46740
  • Plata
    STO-ban is akadnak defektes játékosok rendesen.
    Starbase 1 eventen volt két űrpolip.
    Klasszul lefedték a bázis körül a területet,erre az egyik játékos neki áll hisztizni a vége felé hogy tönkreteszik a játékélményét és minek jönnek be eventre.
    Az idióta minthogy örülne neki hogy nem kell vacakolni annyit,neki áll hisztizni mert laza volt a TFO.
    Ez kb olyan mint amikor egy magyar belém kötött azért mert föderációs klingon karim van.ESD-en meglátta a klingon karim és behisztizett.
    Az sem volt százas.
  • Plata
    Remélem még egy ideig nem lövik le,hátha látnak benne fantáziát és felvirágoztatják a játékot.
    Kíváncsi leszek az idei winter event milyen lesz,vagy mi lesz az új hajó,plusz winterig vajon milyen új eventek lesznek még.
  • Orbancapitan
    igen én a sto-ról beszéltem mivel akkor még nem is gondolták a cbs/paramount-nál hogy a sto idővonalával később össze lehet hozni a filmes és sorozat idővolnalak a delta kiegészítőig ugye a voy volt az első a cbs közbe járásának a eredményeként h kiterjeszti a jogokat így jöttek be szépen a hajók és ismerős arcok de a pl picard crossover miatt akarta volna vissza vásárolni a cbs/paramount mert nagy sikert hozott a trek és gamer fronton a gagarin pl v az enterprise-F. de a paradox nem adta el a embracer-nek hanem át ruházodott rá amikor felvásárolta a paradox-ot
    Utoljára szerkesztette: Orbancapitan, 2024.10.10. 15:31:36
  • PiszkosFred
    Nem tudom, szamomra kizartnak tunik az, hogy az ST jogokat teljes egeszeben eladja a Paramount/CBS a Paradoxnak, kesobbi Embracernek. A gaming teruleten/a keszulo jatekok eseteben oke, de ez csak felhasznalasi jog (kvazi licence), nem tulajdon atruhazasa. Nem is talalok erre utalo cikket, mindenhol a Paramount/CBS-t jelolik meg, mint ownert.

Ugyanugy, mint ahogy a Tolkien Estate birtokolja a LOTR IP-t, o a tulajdonos, de a mozifilm, sorozat, jatek, stb. adaptaciok es megvalositasok jogait az Embracer licenszelte es a svedek dontenek mindenben, a Tolkien Est. nem szol bele, csak felvigyazza a dolgokat. Az Embracer aztan tovabbertekesiti a licenszt, lasd Amazonnak a LotR sorozathoz, meg a nagyot bukott Gollam jatek fejlesztoinek (fejbol nem ugrik mar be, ki bszta el annyira).

szerk: Mondjuk lehet hulye vagyok, mert te az STO-hoz kapcsolodo jogokrol es licenszekrol irtal, en meg altalanosan/globalisan a Star Trek jogokrol. :) Mert ez esetben ugyanazt mondjuk, annyi kulonbseggel, hogy a CBS nem atveszi, hanem megvonja a Star Trek jogokat az Embracertol/DECA-tol ha ugy latja, hogy azzal serul az IP. (ha addig anyagi okok nem lovi le az egeszet a DECA/Embracer)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.10.10. 13:19:32
  • Orbancapitan
    eredetileg úgy volt h az atari és a cbs 50%-50%-be osztozott anno a sto jogain ám jött a paradox(atari megvásárlása/megszüntetése) és teljesen meg vette a cbs-től és miután a paradox-ot fel vásárolta az embracer vagyis a csoport így került hozzájuk de viszont az embracer hanyatlani kezdett a cbs/paramount aggódni kezdett a picard s2 vége és az snw s1 közepe népszerűsége fellendülése után azt olvastam h vissza akarják szerezni a jogokat teljesen ha már az embracer előbb-utóbb kaput és majd jön vki a sto-nak ez lett a decma.
  • PiszkosFred
    A fene tudja ki mit licenszelhet kizarolagosan, ki mit idoszakosan es ki mit egyeni dontes alapjan :)

Az biztos, hogy a CBS a Paramount a tulajdona, akihez tartoznak az ST jogok is. Elvileg a CBS-nel a filmes es tv-s jogok vannak kizarolagosan. A gaming esetben az Embracer (is) licenszelte/li, de nem tudom, hogy kizarolagosan e vagy sem. Valoszinuleg nem kizarolagosan, mivel az elmult idoszakban is jelentek meg fuggetlen ST jatekok (lasd az idei Resurgencet, meg azt a masikat, a strategiat korabbrol), amelyek nem Embracer produkciok (ha jol tudom), igy az szerintem egyeni elbiralas alatt allnak. Az lehet, hogy online ST jatekra kizarolagos joguk van az STO miatt, a fene sem tudja, ennek sosem neztem utana.

CBS ott johet a kepbe az STO eseteben, hogy a jatekban szereplo szemelyek a filmes es a teves univerzumokbol jonnek, emiatt van beleszolasuk, hogy ki es hogy jelenik meg a jatekban, ellentetben mondjuk egy olyan ST jatekkal, ahol mindenki "uj" es a mozi/tv/comic/stb "kanontol" fuggetlenul lett letrehozva, ott talan csak a Paramounttal kell megallapodni.

A legjobb az lenne, ha a MS felvasarolna a megmaradt Embracert (fasza jo kis IP-k vannak meg ott), de mivel mind a Sony, mind az MS eleg szarul teljesit, nem hiszem, hogy rabolint barki is erre. Az Ubi is a kinaikhoz fordult a pletykak szerint, lehet a svedeknek is ez az egyetlen menekulo utvonal (az arab vonal bedolt, miattuk lett ez a helyzet)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.10.10. 12:12:13
  • Orbancapitan
    de nem úgy volt h akkor a cbs vissza vásárólja a embraceltől teljesen?
  • PiszkosFred
    "amúgy még 1-2 évig nem jöhet ez a be jelentést mint ahogy írtam mert a decma-nak komoly érvágás lenne"

A jogok tovabbra is az Embracernel vannak, a DECMA-nak csak kiszerveztek a fejlesztest es a fenntartast, de a dontest a Cryptik megmaradt par embere es az Embracer fejesei hozzak (bar inkabb utobbiak, gondolom). Ha ugy latjak, hogy a kiszervezes utani "turelmi idoszakban" a fejlesztesi es fenntartasi koltseg nem eri el azt az elozetesen kalkulalt szamot, ami az egyik vakeger oltonyos idiota excel tablajanak a optimalis celnak kinevezett cellajaban talalhato, akkor kezdodik a vegjatek, mert a Cryptik mar halott (fejleszto studio szempontbol) es ha a DECMA sem tud mit kezdeni a jatek gazdasagilag megeros fenntartasaval, akkor szemrebbenes nelkul lelovik, ahogy megtettek azt tobb tucatnyi esetben az Embracernel csak az elmult fel-egy evben.

Itt most minden azon mulik, hogy milyen szam van abban a bizonyos excel cellaban. Az Embracer csodkozeli helyzete miatt meg csak a turelemben sem nagyon lehet bizni, mint mas kiadonal, ahol penz lenne, csak szandek nincs veszteseges projektet uzemeltetni. Ezeknel a nyomorultaknal penz sincs.

Nagyon remelem, hogy a nemetek odateszik magukat es lesz egy kis fellendules es fellelegzes. Fallout 76-rol is "lemondott" a Bethesda fo csapata, atkerult a D11-hez a fejlesztes es hopp, jobb tartalmakat kaptunk iden, mint az elmult 3-4 evben, vagyis akar mukodhet is a dolog.
  • Plata
    Avenger az.
  • Orbancapitan
    amúgy még 1-2 évig nem jöhet ez a be jelentést mint ahogy írtam mert a decma-nak komoly érvágás lenne plusz a népharag csak úgy tudják ezt megúszni és 1-2 éven belül bezáratni a sto-t ha ürber gyenge tartalmakat csinálnak hozzá v megint nefferik a sto-t pl mint a foundry kivétel volt v vissza állnak fizetősre ezzel megcsappanna a játékos tábor a lifetimereknek is muszáj lenne havi díjat fizetni.. És szerintem a decma igyekszik majd megszabadulni a sto-tól mert veszteséges.
  • Orbancapitan
    akk az nem a lego avenger volt hanem az inquiry
  • Orbancapitan
    azzal indokoltál h nem lesz új küldi mert hosszabb történetet készitenek elő ami majd évfordulókor/januárban jön
  • Plata
    Most mentem vele eventre,diszkó engivel,nem igazán sci hajónak tűnik,van egy sci boffja neki 3 sci boff skillje meg két sci konzol és ennyi.
  • PiszkosFred
    Mondjuk ha mi veszunk at egy nagyobb es kelloen komplex projektet, akkor az elso idoszakban csak a fenn-/szintentartasra megyunk ra, amig meg nem ismerjuk az egeszet, at nem latjuk. Utana johet a fejlodes, a tovabblepes, stb. erdemi munka. A DECMA is atvette a projektet, atvette a fejlesztok egy reszet, azok hoztak magukkal tudast, de ezt a tudast a sajat embereiknek is megkellett tanulni, majd csak utana tudnak effektive alkotni. Addig bedobtak egy hajot, par eventet, nemi jutalmat, stb. kvazi eleve rendelkezesre allo dolgot.

Jo par evig meg itt lesz velunk a jatek, de - ha csak nem tortenik valami csoda - akkor mostantol szamolni kell azzal, hogy barmikor johet a zaras bejelentese. Elotte persze meglatjuk, hogy a DECMA es exCryptic sracok es lanyok mire kepesek.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.10.09. 19:28:37
  • gunji
    Pedig egyszer azt kéne elérni, hogy ne így legyen. Remélhetőleg a következő intelligens fajnak már sikerülni fog. De az valószínűleg nem fogja ismeri a Star Treket. Mi meg már kinn a vízből. Mondhatni.
    Két megfigyelés:
    Az egyik, hogy én úgy emlékszek, hogy azt publikálták, hogy azokat rúgják ki, akik nem tudnak/akarnak európai időrendben dolgozni/meetinget tartani (vagy átköltözni Németországba). És most akkor mindenkit?
    A másik, hogy e mögött nagyobb gondok lehetnek, hiszen a legutóbbi kiegből is kimaradt az új küldetés. Nagyon fura volt, hogy négy hónap alatt nem tudtak összerakni egy mission-t.
    Ilyenkor játékosszempontból a bizonytalanság a legrosszabb - és ezt a bizonyos öltönyös managerek nem értik -, az, hogy érdemes-e bármit csinálni a játékba, neadjisten zent venni, mert ki tudja, mikor állnak le a szerverek. Ha meg nem éri meg nekik üzemeltetni, akkor legyen public és hadd próbálja meg a játékosközösség.
  • Plata
    Azt még nem figyeltem hogy sci-é avagy söm.
  • Orbancapitan
    Igen de a lego avenger inkább sci beállottságú szóval epg skilleket kell használnod mig az inquiry-n elég csak alap tac skilleket
  • PiszkosFred
    Tegnap este meg ma reggel is ment a racsodalkozas a general cseten, pedig nem tudom, mit vartak az emberek, mi fog tortenni? Az Embracer elb.szta, ez kozismert. Ennel fogva a studioit vagy eladta vagy bezarta, a futo projekteket meg kiszervezte, lasd STO/NWO atadasa Cryptictol a DECMA-nak. Varhato volt, hogy az igy "munkanelkulive" valo Crypticnek reszeltek, sajnos az oltonyosok tulelik a baromsagukat, a fejlesztok repulnek mindig.
  • Orbancapitan
    le fogják csak nem tudni h mikor 1-2 évig még biztos h nem
    Utoljára szerkesztette: Orbancapitan, 2024.10.09. 12:26:56
  • Plata
    Remélem nem lövik le a játékot, nekem iszonyúan hiányozna.
  • Orbancapitan
  • Plata
    Nekem kiírta hogy javítás meghosszabbítva 9 majd 10 óráig,viszont most sikerült belépni,az event bugos,a cd-t leszedte a frissítés.
    Kb 11 órakor csináltam meg ma,inkább 12 felé.
    Most nincs rajta cd.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.10.08. 22:06:45
  • Orbancapitan
    Csak az arc volt hulla
  • Plata
    Szerver rendesen hulla.
  • Plata
    Nekem pont jó,szeretem az MW hajókat.
    Bortas meg egy állat.
  • Orbancapitan
    A LEGO AVENGER-t hagyjuk jobb az inquiry helyette de a bortas igen jó úgy hallottam
  • Plata
    Ez a bundli nem csak a két szuper hajó miatt jó,hanem amiatt is ami hozzá jár.
    Items
    Once per account
    1x [T6 Ship Coupon: 100% Off] (Unbound)
    2x [Extra Ship Slot] (Unlocks on character that purchases this bundle)
    2x [Ultimate Tech Upgrade] (Unlocks on character that purchases this bundle)
    3x [Experimental Ship Upgrade Token] (Unbound)
    4x [Infinity Promotion! - Research & Development Pack] (Unbound)
    Account-wide
    Console - Universal - Priors World Elite Defense Satellite
    Kor Uniform
    Targ of Gre'thor Combat Pet
    Information;
    You might need to log out and back in for all unlocks to take effect.
    After buying this pack, the ships will appear in the Tier 6 category in the Ships tab of the Zen Store. These are unlocked for the whole account.
    After buying this pack, the T6 Ship Coupons, Ship Slots, Ship Upgrade Tokens, Infinity Promotion! - Research & Development Packs will automatically be granted to the character who buys this product. These rewards are only granted once per account.
    After buying this pack, the Targ of Gre'thor Combat Pet will appear as a separate product in the Personnel tab and can be claimed on all characters on an account.
    After buying this pack, the Kor Uniform will automatically be granted for every Klingon aligned character on an account.
    After buying this pack, the Console - Universal - Priors World Elite Defense Satellite will appear as a separate product in the Mudd's Market tab and can be claimed on all characters on an account. This Console Mod can be equipped on any ship, in any console slot. You may only equip one of these mods on any single ship. The 2 Ultimate Tech Upgrades will be automatically granted upon purchase of the Legendary Battlecruiser Bundle, and will not be granted upon claiming the Console - Universal - Priors World Elite Defense Satellite.

Harci malac nagyon jó,a kozol se rossz,plusz kapsz 1 T6 tokent upgrade tokeneket,ezenkívül a két hajón különleges máshonnan nem megszerezhető quad ágyú van.Bortas-on rajta van az összes bortas konzol,köztük a flagship konzol szett.Nagyon jó,a bortas legendary vagyis acc wide traitje szuper,a nem acc wide 3 traitje szintén nagyon jó.
    A Legó avengeren szitén rajta van az összes Avenger konzol,még a promós inquiry is,na és a trait is.Legendary trait szintén szuper.
    Avengeren olyan quad cannon van amire hat a beam overload,bortason olyan quad cannon van ami minden kilőtt ellenség után csökkenti az ágyú skill cd-idet.Cannon rapod fire és a többi.
  • Plata
    Legó Battlecrújzer Bundli
    Ebben van legó avenger és bortas.
    Legó avenger ráadásul MW, azt szeretem, bortas meg command, de az mindegy mert egy állat.
  • Plata
    Már régebben upgradeltem flottást. Akkor így volt.
    Az avengerre volna megoldás,de sok zenbe kerül.
    Legendary változat.
    Fejből nem tudom melyik csomagban volt.
    Nem vagyok gépközelben.
  • PiszkosFred
    "Vagyis nem lesz upgradelve, de ha flottást upgradeled egy karival a többinek is upgradelve lesz úgy emlékszem."

Redditen is ezt irtak, de senki sem volt biztos a dolgaban, gondoltam rakerdezek.
  • Plata
    Ha zenes hajót upgradelsz akkor a másik karinál vagy elkell menni shipyardba és 0 tokenért Free upgradeled, vagy eleve upgradelt lesz, az a zenes hajó amit dobozban kapsz meg azt hiszem alapból upgradelt, ami nem dobozból azt ingyen neked kell.
    A zenes hajó flottás változata külön hajónak számít.
    Vagyis nem lesz upgradelve, de ha flottást upgradeled egy karival a többinek is upgradelve lesz úgy emlékszem.
  • PiszkosFred
    Koszi, akkor ez megnyugtato.
    Ehhez kapcsolodo kerdes. Ha a zenes arbitert/avengert (nem tudom mi a neve) upgradelem x2-re, akkor minden kari igy kapja meg/veszi ki a storebol, ez oke. Na de ha a arbiter/avenger x2-m van, akkor ha veszek fleet verziot ebbol, az a flotta varians is x2 lesz?
  • Plata
    Tudtommal minden hajónál így van.
    De megnézem.
    Megnéztem,az eventes hajók amiket upgradeltél már egy másik karival,azokat nem lehet upgradelni,eleve T6-X2 szintűek amikor kiveszed.
    Gorn karival kivettem az obelisk carriert,alapból upgradelve van,gondolom akkor a többi is.

Másik hajóval is teszteltem,az is upgradelve van egyből.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.10.08. 13:01:38
  • PiszkosFred
    Gyors kerdes: ha event reward hajot upgradelek tokennel (mondjuk a mostani typhoont X-re vagy X2-re), akkor azt az upgradet azonos accounton a tobbi karakter is megkapja, vagyis le tudja hivni "ingyen" az upgrade gombra kattintva? Vagy nem, es nekik ugyanugy egyenileg kell megint tokenert upgradelni, mintha legeloszor tortenne?

A zenes hajoknal tudom, hogy mar eleve X2-eskent hivhatoak le, de az ilyen event rewardos hajokat sosem probaltam.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.10.08. 12:46:27
  • Plata
    Ma az öreg vulkáni sci karimmal voltam eventen,mert neki van bónusz dili,nagyon poén volt SB1,volt egy másik sci gw-vel és genesis seed-el.
    Dupla gw és genesis seed együtt brutál volt.Mindig az övé mellé dobtam az enyémet,a kettő együtt állati szórakoztató volt.
    Plusz még kaptam ajándék 15k dilit. :D

Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.10.07. 17:38:01
  • Plata
    Mudd marketben szinte minden le van akciózva,aki megakarja szerezni imperial szettet az most szerezze be.
  • Plata
    Normalon nagyon durván jön az xp.
  • gunji
    Hm, fura. Ilyen a kezdő karaktereknél szokott történni, hogy feleannyi xp-t ad. Biztos ez is bugos. :(
  • Orbancapitan
    Az advance-n kevesebb xp jön már régóta mint normálon vmiért
  • gunji
    Áttetted advance-ra? Esetleg Argalát is érdemes kipróbálni.