bevetele, menne a levesbe az egesz jatek, nincs mibol fenntartani. Ekkor jonnenek a fizetos DLC-k es a dollarert veheto T6 hajok, lasd a tobbi online jatekot, ahol direktben vasarolsz ilyen tartalmakat.

Ha a fogyaszovedelmisek vegigviszik az egeszet, akkor a feje tetejere al 1-2 evre az ipar, az biztos.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.10.31. 16:57:45
  • gunji
    Bár én még ott lemaradtam, hogy az addikciós veszély miatt támadják a lootboxokat, s nem tudom, mit akarnának kihozni egy pénzügyi szolgáltatási modellel, de ez így kapásból hülyeségnek tűnik.
  • Plata
    WoT-ban az idén már lesznek szuper mega konténerek is,vagy mi a túrók.
    Nem tudom pontosan.
    Van még vagy 40 napnyi prémem de nem léptem be már vagy egy hete,lefoglal Sw ToR.
    Meg sajnos mostanában nincs annyi szabadidőm.
    Meg decemberben megint nem lesz mert úgyis orvoshoz fogok járni,szóval most nem is izgat.
    De elméletileg már nem csak több szintű loot boxok lesznek hanem valami mega szarok is. :D
    Bár nem panaszkodhatom,szeptemberben a 2.0-val kaptam egy rakás tankot.
    Még az egyik legdurvább T9 prémet is ingyen megkaptam.
    Pont azért nincs kedvem játszani mert annyit toltam vele hogy már nem tudok vele jutalmat szerezni,elértem a ponthatárt az év végéig. XD
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.31. 10:40:03
  • Plata
    Omega nem eladható már.
    Szerintem a nagy többség nem zenes tokennel húzza.
  • Kotomicuki
    Egyszerűbb kupont venni Zen-ért, ha van pénzed, mert az azonnal megvan...
    ...ill., ha valóban játszik a játékkal, akkor az ehhez kellő dili'-mennyiség könnyen megszerezhető - az előfizetéses, napi duplával... (Ex-eről meg behúz omegát, amihez nem kell dili')

#49592:
    ...és lehet, hogy pluszban adózni is, ami meg már eléggé elrettentő hatású - mindenből pénzt akar a zeu, mert csak szórják azt a feneketlen kutakba, bármiféle megtérülési lehetőség nélkül és azt pótolni kéne vhonnan...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2025.10.31. 10:10:43
  • PiszkosFred
    Nagyon röviden: ha az EU „pénznek” minősíti az in-game valutát (zent), akkor az pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó előírások alá is eshet, vagyis a játékfejlesztőknek gyakorlatilag (mini)bankként kellene működniük, minden a bankokra vonatkozó extra megkötéssel, szabállyal, kötelezettséggel, stb., ami - laikusként legalábbis gondolom -, hogy picit bonyolultabb, mint ami egy fejlesztőstúdióra vonatkozik :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.10.31. 09:43:41
  • Plata
    Dilithium az mindig is kelleni fog mindenkinek.
    Gyakorlatilag csak abból tudsz fejleszteni felszerelést.
    Mvel állandóan belenyúlnak a játékbí és folyton új új fegyvert adnak ki így mindig lesz akinek kell dili a fegyver felhúzására.
    Vagy új kari cuccolásra.
  • PiszkosFred
    Nem csak a "lootbox" random tartalmaval es a jatekokban talalhato mikrotranzakciokkal van a gondjuk.

A vita azon (is) megy, es ez lesz a nagyobb gond, hogy a penzert veheto ZEN-t, minek fogjak tekinteni, mert penzert veheto "ingame currency"-ket is szabalyozni akarjak/meg akarjak szuntetni.

Az egyik fel azt mondja, hogy a penzert vett creditek, zenek, crownok, barmik nem a jatekos valodi penzet kepviseli/jelenti jogi ertelemben, hanem ugymond egyszeru vasarolt digitalis tartalmak (mint spotin vett albumok, amazontol vett digitalis filmek, stb.), nem kell agyonszabalyozni.

A masik meg azt mondja, nem-nem, ezek digitalis javak - bar a jatekose, o vette es hasznalja -, de ezek fizetoeszkozok, a jatekos altal fizetett dollar/euro/rupia/forint/stb digitalis megfeleloi/alternativai es igy szabalyozni kell ezeket ugyanugy, mint a bank- vagy kripto-valutakat.

Ha a fogyasztovedelmisek viszik vegig a dolgokat, akkor itt nem hogy lootbox, de meg zen sem lesz, es rengeteg jatek lehuzhatja a rolot, akik rendszerint f2p modell mellett mikrotranzakciokbol tartjak fenn magukat. De, ha marad is a Zen, olyan dragulast es szabalyozast/jogosultsagok ellenorzeset, stb. fog hozni a beszerzese es felhasznalasa koruli megkotesek miatt, ami bar nem lesz teljesithetetlen, de a f2p jatekosok nagy reszenek nem fog tetszeni.

Ha pedig az EU-ban ez eles lesz, akkor vagy kartyavarkent jon a tobbi kontinens is es mindenkinek szar lesz a vilagban, vagy nem, de akkor az EU jatekosok lesznek letiltva minden ilyen nem-eu jatekban hasznalt microtranzakciorol, mert a fejlesztok kozul nem lesz mindenki hajlando arra, hogy ket modszert alkalmazzon egy online jatekban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.10.31. 09:37:24
  • Kotomicuki
    Mivel az (is) egy pénznyomda az üzemeltető részéről, ezért erősödhet az "inkább zárjuk be" hangok ereje - bár nem t'om, milyen bizniszbe vágnának utána bele... (ez lassú fillér, de viszonylag stabil, ami a hirtelen lufik korában már "elavult")

A játékosok részéről a speciális, OP dolgok drágulhatnak, mert akkor Zen-es csomagba kell áttenni az eddigi box-ot (a továbbiakban), ami dili'-tőzsdét is megbolondíthatja és inkább a negatív irányba - box-ot dili'-ért veszel, legalább is a kék "multit".
    Sz'al, a játék drágulhat és kedvezőtlenebb lehet a F2P játékosoknak, mert minden jó átköltözik a több 10k Zen-es csomagokba, de mivel Zen-t lehet pénzért venni, ezért a dili"-re már nem lesz akkora szüksége a pénzes rétegnek -> gyakorlatilag a F2P elemek kikerülnek a dili'-körforgásból.

...és box nélkül a lobi-t is át kellene variálniuk, valszeg Zen-essé... (F2P-nek marad az EC-tőzsde, amin a pénzes elemek határozzák meg az árfolyamot, ami magas lesz és az egész földbe is állhat, ha mindent csak Zen-ért lehetne beszerezni -> pénzen kívül más nem kell a "játékhoz", mert azért megkaphatsz mindent, amivel a maradék cserekereskedelmet is kivennék a játékból)

Az n+1. P2W MMO válna belőle, amit csak a fizetős "keménymag" játszik, mert csak nekik "éri meg"...
  • Plata
    Klassz.
    Szerintetek a STO-ra lesz hatása a loot boxok kinyírásának?
    Mert a WoT-ban már megy a duma hogy kinyírják a loot boxokat,WoT-ban meg állandóan vannak kurva drága loot boxok.
    Monnyuk aki 200-300 ezret kiad értük az egy kicsit dinnye.
  • gunji
    Igen, elvileg kedden megindítottam az off támadást. Most már csak idő kell :)
  • Plata
    Ma reggel a boszorkányos patrolt csináltam meg.
    Rövid volt és nem nehéz.
    Engi boffal mentem akinek van winter eventes skillje így folyton összerántotta a boszikat.
  • Plata
    Na igen,régen csupa olyan cikk volt hogy ez lesz a WoW gyilkos MMO,nekem abszolút nem jött be,a black desert is megvan steamen,de azt sem tudom mikor indítotam el utoljára.
    Twitch-et sem szoktam nézni,csak némán szoktam futtatni a háttérban ha kell valami jutalom,mint WoW-ban pet,vagy SW ToR-ban valami marhaság,WoT jutalmai rendszerint már úgyis vackok.
    Vagy ESO-ban van láda esetleg.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.30. 06:01:46
  • Orbancapitan
    A twitchconnal lehet összekötetésben a dolog állatira be nézték a dolgot egyáltalán nem felelően biztosították a helyszint stb.. és egy pár streamer, akik megjelentek ott még akár perelhet érte és több téren is bukta
  • PiszkosFred
    Senki sem kialtotta ki wow-gyilkos mmonak, ezt csak par tehetsegtelen likekurva ujsagiro irja minden frissen megjeleno mmo hirebe bele. Se gameplay, se technikai ertelemben semmi koze sem volt a wowhoz, leszamitva, hogy mmonak indult az is. Nem volt se konkurenciaja (az akkor mar 15 eves wownak), se ellenfele, mas kategoria.

Napi szinten tobben jatszottak vele meg ma is, mint a tobbi mmo 90%-aval, nem ez volt a gond. Az Amazonnal a milliardos felsovezetok elbasztak - megint - dolgokat, igy elkezdtek lefele taposni es leloni mindent, amirol amugy sem tudjak mi az, igy nem is faj nekik, plusz igy iden is lesz egy uj jacht az ev vegi bonuszbol.

Par honapig birtam csak a NW-t, nagyon bugos, rosszul optimalizalt es fapados volt kezdetben, viszont jo volt, volt benne potencial, es azota raadasul ki is kalapaltak a fejlesztok. Nem erdemelte meg ezt a dontest az mmo, foleg nem napi kozel 50k jatekossal (az uj tartalomnak koszonhetoen), ami tobb, mint barmi, amivel jelenleg jatszik a jatekosok 90%-a.

Ugyhogy bocsanat, de nem, nem volt varhato, semmi sem indokolta ezt a dontest, ezt az amazon fejesei es rossz dontese b.sztak el. Felkeszul a Twitch es a Prime.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.10.29. 23:39:26
  • Plata
    A legutóbbi videóban azt nyilatkozták hogy még sokáig szeretnék tolni a szekeret.
    Rakj be Sw ToR-ban conquest célpontot. :D
    Má majdnem egy milla pontyom van. XD
    Az amazonos híren nem csodálkozom,nagyon is várható volt hogy az az MMO bedöglik.
    Minden WoW gyilkosnak kikiáltott csoda MMo ugyanúgy jár,repül a budiba igen gyorsan.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.29. 23:15:11
  • gunji
    Hát... a mai Amazonos hír után megfordult a fejemben, hogy e kettő (amit viszek) is gondban lehet :(
  • Plata
    Egyébként reggel a cseten azzal szivatták a népet hogy január elsején lelövik a szervereket. :D
  • gunji
    Igen, tavaly az is nehezebb volt, azért mentem inkább a könyvtárba ;)
  • PiszkosFred
    En a skeletont toltam le most lvl15-tol lvl65-ig bezarolag 4-5 leveling karakterrel es mindegyikkel setagalopp volt.

Gear = semmi, nagyon keves ground gearam van, ami mindenki szamara elerheto (a jobbak meg boundosok a fo karaktereknel), igy mindenkinel egy tholian (vagymi) gatling - valamelyik korabbi eventbol jott -, torchbear armor meg a mostani eventes shield, modulok meg a leveling kozben kapott basic tizszintenkenti reward kitek + az a mergezo bombas eventes modul, meg nem mondom a nevet, de baromira hasznos. Tarsnak sci tars, csak heal spellekkel, de passive uzemmodban vegig, hogy csak gyogyitson, ne tamadjon, ne aggrozza be es vigye el a gyertyaktol a csontikat.

Tavaly vagy elotte emlekszem, mint a keljfeljancsi, ugy bukdacsoltam vegig, igy iden meg sem probaltam. Pedig mennyivel nyugodtabb igy 5 perc alatt hulyek nelkul :)
  • gunji
    Nerfelhették, bár én 3 pettel + a Shard of Possibilities-szel megyek be és a koponya után rájuk nyomom a Ball Lightningot, az Anchor of Grethort és a Sompek Lightningot, meg ha tudom az Asszimilate-et, aztán azokkal jól elvannak. Nem mondom, hogy garantált a siker, de - visszakanyarodva a gondolat elejére - könnyebbnek tűnik a patrol*, mint egy éve. (*és ott is a második)
  • Plata
    Igen néha tényleg irtó bénák vannak.
  • PiszkosFred
    Sz.pok en itt neha a teljesen fogalmatlan egyszamjegyu IQ-s puggal reggelente, akik bmeg 10 percig lovik az immune csontit, de a kapcsolot nem huzza meg... na mindegy, felcsesztek ma az agyamat nagyon, erre gondoltam, megnezem a patrolt megint, mert vagy tavaly vagy elotte nagyon elpicsaztak ott az ellenfelek, de iden hatha. Hat, nem volt max 4-5 perc, akar kis karival akar nagy karival mentem. Oke, kevesebb xp es mark, de csesszek meg a tfokon meg tobb a hulye.

Ha tudom, hamarabb raprobalok. Nem tudom mit ronthattam el legutoljara, vagy nerfeltek e a cuccost, de mostantol az megy.
  • Orbancapitan
  • Plata

Kezdhetek újra admiraltyzni.
    Pedig már egy ideje nem toltam. :D
  • Plata
    Megindult a zen.
    Reggel óta folyamatosan megy el a dili.
    Mikor csináltam eventet már 4k körül volt zenem eladva most már 9k-nál tart.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.28. 07:41:14