50164
  • asolyom
    Nekem nem sikerült egyetlen egyszer sem epic az mk. xiv-re húzás közben. Még az ur konzoljaim sem lettek azok, pedig a sci konzolokat mk. X-ről húztam, szóval szerintem nagy mák kell hozzá. Nekem 8 vr beammel nem sikerült. De húztam már ur mk. vi beamet mk. ix-ig 7 darabot, és azokból sem lett epic.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.10. 20:31:16
  • Kotomicuki
    Ezt nem vitatom, de az meg túl drága nekem, FC-ben mindenképp! (A tac pl: 50k FC és 10k dili'! Nekem meg 100k FC-m van - mert ezt nem lehet összevonni...; pl. ennek gyűjtéséhez is kéne már az a hajó...)

Ill. mennyi az esélye, hogy Mk X(/XII)-ről Epic lesz Mk XIV-re?!
    A sima konzolok-fegyverek fele biztos, hogy színszintet lép Mk II-ről Mk VIII-ra (6 váltás és ~50% - a dili'-n kívül semmilyen plusz, hozzáadott dologgal), tehát van esély rá, hogy a fleet-es is UR marad, hiába X-ről indítod (4 váltás...). (nem t'om, hogy mennyibe fáj az esély 4x-ező, de nem biztos, hogy a 6 karakterem kifosztásával ahhoz elégséges EC-hez jutnék, hogy mindenhez tudjak olyat adni...)
    Nekem többnek és biztosabbnak tűnik a +1,9% sebzés/db, mint a +1,9% a kritikus találatok előfordulására/db... (nem fogok tudni az esélyhez Doff-ot, Boff-ot, trait-et(, borg konzolt - hely sincs annyi a mezei T5-ös hajón, tehát megint ott tartunk, hogy a kis számok szorzata...) pakolni olyat, ami ezt ki is használná, vagy azt már értékelhető szintre növelné tovább, inkább a biztosra mennék)

A fleet-es dolgokat inkább csak akkor, ha már FC-ből is van pár 100k-m és tudom, hogy milyen hajóra és mennyi kell belőlük - tudtommal FC-s konzolt nem lehet karakterek között mozgatni, így meg már jobban kihasználhatónak és ezért olcsóbbnak tűnik a sima, amit tovább lehet adni - házon belül - , ha majd lesz helyette jobb/fleet-es darab.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.12.10. 20:13:04
  • lammaer
    Hogy dőlne rájuk az ég, pont most kellett megeventelniük az R&D pakkokat, van egy adag amit el akartam adni, hát most várhatok.
  • lammaer
    A legjobb grind sztem még mindig a ground - defend rhii'lo station meg a Nukara Tholian bossos, előbbit nagyon ritkán bukjuk (már mindenki jól tudja mit kell csinálni) és egyik sem tart sokáig. Sztem a legjövedelmezőbb elite küldik.

Igaz, mikor ajánlgattam legutóbb ezeket az Elite STFeket ingame egy kollégának eléggé panaszkodott hogy vagy el se indulnak vagy állandóan bukó volt neki, nemtom, én ahányszor bemegyek csak úgy funból azóta is, mindig stabilan jön belőle a doboz meg a dili is.
  • asolyom
    Mi volt ez a bevetés? Tholian red alert?
  • asolyom
    Az biztos is!
  • Plata
    Fleetes konzol sokkal jobb hidd el.
  • gerisz23
    Nem azt írtam hogy magadnak nem éri meg craftolni,ha nem eladásnál nem lehet vele nagyot szakítani.Zöld upot meg ne használj,csak erőforráspazarlás.
    Ha lesz itt még valakinek kedve ideje rajtam kívül valakinek,akkor segíthetünk összehozni pár milla ECt elite PVE-kel.Csak a salvaged 350k most,a többi cuccból meg gyárthatsz magadnak lila upokat.
  • Kotomicuki
    Hhmm, ha így emelkedik a Zen árfolyama (dili'-ben), akkor el kell gondolkodnom az EC farmolás -> fleet modul csapásirányra való áttérésen is, pedig, már megvolna a 6k Zen 1/4-e, 230-as árfolyamon, ~2 hét alatt...
    Ha tényleg nem áll vissza az árfolyam, akkor inkább a 3 szárazföldi cuccost gyártom le és fejlesztem fel, amivel tudok ex'-en eladható dobozt gyűjteni - az első próba felemás volt (fegyver XII VR, páncél XII rare, pajzs XII rare): az elsőn nagyon jó csapatot fogtam ki, így azt behúzták nekem a fiúk, de a másodikon a tholian-ok keményem lenyomták a csipetcsapatot, pedig látszott rajtuk, hogy ők (velem ellentétben) nem most vannak először azon a pályán és a felszerelésük is jobb volt az enyémnél.

...

Köszönöm, hogy a fórumközösség nem hagy az út szélén és megpróbál, minden tőle telhető módon segíteni!

A hajóim jelenlegi felszerelése tényleg ramaty, ezen mindenképp változtatnom kell!
    Egy hónapja még tudtam (néha bőven) 100k alatt is Mk XII VR fegyvereket venni az ex'-ről - rare konzolokat meg még olcsóbban - , most, mintha mindennek megemelkedett volna az árfolyama, így már a saját előállítás és felfejlesztés tűnik olcsóbbnak, mint a tisztán EC becserélése - amiből nem is volna elégséges ezen művelethez.
    A szettekre, most, hiába is verném el a vagyonom, ha egyszer még nincs mit feljavítaniuk: a kis értékek szorzata is ki érték marad -> még egy érv a saját előállítású cuccok mellett.
    Alapanyagom van elégséges az Mk II-es dolgokhoz, sőt, még pár 5k XP-s fejlesztőmodul is belefér (magasabb szintű (VR) alapanyagom már nem sok van, így a két, 15. R&D-szinttől gyártható modul beszerzéséhez marad az ex').
    A fleet-es dolgok szintén igénylik a dili'-t, így azt inkább az "ingyen" gyártott konzolok felhúzásához használnám fel: nekem úgy tűnik, hogy jobban járok (első körben) a XIV. szintű, epic "mezeivel", mint a XII-es fleet-tel.

Amint összeáll az új "hajó", jelezni fogom a két változat között eltéréseket és majd eldönthetjük, hogy valóban megérte-e a saját dolgokkal való bíbelődés!
  • Zemanov
    A craft rendszer kb. tavaly ilyenkor volt jövedelmező üzlet,a tech upgrade-et meg a legutóbbi dupla promo nyírta ki.azt saját célra éri meg max ha van alapanyagod.ha meg fegyó kell veszek exről jó szorzós vr mk xii vagy kis szintű ur-t.egyébként vr fegyóval is lehet lőni 20k dpst.de kezdőként ne akarj epic felszerelést.
  • asolyom
    Nyilván nem, mivel a DR előtt még nem is játszottam.
  • aru
    Akkor gondolom azt sem vetted észre, hogy a jelenlegi mk12 a DR előtt mk10-nek felelt meg.
  • bgabor911
    Aztán néha rájövünk hogy mi a fenéért ölünk annyi időt a hajó fejlesztésébe, amikor alig van olyan end game tartalom, ami indokolná. Ugyanarra a négy-öt STF-re ezredjére bemenni nem annyira szórakoztató.
    Olyankor néhány hétig nem STO-zok. :D
  • asolyom
    Meg előfordult, hogy a kulcsokon is kerestem, mikor 5 milla fölött volt az áruk.
  • asolyom
    Jaja. Én doff eladásból, néha contrabandből szedtem össze jó pár millát. Meg kétszer előfordult, hogy mélyen ár alatt sikerült fleet ship modulet venni, és azon is kerestem vagy 6 millát.
  • gerisz23
    Nekem 99% a critem up gyártásra,de még úgyse éri meg.A kékek gyártásánál meg nagyon ritkán crittel be (pl firing seq).
    Majd xp eventkor talán rájönnek hogy a deltás r&d pakkokar nem kapják meg lvl 10nèl és normalizálódnak az árak.Anno 300-500k között mozgott az argonite ára például,most meglehet nézni hogy lenyomták.
    Az a másik hogy 100db upgraden kevés 1-2milla haszon.Mikor bejött az r&d lehetett vele hasznot csinálni,amit most lehet így az csak aprópénz.
  • asolyom
    Amíg Raul nem említette, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy mk. xii és mk. xiv fegyverek között ekkora különbség van. Minden fillért megért a fejlesztésük.
  • lammaer
    Hát fene tudja, bennem az él hogy a legyártás és az uppolás messze több idő, szerencse és EC mint exről beszerezni a cuccot.

Amúgy csak megerősíteni tudom sólymot, a T6 önmagában semmit nem ér, simán csinálok 6K DPS-t a zenes T6os hajókban, mert az összes dilimet a hajók beszerzésre fordítottam ahelyett hogy inkább repus szetteket meg fegyvereket szedtem volna ki és upgradeltem volna MK XIV-re....

Amúgy jó hogy kitűztél magadnak egy célt, de nem biztos hogy mi ott vagyunk hogy kifejlesszük a CRTDx3-as epic felszerelések iránti függőséget, mert simán el tudom képzelni hogy az a plusz amit ezek adnak majd akkor jönne ki ha rendesen skillezet karijaink vannak, normálisahajóban és tudjuk is rendesen vezetni azokat (pl jól érzünk rá mikor mit kell ellőni, jók a boff skillek). Addig ameddig ezek nincsenek ezek a fegyók kb olyanok mint amikor pista rányomja a chiptunningot a leharcolt 20 éves szuzukijába :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.12.10. 09:37:41
  • asolyom
    Lila tokenen akkor lehet keresni, ha crit. van, és egy áráért kettőt kapsz, de ahhoz is jó doff kell.
  • gerisz23
    Én meg vennék acc crtd2 pen Ur ap beameket exről,annyiért úgyse csinálsz magadnak fegyót ,hiába lvl 15 az r&d.Lila upokat nemtudom mennyire éri meg gyártani eladásra,de sok nem marad azokon se az tuti.Egyet lehet csinálni,gyártogatni ap crtd2 pen dual beam bankokat mkII eseket,már ha mákod van és esik 100ból 1db.
    Ec nélkül nehéz ect csinálni,de majd csinálok egy tesztet egy karival,adok neki 5misit és megnézem mennyit lehet fialtatni exezéssel.De ahhoz meg többnyire lusta vagyok hogy ott üljek,hamar megunom:d
    Tegnap nyitogattam mèg este.összvissz 64 dobozt nyithattam 1 hét alatt a karival,kiesett egy manasa,így még + os lehet a dolog.
  • asolyom
    Önmagában a T6-os hajó nem oldja meg a problémát. Azon kívül szerintem egy gyártott mk ii-es fegyver felhúzása közben mák kell, hogy epic legyen belőle, amellett, hogy lutri, milyen szorzója lesz. Kicsit több az esélyed, ha acceleratort használsz, de az meg nem kevés ec-be kerül. Egy VR Mk. XII. fegyver Mk. XIII-ra húzása 5 lila upgrade token, az Mk. XIV további 10, hacsak mák folytán nem kapsz crit.-et. Ja és 15000+ dili. Az upgrade tokeneket is vagy veszed, vagy gyártod, de az is mindenképpen ec-be kerül, hacsak nem a weekly reward upgradet használod, viszont ez utóbbinál nincs esély a minőség javulására. Én azt gondolom, hogy a flottás konzolok megkerülhetetlenek, és néhány repus szett is (ikóniai space, borg konzol, borg kcb), de majd Raul kijavít, ha nem így van.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.10. 07:23:52
  • Kotomicuki
    Mert a dili'-t a T6-os hajókra tartogatnám, meg a fejlesztésekre - szvsz, az Mk XIV epic konzolsorok többet hoznának (most), mint a repu'-s szettek, amiket a küldetésekből, ingyen kivehetők pótolnának addig (pl. a sunrise + az utódja nagyon jól passzol egymáshoz) - , míg FC-ből sincs 100k-nál több a karaktereknél: ez a mennyiség is kevés a megváltáshoz - EC hiány miatt a ex'-es dolgok amúgy sem játszanak (max. pár, különleges fejlesztő kártya).
    Lassan megint problémává válik a (loot + bank) tárhely hiánya, ezzel is kezdenem kéne vmit - igaz, pár kockát jelentene a boff-ok manual-á alakítása, de a lilákról nem mondanék le, amíg nincs helyettük jobb (a karakterhez való felrakásuk megint csak Zen-t igényelne előbb).

A fed-es, tac karinál több, mint 75%-os tűzerőjavulást hozna a 4 db, támadó konzol lecserélése: jelenleg a loot-ból esett, ilyen-olyan van fent. Ha a fegyverzetét is le tudnám cserélni, saját gyártásúra, akkor már ~2-2,5x akkora dps-t kapnék, mint a jelenlegi - igaz, mindez még mindig az egypálcás hajóján lenne, ami kissé visszavetné ezek kihasználásában.
  • asolyom
    Miért elérhetetlenek a szettek és a fleetes cuccok?
  • asolyom
    Hát ez azért döbbenet! Bementem egy random ISA-ra. Az 5-ből kettő elhúzta a belét, vagy ledobta őket a szerver. A maradék kettőből az egyik folyamatosan halott volt, a másiknak meg dps-e nem vót.... El is ment a kedvem tőle.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.09. 18:50:17
  • Daeus89
    plata! return-of-the-elachi-sheshar enyit a tarantulárol :(
    Utoljára szerkesztette: Daeus89, 2015.12.09. 18:44:56
  • Kotomicuki
    Itt megint az Mk II VR -> MK XIV Epic-re térnék vissza, ami a legjárhatóbb útra.
    Van, jó pár dolog, aminek az ára nagyon megemelkedett, amióta én is játszok - olyasmiké, amikkel a nagyok nem foglalkoznak, de a teljesen kezdő, R&D háttér hiányában, mindenképpen a tőzsdéről kénytelen beszerezni. De nem az eladás volna az elsődleges, hanem az, hogy végre nekem is legyen, akármilyen topis is (kezdetben legyen alap cucc, ha a szettek és a fleet-es "elérhetetlenek"), de Mk XIV Epic felszerelésem - ezt pedig gyártással és fejlesztéssel tudom elérni (a jelen helyzetemben).
    Lassan minden ágban összejön a 15. szint (spéci doff-ok nélkül), így minden akadály el fog hárulni a saját készítésű, Mk XIV Epic cuccok megszerzése elől, aztán - remélem - nekem is csak pár klikk lesz a ma még nyögvenyelős...

Akinek van már acc' bankja/fleet bank hozzáférése és 15. szintű R&D-kkel rendelkező karaktere, az nagyjából 0 EC-t fog költeni az ex'-n az új karaktereire: legyártja magának, szinte ingyen -> keresni csak az abszolút kezdőkön lehet, azoknak meg ritkán van (sok) pénze. A kis szintű dolgok, olcsóért, most is jól fogynak, csak van, ami már "kereskedés" tárgyát képezné és az egekbe fölverték az árát, amit kezdő sohasem fog tudni kifizetni..., ha meg a már min. 4-5 hónapos játékos, az eszméletlen árak ellenére is onnan vesz magának, kis szintű dolgot (pl. antiproton mag regulátor: legyártani pár perc, ex'-en megvenni ~30-100k EC...), az meg is érdemli a lehúzást!
  • asolyom
    Eh...szarabbnál szarabb csapatokba sikerül újabban kerülni. Most is voltunk ketten, akiknek valami dps-ük is volt, a többiek hulladékok.

Amúgy nekem változatlanul csak a saját karaktereimet mutatja a gateway, hiába írom át a nevet a címsorban.
  • lammaer
    Na, ők is asszimilálva vannak rendesen :D
  • asolyom
    Azt hiszem ezt muszáj elmondani. Szegény kutyánkat elütötte egy autó, és szilánkosra tört a csípője. A műtétnél a doki kénytelen volt egy implantátumot betenni. A 9 éves fiam elkezdett vele viccelni, hogy borg kutya lett, és kezdte a sablon szöveget: "Itt a borg....", erre a 3 éves öccse jött a befejezéssel: "asszimiláljuk magukat, minden ellenállás hasztalan."
  • asolyom
    Na jó, lehet, hogy a deep space encounterekben levő gorn, meg klingon hajók talán a kazonoknál is gyökerebbek. Azok már attól elporladnak, ha feléjük fordulok.
  • asolyom
    Ráadásul neki 5 tac konzolja van, az én fleet T'varomnak csak 4.
  • Plata
    Nos a csóka enyhén gyopár,úgy.
  • asolyom
    Azért számomra érthetetlen, hogy tiszta epic cuccokkal hogy lehet ennyit f@szolni a kazon hajókkal. Én a VR fegyvereimmel és UR konzoljaimmal fele ennyi idő alatt elintézem őket. Hacsak nem a srác magasabb fokozaton játszik. A kazon hajók talán az összes közül a legfingabbak.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.09. 13:23:20
  • Plata
    Lol.Nem csalok én.
    Van egy sanda gyanúm hogy a petekre hat a fegyver konzol.
    De lehet hogy csak beképzelem.
  • lammaer
    Nemá hogy ennyivel jobb legyen az Elite lopkodós hajó az Elite fregattnál. Csaltál! :D
  • Plata
    Crafttal nem fogsz sok pénzt keresni.Mert az árak megzuhantak.
    Bár mostanában nem néztem az árakat,de egy 15-ös szintű crafthoz szükséges doff marha drága.
    Spéci cuccok gyártásához spéci doff kell.
    Bár ha jön a kardassziai kieg,lehet majd sok pénzt keresni kis szintű cuccok gyártásával,mert mindenki új karit fog kezdeni.
  • Kotomicuki
    Nálam még csak most kezd beérni az R&D, ha ebből profitálok, akkor már könnyebben fog menni a gyűjtögetés és tényleg lehet majd előrelépnem, mert lesz miből/mivel. Addig még az ilyen, számodra szerény teljesítményt is álmélkodva, csodálkozó tekintettel nézem.

...

Plata "Juhtúrójához" visszatérve egy kicsit: most nézem, hogy 2. vonalbéli sci hajónak is jó lesz az (4 sci hely + a 4 tac konzol és még sebezni is fog vmennyit) - amíg nem lesz jobb!
  • Plata
    Nem,január 15.
  • Raulblanco7
    csoda hogy ilyen kicsit? azt azért nem. de átlagos kis dps. semmi extra, csak szintnélküli gyenge ellenfél. nekem ezekből a hajókból 20db tartana 3mp-ig egy fawwal. 2 lövés per hajó és robbantak (mármint az 5db dual beam bankból az egyikkel 2 lövés, nem minden fegyverrel 2.)
    Utoljára szerkesztette: Raulblanco7, 2015.12.09. 11:58:59
  • Raulblanco7
    az, balfasz kapitány legújabb kalandjai is lehetne a videó neve. össze vissza értelmetlen build.